Zdravím, mám dosti zapeklitý problém a nedaří se mi najít příčinu. Při jízdě se mi auto (2.0 tdi 103kw 291tis km) neustále jako třese/drncá. Není to nic dramatického, ale i na dokonalé nové vozovce mám pocit, jako bych cítil každou mikroskopickou nerovnost a po delší trase sem z toho dost unavenej. Pokud bych měl vylítaný auto, tak nad tím mávnu rukou, ale dost sem investoval do údržby a celkem mě to štve. Přirovnal bych to, jako by nebyla vyvážená kola, ale mám nové letní Continentaly. Nechal sem je obout, vyvážit a dokonce sem to pneuservis nechal i znovu zkontrolovat, protože se mi to nezdálo. Vše ok. Za poslední rok sem měnil tlumiče, pružiny, uložení, ložiska, hlavní silentbloky vpředu i vzadu, stab tyče. Geometrii sem nechal dělat před měsícem a skoro zbytečně, byl tam min odklon. Fakt už nevim, co s tim. Mám už načlej setrvák se spojkou + silentblok převodovky, to je v plánu vyměnit v brzké době , ale když vyřadim a jedu na neutrál, tak 1:1 stejný problém, takže to nejde od motoru. Octávku mam od novoty 13 let a dříve to rozhodně nedělala. Nesetkal se s tím někdo? Díky za jakékoliv tipy.
Ahojte, píšem zo Slovenska, dúfam že to nieje problém:).
Chcem sa opýtať, je o tom pár tém ale nedočítal som sa jednoznačnej odpovedi ohľadom RJ a reakcie plynového pedálu. Ide o vw polo 1.4 55kw BBY (to iste ako fabia, preto píšem sem, pokial je to problém, kľudne nech admin vymaže príspevok). Auto má slabú reakciu na akceleráciu, teda na pridanie plynovým pedálom. Dočítal som sa že by to mohla spôsobovať RJ (všetko ostatne je už menené, testované), je ako zistiť za akú RJ to vymeniť aby problém zmizol? respektíve je možné to aj vyriešiť bez výmeny druhej RJ, aby sa použila táto pôvodná? Dokáže niekto nahrať potrebný soft alebo poradiť? Číslo RJ je *036 906 034 GP* dátum 11.10.03. Chcem predísť tomu, aby som dal zbytočne 100€ za druhu RJ a problém bude rovnaký. Ďakujem.
Procetl jsem celou diskusi a diky za nazory. Jsem spotrebitel lama / proste bezny uzivatel. Uvazuji o koupi Superb Scout 2.0 147 kW / 2021 a shrnu jen, jestli jsem to pochopil spravne:
DCC tlumice lze nahradit beznymi, je treba pocitat s moznou upravou v ramci software ridici jednotky (neberte me prosim za slovo). Proste je to mozne, neni to zadna "cunarna", vse bude fungovat jak ma, samozrejme mimo moznosti volby nastaveni tlumicu. To, ze by to mnozi z Vas neudelali, prosim neresme 🙂
MONROE C1521S a MONROE C2516S jsou sice druhovyroba, ale take Monreo je take vyrobce originalnich dilu, ktere Skoda do Superbu dava a daji se bez problemu pouzit jako alternativa k originalni verzi a lze v urcitych pripadech pocitat s kalibraci nebo software nastavenim
Je to tak, prosim? Diky za pripadne odpovedi!
Elektromobily mají úplně jiné pohonné ústrojí než auta se spalovacím pohonem, ale to nebrání automobilkám ve snaze napodobit pocity, na které je většina řidičů zvyklá. Příklad: Nová patentová přihláška Fordu, zveřejněná 20. března, odhaluje jemnější body starého dobrého řazení pro EV. Samozřejmě to ve skutečnosti není prohození žádných ozubených kol, ale o to nejde. Co odhaluje nový patent? Patent – s názvem Shifter Assembly for Electric Vehicle – předvádí správně starou řadicí páku namontovanou v krabici. Pokud by to byla řadicí páka, řekněme, Ford Mustang Dark Horse, namontovala by se na tunel převodovky a připojila by se pomocí mechanických spojek […]
Článek Ford si nechal patentovat manuální řazení pro elektromobily se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz.
Zobrazit celý článek
Napriklad:
https://www.automultimedia.cz/cz/shop/navigace-autoradia-2/oem-6v0063828-wire-kabel-usb-aux/
Alebo s plastom:
https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v0063828-suprava-na-dodatocnu-montaz-usb-skoda-45440.html