Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem JayBee1,

Protože se nám napříč typy, motorizacemi a možná i časem (po faceliftu) pohybuje řada různých základních rozměrů pneumatik, zkusíme si v tom udělat trochu jasno. Uvádějte co nejvíc údajů můžete a to ve formátu: typ / motorizace / MR nebo měs. a rok výroby nebo aspoň 1. registrace / základní rozměr kol+pneu* / varianta** / verze** / země typových zkoušek*** *) horní polovina zadní strany TP, oddíl TECHNICKÝ POPIS VOZIDLA, část Nápravy (20, 21) **) zadní strana TP nahoře, oddíl TECHNICKÝ POPIS VOZIDLA, část Vozidlo (D.2) ***) lze zjistit dekodérem typového štítku, ale většina vás asi ví, odkud má auto kód typu: FaP - Fabia předface FCP - Fabia Combi předface FaF - Fa…

• 16 odpovědí
    • 23,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem mustang,

Dnes (po cca mesiaci od objednania) mi volali z predajne v ktorej mame objednanu FII Ambiente 1,2 HTP 44kW, ze vraj mi nevedia dodat toto auto s pozadovanym ASR . Je to naozaj pravda, alebo blbost? Ja osobne nevidim dovod preco by to neslo ...

• Pozitivní
    • 59 odpovědí
    • 19,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem pajaxxx,

Chci se Vás zeptat, mám měsíc nového Roomstera, najeto 1600km a při větším dešti, případně ráno po dešti, slyším při plném rejdu cvakání nebo lupání od přední nápravy, možná od kol.. Dělá to při rejdu doleva i doprava, když jedu dopředu i dozadu. V servisu jsem to měl, ale neprojevilo se jim to, protože za sucha to nikdy neudělá. Nemáte někdo zkušenosti, co by to mohlo být? Homokinetický kloub? Po najetí tak málo km, to asi nebude. Navíc to dělá jen za mokra. Díky za odpovědi.

• 7 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem ctirad1,

zdravim,mám fabii 1,2 51kw,combi jsou na brd.destičkach přednich dva a nebo jeden vystražny kontakt?při mem pohledu jsou kontakty na každe straně kamarad řikal že jedno je ABS?_dik źa odpo.

• 10 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem kuman84,

Ahojte skodovaci, pred necelym rokom som sa stal majitelom fabie II hatchback, 1.6tdi CAYB, r.2010. 197t.km aktualne Pred par mesiacmi som pocul pri jazde mierne buchotanie na prednej naprave - vodicova strana. Posledny mesiac je toto buchotanie uz vyraznejsie. Buchot by som popisal ako tlmeny, nie kov o kov, skor kov o gumu. Buchotanie sa prejavuje aj pri miernych nerovnostiach v priamom smere jazdy aj pri vytocenom volante. Napravu som dal skontrolovat 2x v autoservise (neautorizovany, ale s dobrymi referenciami). Skusali, hladali vsetko mozne, vesali sa na napravu, pozerali na zvihaku aj na jame, pouzili dokonca aj take tie pohyblive casti pod koles…

• 19 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem irin,

Chci se zeptat,mate nekdo dodatecny ochrany nastrik podvozku?Vim,doba S120 je jiz minulosti,ale zajimaly by me Vase nazory,pozn. auto je stare 6 let a nastrik by i s praci vysel na 1500Kc.Diky

• 12 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem luke46,

Slyšel jsem že originálních šroubů ŠKODA je asi 10 druhů a kola na těchto šroubech se celkem kradou!! Jaké šrouby a jaké velikosti dát na auto? Hledám některé na FII 1,2 TSI 63kW....

• Pozitivní
    • 52 odpovědí
    • 12,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Ludva 77,

Rezavá zadní náprava. Máte někdo zkušenost jak to ošetřit ? Mám Rooma r.v. 09 150 ˇkm a zadní náprava je po krajích oprýskaná , bez barvy a rezavá. Dá se to nějak opravit ? Plastizol , tlumex plast , barva , vosk , atd ... a nebo se na to vyprdnout a nechat to jak to je. Ale takhle se mi to moc nelíbí.

• 32 odpovědí
    • 23,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem RomanKo,

Ahojte, Ničia sa čapy alebo niečo iné (ABS, posilovač) pri zaparkovanom aute keď necham kolesa vytočené na jednu alebo druhú stranu niekoľko dní? Počul som rôzne názory. Chcem počuť aj tie vaše. Vďaka!

• 34 odpovědí
    • 17,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem bojler,

Co udělat se šrouby z předních kol, když jdou těžce odšroubovat a očištění hadrem při montování zpátky zjevně nepomohlo? Promazat jsem se bál.

• 11 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem goromako,

Mam fabiu II 1.4 16 v 63 kw. Isiel som menit v predu brzdove dosticky tak som srobovakom posunul brzdovy piest dnu ale neotvoril som nadobku brzdovej kvapaliny ani som neodsal brzcdovu kvapalinu. Predtym mi brzdovy pedal zaberal hned na vrchu a teraz zabera naspodku a auto uz tak nebrzdi. Ovzdusnene je poriadne aj klasicky aj cez vag cez abs a stale zabera na spodku. Neviete mi poradit.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem martin 1_2 HTP,

Po zimě jsem přezul mojí Fábinku a čekalo mě nemilé překvapení. Bubny zadních brzd začínají pěkně "kvést"... Divím se že škodovka stále používá nekvalitní nátěr na bubny který nevydrží ani jednu zimu. Přítom nátěr je otázkou několika korun. No nic budu muset bubny přetřít aby to nevypadalo jak nějaký stará šunka. Asi půju do černý barvy aby vynikli stříbrný liťáky.

• Pozitivní
    • 92 odpovědí
    • 26,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím, chcem sa spýtať, že ktorý brzdový valček zo stránky skoda-diely.sk mám kúpiť. Podľa ETKY je to kod 1H0 611 053. http://www.skoda-diely.sk/eshop/6q0611053b-brzdovy-valcek-19-05-mm.html čínu určite nie len či náhodou nemáte skúsenosť z tými ostatnými. Tečie mi jedna strana a keďže sa mi s tým nechce babrať z výmenou gumičky (možno neskôr keď bude čas tak to rozoberiem) tak preto chcem kúpiť nový celý.

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem valsom,

potrebujem poradiť.na fabii 1,4 benzin,2010r.v. mi pri zasneženej alebo šmyklavej vozovke prešmykuje/hrabe stale len prave predne koleso.je to tak aj keď idem zo spolujazcom.taktiež dezén gumy pri výmene letnej sady za zimnu a naopak je viac opotrebovaný,teda ojazdený viacej ako na lavej strane.nema niekto s tým skúsenosti,čím to môže byť?

• 10 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem dick,

Máte někdo příplatkovou Ochranu podvozku na Roomsteru za 4 tisíce, tj. kryt ve předu a zvýšený podvozek o 5 mm, máte s tím někdo nějaké zkušenosti atd..., je to vůbec smysluplné, resp. dostačující na polňačku při cestě na chatu ?

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  16. Dobrý deň, po všetkých možných úvahách ako najrozumnejšie znížiť moju Fábiu som dospel ku názoru, že chcem originálnu kombináciu tlmičov a pružín zo športového (zníženého podvozku) ktorý sa dal nakonfigurovať od výroby. V autorizovanom servise mi ale povedali že potrebujú VIN karosérie z nejakého auta ktoré ho má, aby mohli pozrieť koľko podvozkových dielov je odlišných oproti klasickému podvozku. Teda, ak by bol niekto ochotný a poskytol mi VIN buď z F2 RS alebo z F2 FL so športovým podvozkom, bol by som veľmi povďačný. Ďakujem Lordiik

17. Zahájeno uživatelem obywan,

Zdravím. Stratil jsem jeden šroub od kola. Jaký rozměr šroubu se používá na fabii?

• 18 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Sicco,

Jak je to s paketem na horší cesty? Co vše obsahuje? Nejspíš ho mám, protože auto je vyšší než běžná Fabia II Combi a vypadá to jak koza. Co si myslíte o snížení pouze pružinama, bude to problém pokud jsou i jinak uzpůsobené tlumiče v tom paketu? Na minulém autě Passat B5.5 jsem měl stavitelný od JOMu a ten byl tvrdý jak čert i když byl uplně nahoře, tomu bych se chtěl vyvarovat při snížení se sportovním podvozkem tlumič+pružina, takže jsem přemýšlel jen o pružinách, otázkou je, zda by se s tím dalo jezdit

• 21 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Lordiik,

Dobrý deň, na jar chcem riešiť výmenu tlmičov a pružín na aute a zároveň by som chcel auto znížiť. Prv som rozmýšľal že kúpim OEM tlmiče a nejaké športové pružiny (napr. Eibach). Teraz som však uvažoval, či nie je lepšia alternatívna objednať podvozok priamo na RS, teda OEM pružiny a tlmiče určené pre RS. Myslite že by s tým bol problém? Koľko je RS reálne nižšia oproti klasickému F2 podvozku? Ďakujem za všetky rady a postrehy L.

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem HonzaR,

Mám od středy nový Roomster Ambition Trumf TSI. Před tím jsem měl předfaceliftový Roomster Style plus 1,4/63kW. Mám teď dojem, že buď u starého auta byly tlumiče již dost oddělané (téměř 5let a 100tkm), anebo mají nynější vozy znatelně komfortnější podvozek. U starého byl cítit každý kanál, i drobné spáry. Nové auto žehlí nerovnosti výrazně líp, přesto, že má nižší profil gum. Mají skutečně nové vozy jiný podvozek, než ty před faceliftem v roce 2010? Je to takové příjemné překvapení navíc. Kromě nádherně tichého TSI...

• 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem milanovnik,

Zdravím motopřátelé, jaký je váš názor na to, zda při delším zaparkování auta lepší zatáhnout ručku nebo dát zpátečku bez ručky?? díky M

• Pozitivní
      • Negativní
    • 31 odpovědí
    • 14,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Morrowind,

Zdravím vespolek! Myslíte, že by šlo dát 14ky kola na Fabii RS z Fabia 2? mají tam jít 185/55 R15 (RS) na Fabii 2 mám 185/40 R14. Moc děkuji!

• Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem shekr,

Zdravím, na našeho Rooma jsme si pořídily nové zimní pneu. Kupovali jsme ho u prodejce, který nám auto i prodával a tak jsme měli přezutí zdarma (proč toho nevyužít) Ale máme takový problém: na předních kolech nám chybějí takové kovové krytky na středu, vzadu jsou, tak nevím jestli je to správně nebo ne.

• Pozitivní
    • 55 odpovědí
    • 11,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem martin 1_2 HTP,

Ahoj, jak tady prohlížím fotky FII tak koukám, že všichni máte originální škodovácké ALU. Snad nejsem sám kdo má na FII nějaké jiné... CMS C4 6,5J 15 ET43 + Barum Bravuris 195/55 R15

• 45 odpovědí
    • 10,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem martyx,

Ahoj, mám jeden dotaz, moc tomu nerozumím, ale chci si to ověřit. Byl jsem na výměně silent bloku na přední nápravě s vozem Roomster 1.6 AT (automatická převodovka). A bylo mi řečeno a zárověń i provedeno, že kvůli výměně silent bloků na přední nápravě se musí (protože to je prý automat) sundat celá přední náprava a pak znovu udělat geometrie. Nevím, jak to spolu souvisí (že kvůli automatu se musí sundat celá přední náprava), ale každopádně jsem za to vyplazl dost velký prachy (práce, geometrie), proto si to chci ověřit, jestli náhodou mě netahají za nos... :-( A propo, mám najeto 105.000,-, je to normální, že ty silent bloky už můžou být zničené?

• 16 odpovědí
    • 30,8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.