Podvozek
Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...
233 témat v tomto fóru
-
Jsem 150 km od domova a od chvíle, kdy jsem sjel z dálnice, se někde z podvozku či od motoru ozývá rachot/klepání a jsou cítit vibrace. Na nerovnostech mi připadá, jako by se něco urvalo a mlátilo, jinak je to poznat v závislosti na motoru, někdy i na volnoběh. Nevím, jestli se dnes dostanu do servisu, takže bych byl rád, kdyby někdo dovedl odhadnout, o co může jít a zda mohu opatrně dojet domů. Viz video. EDIT: Do servisu jsem se nakonec dostal a v pořádku dojel. Je to uvolněné výfukové potrubí. Moderátor pokud chce, může téma smazat.
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, dnes jsem zjistil, že mám popraskaný lak kolem klobouku tlumiče vf motorovém prostoru, je to normální? Poslední 2, 3 roky mě něco mlátí na podvozku, poslechově jak kdyby byly špatné kosti, ale v autorizovaníém servisu nic nezjistili a vše ok mohlo by to souviset nebo je to normální jev? Vcelku jsem se lekl...
-
- 13 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Tak ještě dodatek,sehnal jsem si číslo přímo na technika co mi dělal servis auta.Ten mi poradil buď použít velmi podobné pružiny na diesel,nebo mi doporučil jezdit dál že se to prakticky nemá vliv pouze pravé kolo je zhruba o 1.5 niž než to levé.Když o tom člověk neví ani si toho nepovšimne. Na rovinu říkám moc ne mi to nezdá proto si rád nechám poradit jaký na to máte názor. Potřebuji pomoct ,dnes mi v servisu řekli že na přední pravém kole mám prasklou pružinu,chybí mi půl otáčky ve spodní části,kdo ví jak dlouho jsem stím jezdil. Problém je že se jedná o dost exotickou pružinu vypsali mi seznam věcí co budu potřebovat,taky nemohli sehnat neoriginá…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobry den, Mozno tu uz taka tema je, ale nenasiel som presne to iste. Mam Skoda Fabia II 1.2HTP. Prosim vas uz dlhsie bojujem s problemom, ze zapocujem tupe buchnutie od podvozku (mozno motor ale skor podvozok). Nie je to kazdy den kedy to pocujem. Deje sa to tak ze idem povedzme na 3-jke a potom dam dole nohu z plynu a ked ide motor do zaberu vtedy to buchne. Niekedy pocuje to buchnutie aj pri rozbiehani. Pri plynulej jazne s plynom to nepocut. Co by to mohlo byt? Silenblok motora mal slabo zatiahnutu skrutku to som dotiahol. Dakujem.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, setkal se někdo s výměnou posledního dílu výfuku (FII Sportline r.v. 10/10)?? Jedná se o díl číslo 6R0 253 611 G a ŠkodaAuto ho údajně nemá ani na skladě a výroba by trvala cca měsíc. Nejde to vyřešit náhradou za jiný díl, který by tam pasoval? Ocením každou radu!
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nepozorujete někdy slabé pískání "odněkud" při brždění v zatáčce? Pravidelně se vždy ozývá odkudsi slabé, sotva slyšitelné pískání, na které se vpodstatě musíte soustředit, abyste ho nepřeslechli (pouze při vypnutém rádiu je to slyšet). Dělá to od začátku co jsem auto koupil (Roomster 2012, 1,4 MPI). Dá se to vyvolat i tak, že při brzdění pootočím volantem. Zvuk ale nevychází od brzd (kol)! Já mám pocit, jako by to snad souviselo s regulátorem brzdného účinku. Jakoby v autě bylo nějaké čidlo, které registruje buď náklon nebo odstředivé síly a nějaká řídící jednotka pomocí čerpadla nebo nějakého servoventilu nastavovala rozdělení brzdného účinku mezi jednotliv…
-
-
- 16 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Mate někdo na rooomu nebo na Fabce 2 stavítko???? pripadne jaky a jak je to tvrdý me zajímá. pokud mate pruziny posilejte infa taky :-) a třeba i foto roomu na pružinách, abych videl jak se to snizí na jakých pružinách. díky moc
-
-
- 8 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu pri výmene letných pneu za zimné som zbadal zjazdené letné predné pneumatiky z vnútornej stany. Bol som na geometrii ktorá bola v norme. Na pneu bolo najazdených asi 11 000 km. Pneumatiky su DUNLOP 195/55 R15.
-
-
- 39 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, potrebuji poradit chci si udelat ladak na II fabii combi 1.2 -Jake jsou vyhody a nevyhody, zdali mate nejake zkusenosti- spotreba, hlucnost(kdybych s tim jel napr. do Nemecka či Rakouska meli s tim policajti nejaky problem), "pridani vykonu" dekuji, odkaz na vyfuky je zde http://www.spei.cz/eshop/vyfuky
-
- 13 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny! Chci se Vás zeptat, jestli má lze použít zadní tlumič z Octavie 1 RS na Roomster? Jsou shodné? Lze to? Nelze? Díky za odpověď
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
chci se zeptat, nepoužíváte někdo při přezouvání elektrická utahovák ? případně vaše zkušenosti s ním.
-
-
- 27 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Koupil jsem si liťáky od Škody na fab2, ale nekoupil jsem k tomu orig. šrouby. Nelíbí se mi ty duté hlavy chtěl bych s plnými a pěkně pochromované. Jenže teď si nejsem jistý, jaké koupit.. vím, že to mají být kulové M14x1,5 , ale jaká délka? Na jedné stránce jsem se dočetl, že bezpečnostní v délce 26 mm a obyčejné v délce 48 mm. Na osatních stránkách vůbec žádné info, prostě musíte vědět, co potřebujete už nad tím chvíli sedím, ale stoprocentně jistý si nejsem a než koupit špatné, radši vás poprosím o radu. případně kde je koupit v Praze nebo spolehlivý eshop. nemám s tím zatím zkušenosti btw na stránkách originálního příslušenství Škoda mají třeba ty bezpečností ke …
-
- 24 odpovědí
- 14tis zobrazení
-
-
Zdravím, při předvánočním mytí, při mytí podběhů jsem zjistil, že na levém zadním tlumiči je rozpadlý ten pěnový doraz co je pod uchycením tlumiče a drží ten plastový kryt. Hned jsem kontaktoval servis, ten se mi až do dnešního dne na email neozval, tak jsem tam zavolal a bylo mi řečeno, že prý se výměna tohoto dílu nevztahuje na záruku, že tento doraz vydrží cca 4 roky. Máte s tim někdo zkušenosti, že jste to uplatnil na záruku? nezdá se mi, že výdrž tohoto dílu by měla být pouhé 4 roky, jsou auta co jezdí x let a ten doraz vydrží, jinak auto mám 3,5 roku najeto cca 46500 km.
-
-
- 26 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
R 1.2HTP 51kW - po 130tis.začal prdět výfuk (prasklina za vlnovcem), za pár dní to upadlo celé. V jednom malém servisu sundali přední díl výfuku, starý vlnovec vyřízli a navařili nový. Vyměnili ještě sponu. Celé to nestálo ani litr. Jenže při volnoběhu je v kabině slyšet značná rezonance. Při zvedlém autě výfuk znatelně vybruje nejvíc v zadní části a jak kmitá tak se to přenáší do kabiny. Pomáhá malé zvýšení volnoběžných otáček. Při vyšších otáčkách to není tak znatelné (HTP je pak trochu hlučnější). Tady na fóru u R a Fll jsem nic nenašel. V sekci O řešili silenbloky motoru, vejfuku, celkové složení vejfuku, katalyzátor atp. Má někdo s tímto zkušenost?
-
- 10 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, koupil jsem Roomstera 2012/9 a zjistil jsem,že je ohnutá zadní náprava,jelikož někde předchozí majitel někdě vzal něco. Z čeho včeho pasuje zadní náprava z Roomstera, musím pouze z Roomstera? Je rozdíl v zadní nápravě před a po face? Díky za odpovědi.
-
-
- 32 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Dovolte dotaz k výměně výfuku... Včera jsem zkoumal podvozek a přijde mi, že originál z výroby je výfuk jen 2-dílný - zadní díl s extra dlouhou trubkou a prostřední díl, který v jednom kuse pokračuje přes vlnovec až k motoru. A mezi nimi je spojka, utažená 2 vratovými šrouby. Když ale zkoumám na netu možné díly na výměnu, všude narážím na to, že je výfuk 3-dílný - zadní díl, spojovací trubka a přední díl. A k tomu spojky, které vypadají úplně jinak (taková "polo-U", mám je i na F1). Prozradíte mi, jak to je tedy při výměně, co koupit? Na mě to působí tak, že originál je ze 2 dílů a jedné spojky, neoriginál je pak ze 3 dílů a dvou spojek. Nebo se pletu?
-
- 8 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, měnil jsem brzdové kotouče s destičkami. Levý kotouč byl silně přirezlý, obouchával jsem ho několik minut než povolil. Pravý odpadl sám. Po výměně jsem zjistil že auto již netáhne tolik doprava. Dříve jsem to přikládal sklonu silnice. Že by nějaké kolo přibržďovalo jsem nepostřehl a tak si říkám, že se asi změnila geometrie kol po výměně kotouče.
-
-
- 22 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, mám taký menší problém, resp. dva problémy. Mám fábiu II RS, najazdené cca 4300 km a pri velmi pomalej jazde (do 5 km) a úplnom, resp. skoro úplnom vytočení volantu do jednej alebo druhej strany sa ozýva od predných kolies také šuchanie (ako keby platničky šuchali o kotuc alebo podobne) . Pri jazde rovno alebo pri miernom zatoceni to nerobi. V servise mi tvrdili, ze je to v dosledku hrdzy na kotucoch a preto to tak pocut. Vsetky kotuce aj s platnickami mi vsak cele vymenili (z ineho dovodu) ale robi to stale. Nemate nietko s niecim takym skusenost? Druhý problém je pomerne silne vrzganie od zadnej nápravy pri prechode vacsou nerovnostou alebo cez retarder.…
-
- 11 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Nedávno jsem za hustého sněžení trefil při zatáčení do prava konec obrubníku. Když jedu rovně volant musí být natočen do leva, jinak to táhne do prava. Budu sundavat ramena, protože mám natržený zadní silentbloky (6Q0407183) a budu nechávat dělat geometrii. Prosím o radu co může způsobovat tento problém, když jsem byl pod autem tak jsem nic ohlého neviděl. Prikládám foto natočení volantu, když jsou kola rovně. Děkuji za každou radu.
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim,muze mi nekdo poradit zda dostanu na fabii mk2 disky techto rozmeru? 8J et35 predek 10J et30 zadek Predek asi 205 45 Zadek 215 40 Co myslite? Diky
-
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam na roomstru prasknutu prednu pravu pruzinu a ked som ju chcel vymenit, narazil ssom na problem, ze musim demontovat aj spodny gulovy cap a poloosku. Cap nie je az taky problem, poznacim si miesto kde bol, vytocim tri sroby a potom dam na to iste miesto. Ale ta poloos je kus vacsi problem. Zaujima ma hlavne ako vytocit tu velku maticu. Aky nadstavec potrebujem a ci treba dat dole aj manzetu homo klbu alebo nie.
-
-
- 15 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
U svého nového auta jsem si všimnul, že při volnoběhu a tlaku na brzdový pedál dochází k jeho pomalému propadu. Sice ne až na podlahu, ale ten propad je znát. Auto jinak brzdí v pohodě. Na základě příspěvků jak tady tak i na jiných forech to vypadá, že je to normální jev u aut vybavených ABS. Pozorujete to taky?
-
-
- 22 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mate uz niekto vo svojom aute kontrolu tlaku v pneumatikach? Ako to funguje? Ste s tym spokojny? D Ivo
-
-
- 47 odpovědí
- 36,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, po zime plánujem na moju F2 FL Combi 1.6TDI riešiť nové tlmiče a spolu s tým by som chcel dať aj kratšie pružiny a teda znížiť auto. Chcel by som si ísť reálne so svetlou výškou auta dole tak 2,5 - 3 cm. Jazdím pomerne dosť a potrebujem aby sa auto dalo stále normálne používať. V obchodoch je veľa výrobcov a veľa druhov pružín. Má niekto skúsenosti čo za pružiny kúpiť? -30mm? -40mm? Presne som nepochopil ako koreluje dĺžka pružín a svetlá výška auta. Napr. v tomto poste http://forum.skodahome.cz/topic/110399-%C4%8Derven%C3%A1-fifinka-combi-tsi/page-18#entry1964201 majiteľ píše že -40mm pružiny znížili výšku auta o 2,5cm. Doteraz som si myslel že je to pri…
-
- 2 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, pátral jsem proč mi lechce boucha od nápravy jen pri pomalé jízdě. Když jsem otevřel kapotu a začal pohupovat autem, tak u horního uložení tlumiču slyším přesně to co slyším v autě i na dotyk cítím že tam je nepatrná vůle. Myslíte že ten hlavní šroub na tlumiči ten co vidím kdyz otevřu kapotu můžu dotáhnout? Na nápravě byli vyměněny stabilizační tyče a i ten zbytek věcí bylo v pořádku jako silenbloky atd. 1.2htp 44kw, 33tis najeto 2010rok
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-