Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Zdravim, teče mě olej z vyfuku.Není žadnej kouř.Škoda fabia 1.2 HTP.Prosím o radu.Dèkuji
-
-
- 3 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Rozsvítí se červená konvička až při 1500 otáčkách a při překročení 3000 zhasne. Jakmile se dostanu pod 2000 znovu se rozsvítí. Mechanik říká, že je vadné čidlo a mohu jezdit dál. Nevíte někdo kde je čidlo pro tlak oleje. Poraďte.
-
-
- 20 odpovědí
- 19,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, prosím o radu. Škoda Fabia 1.2 htp 2006 při vytočení nad 3 000 otáček přestane reagovat na plyn a nejede. Auto se pak musí chcípnout a zase nastartovat, potom už jede zase normálně. Co by to mohlo být?
-
- 4 odpovědi
- 666 zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s s Fabií 1.2 40Kw. Auto jede naprosto normálně a ani se samotným volnoběhem není problém až do chvíle, dokud není zatížen alternátor. Stačí třeba šlápnout na brzdu na křižovatce nebo zatočit volantem a otáčky zakolísají tak, že motor chcípne. Není to vždy, ale je to dost časté. Tlaky ve válcích jsou v pořádku. Svíčky nové, klapka už je také nová a nastavená a je to stále to samé. Diagnostika hlásí jen nějaký nepořádek s mícháním směsi na prvním válci, ale to mi v servisu říkali už dávno před tím, než vznikl tento problém. Setkal se s takovým problémem už někdo?
-
- 12 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, 14.8. (tedy týden předtím) otáčky motoru najednou nereagovaly, i když neustále mačkám plynový pedál. Navštívili jsme tedy autoservis a mechanici vyměnili zapalovací cívky a svíčky pro 1,2 HTP. Dnes se ale situace opakovala. Máte někdo podobnou zkušenost? (Nemluvím česky, tento text byl napsán pomocí Google překladače.)
-
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, po cca 30sec od nastartování za studeneho motoru Fabia 1.2HTP 40kW 2005r.v., začne hned vytékat olej měrko motoru nahoře a pak kape dolu. Kde je problém? Děkuji
-
-
- 13 odpovědí
- 20,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň, vyskytol sa mi nový problém na fabii 2004 1.2htp 47kw. Auto ide v poriadku dokým nedosiahnem 3000 otáčok, potom auto začne šklbať/trhať a stratí celkovo výkon. Občas sa stane, že úplne prestane reagovať plynový pedál a po vypnutí a zapnutí motora ide všetko ok, dokým ho zas vytočím nad 3000 otáčok. Už sa mi aj stalo, že keď som ho dlhšie vytáčal nad 3000 a zastavil som auto, začalo s ním triasť. Opäť keď som vypol a zapol motor všetko išlo ako má. Neviete čím to môže byť? Kamarát mi poradil, že to môže byť snímačom klepania, ale ten som nedokázal ani nájsť a nenašiel som žiaden videonávod, alebo fotky, kde sa nachádza. Predom ďakujem za rady.
-
- 1 odpověď
- 705 zobrazení
-
-
prosim Vás poraďte mi-ktorá lambda sonda je vadná-nad katalyzátorom alebo pod kat.
-
-
- 10 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Zdravím, včera jsem s autem ujel asi 150km. Po dotankovani jsem už nenastartoval. Zkontroloval jsem olej a ač mi žádná kontrolka nesvitila, bylo ho tam minimum. Olej jsem dolil ale auto jsem nenatocil. Pak jsem omylem zapomněl nasadit víčko od oleje a motor se rozběhl prakticky bez problémů. Sundal jsem horní kryt motoru, abych vyřadil z oběhu filtr a odpojil odfuk (takovou tu hadicku ve tvaru S pod krytem), ale problém je furt stejný. Hned jakminel nasadíme víčko, motor okamžitě umírá. Zvláštní je, že bez něj auto jede naprosto v pořádku. Ujel jsem s ním bez víčka 40km, abych auto odstavil u známých a ani jsem neměl na kapotě olej. Vzduch saje do motoru, což by mělo být …
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak včera sem byl na emisích a dopadlo to špatně. Hodnoty co to ukazovalo na volnoběch byly uplně šílený. Ten děda co to dělal říkal že nic takovího ještě neviděl. Problém je že na volnoběh je chudá směs-málo benzínu a ještě možná to dohořívá ve vejfuku.Má to takovej prdlavej zvuk. Po přidáni plynu na 1500 ot. je lambda 1, kyslík v tisícinách procenta a CO2 se zvíší tak na normál co by měl mít ten motor. Ale na volnoběh to je uplně na hov... foto z naměřených emisí poradtě mi co všechno ovlinuje chod motoru na volnoběh jako čidla a něco...dik
-
-
- 76 odpovědí
- 46,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Jdu si pro radu Fabie 1 2005 1.2 htp 6v 40kw Nyní po rozvodech, svickach, pal filtr a čidlo vačky. Točí max do 5000 pak se rozsvítí motor a jede v nouzi. Tlaky všude 13. Napadl mě uhnilý kabel, ale jel jsem s tím z Prahy 60km v klidu a auto ani necuklo, plynulá jízda Diagnostika toho moc neukazala Ale střídá se chyba na zapalování 3 a 2 válec, když prohazuji cívky. Vyndal jsem cívky z pojizdneho auta a píše furt dále chybu 2. válce Kde dal hledat ? 😁 Díky
-
-
- 4 odpovědi
- 6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, Motor (AZQ) je po výměně hlavy kvůli přeskočeným rozvodům ( písty zůstaly celé - bez otlačenin)... Ale žere olej...cca 150ml na 300km ...před výměnou hlavy taky žral ale nevím kolik, jelikož jsem auto měl teprve měsíc...nedávno mi poprvé vyskočila kontrolka motoru se 3mi chybami na EGR ventil, že byla regulační odchylka P1403 a potenciometr EGR měl příliš velký signal P1442.... Ale dnes bez vyskočení kontrolky opět projevoval stejný problém...při nižší hladině oleje(cca 2 mm nad spodní hranicí rysky) začne při brzdění motorem motor chcipat(cukat)...a když seslapnu spojku na delší dobu po tomto brzdění tak motor chcípne...pokud ovšem přidám plyn, motor drží a…
-
- 5 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Mám Škodu Fábiu rok výroby 2004, motor 1.2, 40kw. V rodine je celkom dlho už, ja som ju dostal do rúk keď sa mi pokazilo predchádzajúce auto. Prvého pol roka úplne v poriadku, potom jedného dňa naštartujem, a otáčky samovoľne narastajú a motor adekvátne hučí. Nepomáha nič, tak vypnem, a auto nenaskočí, totiž, točí, točí, ale nedôjde k naštartovaniu. O pol hodinu neskôr naštartuje bez problémov, a ide bez problémov. Funguje v poriadku pár mesiacov, až do utorka tohto týždňa kedy opäť naštartujem a auto opäť samovolne pridáva otáčky, motor hučí v súlade s rastúcimi otáčkami. Vypnem, no teraz naskočí v poriadku a už nepridáva. To isté sa stalo včera, no opäť nechcela naskoši…
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ospravedlnujem sa, ak to tu niekde je, ale nemozem sa dopatrat k cislam. Vsade sa tu hovori o premerani tlaku valcov, ale nikde som nenasiel v akych rozmedziach maju byt. Môze tu niekto, kto sa v tom vyzna, uviest nejaku tabulku, kedy su tlaky v norme a kedy su uz hodnoty kriticke? Je vôbec nejaka tabulka ktora hovori o tlakoch vo valcoch? Jedna sa o motor 1,2 47kW, AZQ, 2005, nabehane 123 400km. Dnes, vramci servisnej mi premerali tlaky a hodnoty su: valec 1 -11 . valec 2 -10 . valec 3 -11,5, vraj je to v norme, ale mam pocit ze to nie je v norme, ze hodnoty maju byt vyssie. Tak jak jsem tedy na tom??Co hovoria tie namerane cisla?? Aka je norma, ake su hranicne hodnoty…
-
-
- 54 odpovědí
- 54,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravim. Chci se zeptat, jak moc dulezita je tesnost podtlakove hadicky co jde od EGRU k sani. Dohledal jsem, ze je to podtlakova hadicka, menil jsem EGR a ten puvodni mel vetsi prumer na nasazeni, ten novejsi ma mensi a tak jsem ji jen stahnul paskou ale neni uplne tesna podle me. Muze to delat nakou neplechu? Nebo jakou tam ma vlastne funkci, to je nejaky odfuk toho EGRU?
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Mám problém,který mě trápí již delší dobu. Mám combíka 2003 1,2 12V HTP na LPG a má to už najeto 127 000 km. Poměrně často se stává, že když motor nebývá ještě zcela zahřátej, ale občas také i po delší době, že když přidávám plyn, začne se motor dosti cukat. Pak uberu a většinou to pomůže. Jen pro pořádek, v tuhle chvíli většinou ještě jedu na benzín, takže by to neměla být otázka spojená s LPG. Díky za rady
-
-
- 89 odpovědí
- 85,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
V běžných městských podmínkách motor startuje i jede velice dobře, pojíždění, nákupy apod. Sundám nohu z plynu a motor snížuje ot., což praktikuji nejraději než hned brzdit brzdou. Celoročně naprostá spokojenost. Problém nastává při delší ostřejší jízdě na dálnici nebo i na běžných silnicích, pakliže je motor zahřátý (čidlo neukazuje překročení teploty) a točím přes 3. tisíce otáček - pokud sundám nohu z plynu a vyšlápnu spojku, otáčky se nadále drží nahoře - normálně bych při sundání nohy z plynu měl motorem brzdit, avšak když se ot. drží tak vysoko, tak musím prakticky vyřadit a brzdit brzdovým pedálem. Zařadím-li opakovaně po sobě 5 st. tak otáčky pomalu začn…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem, mam jednickou fabii, 1.2 htp. Najeto 200 tis km. Cerstve po technicky. Mam problem s "vynechanim motoru". Priklad: jedu po rovince 50 km/h, nohu drzim na plynu, nezpomaluji ani nezrychluji, proste drzim rychlost. Najednou po chvili z niceho nic zacnu citit, ze auto prestava tahnout, zacina nepatrne zpomalovat a monitor vypada, ze vubec nejede. Pokud zacnu pomalu pridavat plyn, tak to ma ze zacatku tendenci bud nic nedelat, nereaguje to nebo to vydava zvuky jako kdyby se to dusilo, melo to chcipnout. Obcas mam pocit, ze mi cuka/vibruje pedal plynu pri teto situaci. Jinak se to nedeje. Pomuze sundat nohu z plynu a znova zmacknout plyn, auto se nakopne a…
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Po jednodenní odstávce měl motor po nastartování jiný zvuk a netáhl, na volnoběh zhášel. I s přidaným plynem byl chod nepravidelný a otáčky skákaly, nízký výkon. Ujel jsem s potížemi 400 m a zaparkoval. Hladina oleje v pořádku, v chladicí kapalině byla pěna a bublala (70 st.C). Dnes jsem dolil 3/4 l vody a nastartoval. Když motor zhasl po třetí po krátké době chodu, něco se změnilo a už nenastartuje. Je tam zjevně profukování do chladicího okruhu. Přeskočil rozvod nebo proč už nenastartuje? Auto má 252 tis. km.
-
- 5 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Fabia 2 (542) 51kW R.v. 2008 Zhruba po ujetí 10km a teplejším počasí se stává, že po zátěži nasleduje velmi pomalý pokles z vysokých otacek a následně kolísání otáček na volnobeh v rozmezí 500 až 1200 ot. Změna je skokova. Někdy to samo prejde, jindy je problém i stovky km. Chtěl jsem vyměnit MAF, ale nenašel.
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, sice som vela googlil ale nasiel som vela nazorov, ktore si protirecili. Zaujimali by ma ake su optimalne otacky pre jednotlive prevodove stupne 1-5 na fabia 1.2htp r2007. Pri akych otackach je vhodne preradit na vyssi stupen, v manualy od skody tvrdia pri dosiahnuty 2000-2500 otacok, mne to osobne pride malo. Vopred vdaka.
-
- 10 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Mam Fabiu 1,2 HTP 40kW, najazdenych 65 tis. km. Dneska som si vsimol pri parkovani,ze v kopci pri zaradenej rychlosti (aj spiatocka aj jednotka) auto nedrzi,ale pohne sa dozadu. Potom zas zastane. Taky trhany pohyb,cuknutie. Bude chyba v motore,spojke alebo prevodovke? Spojka inak funguje normalne,auto sa chova tak ako predtym. Len nechce drzat bez rucnej brzdy. Poradte pls,alebo ma odkazte na podobnu temu,lebo som nic take nenasiel.
-
-
- 21 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, řeším teď jeden problém u mé Fabie (Fabia 1,2HTP 40kW - AWY (r.v. 12/2002 v provozu od 2/2003), najeto: 247000 Km) a to sice to, že se začalo projevovat špatné startování při těchto jarních teplotách (v noci okolo 5°C a přes den pod 20°C). Každé ráno to startuje v pohodě nebo jen tak lehce cuká při hodně studeném startu, ale když nechám auto stát cca. 3 a více hodin (tedy motor tak nějak zcela zchladne) a pak se snažím nastartovat, tak se prvotní start povede sice hned, a nebo jen s kratším protáčením (1 - 2 sekundy), po nastartování vyběhnou otáčky jen na 800rpm, a po dalších 5 - 6 sekundách se motor začne na 750 otáčkách třást (ale ne jako kdyby jel…
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den všem, má přítelkyně má haťapku, odešel ji motor je to 6 ventil, bohužel jsem našel jen 12 ventil bude to vadit funkčnosti? Popřípadě co se bude muset upravit aby to šlo, myslím čerpadlo nebo něco takového, počítám že asi řídící jednotka ale nevím. Předem děkuji za všechny rady.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Máte někdo zkušenost jaká je kvalita katalyzátorů z druhovýroby. Cena se pohybuje od cca 4000 kč výše, ale údajně nic moc. Nebo je někdo kdo má s nějakou značkou dobrou zkušenost ?
-
- 4 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-