Motor
Dotazy a zkušenosti s motory
Podfóra
85 témat v tomto fóru
-
Zdarec všem, čekání na autí se protáhlo, české úřady jsou na zrušení. Ale už to snad brzy bude. Jinak mám dotaz. Jezdím každej den cca 120 km, někdy dálnice, někdy okresky, za rok co mám peugeota jsem najel přes 33 tis km. Jinak budu dost jezdit s vozejkem, a dost naloženej. Tzn, ve vozejku tak cca 300 kg, v autě nářadí, 2 osoby. Co myslíte, vyplatí se mi nafta, nebo mám vzít benzína. Jo a ještě 1.4 TDI 51 KW, nebo 1.4 TDI 59 KW Díky za názory
-
-
- 957 odpovědí
- 247,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj všem, prosím o váš názor zda má cenu dávat do tohoto motoru sportovní vzduchový filtr např. od K&N. Jinými slovy zda se tato investice vůbec nějak na jízdě projeví.
-
-
- 101 odpovědí
- 68,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Před založením nového Tématu se přesvědčte, zda-li se Váš problém neřeší v již dříve založeném tématu (viz Pravidla fora). Pokud ano, pokračujte tam! V opačném případě bude zbytečně nově založené téma uzamčeno a posléze odstraněno! Pokud se Váš problém zatím nikde neřeší, zakládejte nová Témata podle níže uvedených instrukcí: - Poruchy, závady a problémy týkající se přímo motoru, řešte v sekcích příslušných motorizací (např. 1.2 HTP, 1.4 16V)! - Poruchy, závady a problémy týkající se převodovky, spojky, a pod., a dále obecně o motorech a co nejde zařadit pod jednotlivé motorizace, řešte v obecné části sekce Motor!
-
- 0 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Na svoju stránku http://www.railweb.sk som do sekcie Škoda pridal aj krivky výkonu a točivého momentu pre Roomster (aj s krátkym komentárom). A samozrejme tak ako u ostatných modelov, aj tentokrát sú krivky v jednotnej mierke a nie je problém ich navzájom porovnať.
-
-
- 15 odpovědí
- 38,2tis zobrazení
-
-
Dobrý deň. Rád by som vymenil olej v prevodvke (5° manuál) na Škode Fabia 5J 2011, 1.6 TDI 55kW CAYA, 182 tisíc kilometrov. Prosím vás, robil to už niekto, lebo nikde sa neviem dopátrať k návodu. Ak áno, aký je postup, aký typ oleja a koľko do toho ide? Ďakujem
-
-
- 13 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mám Fabia II 1,4 63kw (BXW), 5st převodovku a poslední dobou slyším, kňourání-hučení (podobné jako když couváte) při rozjíždění asi z převodovky. Má najeto 165 000 a je stará 6 let. Dle mého názoru je čas na výměnu převodového oleje. Který olej a kolik litrů se do této převodovky leje? Díky!
-
- 24 odpovědí
- 28,9tis zobrazení
-
-
Ahoj. Koupil jsem Fabii s již vykuchaným katalyzátorem a slyšel jsem že existuje možnost nějakého univerzálního katalyzátoru který by se umístil na vhodnější místo než originál. Máte někdo zkušenosti jak to nejlépe vyřešit? Díky Jedná se o 1,2 HTP 51kw 2013
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, nikde jsem zde podobné téma nanešel.. Fabia II, 1.2TSI 63Kw, manuální převodovka, r.v. 2010, nájezd 80 XXX Km. Při zařazeném 4. stupni a jízdě proti kopci se mezi 1800 - 2000ot/min ozve 1 tuhnutí, nijak zvlášť hlasité, zdá se že vychází z levé strany. Na jiný rychlostní stupeň, ani v jiných otáčkách to neudělá. Nesetkal se někdo s podobným problémem?
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Zdravím setkal jste se stím někdo že když nastartuje te motor a zařadíte rychlost a nic přitom rychlost zaradite i běs zmáčknutí spojky a nikam se nerozjede tě ...co to může dělat po čem jít ... Dík
-
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám tento problém, pocitově automat řadil 6ku čím dál později a teď už vůbec. V režimu D nebo manuálním řadí 6ku bez problému. Motor má najeto 190k km. Automat je pravidelně servisován a řadí plynule a hladce. Neví někdo v čem by mohl být problém?
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, pořídil jsem si fábku na ježdění do práce a mám pár problémů. Když ráno přijdu k autu, nastartuji, tak auto chytne, ale hned spadnou otáčky a chcípne, proto musím přidávat plyn a cca 20 sec držet otáčky kolem 3tis. Potom už je všechno v cajku a jede už dobře. Další problém je, že z motoru slyším jakoby cvakání - přiloženo video. Budu rád za jakoukoliv odpověď 🙂 IMG_3752.MOV IMG_3750.MOV IMG_3820.MOV IMG_3751.MOV
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Dobry den, Vedel by mi prosim vas niekto povedat co toto bude asi za problem? Na 100% sa ten zvuk (prilozeny subor) objavi ked mam zaradenu rychlost, napriklad 3ti stupen a pustim plyn, ze brzdim motorom (pri 2500 otackach na tej 3ke ked idem dole miernym kopcom to strasne zacne hucat). Nie vzdy, ale obcas to spravi aj pri pri nezaradenej rychlosti, ked zacnem turovat. Tato nahravka je napriklad ked som mal vyradene, stal a len pridaval plyn. Snad to z tej nahravky pocut, ale je to taky plechovy zvuk, ako keby mozno bolo nieco uvolnene a drelo o nieco. Dakujem. vlc-record-2022-07-04-12h11m29s-1 Jul, 12.24_.…
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, moc prosím o radu. Nejde mi dotankovat benzin ( Fabia II ). Zkoušel jsem snad 7 pump, všechny možné polohy a lít i z kanystru ale vždy jen pár decilitrů. Myslím, že mám v nádrži tak čtvrtinu - ukazatel se mi zasekl na plné nádrži a vůbec se nehýbe. Počítadlo dojezdu při jízdě kilometry připočítává namísto odpočítávání. Tlačítko odvzdušnění u hrdla nádrže jsem zkoušel, občas odfoukne ale ani tak tam skoro nic nenatankuji. Nevíte někdo prosím co s tím ? Nebo rovnou servis ? Moc děkuji. M.
-
-
- 10 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Chci se zeptat jestli někdo neřešil problém s řazením. Dcera má Roomster a stává se nepravidelně ,že tam nejde zařadit rychlost. Někde přijede zastaví chce se rozjet a nejde tam zařadit. Když tím jedu já tak se mi to zatím nestalo. Třeba dojela domů a nemohla zařadit zpátečku. Tak dojdu k autu sednu a vše mi zase funguje. Zkoušely jsme udělat znovu základní nastavení lanovodů řazení,nepomohlo Máte někdo s tímhle už zkušenosti nebo tip co a jak.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, Fabia mk2 1.6 TDI 55kw. Auto když je studeny,stojí tak de krásně řadit, jakmile se sním nekam jede a je ohřátý tak zpátečka nejde vůbec zařadit a jednička de celkem špatně a celkově to řazení de trošičku z tuha. Nemáte někdo zkušenost ? Jinak lanovody a mechanizmus řadící je promazanej.
-
- 8 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Má někdo s tímto typem motoru+ s automatickou převodovkou zkušenosti?
-
-
- 13 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
Netušíte někdo jaké převodové poměry mají převodovky pro uvedené auto? Já jsem zjistil jen, že možností je několik: převodovky JHL, LVA, MAB, LNJ, NVS vše pro tuhle benzínovou Fabii. Ale nevím jak se liší svými převodovými poměry - pokud vůbec. Aha, už vidím, že jsem v nesprávném místě. Tak jestli to někdo umí opravit, díky.
-
-
- 13 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
ahoj, kdy menit svicky, pri teplem nebo studenem motoru??? diky.......
-
-
- 17 odpovědí
- 19,9tis zobrazení
-
-
Ahoj chci se zeptat, mám fabii 2 1.4 tdi 59kw Měnili jsme spojku celou sadu. Po opravě začaly z převodovky na volnoběh vycházet divné zvuky. Ale kdyz jsem šlapnul na pedál spojky kraval zmizel.Tak jsem vyměnil převodovku problém stále přetrvává tak jsem vyměnil za další a problém je stále. Už nevím co dál prosím o radu děkuji
-
- 8 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Dobry den, nevite o nekom kdo provadi repasy manualni prevodovky? Motoru 1.4 63kW. Nejlepe Vysocina. Dekuji
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
ahojte mam F2 (pomaly 200k km) , 1,6 6° automat a chcel by som nechat vymenit olej a filter v prevodovke kolega vravel 300€ ale zjavne netusil co to je a kolko to moze stat je to realne cena? Vopred Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, rád bych se zeptal, zdali nemáte někdo zkušenost s takovýmto řazením při rozjezdu u tohoto typu motoru (Škoda Fabia II RS). Před výměnou i po výměně spojky, setrvačníku a opravě mechatroniky se mi stává, že se při rozjezdu v jakémkoli terénu nedokáže DSG rozhodnout, jestli zařadit první nebo druhý rychlostní stupeň. Nakonec to dopadne tak, že na MFD problikne 1,2,1,2 a 2. rychlostní stupeň tam už zůstane. Vše bez jakéhokoli škubnutí či vibrací. Budu rád za jakoukoli informaci. Díky. IMG_1821.MOV
-
- 7 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Kolko vam vydrzala spojka na Tsi 77 kW? Mam 70 000 km a zacali mi smykat na vsetkych prevodoch okrem 1ky a este k tomu aj posledna 1/4 drahy pedalu (pri podlahe) ide tuho. Taketo opotrebovanie sa mi zda na 70k vela, bezne mi na predch. autach vydrzala aj 120k km. Je treba menit celu spojkovu sadu alebo staci lamela? Dik za radu.
-
-
- 9 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, jak u Fabie II rozeznat hydroměničový automat Aisin od DSG? Volič vypadá stejně u obou. Někde se tvrdí, že DSG přišlo až s 1.2 TSI, ale našel jsem je v inzerci i u 1.6i 16V. Díky.
-
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-