Motor 1.4 16V
453 témat v tomto fóru
-
Jedná se o 1.4. 16v. Po nastartování při studeném motoru vyluzuje tak na vteřinu vysoký bzučivý zvuk - připadá mi to jako by se nějak zasekl startér či co.. Co s tím? Pokud je to startér tak výměna??? Díky
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Raz mi neslo nastartovat, tak som pozrel diag. a chyby: rele palivoveho cerpadla (j17) a dalsia bola cidlo teploty chladiacej kvapaliny (G62). Myslim ze si tieto dve suciastky dokazem vymenit sam, ale potreboval by som keby ste mi poradili, kde sa nachadzaju tieto suciastky. A popripade aj cislo z Etky keby ste mi pozreli. Fabia Combi 2003 1.4 16V 74kW Dakujem.
-
- 5 odpovědí
- 22,7tis zobrazení
-
-
-
Startoval jsem dříve motor za studena i teplý jen krátkým otočením klíčku na volnoběh, bez problémů vždy chytnul. Je-li nyní ale motor teplý a zvláště pokud ještě nějakou dobu není v chodu, motor sice chytne, ale několikrát sebou velmi silně cukne - měl jsem i pocit jako by o něco nárazy zaklepal - je to jiný zvuk než hydroštely. Dříve jsem si tohoto pastavu nevšiml. Po experimentech jsem tyto silné vibrace za tepla odstranil delším startem cca 1 až 2 sekundu. Je to normální stav nebo jsem nabral nějakou nedobrou várku benzínu? Starujete u teplého motoru na volnoběh nebo s plynem? Jen "brnknutím klíčkem" nebo starter také necháte chvilku cca 1 až 2 sekundy v běhu?
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
svičky jsem ještě nevyndal musim koupit klíč. Zajímalo by mě jak se tam ten olej dostal, mám trochu od oleja i vzduchový filtr nevite někdo kudy by se tam mohl dostat? Díky za radu.
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Jaký čistič oleje do Fabie 1, je to 1,4-16V? Je mezi nima nějaký rozdíl? Se zpětným ventilem a pod.?
-
- 7 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Tak Vás opět zdravím, samozřejmě s dalším problémem...Včera při jízdě zpět k domovu se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru, bylo to cca v 90km/h na čtyřku, potřeboval jsem se rozjet, najížděl jsem na dálnici. Auto před tím nějaký čas od šedesáti výš tak nějak pocukávalo a vybrovalo, ale napadala mě jen cívka, tu má cca měsíc starou, výměna komplet s kabely, svíčky, cívka...Jel jsem teda dnes ráno ke známému na diagnostiku a VAG vyhodil chybku 16520...Známý mi řekl, že to opět vypadá na cívku (to mě málem trefilo), ale pak projel systém a vše v pohodě, prý to byla jen nějaká haluz chyba...Chybu máznul, systém čistý bez závad...Bohužel tady jsem se dočetl, že by to m…
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Takze v servise som si nechal menit sviecky a pod prvou bol olej asi tak do polky sviecky.Cim to moze byt?Po jeho odsati sa tam uz olej neobjavil.
-
- 22 odpovědí
- 19,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,jsem druhým majitelem Fábie 1.4 16V 55kW 2001,koupil sem ji když měla najeto 85.000 a byla před tím v servisu na komplet prohlídku!!V servisní knížce jsou záznamy otom že byla pravidelně servisována.Teď mám najeto 100.000,olej sem si vyměnil sám a chtěl bych se zeptat na co dalšího se podívat nebo popřípadě nechat dát vyměnit v servisu!!dohledal sem si tady ze bych asi mel dat vyměnit rozvoďák,že??a co dalšího??díky
-
-
- 7 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj obracim se s prosbou fabie _1.4 74 KWpritelkyne si postavila hlavu a nejede . pročetl jsem všechny požné poruchy ale tuhle variantu jsem nenašel proto se ptam .... auto jelo a pri rychlosti cca 40 km h cuklo a zhaslo ..... vag mi ukazal nasledujici VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 036 906 034 BK Komponent a/nebo - verze: MARELLI 4LV 3700 Kódodvání softwaru: 00071 Kód opravny: WSC 13765 Dodatečná informace: TMBMD46Y113241933 SKZ7Z0A0831452 5 Nalezeny chyby: 17949 - Rele palivoveho cerpadla (J17) Preruseni P1541 - 35-00 - - 17646 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kód…
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
V tomto tématu bych chtěl shrnout nejčastější závady, které se objevují na fábii s tímto motorem. Mám najeto 90000km a jelikož chci jet do ciziny tak bych rád věděl co třeba raději preventivně vyměnit, aby mě to nepřekvapilo někde na cestě a za velké peníze.
-
- 15 odpovědí
- 69,8tis zobrazení
-
-
Při výměně kabelu na svíčky jsem zjistil že je napůl rozpadlej kolík v cívce po výměně civky mi to píše chybu dám původni a vše OK bez chyby. civka.pdf
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Pánové.....moje mazlítko je nemocné fever.gif fever.gif jel jsem s máti na nákup a když jsem se vtátil, tak na místě kde jsem parkoval po mě zbyla mastná skrvna od oleje...tak jsem ihned otevřel motor a vidím, že kolem té tyčinky na měření je to cely zasrany od oleja...bets nevím co se stalo...jediny co bylo zřejmé, že ta tyčinka byla povytažená a nedocvaknutá jak má byt. Což nevím jak se mohlo stát, protože nikdo s tím nic nedělal..cely jsem to vytřel a vyčistil...a potom jsem chtěl změřit hladinu. tyčinka nic nenaměřila...jsem bez oleje fever.gif jakožto těžký amatér na motorové věci bets nevím co se stalo. U fabie je to 1. problém, který mam... nevíte někdo co se mohl…
-
- 8 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Měnil jsem vzduchový filtr u svého 16 ventilového poníka a objevil jsem objev... vypadá to na nějaký "tunel" pro vzduch. Podívejte se na fotky... Na jedné fotce bez na druhé s "tunelem"... A mě zajímá co to tam má za funkci? Proč je tam ta "odbočka"?
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj! Pravidelně každých 13-15tis kilometrů se mi zanáší škrtící klapka (Projevuje se to neklidným chodem motoru po nastartování za studena) a rozsvědcují kontrolky motoru. Pravidelně to řeším, že si nechám klapku vyčistit a je pokoj. Před měsícem se mi ale začala stávat další věc, kterou jsem nejdřív já i servis považovali také za projev zanesené klapky. Pokud s autem zastavím (a mám už normálně ohřatý motor), tak po cca 25-40 minutách, když chci znovu nastartovat, motor nechytá (nebo jen s obtížemi a připadně pak chcípne). Prostě starter jede, ale motor nechytne. Pokud se mi tohle stane a nechám auto stát třeba ještě hodinu - motor úplně vychladne, jde nastartovat úpln…
-
- 82 odpovědí
- 17,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cao.Nikde jsem to nenasel,tak mi snad tady poradite.Na olejovem vicku mam takovou zlutou srazeninu.Co to znamena?
-
- 13 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové, neví tady někdo, jestli jdou vytáhnout písty z motoru vrchem?, nechcese mi totiž sundávat klikový hřídel.
-
- 8 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Tohle tema jsem jiz zakladal na elektroinstalace ale uvedomyl jsem si ze to patri spis vice do motoru! Potreboval bych pomoct koupil jsem si pred 2 měsíci skoda fabia 1.4 16V v kombiku a vcera pri ceste do prace po 10 minutach jizdy se mi rozsvitilo ESP a otackomer me nepusti nad 3000 otacek .Hledal jsem snad vsude ale nic podobneho jsem na internetu nenasel.Dneska jsem zkusil znovu nastartovat a nic nesviti jako by autu nic nebylo. Znovu po cca 10km. znovu se rozsvitilo ESP zkousel jsem ho vypnout ale vubec nereagovalo stale sviti... A znovu otackomer me nepusti nad 3000 ot.min vzdy pokud chci prekrocit 3000 ot.otackomer spadne ale jede to Muzete mi nekdo poradit…
-
- 9 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Mám Fabii 1.4 16v, 74kw r.v.2000, Když sešlápnu pedál plynu, tak má asi tak vteřinovou /jestli né delší/ prodlevu. Je to strašně nepříjemný...Nevíte, co by to mohlo dělat??? Už jsem ji takhle koupil od jednoho maníka. Díky za každou radu
-
- 116 odpovědí
- 30,8tis zobrazení
-
-
Zdravím Než jsem založil toto nové téma tak jsem prohledal fórum skrz na skrz a nic jsem nenašel...nějaké indície by byly ale velice matné a nejasné proto se ptám a žádám o pomoc Moje autí je Fabča vyrobená roku 2001 v listopadu...v MB ji dali pod kapotu motor AUA tedy 1.4 16V 55kw. Nyní má najeto už 92tis km a před 3tis km podstoupila kompletní servis který čítál: kompletní vyměnu rozvodů,nová vodní pumpa,nové filtry,nové svíčky,nový olej a bohužél čemu osud nechtěl i nové rozvodové kolo na sání nebo vyfuk teď již nevím.... No a pomalu se dostávám k věci která mě trápí... Při nastartvovaném motoru drží volnoběh na cca 850ot/min. A sem tam motor autem trhne. Resp …
-
- 108 odpovědí
- 42,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
ahoj potřebuji poradit. počítač na kontrolu elektroniky motoru mi našel chyby a tak bych se chtěl zeptat co bych měl vyměnit, aby to bylo v cajku. jsou to tyto chyby 17559, 16804, 16706. díky moc
-
- 21 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu. Měl jsem vyhlídnuté auto fabii 1.4. 16V 74KW ale při zkušební jízdě mě překvapilo, ž evůbec nejde za plynem, pomalu akcelerovala a i ve vysokých otáčkách to moc nejelo. Něco jsem se tady dočetl o egas, že ho mají tyto typu motorů, chci se zeptat zda ho mají i verze 55kw popř 50kw. Motor 74kw mě docela zklamal,ale možná jksem měl jen smůlu.Prosím o radu, zda je to jen náhoda,nebo to je tak v pořádku
-
- 22 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Prosím potřeboval bych vědět kolik stojí GO motoru 1.4 16v 74kw, nebo za kolik Kč by se dal takový motor v dobrém stavu sehnat. Diky
-
- 2 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam fábii 1.4 16V 55kw.....cca. před 1 týdnem se mi stala taková věc = přijdu k autu, chci nastartovat ale nic se neděje a jen něco ťuká (cvaká v palubovce) a pak zhasnou i kontrolky => usoudil jsem že baterie je vybitá a dal ji na nabiječku - druhý den už startovala O.K. jen se mi stalo že asi při druhém startu se rozsvítila kontrolka EPC,ale ta po opětovném vypnutí a zapnutí motoru zhasla........no a ted moje záhada = pak jsem se vydal s fábií na dálnici- rojzel jsem ji na cca. 140km/h a pak najdenou tak na 2sekundy spadly otáčky o 2000 níž, jako když vypnete motor,ale po těch 1-2 vteřinách to zas naskočilo = docel to v té rychlosti koplo a udělalo to asi 3…
-
- 8 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Tak moje (ne)oblibena kontrolka motoru opet sviti,zavada 16 502 cidlo G62 signal prilis vysoky. stalo se mi ze se jiz jednou rozsvitla ze stejnych pricin a tak jsem letmo zkontroloval konektor (piny ciste,suche) zdalo se mi to OK tak jsem smaznul chybu a vse cca 2 mesice fungovalo OK.Dnes se opet rozsvitila a tak jsem se mrknul merakem na odpor cidla = cca 7 kOhm pri teplote kolem 0 se mi zdalo OK opet konektor v pohode,zkontroloval jsem kabel nez zmizi do svazku ,taky se mi zda OK. Zajimave se mi zda ze chyba nastala v obou pripadech kdyz bylo venku cca 0 st a ja jsem prijel s teplym motorem (ujeto cca 25km) vypnul motor a zhruba za 15 min opet nastartoval a to uz k…
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-