Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Cca před pěti měsíci mi měnili přední pravé ložisko. Teď při přezouvání jsem si všimnul, že mi z manžety stříká vazelína na brzdič. Může se to po výměně ložiska stát, nebo něco ruplo? A musím to řešit hned? Děkuji všem za radu.

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem l3ricktop,

Ahoj, jsem bezradný a potřebuju pomoct od zkušenějších. Auto FII, 1.4TDi BNV, Nájezd 150kkm. Popis problému: Auto mi asi pred půl rokem zacalo delat to ze v rychlosti kolem 80km/h na 5ku pri akceleraci sli vibrace do volantu a radici paky, velmi citelne razy. Jakmile jde noha z plynu okamzite ustanou i vibrace. Ze zacatku jsem mel hned podezreni na poloosu, ackoli byla delana 40 tis. km nazpet, zavada se projevovala uplne stejne. Zvedl jsem auto a na splujezdcove strane byla evidentne vule jak krava na kloubu co je u prevodovky. Kdyz jsem pootovcil kolem (radialne) v nebo v protismeru otaceni, slo to bez odporu asi 2 cm, pak se ozvalo cvaknuti kamenu a byl citit…

• 2 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem CaprioPom,

Ahoj, mám auto Škoda Fabia 2 facelift 1,2 HTP. Poslední cca 3 měsíce mi pískají občas brzdy při brždění, vibruje mi pokaždé volant při brždění (někdy málo, někdy trochu více) a 2x, když jsem brzdil trochu více když jsem jel 50km/h, tak to docela dost kopalo. Auto mám od února 2020 a najel jsem 17K km a nic se na něm krom oleje a filtrů neměnilo. Rozhodl jsem se tedy vyměnit kotouče a destičky, kouknul jsem se na destičky a připadá mi, že mají asi 50%? Jsem naprostý amatér, takže bych se chtěl zeptat, zda jsou destičky podle foto na výměnu. Předem moc díky za rady ! :D

• Pozitivní
    • 18 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Lucki95,

Ahoj, prosím o radu. U Fábie 2.gen najeto 110 000 mi začalo hučet od přední nápravy. Hluk (přerušovaně huhuhu :D ) se objevil nějak po servise, kdy jsem nechával vyměnit kotouče a destičky. Začíná cca od 60 km/h a postupně sílí. Vyzkoušeno zatáčet kvůli ložiskům, jízda bez motoru a nikdy se zvuk nezměnil ani nepřestal. Kola mám také v dobré kondici, vyvážená a pneu ok. Mohu vás poprosit o radu čím by to mohlo být, nebo co mohli v servisu udělat špatně? Moc děkuji.

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  5. Dobrý den. Obracím se zde prostřednictvím tohoto vlákna na všechny odborníky i nadšené opraváře aut o radu, jak přesně postupovat při výměně předních tlumičů na osobním automobilu Škoda Fabia II. gen. r. v. 2007. Někde jsem se dočetl, že je třeba kvůli této samotné operaci stáhnout z kloubového hřídele hlavu ložiska čepu kola, bez toho prý hrozí poškození vnitřního kloubu kloubového hřídele, respektive jeho ložisek. Pokud toto je skutečně pravda, pak to pro mě představuje určitou komplikaci. Při zevrubné prohlídce tam vidím nějakou speciální dvanáctihrannou matici, na jejiž povolení zřejmě bude potřeba nějakou speciální nástrčnou hlavici / oříšek /a pak to …

6. Zahájeno uživatelem Pedro662,

Zdravim. Vcera som vymenil naboj kolesa na S. Roomester. Kedze som naboj objednaval skor, nevsimol som si ze naboj SKF je bez poistneho kruzku. Pocas vylisovania stareho naboja som nezaregistroval ZIADNU pociatocnu namahu lisu pri vytlaceni casti loziska kde je aj poistny kruzok. Plni vobec svoju ulohu? Myslim ze nieje mozne aby sa lozisko samovolne vysunulo aj bez poistneho kruzku. Na niektorych starsich modeloch Ford neboli ziadne positne mechanizmy. Zaujima ma nazor aj ostatnych. Dik

• 1 odpověď
    • 2,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem baloushek,

Ahoj fórume, nedaří se mi zjistit, kam u předních kol u Roomsteru umístit zvedák s kulatou hlavicí. Návod nepomáhá, ten jen říká, že místa na hever jsou označené prolisem. To ano, ale na prahu... A obrázek je jen pro drážkový hever a ukazuje umítění na hranu. Zespoda nic dalšího není. U zadních kol je u označeného místa takový kovový kruh, tak zadní zvedám tam (snad je to dobře?!). Ale u těch předních vůbec netuším. Poradíte někdo?

• 2 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem mr.coumess,

Zdravim Vas. Na dvou tematech jsem psal i vystavil nahravku, ale asi tema je jiz mrtve bez odpovedi. Sam sem hledal v tematech odpoved, lec nejsem si jisty. Mam fII 1.2 44kw 2014, 88tis km. Pri kriticke brzde s koly otocene do prava zacal tento zvuk. Vtip je v tom, ze se ztrati a 40km nic. Pak se objevy, ale nevim, co je spoustec. Pak vas otravuje xx km. Zvysil jsem rychlost nad 100 a klepajici zvuk zmizel. Dle rychlosti zvuk se zvysuje nebo snizije, kdyz brzdim motorem. Je to pri rychlosti in bez ni. Volant, saltrpaka, pedaly jsou bez absolutni vibrace. Diky za info, mozna nekomu to delalo stejne a vyresil. 012C2847-21F6-46AC-97DE-72F517BBD668.MOV D11F794E-6F3F-4196-94…

9. Zahájeno uživatelem Imri,

Z důvodu přejetí nerovnosti jedním předním kolem jsem byl v servisu zkontrolovat geometrii. Byla mírně rozhozená, tak to opravili. Hned po vyjetí ze servisu jsem si všiml, že při úplném dotočení volantu k jedné straně slyším syčivý zvuk + hučení servomotoru řízení. Volant musí být úplně na doraz, aby to bylo slyšet. Vrátil jsem se s tím, že to syčení tam před příjezdem nebylo. Řekli mi, že je to normální. Šli jsem to zkusit do jiných aut, tam to nedělalo. Stejně jsem ale nepořídil, každý auto je prý jiné a že je to v normě. To syčení je slyšet ze směru vlevo od přístrojovky. Zní to, jako kdyby někde ucházel vzduch. Zvuk servomotu řízení je také slyšet. 100% vím, že to s…

• Pozitivní
    • 42 odpovědí
    • 34tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Martinak34,

Ahojte, měnil někdo přímo na autě? Je právě uložen v konzoli, která je přišroubovaná na autě.

• 4 odpovědi
    • 4,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem brujki,

Ahoj, prosím o radu. Fabie 2 2008, 1.4 16V, najeto 152 000 km. Vrže mi při točení volantem horní uložení pravého tlumiče. Nechal jsem ho vyměnit v červnu 2020, po čase to začalo vrzat znovu, tak jsem dal auto do autorizáku a řekli, že je uložení poškozené, tak vyměnili znovu (listopad 2020). Vrzání se znovu vrátilo a tak jsem zkusil už jiný autorizák a znovu horní uložení, tak to znovu vyměnili (duben 2021) a ejhle už to vrže nějaký ne týden zase. Od první výměny uložení najeto cca 7 000 km. Má někdo podobnou zkušenost, co se tam může dít, že se to stále opakuje, už jsem z toho na nervy. Jinak je náprava v pořádku, nikde žádné vůle, nikde nic neklepe.

• 2 odpovědi
    • 4,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Terminator3,

Ahoj všem, pozoruji na své F2, že když povypínám veškeré ruchy v kabině (radio, větrák, děti apod.), tak je slyšet hukot kol. Což není nic divného, ale spíše mi jde o to, že to není jednolitý zvuk, ale jakoby přerušovaný - prostě to dělá hu hu hu hu hu v rytmu otáčení kol. Nikde to nemlátí, jen takovýto zvuk. Přemýšlím, jestli to dělá od začátku, a jen jsem si toho začal teď všímat, nebo je to po nějaké ráně po projetí díry na jaře... Čím to může být - mám to přehuštěný/podhuštěný, nebo geometrie, nebo jsem něco nakřápnul? Dík...

• 41 odpovědí
    • 62,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Zarko13,

Zdravim kolegove.Poradi mi nekdo jak se naziva dil z fotce a k čemu slouži?Auto Škoda Roomster 1.4 tdi 59kw r.v.2006.Dil se nahazi ve spodní čast predni napravu pod hladičova hadice na hlazeni motoru.K timto dil jsou zalisovani matice na upevneni spodni kryt motoru a nemluvim o ty matice na napravnice!

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem e1.,

Ahoj, riešil tu už niekto výmeny telesa zadnej nápravy, t.j. nápravnice na Fabii II hatchback? Nedávno mi menili mechatroniku na DSG a následne sa robila geometria. Okrem iného servis zistil, že mám zbiehavosť na jednom zo zadných kolies. Nakoľko sa ale nedá nastavovať geometria zadných kolies, vraj je potreba meniť celú nápravnicu. Na to, že to má byť konštrukčne lacné riešenie, jeho výmena mi pripadá drahšia ako meniť niečo na viacprvkovej náprave BMW. Už ste riešili niečo podobné na svojom aute? Nedá sa to riešiť iným spôsobom, napr. použitím správne smerovaného ťažkého kladiva?

15. Zahájeno uživatelem Ufo5,

Má niekto skúsenosti s bubnovou brzdou? pred, aj po výmene mi jedna strana brzdí prerušovane, niekedy až vŕzga, vymenené komplet čeluste, bubny, struny a na tej strane aj valček.

• 26 odpovědí
    • 20,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem martin.prochi,

Ahoj, mám problém, že při jízdě se mi objevuje jakési klepání. Zřejmě to nesouvisí s motorem, protože frekvence klepání nekopíruje otáčky motoru, ale naopak otáčky kol (tj. rychlost auta). Při vyřazení rychlosti a poklesu otáček motoru na minimum se tento zvuk ozývá víceméně pořád stejně často. Nevypozoroval jsem souvislost s akcelerací nebo zatáčením auta. Nejmarkantnější je to při jízdě v obci po nově silnici - nejsou to extra silné údery ani hlasitý zvuk, ale když se na to člověk zaměří, vnímá to... Není to souvislé "hučení", ale jakoby jednotlivé impulsy, "klepy". Připadá mi to, jako kdyby byl např. kámen ve vzorku pneu, ale samozřejmě jsem žádný nenašel... Všechny pn…

• 2 odpovědi
    • 12,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem onegear,

chtel bych zvedat pojizdnym hydraulickym heverem (ne za napravy) - vite prosim nekdo kde jsou spravne operne body podvozku? nasel jsem na tomto foru vyreseny problem pro octavii (i s obrazkem z dilenske prirucky), je-li nekde i pro fabii II tak se omlouvam nenasel jsem

18. Zahájeno uživatelem HjM,

Zdravím, chlapi nevíte kolik je plnící množství brzdové kapaliny do Fabie II 1.2 HTP 51 kw (MR08)??

• Díky
      • Pozitivní
    • 64 odpovědí
    • 33tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem JuDr.,

Začalo mi to po zimě celkem už mlátit, tak bych rád vyměnil to horní uložení, ale otázka je: Jde to bez demontáže tlumiče? Když jsem měl felicii, tak jsem jen povolil nahoře u motoru matku sundal podložku šroub dal zpátky a vyheveroval a tlumič mi sjel dolů a jen sem sundal gumu a nasadil novou. Jde to nějak takto i na fabii nebo se musí vyndat tlumič? Taky jsem se díval na nákres tlumiče z etky a snad jsem tam ani žádnou gumu neviděl.... bylo tam jen axiální ložisko a potom taková věc do které se to ložisko vsune a to se celé pak zvrchu přišroubuje třemi šrouby. Tak kde je vlastně ta guma co bývá vymlácená? Mohl by mi to prosím někdo objasnit, kdo to měl rozdělané co a j…

• 5 odpovědí
    • 23,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem salko,

Zdravím,mám fabii II stará 3 roky,pravidelne garanční prohlídky,19000 km,před 3.týdny mi najednou při brždění začaly vibrace do volantu i pedálu -v servise mi po kontrole řekli ,že kotouče jsou rezavé a nesouměrně sjeté a jsou tam údajně otlaky od brzdových destiček a že je to prý dlouhodobým prostojem minimálně prý 3 měsíce bez provozu a špatnou údržbou.Nejsem sice nějaký požirač kilometrů a nejezdím ani jako prase(brzda -plyn),Jezdim sice krátké trasy ale jezdím celoročně a tomu tvrzení servisu o prostojí se smějí ,protože auto jezdí min.ob den.Prosím všechny o radu ,co s tím

• 30 odpovědí
    • 15,1tis zobrazení
  21. Ahoj, pri točení volantem na místě se ozývá takové vrzání. Ve Škodovce si s tím už nevědí rady. Vyměnili uložení tlumičů, kulové čepy a vrže to pořád. Vždy na pár dní po převzetí auta ze servisu byl klid a začalo to nanovo. Když je chladněji tak to vrže méně. Třeba po ránu není slyšet nic a po chvíli jízdy se to začne stupňovat. Čím je auto víc zatížené, tím víc to vrže. Má někdo nějaký nápad kde ještě hledat? Napadlo mě vyměnit olej v servořízení. Jedná se o Fabii 2, rok 2008, 1.4 63 kW diky za rady

• 0 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Luk1s,

Ahoj, máte na fabii černá kola? Pokud ano, pochlubte se! Uvažuji o černých kolech, nyní to letí, ale nevím jaké vybrat. Díky moc za inspiraci.

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Ahoj mám Roomster 1.4 63KW rv. 2008. Dneska jsem byl na technický a vyděl jsem auto zespodu. Skoro celej podvozek je rezavej jak liška, včetně ramen třmenů atd. Minulí týden jsem měnil výfuk střední + koncovej, kterej byl děravej jak cedník. Tu korozi podvozku mi napsal do závad. Doporučil mi, ať si udělám nástřik podvozku. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak je možný, že 10 let starý auto takhle rezne? Díky za odpovědi.

24. Zahájeno uživatelem Domio,

Nedaří se mi najít vořech, je to originál nebo ne ? Popř. jak to sundat.

• 2 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Ydenek,

Ahoj, dal jsem auto na vystříkání dutin. No a asi za 14 dní jsem v podvozku objevil pár děr. A moje otázka zní - mají tam být (třeba na dotok vody) nebo tam nemá být nikde nic? Třeba je nezadělal ten mechanik... Tuším, že se jednalo o dvě díry u každého kola. Mám Fabii II. Na fotce je vidět jedna díra a ten černej flek, to už jsem jednu zadělal :-) Nějaké byly hned za kolem, tak by to muselo nachytat spoustu vody ne? Díky moc Zdenda

• 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.