Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem mirda328,

Během 14 dnů bych měl mít nového Roomstera 1,4 16V Style. Nyní budu prodávat Fabii Combi a nechávám si doma kompletní sadu zimních kol 185/60 R14, disk 6J - 15 ET43. Ve skrytu duše totiž doufám, že na toho Roomstera budou pasovat. Dnes jsem na níže uvedených internetových stránkách poměřoval velikost předních kotoučů dle obrázku http://www.autorevue.cz/default.aspx?secti...995&chapter=285 38 Ten prověřovaný Roomster má však motorizaci 1,4 TDI a výbavu Komfort. Podle toho obrázku by průměr disku vycházel na nějakých 280 mm a to by se tam ten čtrnactkový disk z Fábie nevešel. Nemá s tím někdo náhodou již nějakou zkušenost? Pokud ano, sdělte nám ji, protože to bude z…

2. Zahájeno uživatelem room14,

Prosím poraďte, neumím se rozhodnut které pneu jsou vhodnější, 205/45R16 nebo 195/55R15. Které mají lepší jízdní vlastnosti, jaká je spotřeba u různých velikostí pnematik, atd. Dík

3. Zahájeno uživatelem foromen,

Chtěl bych zjistit průměr středové díry a rozteč šroubů na roomstera k alu kolum. Nevíte je někdo. nemůžu to na netu najít. Díky

4. Zahájeno uživatelem StandaO,

Vážení přátelé, jak jsem avizoval před nedávnem mám nezávazně objednaného roomstera, ale dosud jsem z osobních důvodů nevěděl zda ho skutečně převezmu. Nyní to vypadá tak, že již téměř jistě budu v nejbližších 14 dnech jeho šťasným majitelem. Začal jsem řešit věci jako autorádio a zimní pneumatiky a tak to už vypadá vesele. Autosalon mi nabídnul zdarma zimní pneu SAVA S3 eskymo - 185/55 R15 82T. Pátral jsem po různých webech a neexistuje na ně jednotný názor. Někdo píše, že jsou celkem OK, jiní že jsou tyto pneu levné a podle toho taky plní funkci. Nikde vyloženě nepropadly, a tak si říkám když jsou zadarmo tak je zkusím. Kdyžtak je prodám a připlatím si za lepší. V zim…

5. Zdravím, tápu nad jednim problémem s dvojkovou Fabií Combi (nejslabší 1.4 TDI v manuálu). Je to otloukánek s velkým najezdem a poslední dobou se ozývá klepání někde u přední nápravy. Má jasná pravidla - jen za jízdy a jen se zařazenou rychlostí. Stačí jen vymáčknout spojku a bouchání zmizí. Asi nejvíce je slyšet při prudkém ubrání plynu. Mechanik nic neobjevil. Prý vyměnil klouby poloosy, vyměnil tyčky stabilizátoru. Býval bych přísahal, že při přidání a ubrání plynu se jedná o trochu jiný zvuk z trochu jiného místa, ale nedal bych zs to ruku do ohně. Díky za možné tipy kde hledat.

• Líbí se mi
    • 4 odpovědi
    • 439 zobrazení
  6. Zdravím, mán dotaz na zadní nápravu Fabia 2 Combi 1.6 tdi pd cr 2011. Když kopnu do zadního kola u pasažéra, v obasti blíž zadního narázníku, tak tam rachtá nebo nevím jak to popsat, ale je tam prostě zvuk, který tam nemá být. Napadá mě že by to mohlo být ložisko, ale nevím. V zádu mám bubny a nevím jak tam ty ložiska jsou daný, jestli je tam něco typu těhlice nebo to je přímo na nápravě. Ale nechci hned být že to jsou ložiska a jestli to náhodou není něco v Bubnech třeba, nebo něco jiného, chtěl bych se zeptat zda s tím má někdo zkušenosti nebo to je něco neobvyklého. Děkuji za každý ohlas a řadu předem.

• 0 odpovědí
    • 219 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem HjM,

Zdravím, měl bych takový dotaz, jakou životnost má kapalina v posilovači řízení (km/roky) a zda se případně doporučuje po určité době vyměnit? Jestli je to třeba podobný případ jako s převodovým olejem, který se podle servisky také měnit nemusí, ale je lepší to udělat. Na autě mám najeto necelých 80 000 km a je staré 6 let, tak jestli to nějak řešit nebo zatím není třeba. Díky za všechny rady, postřeha a názory.

• 17 odpovědí
    • 7,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Marián Palenčar,

Mam fabiu 1,2 TSI FL 11/2010 a obute: 17“ kolo Trinity z lehké slitiny určené pro modely Fabia druhé generace a Roomster. Rozměry kola: 7,0J x 17“, ET 41 Průměr roztečné kružnice: 100 mm Průměr středícího otvoru kola: 57 mm pneu orginal 205 40 R17 Chcem aby mi licovali kolesa s blatnikmi (nechcem aby to nijako prečnievalo) Môžem dat rozsirovacie podlozky 5x100, 4ks podloziek o hrubke 2cm plus skrutky dlzka 5cm? Ak dobre počitam tak ET budem mať 20 (šruby origo maju 2,7cm + 2cm podložka = cca 5cm) ČO VY NA TO?

• Díky
    • 8 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Misubaro,

v unoru me skoncila dvourocka a vcera jsem jel do servisu se zavadou hlucnych lozisek v prednich kolech.... myslel jsem ze to bude jen jedno kolo a nakonec jsme zjistily ze je chycene i to druhe... po dotazu na Skoda Mlada Boleslav jestli to jeste uznaji do dvourocni i kdyz uz nedavno skoncene, dvoulete zaruky nam bylo odpovezene, ze bohuzel ne ........ale nabidla 70% slevu na material a 50% slevu na praci .... tak jsem rad, ze jsem dostal tuto slevu. Docela me prekvapili. Bohuzel pro me se zavada /huceni lozisek/ projevila v poslednich peti dnech. Prv jsem si myslel, ze je to zimnima pneumatikama. Po prezuti vcera na letni, kdyz huceni neprestalo jsem s…

• Pozitivní
    • 80 odpovědí
    • 36,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Pribinačik,

Nazdar, na začiatku tejto temy riesite funkcnost/nefunkcnost a brzdne ucinky kotucovej resp. bubnovej brzdy... Ja mam Fabiu II r.v. 9/2011 1,2 TSI 63kW - spomínaný motor. Taktiež som mal vzadu bubny a urobil som prestavbu na kotuce. Samozrejme na povodnu napravnicu to neslo, lebo skodovka zacala robit rozdiel v napravnici bubnovej a kotucovej a na bubnovej sa nenachadzaju potrebne "usi" pre uchytenie strmena.. inak na naboj pasuje kotuc a funkcnost ABS a ESP nie je nijako obmedzena - snimac sleduje pohyb loziska a nezalezi na tom ci je tam bubon alebo kotuc. Co sa tyka brzdneho ucinku samozrejme pri beznej jazde to nie je citit. Pocitil som to az pri extremnejsej jazde,…

11. Zahájeno uživatelem Lancelote,

Ahoj všichni, dnes jsem si koupil na zimáky poklice u dealera Škody, a protože se mi nelíbí ty tři typy za dávají na Roomika, tak jsem si vzal patnáctky Avantgarda, co dávají na OctavkyII, ale nemůžu je nacvaknout, vždy mi jedna strana vyleze, jakoby byly malé, nemáte někdo infíčko, jak to je?

12. Zahájeno uživatelem Anadelaray,

Dobrý večer, omlouvám se pro Vás muže za hloupý dotaz. Mám Fabii 2, nějak více jsem zabrala za ruční brzdu a teď, když ji chci odbrzdit, tak jde dát páka asi jen na 50% cesty dolů, auto hlásí zataženou ruční brzdu, ale normálně jde jet a kola se točí. Zuby při vytažení cvakají, ale úplně dolů dát prostě nejde. Může tam být jen nějaká fyzická závada? Zvládnu to jako žena opravit před panelákem, nebo musím do servisu? Ráno plánuji sundat kryt a podívat se, zda tam něco nezapadlo, ale nevypadá to. Pokud by stačilo sundat loketku a klíčem něco seřídit, to bych zvládla. Děkuji.

• 0 odpovědí
    • 916 zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem jurCAY,

Zdravím Vás... potreboval by som od vás radu nakoľko sa už dlho trápim s týmto problémom a zatiaľ stále nie je vyriešený... Mám Škodu Fabiu II Facelift 1.6 TDi CR 55kw (kod motora CAYA) a je tam takýto problém: Auto ide v nižších rýchlostiach úplne OK (0-50 cca) ale keď zaradím do 4/5 pr. stupna pri rychlosti od 65+ km/h, auto zacne dosť nepríjemne vibrovať/chvieť (vibráciu/chvenie cítiť najintenzívnejšie na mieste spolujazdca v predu a ide do karosérie). DEJE SA TO AJ PRI VYRADENEJ RÝCHLOSTI. V aute bolo vymenené na prednej náprave skoro všetko čo bolo možné... Boli tam menené ložiská s nábojom na obidvoch kolesách, brzdove strmene na obidvoch stranách, taktiez platničky…

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem h2o6n1z1a,

Ahojky všem.. vlastním fabii 2 1.4 16v a zajímalo by mě jestli nemá někdo zkušenost s výměnou vlnovce? Při poslední servisní prohlídce mi bylo sděleno v autorizovaném servisu že mám špatný díl výfuku konkrétně vlnovec. Zajímalo by mě jak poznám že je špatný..(jaký jsou příznaky) Díky všem za odpověď.

• 16 odpovědí
    • 12,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem crazyduke,

Dobrý den, nic ohledně pružin jsem tu nenašel, tak jsem založil nové téma. Mám dotaz. Koupil jsem roomstera a chtěl bych "zvednout" zadek. Budu vozit na TZ kola a nerad bych tahal zadek u země... Našel jsem že dělají 3 druhy pružin, ale nepíšou které jsou nejtvrdší nebo nejdelší. Má někdo o tomto páru? Díky za info... Příp. nedělal někdo podložky pod pružiny, že by měl rozměry na vysoustružení??

• 29 odpovědí
    • 20,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem 6drak,

Taky už někomu rezne výfuková soustava? Po roce a půl mi to příjde moc brzo. Jde to reklamovat ?

17. Zahájeno uživatelem lukino200,

Zdravím, mám problémy s tyčkama stabilizátoru......měnil jsem je naposledy na podzim a nyní už zase klepou hrozně. Četl jsem že to je u fabii jak jedničkové tak dvojkové řady docela problém...máte s tím zkušenosti jak to dlouhodoběji vyřešit aby zase po třech měsících neklepaly? Díky moc

18. Zahájeno uživatelem Bratranc1,

Caf ludia, prosim vas, mam problem s demontazou poloosi. Je to roomster 1,6 mpi, s automatom aisin. Vnutorny klb ma na konci zavlacku ako na homokinetaku. Bojim sa aby nepukla prevodovka ked to pacim. Mate niekto radu? Dakujem

• 0 odpovědí
    • 869 zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Mawerick80,

Zdravím, mám Fabii 2 1,6 nafta 44 kW. Při brždění se ozývá přerušovaný hluk. Auto stálo cca 3 měsíce se zataženou ručkou. Vzadu jsou bubnové brzdy. Můžou být porušený brzdové čelisti? Nebo tam může být nějaký bordel jak byly čelisti přitažené ručkou?

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem ctirad1,

zdravím,je složité vyměnit si sám přední destičky a kotouče

21. Zahájeno uživatelem makr009,

Zdravím, mám na Roomsteru najeto 85tis. a rozvibroval se mi volant - zdá se mi, že nezáleží, jakou jedu rychlostí, prostě to pořád vibruje. První pomoc v podobě převážení kol jsem již zkusil, trochu to pomohlo, ale vibruje stále. Byl jsem v autorizovaném servisu, prý všechno zkontrolovali a autu nic není. Máte někdo zkušenost s něčím, co v podobném případě pomohlo, nebo se s tím mám smířit a musím si koupit tlumiče na ruce? :-)

• 19 odpovědí
    • 16,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Yofresh,

Ahoj, chci se zeptat, je nutné mít na fabii 2, 1.2htp motor, dole ten přední kryt motoru? Viz.odkaz. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0825237d-spodni-kryt-motoru-cn-8117.html Po srážce srnky tam nějak popraskal, padal, tak jsem ho sundal úplně. Ptám se, zda je nezbytně nutný nebo to je celkem jedno. Protože, zas tolik toho nekryje se mi zdá. Díky za odpověď

23. Zahájeno uživatelem Milda46,

Ahoj, Roomster 1.4 16V Po nastartování svítilo servo, posilovač nešel. Vyměnila se pojistka na servo, která byla prasklá a kontrolka zhasla, posilovač už funguje. Problém ale je že servo při otáčení volantem dost hučí a navíc při jízdě je citelně cítit, že volant se jakoby zadrhává. Dle Diag je vidět, že má o trochu méně otáček než je pozadovano, jinak chybu to žadnou nevypisuje. Olej neuniká a je ho tam dostatek. Napadlo mě tedy, že servo čerpadlo je KO. Než budu ale čerpadlo měnit, chtěl bych se zeptat jak s jistotou poznat, zda to nemůže být třeba i vadný hřeben? Přeci jen je to pěkné drahé a nemůžu si dovolit pokud/omyl. Díky

• 0 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Vojtaa,

Ahoj, mohl by někdo popsat své dojmy, jaký je rozdíl u Fabie s koly 195/55 R 15 a s koly 165/70 R 14 jde mi o porovnání pohodlí, zda je to na těch R 14kách pohodlnější - měkčí, či zda to poskakuje ještě víc a tak... a porovnání jízdních vlastností - samozřejmě vítezí R 15, ale jak velký rozdíl by byl s těmi R 14?

25. Zahájeno uživatelem AdFi,

Ahoj, zdravím. Před dvěma týdny jsem si udělal na autě svislý čep na na rameni na levé straně a zároveň jsem přehodil zadní kola za přední (pneu vraniky) . Auto poté začalo zatáčet doprava. Udělal jsem geometrii, ale je to stejné. Pomůže když zase přehodim kola, tak jak byly? Jak je to možné?

• 4 odpovědi
    • 3,7tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.