Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Interiér

1. Zahájeno uživatelem rogerer,

pazvuky

2. Zahájeno uživatelem loupeznik,

Už to tu sice proběhlo v nějakem vlaknu ale znovu a lepe:) jakou máte kamerku a nejlepe kde ji mate umistěnou, přjidemi že za zrcatko u rapida skoro žadnou neschovam, dnes jsem tam zkoušel narvat mio MiVue388 apořad někde trči nevite o nějake lepši "skladnějši"? Popřipadě jak ji mate umistěnou? Foto?

3. Zahájeno uživatelem Hanysek Kocich,

Ahoj, chtěl bych se zeptat zdejších kolegů, jenž vlastní tento paket a jeli i s obyčejnými sedačkami jestli je ten rozdíl tak velký? Měl jsem teď bohužel možnost mít na týden FII, která však měla sportovní sedačky ze kterých jsem byl oproti svému Rapidu totálně nadšen boční vedení, ale hlavně dlouhý sedák který mi podpíral nohy až pod koleny to byla lahoda. FOTO Popřípadě kdyby byl některý kolega z okolí F-M a měl onen paket rád bych si ty sedačky vyzkoušel. Byl jsem v několika zdejších salonech, ale nikde Rapida s tímto paketem neměli

4. Zahájeno uživatelem LiverHIKE,

Podzim se blíží a vypadá to, že se budu muset ohlédnout po nějakých gumových kobercích do svého SB. Naneštěstí jsem si všiml, jak jsou origo gumové koberce krátké ->( bordel se odrbe z bot na pedálech a šup pod koberec, u spolujezdce si nenatáhnete nohy...) a podlepovat je dalším kobercem, to se mi vážně nechce viz. tady: http://forum.skodahome.cz/topic/126946-speedluk-rapid-12-mpi-lpg-reálný-test/?p=1859214 rozhodl jsem se tedy pro nějaké neoriginální (delší.) V Kelly mi ale řekli, ať prý si koupím ty originální, že je jednak nemají a dvak, že si je u nich nějaký týpek kupoval a prý vůbec nepasovaly. S objednáváním z internetu si nejsem uplně jistý. Bude to pas…

5. Zahájeno uživatelem Rypicong,

mám ještě jeden dotaz, od té doby co jsem se vracel ze Špindlu ( necelé 2 týdny ), mi při nezapnuté klimatizaci jde z výdechu smrad - přesně to smrdí jako blitky. Pokud zapnu klimatizaci, smrad přestane. Netuší někdo, co to může způsobit u fungl nového auta ? ( krom toho že by tam vlezlo nějaký zvíře, nebo tam něco zateklo ). Což nevypadalo při prvním ohledání... Nechce se mi nasávání rozebírat, tak se dopředu ptám, jestli to nemůže něco jiného způsobit...

6. Zahájeno uživatelem Filislut,

Zdravím, měl bych dotaz, sedel by me volant ze Seatu toledo i na skoda rapid? Četl jsem ze hodne dílu maji podobných, ale nedočetl jsem se presne jake. Dekuji

7. Zahájeno uživatelem Deawon,

Zdravím. Upadla mi z pásu zarážka. Je to prostřední zadní pás. Bohužel nemůžu sehnat tento díl. Je to blbost za pár korun, ale chci mít auto v perfektním stavu. Posílám fotku ze služebáku. Nejvíce podobné jsem našel toto, ale není to úplně ono: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/443857847b4pk-zarazka-pro-bezpecnostni-pas-skoda-13756.html?gclid=CjwKCAjw9-6oBhBaEiwAHv1QvG8J_WNkPes0Fx9_qCccwFUxOjmHtj3mzlkW6ZZw6Wflhb53Xne-HRoCdUsQAvD_BwE

• 9 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem miklisek,

Další z mých úprav RAPIDa v oblasti interiéru. Sezení v sedačkách standardního provedení není úplně nelepší. Trochu se zlepšilo inovací někdy v roce 2015, kdy Škodovka dala jiné potahy a o něco tužší molitany. Ale úplně ergonomické sezení to není a záda trpí zvláště při dlouhých jízdách. Na špatný tvar opěradla nadává hlavně moje polovička, která je malá a nemůže se nikdy dostatečně pohodlně usadit. Možným řešením jsou sedačky Dynamic/Monte Carlo. Druhým řešením pak jsou bederní opěrky z koncernových aut. Na ruském fóru drive.ru je už několik takových předělávek, kde jsem čerpal poznatky a inspiraci.: Установка поясничных упоров — Skoda Rapid, 1.6 л.…

9. Zahájeno uživatelem lifeisafun,

Zdravím, neví prosím někdo, zda se do držáku multimédií vejde iPhone XS? Případně kam si ve voze odkládáte mobil vy? Do loketky se mi ho nechce dávat, často jezdím s loketkou odklopenou nahoru. Díky :) https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/drzak-multimedii-5ja051435ax

• Líbí se mi
      • Pozitivní
      • Díky
    • 14 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Petrrr,

Teď se chystám na montáž této nožní opěrky nohy http://www.obautodil...m-id:9034.eshop jsem naplej jak to tam bude držet, když opěrka od Milotecu se šroubuje. Nemá někdo zkušenosti s montáží této opěrky? Jestli ty packy ohnout k sobě nebo naopak od sebe a jestli to pro jistotu nějak ještě nepřilepit ? Hledal jsem v sekci Fábie, ale moc jsem toho nenašel a tam kde to někdo měl mi zatím nikdo neodepsal. Díky PS: Snad mě nikdo neukamenuje

11. Zahájeno uživatelem libor_javurek,

Dobrý den, Isofix v Rapidu jsem našel, ale zajímá mě jestli máte nějakou radu jak tam tu sedačku uchytit. Protože u nás pokaždé když ji tam chci dát tak mi úchyty na sedačce zajedou zpět a nejde mi tam zaboha ta sedačka narvat. Je pravda že máme starší sedačku, ale jen mě zajímá jestli máte někdo nějaký fígl.

• 5 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Jaroslav Vasiľ,

Ahojte, čo to môže byť? Bolo v servise, nezistené žiadne vôle na tlmičoch, uloženiach, čapoch atď. Nezistili žiadnu vadu prečo by to robilo. Niekedy to lopkať prestane, niekedy nie. Načo sa zamerať? Už som prešiel všetky fóra a neviem si s tým dať rady. Díky za odpoveď. VID_44381108_181107_309.mp4

13. Zahájeno uživatelem Milan18,

Zdravím něco mi tuka ve volantu na rapidu nevíte čím to může být rok 2014

• 0 odpovědí
    • 567 zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Deawon,

Na nápad vytlumit si dveře mě přivedlo téma "Mikliskovo bílé TSI-čko". Pro přehled raději zakládám extra téma. Mám nového Rapida Liftback 10/2019 a ani mě zatím nenapadlo, že bych na novém autě něco začal předělávat, ale dost lidí si stěžuje, že Rapid je dost špatně odhlučněné auto. Miklisek mi při vyfocení svého tapecu ukázal, že přední dveře jsou odhlučněné velmi špatně a zadní pro jistotu vůbec. Trošku jsem použil jeho nápady a zapátral na internetu. Výsledek je, že vzhledem k novému autu určitě nebudu tlumit palubní desku. První fáze jsou hlavně dveře. Třeba to někomu pomůže. Nářadí na oddělání tapeců: https://www.alza.cz/auto/yato-sada-k-demontazi-…

15. Zahájeno uživatelem Polo987654,

Zdravim, dnes som zistil, ze na mojom Skoda Rapid 2013 mam isofix iba stitky na sedackach, ale realne tam nic nie je. 😁 Tak sa chcem informovat, ci sa da isofix namomtovat dodatocne alebo treba vymenit celu sedacku a kolko to priblizne vyvhadza. Videl som iba nejaky drziak ma isofix, ale chcem to mat ako original. Dakujem za rady

16. Zahájeno uživatelem rogerer,

Zadni dvere poskozena folie neodbornou manipulaci,opraveno to me zajima kdo to poskodil ja to rozhodne nerozebiral ani nevim jak Odtokovy kanal vpredu vycisten

17. Zahájeno uživatelem Konik,

Zdravím. Řešil někdo vyhřívání zadních sedaček? Jak a kde umístit ovládání. Nějaké "centrální" vypínáni či kontrola z místa řidiče, když děti zapomenou vypnout?

18. Zahájeno uživatelem Daginek,

Zdravím.Jaké sedačky pasují do rapidu spaceback 9/2016?Sedačka řidiče je vadná od výroby,a neuznali mi to,že je to mechanicky požkozeno.Na levé straně v tom bočním vedení neni zadná výplň a zezadu se sype molitan.Diky

19. Zdravím, Rapid 1,2 TSI Liftback, r.v. 2016, najeto 88.000 km mám tady jednu pikošku, když zapnu větrák tak mi začne foukat vzduch ( lehce hvízdá ) mezi sklem a výplní dveří na levých předních dveřích, ALE když zapnu vnitřní okruh a větrák pořád jede, tak to přestane. Škoda servis neví, svolávačka nebyla a podobný problém jim nikdo nehlásil... Měl jste někdo podobný problém ? Předem díky za pomoc

20. Zahájeno uživatelem miklisek,

VÝMĚNA STAHOVAČKY/SPOUŠTĚČE SKLA OKNA ŘIDIČE Nenašel jsem nikde návod na výměnu stahovačky na RAPIDu, tak tady je moje zkušenost. Po 11 letech došlo k rupnutí lanka u stahovačky okna řidiče. Na vině je nejspíš protékající voda skrz okno a dotyk lanka s plechem lišty držáků okna. Stahovačka začala asi 14 před rozbitím neskutečně vrzat. A než jsem stačil zasáhnout, při jednom stažení lanko prasklo. Nečekal jsem, že to bude rezavé. Což bylo společně se zvýšeným odporem pohybu lanka po lištách příčinou přetržení lanka. Nechápu, proč se lanko pohybuje po plechu vodící lišty bez nějakého kluzného prvku. Nová stahovacka má nejspíš jiný materiál plastu p…

21. Zahájeno uživatelem miklisek,

KASTLÍK NA BRÝLE. Taková trochu blbůstka. Ale proč ne.... Zdroj jako obvykle Alík https://www.aliexpress.com/item/1005002995170471.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.42781802V8JuRl. Vzhledem k ne dobré kvalitě (viz níže) ale vzít od jiného prodejce. Původní madlo. Vysunout západky. Já použil upravený šroubovák, ohnutý do pravého úhlu. Otvory ve stropnici a stropu. Kastlík se zacvakne zapadkami do karoserie. Snadno řekne, hůř provede. Tady je stav po zacvaknutí, západky nezalezou úplně. Kastlík drží na dobré slovo. Příčinou je ne úplně přesný tvar západek. Takže bylo potřeba trochu pilovat..…

22. Zahájeno uživatelem Mardukos,

ahoj Mám problém s půlkou tlačítkové lišty climatroniku a + tlačítka výhřevu sedadla řidiče.. Tlačítka sice fungují ale nejdou moc mačkat jdou strašně ztuha a tlačítko auto na climatroniku nejde zmáčknout tak něják vůbec musím na něj dost silně zatlačit a pak se nechce vracet.. Setkal jste se s tím někdo?? Je to na výměnu celých lišt nebo se to dá nějak vyčistit??

• 2 odpovědi
    • 909 zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem atnarfus,

Začala se mi kývat sedačka řidiče. Vypozoval jsem, že se nekýve když je úplně dole, nebo úplně nahoře. Sedačku jsem vyndal z auta a zjistil, že je prasklá trubka, která propojuje levou a pravou část zvedacího mechanizmu (viz. fotky). V dílenské příručce jsem nanašel postup pro demontáž sedačky, tak se do toho musím pustit posvém. Trubku TIGem svařím, ale musí to být kompletně odstrojené. Nemáte někdo zkušenost se sundaváním potahu? Co jsem koukal, asi to drží jenom za okraj potahu pomocí plastových lištiček. Nebo je v tom ještě nějaká jiná zepeklitost? Předpokládám, že odmontuji kompletní opěradlo a rozeberu jenom sedák. Nejdříve se ale zkusím ve Škodovce zeptat…

24. Zahájeno uživatelem miklisek,

Na základě inspirace od z ruského fóra drive.ru, jsem realizoval tlumící dorazy dveří alá Audi obj.č. 4E4 837 763. Cena je ovšem taky Audi, takže 230Kč/ks jsem byl ochoten vydat pouze za jeden zkušební. Nechal jsem si následně vyrobit dorazy dle vlastního výkresu z pryže tl.10 mm u firmy, co nám dodává těsnění na naše výrobky, cena 55Kč/ks bez poštovného. U RAPIDA je vpředu použita tloušťka 9mm (musel jsem tedy 1 mm zbrousit), vzadu 10mm. Je počítáno i s krytem zámku z Alíka. Trochu bylo nutné si pohrát s pravýma dveřmi, tam jsme měl zámek nesymetricky usazen. Po lehkém "zajetí" dorazů asi tak 20x zavřít, jdou už dveře zavírat zlehka bez tupé plechové rány. Př…

25. Zahájeno uživatelem reilk,

Zdravím, dnes jsem provedl montáž hasicího přístroje pod sedačku řidiče do Rapida 2016, tak se podělím o stručný návod. Snad se bude někomu hodit. Použité díly: - držák 5JA 860 290 - hasicí přístroj 1kg PG1LE (včetně držáku) - 2x šroub M8x16 Základem je držák 5JA 860 290 (černý). Dá se koupit např. zde: Držák pro hasící přístroj Škoda 5JA860290 (skoda-dily.cz) Komu by se cena zdála vysoká, asi by se dal vyrobit i doma, ale mě to za ten čas nestálo. Montuje se pod kolejnice sedačky po vyšroubování dvou předních šroubů (Spline/XZN M10), utahovací moment 40 Nm. Montáž je podobná jako u držáku deštníku pod spo…

• 0 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.