Podvozek
Nápravy,převodovém ústrojí, tlumiče, pružiny, kola...
Podfóra
76 témat v tomto fóru
-
Jezdim se svym Yetim 4x4 dost v terenu, kde jeho svetla vyska nekdy nestaci. Rad bych podvozek zvednul. Reseni s pneu 215/65 R16 znaci jen +cca 10mm. Prijal bych jeste alespon 15. Resil to uz nekdo v praxi uspesne?
-
- 2 odpovědi
- 12,4tis zobrazení
-
-
Kluci,má tu někdo Yetiho 1,2 TSi s DSG a má k dispozici VAG(VCDS) nebo podobnou diag? Díky
-
- 0 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
-
Dnes jsem stál se svou předokolkou vedle Yetiho 4x4 na stejných kolech a zdál se mi vyšší.Je to pravda ?
-
- 6 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Přemýšlím, že na Yetiho 4x4 2016 dám tyto pneu : http://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Cooper-Discoverer-A/T3 Jsou to univerzální pneu na všechny terény a roční období. Určená pro SUV a 4x4 auta. Tyto pneu mají samozřejmě velký profil a nevím jestli se tam vejdou. Na auto bych chtěl "225/70 R15 100 T" Také jsem si všiml, že na Yetiho s euro 6 se používá nějaký "tyre cluster" viz http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/alternativni-pneumatiky Znamená to tedy, že schválit alternativní rozměr s novými alu již nebude tak jednoduché jako bylo dřív? Rád bych na auto dal nějaké designovky pro SUV/terénní vozy.
-
- 2 odpovědi
- 8,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, Nas Yeti obcas vyda pri napr. cuvani a plnom natoceni kolies taky zvuk akoby riadenie prislo na nejaky doraz alebo nieco podobne, stretol sa niekto s niecim podobnym. Vďaka (Yeti OutDoor 1.4 TSI 2015)
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Najde se někdo kdo má možnost k dílům škoda? Potřeboval bych změřit výšku přužin(klasicky když jsou volné) na zadní nápravy na Yetim, o2combi 4x4, o2 scout, 02combi s paketem špatné cesty. Našel by se někdo? Jde mi o to, zda jsou všechny stejně vysoké a jestli ne o jaké jsou velikostní to rozdíly. Na motor TDI
-
- 5 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych se prosím zeptal jak optimálně nahustit pneu na Yetiho 1.2 r. v. 2012. Nikde jsem se to nedočetl a na víku od nádrže to také není. Mám: letní: 205/55 R16 91V Pirelli Ecoimpact zimní: 205/55 R16 Continental Předem děkuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 12,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes som chcel menit letne pneu a hladal som miesto na podopretie zdvihakom. Na plastovom kryte prahu su sipky oznacujuce miesto.No nie je mi jasne, ci mam zdvihak dat na vysoky pozdlzny prieznik, ktory je hned za plastovym krytom, alebo az na vodorovne plochy za priecnikom. Skuste prosi, poradit, pripadne foto. Nerad by som nieco poskodil na novom aute.
-
-
- 15 odpovědí
- 15,1tis zobrazení
-
-
přerušované hučení: ahoj, zrovna řeším, že 1.2 přerušovaně hučí -v pravidelném taktu asi 2 sekundy jo, pak 2 sekundy ne, vždy plynule narůstající hluk a stejně mizející, je to slyšet celkem málo, ale otravuje mě to. Není to závislé na zařazení rychlosti, dělá to i za sešlápnutí spojky, taky to nesouvisí s natočením kol, ani se zátěží motoru. navíc to nesouvisí s pneu, ty jsem teď měnil. Tak co to může být? díky za jakoukoliv radu / poradu :-) nad 120 to není slyšet, ne že by nešlo kvůli jinému hluku, to ne, ale prostě to zmizí...
-
- 18 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, přezul jsem na letní pneu 17´ a při zatáčení při nízké rychlosti vrže levé přední kolo? Před měsícem STK a garanční servis nic neobjevil. Při plné jízdě v pohodě, jen při parkování se zvuk ozývá. Kola vyvážena. Další otázka - při rychlosti nad 120km/h trošku vybruje volant. Ale jen někdy. Geometrie provedena, seřízeno. Na zimních 16´ to nedělá. Nemá někdo typ na závadu? Díky
-
- 1 odpověď
- 5,4tis zobrazení
-
-
ahojte, vcera som si vsimol, ze mam poskodenu "manzetu" na pravom zadnom tlmici, vid prilozene foto. Stalo sa to uz aj vam? Existuje aj ine riesenie ako vymena tlmica/tlmicov? Jedna sa o TDI 2.0 103kW 4x4, r.v. 2009, 115000km. Ake su skusenosti so zivotnostou tlmicov na prednej a zadnej naprave?
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
-
Jak to mate s brzdami? Jde vam pedal proslapnout az na zem? Auto stoji, mam nastartovany motor a pedal proslapnu az na zem. A kdyz musim na prdce zabrzdit tak taky, je to normalni?
-
- 10 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem Mám dotaz... Stává se někomu z vás že by při přejíždění např. zpomalujíciho prahu před přechodem vám vrzalo od podvozku - konkrétně přední kolo? Vím že vrzání nemá vliv zda brzdím nebo ne a přejíždím je do rychlosti cca 15 km/h takže se auto trochu zhoupne a taky je jedno jaké je počasí - mokro, sucho vrže skoro pořád Mám Yetiho 2013, 1.4 TSI 73 k km najeto. Děkuji moc všem za info
-
- 7 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, neřešil někdo výměnu vnějšího homokinetického kloubu u Yetiho 4x2 2.0 TDI? Začalo mi v něm trochu loupat a v e-shopech na webu jsem našel jenom čínu - např.: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5m0498099-vnejsi-kloub-poloosy-cn-21472.html a pak teda originál za bratru 4000,- Kč... Vyhledával jsem to podle čísla z ETKY (5M0 498 099). Nevíte někdo, zda neexistuje nějaká záměna, ideálně druhovýroba od SPIDANu nebo někoho podobnýho? Předpokládám, že se 6 kvaltem to stejný nebude... Předem díky za info
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dotaz všem už-yetistům - ESP systém u nových modelů VW group nejde deaktivovat zmáčknutím tlačítka z místa řidiče... nicméně všechno jde nějak deaktivovat stačí najít tu správnou pojistku.... je něco takového i u Yetiho? Co všechno to vyřadí? Díky!
-
-
- 27 odpovědí
- 24,7tis zobrazení
-
-
Možná to někomu připadne jako kravina, brzdy fungují bezvadně, ale tak hvízdají, že babkám na druhém konci dědiny poskakují protézy v šuplíku. Tento jev se pravidelně opakuje po startu a výjezdu "studeného" auta a po pár kilometrech to ustane. Mám najeto 3000 km od nového auta, tak jsem čekal, že to přestane, ale spíš mi to připadne ješte hlasitější. Osobně by mi to nevadilo, dovnitř auta ten pískot až tak neproniká, ale sousedé už si zacpávají uši, když vyjíždím a musím brzdit. Hlásit to jako reklamaci mi připadne hypochondrické, ale je to fakt nepříjemné, u starého auta by to člověk neřešil, ale u nového to vypadá divně.
-
- 17 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Buď stárnu já nebo moc rychle auto, začínám mít takový pocit , že se to auto chová po 70tis na nerovnostech jako žebřiňák, odskakuje to, je to nepohodlný a divný, co to může bejt ? Když to bylo nový tak se to chovalo lépe, takhle rychle mi žádný auto nikdy nezestárlo....
-
- 10 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, nemáte někdo nebo poraďte kde se dá sehnat tabulka, kde bude rozlišena délka,tuhost a použitelnost pružin dle barevného označení a též dle motorizace.
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,nevíte někdo prosím jakou použít duši pro rozměr 225/50-17 ? Nikde jsem nic nenašel,jen 205/215-16.Je možno použít i tuto duši ? Děkuji za příp. odpověď.
-
- 8 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Dal sem na yetiho zimní pneu 16" barum polaris 3 215/60 a dělají celkem dost velký kravál můžete doporučit nějaké pneu které používáte a jsou scela tiché. Yetiho mám cca 3 měsíce a i na letních dunlop sp sport 01 225/50 R17" jsou zadní kola trochu slyšet jak hučí. je to vůbec normální? ke škodovce sem se vrátil po krátkém odchodu k citroenu C4 picasso a tam nikdy kola nedělala problém, natož aby bylo slyšet hučení od kol trochu mě to u škodovky štve na to že se jedná o nový vůz. Takže letní hučí lehce ale jdou slyšet a zimní to je malá hrůza prosím o vaše názory
-
- 8 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Před časem jsem viděl ve Škoda servisu, nabízeli krycí plechy podvozku na Yetiho, přední a zadní, a dohromady stály asi 7tis. Máte s nimi někdo zkušenosti?
-
- 0 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
občas se mi stane, když se chci rychle rozjet na křižovatce směrem doprava a do kopce, že se ozve z nápravy cvakavý zvuk, když uberu plyn (zmírním zátež) tak to přestane...co to je ? jo a stalo se mi to taky jednou pod plynem, když se auto nadlehčilo ve 110 na horizontu...
-
-
- 4 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, před nedávnem jsem koupil předváděčku Yeti, taže skoro nové auto. Při přezouvání PNEU jsem si všilm že mi na pravé straně vzadu chybí jeden krycí plech, u levého zadního kola je, tak předpokládám že by měl být i v pravo. Mám nějaké foto, ale je to foceno jen na heveru tak tam není moc vidět. Levá ukazuje pohled od levé kola kde plech je, pravá je pohled z pravé strany na stejné místo kde onen plech chybí. Máte někdo lepší fotku podvozku 4x2 (na jámě) a nebo netušíte má li tam te plech být? Díky Díky, Jiří
-
- 5 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Jak vám chodí v drahách řadící páka? Stává se mi (1.2 TSI), že páka se na některých místech zadrhává a musím tam rychlost protlačit silou...nejčastěji u 3. a 4. rychlosti, ale někdy i u 1. Podle mého názoru by měla jít naprosto plynule a bez odporu, nebo ne?
-
- 18 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-