Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...

1. Zahájeno uživatelem Designtore,

Hezký den, Škoda Fabia II, 1.4 Mám problém s levým předním světlem. Tipuji na špatný kontakt žárovky H7. Často nesvítí, ale stačí trochu pohnout drátkem, co vede do konektoru na žárovku a světlo svítí. Navíc, pokud náhodou svítí, tak slyším pískání. Stačí trochu drátkem pohnout a zase nesvítí / bliká. Opravdu stačí sotva se dotknout. Proto jsem tipoval na špatný kontakt, zkusil jsem trochu otvory pro zastrčení žárovky "zúžit", aby byla žárovka více napevno a obmotat ty 2 drátky páskou, ale bez úspěchu. Pomůže koupení nového konektoru, nebo to bude někde v drátkách? Lze to nějak zjistit, kde je problém? Popř. mám rovnou koupit TOTO ? …

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem josef.D,

dobrý den.Mám fabii r.v.2008,1.4,63kW a je problém v tom,že pořád praská ta plechová pojistka servořízení,co je umístěná na baterce.Skouknul jsem všechny spoje,jestli jsou utažený,měl jsem odpojený ty kontakty,co jsou na servu a nikde žádná oxidace,tak nevím.Nemáte nějakou radu,nebo už mám shánět nové servo?

• Pozitivní
    • 38 odpovědí
    • 38,6tis zobrazení
  3. Zdravím, řeším problém s ventilátorem na Fabii 2, verze s climatronicem. Ventilátor po zapnutí na každý stupeň běží okamžitě na plné otáčky, regulace toku vzduchu nahoru, na nohy a na střed funguje, taktéž i změna teploty reaguje. Ventilátor není nijak výrazně hlučný a po vypnutí se ihned vypne. Kde je problém? Předřadný odpor to může dělat? Děkuji

• 5 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Petr petr,

Dobrý den, potřeboval bych foto pojistek jak mají být zapojené, prosím, nějaké reálné foto z auta škoda fabia II combi, 2008. Potřebuji zjistit v jakých slotech mají být zapojené pojistky a v jakých ne. Dekuji

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem josef.D,

Zdravím,na fabii II po výměně serva mi píše chybu 00816-snímač posilovače řízení E250 přerušení nebo zkrat na plus.Má se nějak nakodovat,nebo kde ho mám hledat?Klasicky na hřebenu už není.Je to rok výr.2011,1.6 diesel 77kw CAYC.Díky za rady.

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  6. Ahoj, po výměně zimních kol z 165/70 R14 na letní 205/45 R16 mi asi po 80 km začali svítit kontrolky ABS a ASR a přestalo fungovat tlačítko ASR vedle ovládání ventilace. Loni se mi stalo to samé (opět 80-100km a začaly kontrolky svítit), ale po několika kilometrech kontrolky zhasly. Zkoušel jsem kontrolovat všechno, co jsem v diskuzích našel (pojistky, senzory na kolech, jiná baterie, "diagnostika" pomocí OBD2 scanneru...) a byl jsem schopný v domácích podmínkách udělat. Může chybu způsobit uvedený rozměr kol, i když loni problém zmizel sám? Samozřejmě vím, že je nejlepší je zajet do servisu na diagnostiku, ale r…

• Díky
    • 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Bogin2010,

Dobrý den, mám takový problém s centrálním zamykáním. Někdy se mi stane, že když otevírám a zavírám dveře u řidiče, tak ve středové poloze se auto samo zamkne a potom někdy zase odemkne (problikne takové to tlačítko na zamykání a odemykání na středovém panelu). Mněl jsem to teď na garančce a na nic nepřisli. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jenom dodám, že DO to určitě není. Roomster, r.v. 2009. Děkuji za postřehy.

8. Zahájeno uživatelem Jirka 75,

Zdravím, potřeboval bych od někoho řadu,kdo krapet rozumí elektrice...mám romstera 1,2htp 51 kw a začala mi vyhazovat pojistka číslo 7 ..stane se to pokaždé na křižovatce ve městě při dojezdu.. praskne pojistka auto samo od sebe zdechne a udělá mi to třebas čtyřikrát než přejedu město... diagnostika se potom ani s řídící jednotkou nespojí a auto dokud nedám novou 15A pojistku nejede .. vyhazuje to i 20A...dostal jsem doporučení,že zkratují cívky,tak jsem dal cívky nové svíčky nové a dělá to dál... nevěděl by někdo co s tím může být... chjoo díky moc Jirka

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Jakub2000,

Čaute, snažil som sa u mojej F2 pred FL vymeniť komfotku 5j0959433 za 5j0959433A. Túto výmenu potrebujem spraviť na správnu funkčnosť originálneho diaľkového ovládania. Teraz tam mám centrál na neoriginálne dialkové ovládanie. Problém je, že komfortná jednotka je zaseknutá v jej plastovom rámčeku. Je tam taká "západka" ktorú treba trošku posunúť, ale na tej sa to nezastavuje. Povitiahne sa trošku, a potom sa to o niečo zasekne. Skúšal som to vyberať silou, rôzne som tým kýval, ale nepustila. Napadlo mi, že mohla byť vložená naopak. Tam sú potom také priehlbiny do ktorých by mohlo niečo zapadnúť. Túto teóriu nemám ako overiť a aj tak to môj problém nerieši. Nenapadá …

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem tribi,

Mam otazocku ohladne podsvietenia paubovky. Zda sa mi dost silne a "taha"mi oci... Neslo intenzita jasu nejak regulovat. Na fabi som to mal a bol som spokojny. U Comfortu som to cakal ako samozrejmost,zmylili som sa. Mam 1,9 TDI,Comfort

11. Zahájeno uživatelem millas,

Ahoj, nenašel by se zde někdo kdo by pomohl se zápisem nového klíče na Rommster r.v.2007 z okolí Opavy nebo Ostravy. Děkuji.

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem MajoV,

zdravim, jazdil som po meste a ked som zaparkoval dvoma pravymi kolesami na obrubniku a vyparkoval z neho tak mi po asi 200m zasvietila oranzova kontrolka ABS, na to po chvilke oranzova kontrolka ASR a po par metroch aj kontrolka na senzor tlaku v pneumatikach. skor nez s tym pojdem do servisu sa chcem spytat ci niekto nevie, kde moze byt problem a ci je na to nejake jednoduche riesenie. Inak po vypnuti motora a zapnuti klucika som nakalibroval nanovo tlak, ale aj tak to potom znovu vyhodilo vsetky tri kontrolky, pri opatovnom vypnuti a zapnuti, tentokrat len pri otoceni klucika do polohy 2 kde sa zapina vsetka elektronika mi zablikala parkrat kontrolka serva a na tachome…

• 36 odpovědí
    • 29,4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem TohmO,

Zdravím, jednou jsem zastavil a přepnul na parkovací světla. Po té už se potkávačky nerozsvítily. Zajímavé je, že teď při všech polohách spínače, svítí denní svícení a parkovačky naráz. Dálková světla jdou jen při probliknutí (světelný klakson) a jinak na palubovce kontrolka potkávacích jde, i když světla nejdou a kontrolka dálkových jde při probliknutí. Budu rád za každou radu. Tom

• Díky
    • 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem romo33,

Mam jeden mali dotaz.Ma maxidot nejake oneskorenie pri zobrazovani servisneho intervalu? Prave som po vymene oleja na F II resetoval servisny interval cez vag(Pristrojova doska 17,Prisposobenie 10,kanal 2, jednotku som zmenil na 0) a maxidot my zacal ukazovat "servis za ---- km nebo ---- dni". Tak som sa trocha hral s nastavenia na kanaloch 40,41 a na maxidote mi ostala hodnota "servis za 100 km nebo 2 dni" aj ked na kanaloch 40,41 mam 1 a 2(100 km a 2 dni po vymene). Roman

15. Zahájeno uživatelem Mario02,

Ahoj, je reálné dostat FL ABS/ESP jednotku do před FL Fabie? Počitám s přepinováním konektoru a tak. Ale jestli bude fungovat s gateway, řj motoru a tak. Díky.

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Michal Stojan,

Dobrý den, před nedávnem jsem zjistil, že by moje Fabia 2 TDI měla mít PTC, které by mělo hřát již chvíli po nastartování. To se ale neděje, trvá většinou 5-10min než začne topení klimatizace hřát. Nevím kde je přesně PTC umístěné, tudíž nemůžu zkontrolovat jestli ho tam skutečně mám. Druhý problém, který mám, je, že mi správně nefunguje regulace teploty na climaticu. Pokud je regulátor nastaven v první polovině (do 22°C) klimatizace pouští studený vzduch, pokud je regulátor v druhé polovině (22-28°C) klimatizace pouští horký vzduch, nic mezi tím nefunguje. Čím by to mohlo být? Napadá mě vadný potenciometr nebo vadné servo klapky regulace teploty? Za jakékoli rady budu vd…

• 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  17. Dobrý den, jsem přes rok majitelem Roomsteru 1.4 16V (BXW), modelový rok 2007. K autu jsem dostal servisní historii, od koupě jezdil bez problémů. Je to rodinné auto pro manželku a děti, takže servis nezanedbávám. Oleje v motoru a převodovce, svíčky, zadní tlumiče a brzdy. Nicméně jediný servisní zásah v elektrice byla výměna původního přelámaného svazku do dveří u řidiče a náhrada autorádia za sadu pro montáž neoriginálního. Mimořádně zazlobí mikrospínač v zámku řidiče (celkem asi 5x jsem musel otevřít zadní dveře, abych se dostal do kufru a jednou se mi auto zamklo). Jinak s autem nebyly problémy po celou dobu, až doteď: Čtvrtek večer…

18. Zahájeno uživatelem Jakub Čapek,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda má někdo stejný problém a popřípadě zda ví co stím? Mám Škodu Fabii II combi r.v. 2014, 1.6 tdi 77kw, elegance, climatronic. Po nastartování se spustí climatronic obvykle mám nastavenou teplotu 22 stupňů větrák se automaticky rozjede podle teploty uvnitř vozu. Většinou do pár sekund/minut po naběhnutí větráku vzduch proudící do interiéru se začne houpat a dělá to pořád dokola tudíž veškerý vzduch co jde do vozu je pořád přiškrcovaný a interiér se nikdy úplně nevychladí/nevyhřeje (dělá to v jakémkoliv režimu klimatizace). Čas od času po ujetí nějakého počtu kilometrů se přívod vzduchu do interiéru uzavře úplně a i když dám větrák na plno…

• 1 odpověď
    • 4,3tis zobrazení
  19. Ahoj, prosím o radu, zda se někdo nesetkal s touto závadou - nesvítí osvětlení kufru, maxidot nesignalizuje otevření 5 dveří. Auto prostě nepozná, že jsou otevřené 5 dveře, tudíž když odemknu centrálem, otevřu pouze kufr, po chvíli se auto opět zamkne. Vše ostatní funguje - centrál zamykání, odemknutí, odemknutí 5 dveří klíčem. Jelikož sem problémy se zámky a jejich mikrospínači řešil u octávek, golfů, passatů apod. dříve, vsadil jsem na špatný zámek, který jsem objednal a vyměnil, ale bohužel se to chová stále úplně stejně... Koukal jsem na pojistky a dle schéma je společná pojistka na osvětlení interiéru, ta je v pořádku, žárovka je také v pořádku. …

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem bilovec,

Dobrý den přátelé. Dnes jsem vyměnil zadní motorek stěraču, jelikož ten starý se odporoučel a po zapojení ten nový stále ve stejných intervalech stírá.Nelze ho ničím vypnout.Nemáte někdo zkušenost s touto nemilou závadou Díky všem za odpověď

• 1 odpověď
    • 5,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem m.zadjora@gmail.com,

Skoda Fabia Combi 2012 trúbi pri vyšších teplotách V servise o tom ešte nepočuli, ale minuly rok ísť 15 km z pláže v Chorvátsku a trúbit cca.10 km takmer nepretržite bol dosť nepríjemný zážitok... Kde môže byt chyba? Dakujem Dnes sa mi to zase stalo, cesta 3 km cez dedinu - trubil som v kuse. A reaguje to na pohyb volantu - sem-tam to viem vypnúť. Ale mala nerovnosť na ceste a trubim zase

• 6 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem stanley.t,

- jezdím každý den za tmy do práce-6km městem,pak asi 6km po Ostravské dánici a pak zase 10km mestem. Za 8měs. se mi 5x stalo vzdy v useku asi 1km, že auto HTP nedává asi 10sek.benzin, klesá rychlost a pak se vuz zase chytne.Je to vzdy v useku D-47 který se proslavil zvlněním asf. koberce.Stalo se to sice jen 5x, ale je to dost nepříjemné a znám to ze svých aut kterým občas došel benzin nebo LPG.

• 14 odpovědí
    • 6,3tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Skolaeast,

Zdravím, je někdo schopen a ochoten mi vyčíst pin z budíků pro F2 před FL z obsahu EEPROM? zdrojový soubor v příloze. Děkuji budikz F2.bin

• Pozitivní
      • Díky
    • 18 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Koty88,

Ahoj sem tu nový.Vlastním škoda roomster scout r.v.2012.Včera mi přestaly svítit ručičky teploty a palivoměr.Myslim si že tam budou diody.Máte zkušenosti někdo?Jde vyměnit opravit?Sem z jižních čech máte popřípadně kontakt kdo opravuje díky za odpověď chlapi

• 3 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem bertolini,

Zdravím kolegy škodovkáře, dnes ráno cestou do práce mi začala náhodně poblikávat během jízdy kontrolka otevřených dveří (přední pravé), při cestě z práce už rozsvítila nadobro. Netušíte kde je Roomsteru čidlo na otevření dveří? Případně čím jiným by to mohlo být? Předem díky za rady. Radek

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.