Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...

1. Zahájeno uživatelem kukuraj,

Ahoj, mám dotaz. Jak správně vyměnit spínač brzdového světla na roomsteru? Našel jsem popis, zmačknout pedál ( mačkal jsem vší silou na doraz), vsadit do otvoru pootočený spínač ( původní byl černý, nový zelený ), otočit až cvakne, pustit pedál, připojit drát. Po tomto postupu mě brzdová světla svítí, ale až je pedál sešlápnutý pakticky na doraz. Jak v prodejnách autodílů, tak v servise mě tvrdili, že se spínač musí nastavit. Samozřejmě nikdo nechtěl říct přesně jak. Buď to nevěděli prakticky, nebo říct nechtěli. Jaký je vlastně princip toho samonastavení spínače? Díky

2. Zahájeno uživatelem Dominik Tchur,

Zdravím mám dvojkovu fábiu 1.2htp s prednými elektrickými oknami.....mám problém s ľavým predným no len pri vyťahovaní, sťahovať ide hladko pri vyťahovaní ako by sekalo strojček pomaly ale sekavo sa dá vytiahnuť ....čo by to mohlo byť ?

• Líbí se mi
    • 2 odpovědi
    • 5,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Edited,

Ahoj, prosím o radu radu, nikdy jsem to nenašel ?. Mám Fabii 2 Combi, rok 2008, BXW 1.4 63KW a začal mi pískat ventilátor topení. Sháním novej, padla mi do oka značka Hella, ale zaboha nemůžu zjistit typ, který je přímo pro mě. Mám Climatic (poloautomatiku). Našel jsem v podstatě dva typy s různym výkonem: Popisek pro 8EW 009 157-111 - pro vozidla s klimatizací, pro vozidla s automatickou klimatizací - 325W Popisek pro 8EW 009 157-131 - pro vozidla s/bez klimatizace - 275W Z toho popisku jsem vážně jelen :D. Díky moc za radu!

• Díky
    • 6 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Anny,

Dobrý den, Mam Fabii II r. 2013 1,6 tdi 66kw Práva směrová světla furt svítí. Pokud zapnu výstražná světla blika jen leva polovina auta a prava strana stale sviti. I po vypnuti motoru a vyndani klicku ze zapalovani. Nereaguji ani na dalkove ovladani. Na palubovce kontrolka P odboceni blika rychle. Musela jsem odpojit baterku aby se nevybila prez noc. Pojistky jsou v pořádku i po vymene stale sviti p strana smerovek. Muze to byt relém na prerusovani blinkru? Nebo ridici jednotkou? Diky za odpověď.

• 8 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem AlesZamek,

Ahoj potřeboval bych poradit, problém spočívá v zadních oknech, sedím na zadních sedačkách chci stáhnout okna ani jedno nejde stáhnout, tlačítka nereagují. Sedím u řidiče a stáhnout jdou! Pojistky jsou ok. Děkuji za každé info.

• Líbí se mi
    • 2 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem brunoos,

Roomster 2009 Když začnu otevírat kufr tak se v kufru rozvítí světlo. Při určitém uhlu otevření zadních dveří (cca 3/4 otevření) světlo zhasne. Když začnu kufr zavírat tak opět ve stejnem uhlu se světlo opět rozvítí a při uplnem zavření zhasne. Tato situace se děje pořád. Prosím o radu kde hledat závadu.

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Korbis,

Zdravím všechny, prosím o radu s nefunkční klimatizací. Klimatizace přestala fungovat, tudíž jsem si myslel že je málo náplně. V servisu mi doplnili pouhých 100gr, z čehož vyplývá, že to náplní nebude. Bohužel po napojení na diagnostiku nekomunikuje v sekci klimatizace, nelze navázat spojení. Jedná se o auto Škoda Fabia 2 1,4TDI 59kW r .v . 2009 - automatická klimatizace Climatic. Děkuji za případné rady. P.K.

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem minimi97,

Zdravím pánové, toto téma jsem nikde nenašel, proto zakládám nové. Můj problém je tento: od prosince řeším problém při každé jízdě. Kontrolka ABS+ESP(nebo ASR? Nevyznám se v tom tolik) zároveň se rozsvítí i kontrolka žárovek, auto už u mechanika bylo několikrát každopádně nyní je po výměně náboje zadního levého kola (podle diagnostiky) ale problém se nevyřešil. Přijde mi divné že s ABS a druhou kontrolkou s tím související blikne i výměna žárovky. Při minulé návštěvě měněny žárovky jak potkvávací (h7) tak i parkovačky (nejsou led- tudíž odpor neřeším), ve svˇetlech spz ledky od předchozího majitele. Potkal se už někdo s tímto problémem? Bojím se špatného kostření něk…

• 2 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem kolista,

Prosím o pomoc. Setkal se někdo s poruchou přepínače na dálková světla? U Fábie II 1,4 TDI při přepnutí na dálková světla zhasnou i potkávací a dálkový se nerozsvítí, pří přepnutí zpět opět svítí potkávačky. Denní svícení nemám namontováno. Poraďte co s tím ? Je špatný přepínač pod volantem nebo nějaké relé? Díky.

• 34 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem ☆MAGIC☆,

Ahoj, prosím o radu . Z ničeho nic mi přestalo fungovat podsvícení přístrojů (okna,zámek,tlačítka a pod) včetně podsvícení budíků. Když jedu ve tmě je to fakt tma ! světla svítí,ale uvnitř auta prostě nic , snad jen na levé půlce budíku svítí dioda s potkavačkou. Pátral jsem po chybě v pojistkách ,ale nic. Už jsem i googlil jinde a tady prošel všech 19 stránek a nenašel nic kloudnýho. Někde jinde jsem četl,že bude chyba v přepínači světel,ale ten jsem rozdělal pročistil a je jak nový a když se na něj podíváte není tam nic co by se mohlo pokazit. Prosím tedy o radu. Děkuji všem

• 4 odpovědi
    • 6,4tis zobrazení
  11. Potřeboval bych poradit jak ho mám propojit na komfortní jednotku.mám origo DO.Návod na alarm mám ale spíš bych potřeboval návod propojení do fábie.díky

12. Zahájeno uživatelem tom.ik,

Zdravím,nevím jestli jsme to dobře nazval ale potřebuji zjistit zapojeni snimače tlaku co je na trubce ktera vede od egr ventilu dolu k ic,mam auto po nehodě a chybi tam cely konektor,zustaly jen draty žluty,zeleny,hnědy a bily...konektor jsem sehnal z dvojkove octavie z pd ,ale ma jinou barvu dratu...připadně bych koupil i celou tu plastovou tlakouvou hadici i se zavudovanym čidlem,diky pokud by se našel někdo kdo by mi poradil nebo vyfotil konektor jak je to tam uspořádne.

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Dozbec,

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak aktivovat XDS (jako třeba u octavie) mám facelift s esp? Předem díky

14. Zahájeno uživatelem deathfish,

Dobrý den, při přepnutí z vnitřní cirkulace vzduchu na venkovní nasávání se cca 1min ozývá klepání. Taktéž při nastartování. Nejedná se o relé (klepání je hlasitější) ani nečistotu ve větráku. Zvuk jde z podpalubovky spolujezdce, někde za "kastlikem". Představuji si jakoby nějaký elektromagnet přitál - pustil, přitál - pustil.... dokud se "nechytne". Ale nevím jak to funguje. Nevíte co by to mohlo být? Kudy se nejlépe dostanu do prostoru za kastlíkem? Děkuji

• 2 odpovědi
    • 1,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Miloš Menzl,

Stal jsem se majitelem Roomstera 2008. U řidiče jde okno lehce dolů, ale nahoru jenom krokuje. Kde je závada? Děkuji za vysvětlení.

• 2 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem martyrs4,

ahoj,chci se zeptat,jestli se dá domontovat venkovní teploměr,který pak ukazuje teplotu na radiu.Mám roomstera bez počítače a radio dance.

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem tomasrem,

Zdravím mám takový velký dotaz mám fabii 2 2012 1.6tdi 55kw facelift plná výbava co byla v tom roce. Chtěl bych si udělat pomocí led pásku osvětlení nohou a chtěl bych to udělat přes spínač světel a mlhovek, že když zapnu světla večer aby mi svítil i interiér. Ve spínači světel je volná pozice 6 myslíte že je napájena když se sepnou světla? A kdy u řidiče někde u spínače světel nebo u pojistek najdu zem?

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem herajn1,

Originálním DO lze auto zamknout a otevřít kufr. Odemknutí nefunguje a to ani jedním ovladačem. Takže odemykám klíčem. Vše je původní, 10 let staré. Jsem první majitel auta. Napadá Vás něco?

• 0 odpovědí
    • 974 zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Zdennna,

Zdravim, Pritelkyne ma central na klic a chtel jsem pridat DO tak jsem koupil UNI sadu ze vzhledem jako origo klice. Vyrizl jsem planzety a ted jsem se dozvedel ze RJ na DO k centralu se da sehnat docela levne tak to udelam jinak. Problem je ze uz mam klicky hotove ale ty do origo jednotky asi nenakoduji co? Takze sehnat RJ s klickama a prehodit planzety? Je tahle moznost ok? Popripade nema nekdo tuhle komfortku a 2 klice? Diky Zdenek

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem xstanda,

Ahoj,nesetkal se někdo s tímto problémem? Nefungovalo denní svícení, vymenil jsem pojistku, shořela znovu, na žárovce jsem našel na vláknu "pecku", vyměnil jsem obě žárovky a pojistku, chvíli to fungovalo, dněs po nastatování opět nesvítí. Ještě zkusím dohledat rele a vyměnit. Roomster 2014, 1,416V,63kW. Díky.

21. Zahájeno uživatelem Minelan,

Zdravím všechny, čím vyčítáte pin u budíků fabie 2? Můj vag commander je na to už krátký. Případně byl by někdo ochotný mě ho za nějaký úplatek vyčíst (Jihočeský kraj)? Díky

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Fíla1,

Ahoj lidi, chtěl jsem se Vás zeptat a zároveň požádat o pomoc. Mám v Roomstru autorádio Nexus z OII a koupil jsem TV box. Potřebuji přivést + a - a ještě signál IR k dálkovému ovladači. Můžete mě někdo pomoct pls, kam zapojit kabely od TV boxu do kostky? Moc děkuji za infa :)))

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem fund1k,

Zdravím, Mám Fabii II 1.2 TSI 63 kW z 2013. Před 14 dny jsem byl na STK, kde jsem neprošel na emise, protože nebylo možné dostat volnoběžné otáčky motoru do rozmezí udávané výrobcem (max 750 ot/min). Hodnota byla pořád kolem cca 758 ot/min. Dva týdny před tím jsem měl měněnou baterku za novou. Týden na to ještě navíc odešel alternátor, takže proběhl repas. V prvním servise, kde jsem měnil baterii mi dali do auta 44 Ah. Bohužel nevím, která byla původně. Pak jsem ve stejném servise nechal repasovat i zmíněný alternátor. V druhém servise (kam jsem jel po nesplněné technické) mi řekli, že toto auto má mít baterii 37Ah, že silnější baterie …

24. Zahájeno uživatelem ondrigonm,

Dobrý deň . Prosím o radu. Pri otvorení 5. Dverí na Fabia 2 kombi Fabia asi 3 krát zaujala. Po ich zavretí na Fabii začali blikať výstražné smerovky, kde po opätovnom otvorení a zatvorení prestali blikať. Zatiaľ som že v prechode medzi karosériou a 5. Dverami je prelomený kabel, túto závadu som odstránil ale smerovky blikajúce ďalej. Spúšťaju sa aj predne stierace, fungujú akokeby na cyklovac. Na pristrojovke mi signalizuje že 5 dvere sú stále otvorené. Poraďte mi kde môže byť chýba, či to bude iba zámkom na 5 dverách ale aj niekde inde. Ďakujem.

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Šváb,

Tak nám začaly ranní mrazíky. Vyhřívání zpět. zrcátek je super, ale občas zjistím že vyhřívám celý den, neboť chybí signalizace zapnutí. Uvažoval jsem nad tím, že do spínače strčím LEDku, která bude v zapnutém stavu svítit, avšak nemohu se zbavit dojmu, že lepší řešení by byla signalizace na palubce. Tak to navrhuji jako téma k zamyšlení.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.