Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 16V

1. Zahájeno uživatelem JaRoY,

Raz mi neslo nastartovat, tak som pozrel diag. a chyby: rele palivoveho cerpadla (j17) a dalsia bola cidlo teploty chladiacej kvapaliny (G62). Myslim ze si tieto dve suciastky dokazem vymenit sam, ale potreboval by som keby ste mi poradili, kde sa nachadzaju tieto suciastky. A popripade aj cislo z Etky keby ste mi pozreli. Fabia Combi 2003 1.4 16V 74kW Dakujem.

• 5 odpovědí
    • 22,5tis zobrazení
  2. Startoval jsem dříve motor za studena i teplý jen krátkým otočením klíčku na volnoběh, bez problémů vždy chytnul. Je-li nyní ale motor teplý a zvláště pokud ještě nějakou dobu není v chodu, motor sice chytne, ale několikrát sebou velmi silně cukne - měl jsem i pocit jako by o něco nárazy zaklepal - je to jiný zvuk než hydroštely. Dříve jsem si tohoto pastavu nevšiml. Po experimentech jsem tyto silné vibrace za tepla odstranil delším startem cca 1 až 2 sekundu. Je to normální stav nebo jsem nabral nějakou nedobrou várku benzínu? Starujete u teplého motoru na volnoběh nebo s plynem? Jen "brnknutím klíčkem" nebo starter také necháte chvilku cca 1 až 2 sekundy v běhu?

• 7 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  3. svičky jsem ještě nevyndal musim koupit klíč. Zajímalo by mě jak se tam ten olej dostal, mám trochu od oleja i vzduchový filtr nevite někdo kudy by se tam mohl dostat? Díky za radu.

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Vlastik1,

Jaký čistič oleje do Fabie 1, je to 1,4-16V? Je mezi nima nějaký rozdíl? Se zpětným ventilem a pod.?

• 7 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Supersonic,

Tak Vás opět zdravím, samozřejmě s dalším problémem...Včera při jízdě zpět k domovu se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru, bylo to cca v 90km/h na čtyřku, potřeboval jsem se rozjet, najížděl jsem na dálnici. Auto před tím nějaký čas od šedesáti výš tak nějak pocukávalo a vybrovalo, ale napadala mě jen cívka, tu má cca měsíc starou, výměna komplet s kabely, svíčky, cívka...Jel jsem teda dnes ráno ke známému na diagnostiku a VAG vyhodil chybku 16520...Známý mi řekl, že to opět vypadá na cívku (to mě málem trefilo), ale pak projel systém a vše v pohodě, prý to byla jen nějaká haluz chyba...Chybu máznul, systém čistý bez závad...Bohužel tady jsem se dočetl, že by to m…

• 5 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Bemo,

Takze v servise som si nechal menit sviecky a pod prvou bol olej asi tak do polky sviecky.Cim to moze byt?Po jeho odsati sa tam uz olej neobjavil.

• 22 odpovědí
    • 19,6tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem rico,

Zdravím,jsem druhým majitelem Fábie 1.4 16V 55kW 2001,koupil sem ji když měla najeto 85.000 a byla před tím v servisu na komplet prohlídku!!V servisní knížce jsou záznamy otom že byla pravidelně servisována.Teď mám najeto 100.000,olej sem si vyměnil sám a chtěl bych se zeptat na co dalšího se podívat nebo popřípadě nechat dát vyměnit v servisu!!dohledal sem si tady ze bych asi mel dat vyměnit rozvoďák,že??a co dalšího??díky

• Negativní
    • 7 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem lumpi,

Ahoj obracim se s prosbou fabie _1.4 74 KWpritelkyne si postavila hlavu a nejede . pročetl jsem všechny požné poruchy ale tuhle variantu jsem nenašel proto se ptam .... auto jelo a pri rychlosti cca 40 km h cuklo a zhaslo ..... vag mi ukazal nasledujici VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 036 906 034 BK Komponent a/nebo - verze: MARELLI 4LV 3700 Kódodvání softwaru: 00071 Kód opravny: WSC 13765 Dodatečná informace: TMBMD46Y113241933 SKZ7Z0A0831452 5 Nalezeny chyby: 17949 - Rele palivoveho cerpadla (J17) Preruseni P1541 - 35-00 - - 17646 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kód…

• 2 odpovědi
    • 6,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem ruger,

V tomto tématu bych chtěl shrnout nejčastější závady, které se objevují na fábii s tímto motorem. Mám najeto 90000km a jelikož chci jet do ciziny tak bych rád věděl co třeba raději preventivně vyměnit, aby mě to nepřekvapilo někde na cestě a za velké peníze.

• 15 odpovědí
    • 69,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Volvak,

Při výměně kabelu na svíčky jsem zjistil že je napůl rozpadlej kolík v cívce po výměně civky mi to píše chybu dám původni a vše OK bez chyby. civka.pdf

• 2 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Krtek6,

Pánové.....moje mazlítko je nemocné fever.gif fever.gif jel jsem s máti na nákup a když jsem se vtátil, tak na místě kde jsem parkoval po mě zbyla mastná skrvna od oleje...tak jsem ihned otevřel motor a vidím, že kolem té tyčinky na měření je to cely zasrany od oleja...bets nevím co se stalo...jediny co bylo zřejmé, že ta tyčinka byla povytažená a nedocvaknutá jak má byt. Což nevím jak se mohlo stát, protože nikdo s tím nic nedělal..cely jsem to vytřel a vyčistil...a potom jsem chtěl změřit hladinu. tyčinka nic nenaměřila...jsem bez oleje fever.gif jakožto těžký amatér na motorové věci bets nevím co se stalo. U fabie je to 1. problém, který mam... nevíte někdo co se mohl…

• 8 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem NNNTomas,

Měnil jsem vzduchový filtr u svého 16 ventilového poníka a objevil jsem objev... vypadá to na nějaký "tunel" pro vzduch. Podívejte se na fotky... Na jedné fotce bez na druhé s "tunelem"... A mě zajímá co to tam má za funkci? Proč je tam ta "odbočka"?

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Johnny,

Ahoj! Pravidelně každých 13-15tis kilometrů se mi zanáší škrtící klapka (Projevuje se to neklidným chodem motoru po nastartování za studena) a rozsvědcují kontrolky motoru. Pravidelně to řeším, že si nechám klapku vyčistit a je pokoj. Před měsícem se mi ale začala stávat další věc, kterou jsem nejdřív já i servis považovali také za projev zanesené klapky. Pokud s autem zastavím (a mám už normálně ohřatý motor), tak po cca 25-40 minutách, když chci znovu nastartovat, motor nechytá (nebo jen s obtížemi a připadně pak chcípne). Prostě starter jede, ale motor nechytne. Pokud se mi tohle stane a nechám auto stát třeba ještě hodinu - motor úplně vychladne, jde nastartovat úpln…

14. Zahájeno uživatelem Saatan,

Cao.Nikde jsem to nenasel,tak mi snad tady poradite.Na olejovem vicku mam takovou zlutou srazeninu.Co to znamena?

15. Zahájeno uživatelem angelkovsky,

Zdravím pánové, neví tady někdo, jestli jdou vytáhnout písty z motoru vrchem?, nechcese mi totiž sundávat klikový hřídel.

• 8 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem brndo,

Má niekto skúsenosť so samovolným stúpaním ( kolísaním) otáčok pri teplom motore (nie vždy) po pridaní plynu to niekedy zmizne a niekedy nie. Inak motor v prevádzke ide v pohode. Jedná sa o Fabiu 1,4 16V 74kW (červený nápis)

• 7 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem crystalek,

Tohle tema jsem jiz zakladal na elektroinstalace ale uvedomyl jsem si ze to patri spis vice do motoru! Potreboval bych pomoct koupil jsem si pred 2 měsíci skoda fabia 1.4 16V v kombiku a vcera pri ceste do prace po 10 minutach jizdy se mi rozsvitilo ESP a otackomer me nepusti nad 3000 otacek .Hledal jsem snad vsude ale nic podobneho jsem na internetu nenasel.Dneska jsem zkusil znovu nastartovat a nic nesviti jako by autu nic nebylo. Znovu po cca 10km. znovu se rozsvitilo ESP zkousel jsem ho vypnout ale vubec nereagovalo stale sviti... A znovu otackomer me nepusti nad 3000 ot.min vzdy pokud chci prekrocit 3000 ot.otackomer spadne ale jede to Muzete mi nekdo poradit…

• 9 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem quadrat,

Mám Fabii 1.4 16v, 74kw r.v.2000, Když sešlápnu pedál plynu, tak má asi tak vteřinovou /jestli né delší/ prodlevu. Je to strašně nepříjemný...Nevíte, co by to mohlo dělat??? Už jsem ji takhle koupil od jednoho maníka. Díky za každou radu

• 116 odpovědí
    • 30,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Lugo,

Zdravím Než jsem založil toto nové téma tak jsem prohledal fórum skrz na skrz a nic jsem nenašel...nějaké indície by byly ale velice matné a nejasné proto se ptám a žádám o pomoc Moje autí je Fabča vyrobená roku 2001 v listopadu...v MB ji dali pod kapotu motor AUA tedy 1.4 16V 55kw. Nyní má najeto už 92tis km a před 3tis km podstoupila kompletní servis který čítál: kompletní vyměnu rozvodů,nová vodní pumpa,nové filtry,nové svíčky,nový olej a bohužél čemu osud nechtěl i nové rozvodové kolo na sání nebo vyfuk teď již nevím.... No a pomalu se dostávám k věci která mě trápí... Při nastartvovaném motoru drží volnoběh na cca 850ot/min. A sem tam motor autem trhne. Resp …

20. Zahájeno uživatelem Standis,

ahoj potřebuji poradit. počítač na kontrolu elektroniky motoru mi našel chyby a tak bych se chtěl zeptat co bych měl vyměnit, aby to bylo v cajku. jsou to tyto chyby 17559, 16804, 16706. díky moc

• 21 odpovědí
    • 17,3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem bufoo,

Ahoj, potřeboval bych radu. Měl jsem vyhlídnuté auto fabii 1.4. 16V 74KW ale při zkušební jízdě mě překvapilo, ž evůbec nejde za plynem, pomalu akcelerovala a i ve vysokých otáčkách to moc nejelo. Něco jsem se tady dočetl o egas, že ho mají tyto typu motorů, chci se zeptat zda ho mají i verze 55kw popř 50kw. Motor 74kw mě docela zklamal,ale možná jksem měl jen smůlu.Prosím o radu, zda je to jen náhoda,nebo to je tak v pořádku

• 22 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Shanard,

Prosím potřeboval bych vědět kolik stojí GO motoru 1.4 16v 74kw, nebo za kolik Kč by se dal takový motor v dobrém stavu sehnat. Diky

• 2 odpovědi
    • 7,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Smith10,

Ahoj, mam fábii 1.4 16V 55kw.....cca. před 1 týdnem se mi stala taková věc = přijdu k autu, chci nastartovat ale nic se neděje a jen něco ťuká (cvaká v palubovce) a pak zhasnou i kontrolky => usoudil jsem že baterie je vybitá a dal ji na nabiječku - druhý den už startovala O.K. jen se mi stalo že asi při druhém startu se rozsvítila kontrolka EPC,ale ta po opětovném vypnutí a zapnutí motoru zhasla........no a ted moje záhada = pak jsem se vydal s fábií na dálnici- rojzel jsem ji na cca. 140km/h a pak najdenou tak na 2sekundy spadly otáčky o 2000 níž, jako když vypnete motor,ale po těch 1-2 vteřinách to zas naskočilo = docel to v té rychlosti koplo a udělalo to asi 3…

• 8 odpovědí
    • 11,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem honzik,

Tak moje (ne)oblibena kontrolka motoru opet sviti,zavada 16 502 cidlo G62 signal prilis vysoky. stalo se mi ze se jiz jednou rozsvitla ze stejnych pricin a tak jsem letmo zkontroloval konektor (piny ciste,suche) zdalo se mi to OK tak jsem smaznul chybu a vse cca 2 mesice fungovalo OK.Dnes se opet rozsvitila a tak jsem se mrknul merakem na odpor cidla = cca 7 kOhm pri teplote kolem 0 se mi zdalo OK opet konektor v pohode,zkontroloval jsem kabel nez zmizi do svazku ,taky se mi zda OK. Zajimave se mi zda ze chyba nastala v obou pripadech kdyz bylo venku cca 0 st a ja jsem prijel s teplym motorem (ujeto cca 25km) vypnul motor a zhruba za 15 min opet nastartoval a to uz k…

• 4 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem rico,

Zdravím je to tak dva dny co mi začala svítit kontrolka motoru,tak sem dnes zajel na STK,dělá tam známý,at se koukne do výpisu chyb at vím co se zas přihodilo!!řekl mi že mi odešla Lambda Sonda před katalizátorem a že nová stojí tak 4000kč !!kolik mě to bude stáv servise,mám z toho docela hrůzu !!ještě řikal že je to běžná zavada tech fabii,že nektery vydrží míň a některý dýl!jo a jeste rikal at stim radsi nejezdim ze se tim nici katalozator!!!!zkazilo mi to celej den:-(mate nekdo podobnou prihodu??

• 28 odpovědí
    • 13,3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.