Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
631 témat v tomto fóru
-
Na cestách sa dnes deje všeličo a už viac krát by sa mi hodilo mať v aute kameru, ktorá by neustále nahrávala dianie pred autom. Navyše teraz u nás už policajti pokutujú za všeličo, aj za to, že nemáte hmlovky (alebo že máte hmlovky) prípadne že ste nedodržali povinný odstup od predošlého auta na diaľnici (ktoré sa tam krátko pred tým strčilo z vnútorného pruhu, lebo 50-70m medzera ho priam na to vyzývala). A našlo by sa kopec ďalších situácií. Preto hľadám nejaké šikovné zariadenie, ktoré by vedelo na pamäťovú kartu zaznamenávať obraz a kartu stále dookola prepisovať. Záznam zvuku nie je podmienkou, nevyhnutný je záznam minimálne v rozlíšení PAL (720x576) a ak by bola k…
-
-
- 110 odpovědí
- 26,7tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
zdravim mam trochu problem se zobrazovanim zarazeneho kvaltu na pristrojovce po vymene prevodovky puvodni LNR ma s nynejsoí LVC stejne dlouhe 1. a 2. rychlostni stupen a ty se na pristrojovce zobrazuji ale 3.,4. a 5. jsou delsi a proto je pristrojovka zmatena a nezobrazuje zarazene kvalty, motor je 1,2 44kW lze to nekde prekodovat? predem diky za odpoved
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
-
Čaute, nedavno som kamarátovi dorobil kontrolu tlaku v pneu do O2 predfl cez jednotku ABS (bez snímačov tlaku v kolesách) . Celkom rád by som to dorobil do svojej fabky II facelift akurát mám dosť nejasností hlavne čo sa týka kódovania . V aute mám len holé ABS bez esp a nikde som nenašiel či túto funkciu podporujú všetky RJ ABS . Vie mi s tým niekto poradit ? resp ak hej vie mi niekto poradiť konkrétne kódovanie ABS ? Čísla RJ viem dodať večer. Vďaka
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj rád bych si nechal u jednoho ze zdejších členů namontovat tajný vypínač do F2 FL 1.6 TDI CR.. Jenže potřebuju schéma zapojení. Nemá to tady už někdo a neporadil by? Nebo na jakou část to napojit? Čerpadlo mě napadá jako první možnost. Děkuji.. ve vyhledávání nic není :/
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj . Mate někdo skušenosti s tuto žárovkou https://nocar.pl/osram-h4-12v-60-55w-p43t-night-breakerr-laser-do-130-wiecej-swiatla-do-40m-dluzszy-zasieg-do-20-bielsze-swiatlo.html Prý je to novinka od Osramu. S pozdravem, Tomuś.
-
-
- 29 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
zdravím, napadlo mě si pohrát s arduinem a číst co se děje na CANU a dále to zpracovávat. Zde se dostaváme k mému dotazu. Nemá někdo seznam informací s jednotlivými ID pro FII 2008 ? děkuju pěkně za odpovědi
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdarec . Neřešil tady někdo z vás dálkový start ? zajímalo by mě ,ke kterým pinum se připojujou jeho vodiče ? Mám magicar alarm který jsem už montoval na minulém autě. ale ve fabce je vše tak trochu jinak...https://www.levnealarmy.cz/get_file.php?did=2501&lang=cz&download=0 podotýkám, že na start vedou 3.kábly. Nebo nemáte někdo schéma spínací skříňky ,která svorka dává jaké napětí ?
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Pozdravujem Vás. Už asi mesiac sa mi nepravidelne prejavuje závada, že keď naštartujem motor, tak sa mi odistia 5 dvere. Mám centrálne zamykanie ovládané kľúčom. Závada sa začala prejavovať tak, že som nemohol otvoriť 5 dvere. Mikrospínač cvakal a dvere boli zaistené. Laboroval som s centrálom aj s tlačítkom uzamykania všetkých dverí pri rýchlostnej páke a nakoniec sa mi podarili otvoriť kufor. Od tedy niekedy po naštartovaní mi cvakne zámok 5 dverí a kufor je odistený. Dnes som vypol motor a idem do kufra a zase mikrospínače cvakali a kufor sa nedal otvoriť. Naštartoval som kufor sa sám neodistil ale už sa dal otvoriť. Mal niekto takýto problém? Ďakujem za odpoveď.
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, prosim vas vedel by mi niekto poradit kde moze byt problem u Skoda Fabia II HTP. Ked pridem k autu otvorim s DO (META system) auto v pohode nastartujem. Ked som sa raz zabudol a otvoril som klucom auto naskocilo a hned asi za 1s zhaslo. Skusil som to viac krat a problem je stale rovnaky. Povedal by som ze problem moze byt s imobilizerom ale nechapem to spravanie s a bez DO. Dakujem velmi pekne za rady.
-
- 7 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
cus bus, je tu někdo, kdo umí, nebo zná někoho, kdo umí dodělat vyhřívání sedaček do Fabie II ?? Myslím tak, že přivezu auto- zaplatím- odvezu auto.. na toto si netroufám to dělat doma v garáži, takže hledám někoho, kdo to umí.. dík
-
-
- 47 odpovědí
- 19,7tis zobrazení
-
-
Koukal jsem zde v sekci a nenasel nejake kloudne informace. Pokusim se vypsat problem co mam. Dotycna koupila vuz Skoda Fabia 2 rv 2007. K vozu byly 3 klice. 2x obycejne klice a 1x vystrelovaci klic, ktery byl zlomeny. Cili se jezdi s tim jednim obycejnym klicem a vystrelovaci se pouzival jen na odemykani a zamykani vozu. Nechala si udelat novou planzetu do vystrelovaciho klice a pri startovani, auto ihned chcipne. Cili neni sparovany. Na pristrojovce blika IMMO a to jak na tom vystrelovacim, tak i na tom jednom obycejnym. Ten druhy obycejny funguje normalne. Pokud se pripojim do merenych hodnot, tak vidim stejne udaje, tak jak kl…
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím Vás, rád bych se Vás zeptal na výbavu Fabie II FL a protiskluzový systém. Když jsem vůz kupoval, nenapadlo mě, že vůz v nejvyšší výbavě Elegance s různou doplňkovou výbavou nebude vybaven systémem ESP či ASR. Až po nějaké době jsem si všiml, že se vozy vybavené tímto systémem liší tlačítkem pro vypnutí nad výhřevem zadního okna. Tlačítko bohužel nemám, proto jsem hledal různě na internetu a pročítal fórum, ale dostalo se mi různých odpovědí. Proto bych se Vás rád zeptal, jestli i pro systém ASR musí být Fabia vybavená tlačítkem pro vypnutí, či je nějaký protiskluzový systém již ve voze instalován? Jde mi o bezpečnost, respektive pomoc při kluzké vozovce (déšť, sní…
-
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Při dešti mi zadní senzory signalizují překážku na levé straně. Jak poznám, který z těch dvou senzorů je vadný? (zřejmě tam zatekla voda, když je sucho a vyschne to, tak vše funguje). Jde to poznat bez VAG, třeba podle toho co ukazuje rádio?
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím , na dvojkové fabii (2010 po FL ) jsem zjistil, že když dám na spouštěči světel prostřední polohu (obrysová světla) tak se zapne podsvícení tlačítek v interiéru ale venkovní obrysovky nesvítí, až po zamknutí ovladačem se cca po 30 vteřinách rozsvítí , když auto odemknu tak hned zhasnou, když otočím na polohu potkávacích ( s vypnutým zapalováním ) světel svítí hned. Pokud bych ale chtěl se zapnutým zapalováním zapnut jen parkovačky (třeba když čekám u přejezdu) tak se mě to nepodaří, takže musím vypnout motor nebo oslňovat auta v protisměru a nebo být úplně neosvětlen (kromě tlačítek v interieru) Má s touhle poruchou někdo zkušenost ? Jinak pojistky jsou ok a v…
-
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcel by som sa spýtať, či ste sa niekto stretli s preblikávaním svetiel pri zapnutom kúrení na Fabii 2, rok výroby 2010, motor 1.6 TDI 77 kW. Ide o to, že pri zapnutí kúrenia začnú preblikávať stretávacie svetlá. Preblikávaním myslím, že sa malým skokom zníži intenzita svetelného toku a následne sa plynulo vráti do pôvodného stavu. Pri normálnej jazde si to ani nevšimnem, vidím to ale pri státí v kolonách, keď zblízka osvetľujem auto predo mnou. Toto sa udeje niekoľkokrát za minútu. Spolu s tým prebliknutím je počuť aj cvaknutie zľava spod volantu, predpokladám teda, že ide o zopnutie nejakého relé v reléovom boxe. Je mi jasné, že pri zopnutí relé a …
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,našel jsem tento modul,a chci se zeptat,poradí někdo jak jednoduše zapojit tak aby při odemknutí se rozsvítily mlhova svetla pak při zamčení zhasla ,,asi na vnitřní lampu to spojit ?od motoru to asi nepůjde že? Díky za rady :-) Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
-
-
- 11 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec, nevim ,jestli se to tady někdy řešilo, ale nerozebíral někdo z vás spínačku ?? potřebuju se dostat na vodiče k ní kvůli zapojení alarmu... musí se tam sundávat i volant, nebo je tam přístup i jinak ?? Ohledně toho plastování u volantu je tam vespod jeden torx a po sundání vrchního krytu tam jsou další dva,ale ty když povolím,stejně se spodní díl vysouvá směrem k řidiči,čili volant dolu... Popř. máte jiné zkušenosti ?? díkec..
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim nefunguje mi zadní odstřikovač nevím co s tím. Může to být prdlou pojistkou?Hledal jsem která by to mohla být ale nenašel jsem poradíte někdo?Dík
-
- 11 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Nemate někdo login do motorovky jednotky 1.4 TSi .... Chci zkusit na zimu aktivovat přihřívání interieru jestli to půjde a pomůže... Dík
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, profíci, poraďtě prosím amatérovi. Udělal jsem si z jednoho nemocného telefonu online sledovátko, má vadný displej a touchscreen, ale mohu ho ovládat na dálku přes počítač a online sledovat přes datovou SIMku případně WIFI či SMS. Akorát teď řeším vhodné umístění v ROOMSteru, zejména z hlediska problematického nalezení, zároveň ale budu muset řešit napájení. Při napojení na autobaterii mám trochu obavy z problémových startů v zimě. S napájením externí baterií nemám problém, zároveň ale aby byla nějak rozumně umístěna, protože ji jednou za čas budu muset vyměnit za nabitou. Napádá Vás něco? Díky za pomoc. škodovák Radek :-)
-
-
- 4 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes som zistil že mám zapísanú jednu chybu na motor a keďže som takúto chybu nide na fóre nenašiel tak sa pýtam na riešenie resp.nejaké dobeé rady ohľadiom tohoto problému.Výmena mi je jasná ale či sa nedá tomu nejak laicky pomôcť. 17520-Oxygen (Lambda) Senzor Regulation:Bank 1:System too ritch P1112-000- --Intermittent Podľa VIS sa jedná o lambda-regulace (rada valcu 1)-systém príliš bohatý kontrola lambda-sondy a lambda regulace pred katalyzatorem
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Dítě je na cestě a my(spíše manželka) by jsme potřebovali ve vajíčku vozit dítě na sedadle spolujezdce. Je tam samozřejmě airbag a ten je třeba vypnout, ale nevím kde. Na palubovce OFF AIR není a u spolujezdcových dveří není ani žádné "zámek", kterým by šel vypnout. Je ještě jiná možnost? Jde o FABII combi před face r.v. 2008. Děkuji pěkně
-
- 11 odpovědí
- 48,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes ako som sa lyžoval sa mi stala vo vačku nepríjemná vec odlomil som na kľúči od auta tú srandu čo je zvýraznená na obrázku. Vedeli by ste mi poradiť kde to zohnať nepotrebujem celý kľúč len tú časť, na ktorej sa mi to odlomilo.
-
- 10 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím , mám Fabii 2010 FL, když dám spínač světel do prostřední polohy (obrysová světla) tak se rozsvítí pouze podsvícení v interieru ale vnější obrysová světla se rozsvítí až cca minutu po zamčení vozidla , pokud vozidlo odemknu tak zase zhasnou.Nevím jestli je to závada nebo nějaká funkce kterou nechápu, ale přijde mi divné že i se zapnutým zapalovaním nemůžu použit samostatně obrysovky , když třeba stojím u přejezdu
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Roomster se mi sám zamkne po otevření dálkovým. Je to vždy po cca 15 vteřinách. Může mi někdo poradit jak se to vypíná ? Např. Otevřu auto, posadím dcerku do autosedačky, připoutám, zavřu dveře a auto se zamkne. Jestli někdy zapomenu klíče na sedačce tak bych musel domů pro náhradní.
-
-
- 9 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-