Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 2.0 TDI

1. Zahájeno uživatelem Jarinex39,

Zdravím. Něco mi začalo klepat na autě jakoby od kol už to dělalo před měsícem tak se vyměnili tlumiče, ramena a přestalo a po 14 dnech to začalo znova tak sem vlezl pod auto jestli něco neuvidim. A kryt od oleje i motor. Netuší někdo co by to mohlo být podle fotky? Olej mi přijde ze je pořad stejne.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Pišta 1,

Ahoj. Minulý týden jsem měnil olej a tento pátek mě olej vytekl za jízdy. Už se mi stalo že mě unikal olej pod filtrem . Nevím co se přesně mohlo stát. Mění se z olejovým filtrem i nějaké těsnění? Škoda Superb r.v.2014 2.0 TDI 125 kW 4x4

3. Zahájeno uživatelem Cpt._Redeemer,

Zdravím, rád bych znal vaše názory na dekarbonizaci motoru. Zkušenosti, rady, jestli jet na vodikovou nebo chemickou apod. Popřípadě kam. Nejlépe Praha. Nebo taky jestli nedělat. Děkuji za odpověď

• 3 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem bobo69,

Zdar Asi pred 4 dny mi pocitac nejak ukazuje divnou spotrebu na mem 2 superbu 2.0tdi. Kdyz se rozdedu tak spotreba pri rozjezdu je nekde cca 12l/100 coz chapu. Ale pri jizde mi ukazuje od 7 do 85l/100. Hlavne kdyz dojizdim a mam neutral tak to vzdy vyleti na 85 a po cca 6-7 sekundach zacne klesat dolu az na carky ze neni zadna spotreba. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Motor byl napichnut ale neni zadna chyba.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem dochloite,

Zdravim, motor za studena na volnobeh vydava zvuky (viz. video), pri zapnuti topeni se zvuky zrychli. Po zahrati motoru zvuky zmizi.Vymenen klinak plus kladka (lozisko) nap. remene alternatoru bez vysledku. Mate nekdo s necim podobnym zkusenosti? 20200202_103350.mp4

• 5 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Chlumec,

Ahoj. Vyměnil jsem DPF filtr a zdá se mi že probíhá častěji regenerace ale třeba po 50km je to možné? Jezdím kratší vzdálenosti. Je možné že to může být tím že filtr je nový a pozná každé malé zanesení? Díky

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Katey,

Zravím, máme Superb II, 125kW,r.v. 2011 2.0 TDI. Po dlouhé cestě (500 km) jsme zaparkovali, auto přes noc stálo a ráno už jsme neodjeli. Auto tedy nastartovalo, nechali jsme proklapat/zahřát motor, vyjeli jsme z parkovacího místa, ale jakmile partner přidal plyn, auto se začalo cukat/škubat, nešlo do otáček a v podstatě se nedalo jet. Po odtažení do servisu diagnostika mlčela, ukázala jen prasklou žárovku. Nemáte nápad, na co je v servisu ještě upozornit? Jednou podle diagnostiky a nechce se jim hledat závada. Tak zkouším, jestli někdo neměl podobnou zkušenost. Díky moc

8. Zahájeno uživatelem TDIfun,

Bezpecna uprava SUPERB_CFGB.pdf

9. Zahájeno uživatelem Tonda-B,

Vyměněný termostat, propláchnutý výměník topení, vyměněné přídavné elektrické čerpadlo. Zakladní nastavení klapek proběhne bez problémů, v diagnostice není napsaná žádná závada. Auto netopí. Motor se normálně ohřívá a když to je na volnoběh nebo při jízdě v nižších otáčkách, tak topí - ne že by z výdechů šel žhavý vzduch, ale je dost teplý. Jakmile se motor začne víc točit, vzduch z topení chladne až jde úplně studený. Co ještě zkontrolovat nebo vyměnit?

10. Zahájeno uživatelem Chlumec,

Ahoj. Prosím vás jaký termostat do Superb 2 125kw, CFGB? Jaký tam prosím vás patří? https://www.skoda-dily.cz/katalog/superb-2/nahradni-dily/motor/chlazeni/termostat-a-jeho-casti-766.html Děkuji

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem clouseau,

Zdravím! Mám Superb II, 125kW, r.v. 2012, najeto 135000. Stává se mi občas, že když zmáčknu tlačítko pro start, tak motor nastartuje, ale ihned po startu chcípne. Přijde mi , že je to v okamžiku, kdy přestane točit startér a otáčky trochu poklesnou k volnoběžným. Zkoušel jsem i držet tlačítko delší dobu, ne jenom krátce pro start. Zdá se mi, že tak to nedělá tak často. Ale možná je to jen náhoda. Každopádně jsem neobjevil žádnou závislost například na počasí, nebo teplotě, nebo na tom, jestli je auto studené, či ohřáté. Prostě někdy to udělá, jindy je třeba delší dobu klid a pak to zase udělá... Z dlouhodobého hlediska mi přijde, …

• 9 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem bujko7,

Dobrý den, mám takový problém. Mám superba 2014 2.0 tdi 125kw manuál. Za studena mi něco klepe v motoru. Při zahřátí přestane. Je to jakoby takové cvakaní a přijde mi ze je to čím dál víc. Mohou to být hydroštely ? Nebo ventily ? IMG_0427.MOV

• 6 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  13. cawte chalani mam problem zacal pc v aute vipisovat vipadok posilovaca brz isli my slapsie brzdy ale vobec nema vikon auto

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  14. Ahoj Mám problém Skoda Superb II 2.0 TDi 125kw 4x4 CFGB. Rozsvítila se mi kontrolka. "kontrola výfukových plynů". Diagnostika mi píše : Chladič recirkulace vyf. plynů - řídící část Stála/ trvalá. Co by to mohlo být, Lambda sonda, EGR ventil nebo Snímač tlaku vyf. plynů? Diky za odpověď.

15. Zahájeno uživatelem zsolt71,

Zdar!Cez odvetrávanie sa dostane olej do turba. Čo robiť? Dá sa vyčistiť kryt ventilov,alebo výmena?

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  16. Motor má na volnoběh nerovnoměrný chod (střídají se silnější a slabší vibrace). Je to slyšet na zvuku a cítit na vibracích. Když jsem sledoval tlak. Tak lítá v rámci toho kolísání od 3800 do 4600 PSI. To jsou jen diskuze co jsem v rychlosti našel, zvuk jako můj motor, nerad bych měnil úplně všechno:

17. Zahájeno uživatelem Kubikulak,

Zdravím klubáci, mám takový záludný problém, při stání např po jednom dni kdy motor vychladne se ozývá takovýto nepříjemný zvuk. Auto má najeto 260k. Před 30 tisíce byly dělané vstřiky na 1,3,4 válci vyměněné za nové. 2 vstřik byl v pořádku. Po zahřátí je motor nádherně tichý. Přetěsnění atd. Nenapadá vás co by to mohlo způsobovat? Nesetkal se s tím už někdo? vymáčknutí spojky zvuk nezmění. Přikládám i protokol z bosche o vstřicích. 1D9D1F42-4033-4014-9102-A8546E64A94A.MOV

18. Zahájeno uživatelem Matúš Metti Karman,

Ahoj, mali ste niekedy problem s prasknutym radiatorom? Ako sa vam to prejavovalo? Okrem toho, ze nekurilo?. Bublanie, prelievanie sa kvapaliny, rapkanie alebo sycanie pri akceleracii z vyduchu sofera na lavej strane a podobne? Mne kuri len vyduch pri soferovi a to len vlazne. Klima funguje ako ma, klapky su ok. Riesim to cez servis uz dlhsiu dobu. Zatial sa furt len menia diely, ale zavada ostava. Som z toho vycerpany aj psychicky aj financne ? Dakujem za rady, kiez by som sa do aut vyznal lepsie. Niekedy lutujem, ze som sa nedal v zivote touto cestou ??

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Agraelos,

Zdravim, chtěl bych se zeptat: Po startu auto vibruje, ale jenom do 1500 ot./min a nejvíc zhruba lehce nad volnoběžnejma otáčkama a to i při neutrálu. Po překročení otáček je všechno zase víceméně normální. Nedávno byla vyměněna kompletní spojk. sada (včetně dvouhmoťáku). Mechanik, co to dělal, řikal, že by to tim bejt nemělo. Vymáčknutí spojky nepomůže. Kontrolky neindikují žádnou chybu. Někoho napadl silentblok (spodní), popř. vstřikování, avšak spíš to vypadá, že je něco uvolněný a možná uvnitř palubky. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Nebo to bude na celý rozebrání? Díky za odpověď. Superb II, 2.0 TDI-PD, 103 kW, 8V (BMP), rok 2008, najeto přes…

• 0 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Hlavi7,

Zdravím, Nedávno mě byl měnen dvouhmotý setrvacník, mám SII 2011 103kw 6st DSG, od té doby mi hučí více převodovka při přeřazování ze 4 na 5 a na 6, ale není to pravidlem, občas to v tom autě zaduní opravdu hodně, nevíte prosím, kde muže být chyba? Mám opravu setrvačníku řešit nějak nebo tento jev může přejít? Od jeho opravy mám najeto asi 1000km. Děkuji za odpovědi.

21. Zahájeno uživatelem sibik,

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli může být stejná příčina obou mých problémů. Mám stejný problém jako vlákno níže - při startu za studena motor klape, cuká..především v chladnějším obdobím. Testování s vyndáním vstřiků OK....ale nevím nevím ...v Delphi Brno mi řekli, že jsou vstřiky jako nové ....ale auto jsem tam dovezl (zahřálo se) a oni testovali pak během dne. Tento problém po prvních 100m cca odezní. To tedy k úvodu. Chtěl jsem se zeptat, jeslti nemůže s tímto problémem mít i souvislost cukání auta při jízdě cca 120 až 160 km/h. Auto celé vibruje, a to víceméně jen při záběru motoru, když nechám jet auto na volnoběh > sundám n…

22. Zahájeno uživatelem Pav,

Mám dotaz. Při běhu motoru a otevření víčka oleje začnou z nalévacího otvoru "dýchat spaliny". Co to signalizuje. Je to normální nebo nějaká závada.

23. Zahájeno uživatelem daglo,

Dobry deň. Chcel by som sa opýtať, že v čom môže byť problém keď mi svieti kontrolka mazania. Oleja mam dosť, menil som ho. Má nabehane okolo 5 tisic po výmene. Kod motora CFFB Superb r.v 2012. stav tachometra 155000. Dakujem za rady. Nebol som s tym ešte na diagnostike

• 4 odpovědi
    • 8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem kenanab,

Superb, motor 2,0 tdi cr 103kw Pozoruji divný zvuk při přeřazení z 1 na 2. Dělá to jen při řazení z 1 na 2. Ani když dám z 1 rovnou 3, tak to neudělá. Stejně tak ze 3 na 2 nebo 2 na 3. Jen z 1 na 2 bez ohledu na otáčky motoru. Auto ale musí být v pohybu, když stojím, tak při řazení z 1 na 2 úplné ticho.

25. Zahájeno uživatelem sibik,

Ahoj, těl jsem se zeptat, zda jste se setkali s problémem startovani Superbu 2. Auto píše Závada: kontrola tlaku vzduchu nyní nedostupná ale s tlakem pneu nic neni, auto startuje s divým zvukem - video přikládám. Auto normálně jezdilo, až teď nešlo nastartovat. T Skoda Superb kombi 103 kw, CR rok 2012 AFF41DB2-14AF-4783-8E44-6B40496123E4.mp4

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.