Elektrika
554 témat v tomto fóru
-
Před pár týdny jsem koupil rok starou O3 135kw LK DSG 4x4 a teď jsem s malým šokem zjistil, že nemá Safe, tzn drátem 15 sekund práce a je tam.. Můj dotaz je tedy jasný, dá se dodělat Safe, případně jestli to tady někdo umí, nebo se obrátit na servis?
-
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Ahojte, mal by som otázku. Pred dvomi mesiacmi mi vyhodilo pri vložení klúčika do zapalovania okamžite nefunkčné servo posilovača riadenia, červená ikonka volantu, samozrejme volantom išlo otáčať veľmi ťažko. Tak som si povedal, že zbehnem do autorizovaného servisu, pichol som klúč do zapalovania a porucha zmizla, posilovač fungoval znovu bez problémov, nabehal som na ňom aj mesiac. Diagnostikou v servise mi akurát oznámili Interná porucha servoriadenia, v autorizovanom servise mi hneď odporúčili výmenu celej sústavy za 1400e, čo mi prišlo trochu moc. Máte s tým niekto skúsenosti? Všetky kontakty do serva boli skontrolované, poistky sú ok, kontakty nezaoxidované, káble ne…
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, mám OIII, 1.4 TSI, , koupeno nová říjen 2015. Dnes jsem byl v servisu si nechat vyměnit kabinový filtr. Při té příležitosti mi napsali tento text: " Na vozidle je nutno v budoucnu provést úkon - Servisní Ak, 90K1099001 Přeprogramování řídících jednotek." No to mi vůbe c nic neříká. Ani paní v příjmu servisu toho moc nevěděla, jen že ji to ukazuje počítač a že je to zdarma a trvá to prý několik hodin práce v servisu. Prosím, zda někdo mi může věc objasnit. Díky.
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdarec, zabýval se někdo tím, jestli jde doinstalovat elektické ovládání kufru? Docela mi to chybí. Kdyby byla i představa u ceně, budu moc vděčný. Díky! Neonik
-
-
- 7 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, koupil jsem OIII a jsou na ní dodělané parkovací přední a zadní senzory. Problém je, že prostřední zadní funguje podle počasí. Když je horko tak funguje jak má, když prší nebo je chladněji, hlásí stále překážku uplně u auta červeně. Vepředu mám podobný problém u bočních čidel dole pod mlhovkama v černém krytu. když jsem kryty vyndal, z nich čidla vytáhl a obě namířil nahoru tak nic, fungují, na mávnutí ruky detekují překážku. Ale jakmile je zasunu do těch krytů aniž bych nacvakával zpět do nárazníku a opět namířím nahoru i s krytem tak hlásí překážku. Moje otázka zní, jak správně čidla nainstalovat? Detekce čidlo provádí ultrazvukem p…
-
- 3 odpovědi
- 8,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, řeším na Octavii III externí ovládání centrálu pomocí GPRS autoalarmu (možnost odemknout/zamknout auto vzdáleně). Na dveřní jednotce ukostřením fialového vodiče zamknu, ukostřením přes 180 ohmů odemknu. To je vše OK. Problém nastává po zamknutí: Jednotka cca po 35s "usne" a v tu chvíli ji nedokážu probudit jinak, než originál DO nebo zapnutím zapalování (opět pouze originálním klíčkem). Nemáte někdo nějaký "fígl", jak jednotku probudit, resp. neví někdo co a kam bych musel pustit do zámku, aby se mi odemkl? Stačí zámek řidiče Díky za info, Michal
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, nejde nějak nastavit citlivost senzoru (stavu vody) ostřikovače? Chová se to tak, že v případě, že dochází voda, tak to oznámí na MD a jak se voda při jízdě různé přelívá, tak to neustále to oznámení rozsvěcuje a zhasíná a samozřejmě i pípa, stačilo by mi jednou stejně jako PHM. Nevozím bohužel pohotovostně kanystr, když si zrovna usmyslí, že mu dochází voda, ale docela to obtěžuje..
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar, nevi nekdo kde pripojit led aby blikala? Klidne se napojit na ledku co je ve dverich u ridice. Ale pres tu pruchodku se neda dostat..
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se s vámi podělit o jednu zkušenost s O III. Asi před měsícem se na autě objevil problém se stahováním předního okna u řidiče. V případě, že jste dali ovládací tlačítko do druhé polohy pro otevření, tak okno normálně sjelo celé dolů, následně bylo možné opět okno stiskem tlačítka do druhé polohy pro zavření celé uzavřít. Tedy na první pohled bez nějaké závady, ovšem když jste místo zavření najednou posunuli okno výše a následně pak stiskli tlačítko do druhé polohy pro úplné zavření, okno vyjelo nahoru, tam se "otočilo" a jelo dolů o cca 10-15 cm a tak zůstalo. V případě stisku tlačítka do druhé polohy se situace opakovala, tedy okno vyjelo nahoru a…
-
-
- 32 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dnes som po návrate z práce našiel všetky štyri okná stiahnuté - ako keby s klúčom na diaľku, včera večer som ešte v aute bol a zamkol som ho. Auto som ihneď išiel skontrolovať, zdá sa, že nič nechýbalo, akurát mi nafúkalo nejaké listy. Auto bolo zamknuté, keď som ho odomykal s klúčom, tj cvakli zámky do otvorenej polohy. Ako je pravdepodobné, že mi dakto zobral signál z klúču, alebo sa mi pokazila riadiacia jednotka, ktorá má na starosti pohyb okien hore a dolu pomocou DO v klúči?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim vas, dnes mi umrel maxidot. Uplne cerny. Ovladani na volantu a columbus funguji. Zatim jsem to na diagnostiku nenapichl, nicmene nemate nekdo nejaky napad..? diky
-
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Máte také konce kebelů k čidlům nedoizolované do konce černou páskou? Nebude v tom do budoucna problém? Mám pocit, že ty tenké káblíky se mohou ulomit. Je to třeba řešit reklamací?
-
-
- 11 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte umíte někdo nakodovat (zprovoznit) Performance monitor na OIII RS s Columbusem? Mě se podařilo akorát Offroad viz: ale to mi je na RSu k ničemu Musí to jít viz:
-
-
- 14 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, prosím o radu. Vlastním Octavii III a nedaří se mi vymazání hlášky "servis nyní". Mám bezklíčkový přístup, při zmáčknutí tlačítka zdržím nulovací tlačítko, palubní pc se zeptá zda chci vymazat servisní interval, toto potvrdím opětovným zmáčknutím nulovacího tlačítka. Palubní počítač hodí hlášku, že servis byl vynulován, ale ihned potom naskočí hláška servis nyní. Nulování jsem provedl i před kabel, ale hláška nadále hlásí servis. Na Columbu v nastavení v záložce servis je dle mého servis vynulován, jelikož další servis je dle Columbusu za 30 000km nebo 2 roky. Poradí někdo co by s tím mohlo být? děkuji
-
- 6 odpovědí
- 20,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec, už delší dobu (po výměně čelního skla - nevím, jestli to může mít souvislost) pozoruji, že mi dýl trvá, než se zafixuje lane assist. Zatím se ale vždycky rozjel a jel v klidu. Dneska mi ale přestal jet úplně - hodil chybu a ani po restartu auta už nenaskočil. S tím přestalo fungovat i čtení značek. Nějaký tip na reset? Nebo rovnou servis? Díky za rady! M.
-
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dneska mi z ničeho nic začal maxidot hlásit, že je nebezpečí námrazy, když bylo venku tak 15 stupňů. Říkal jsem si, že asi čidlo v nárazníku a doma jsem kouknul do VCDS, ale nikde žádná chyba...tak jsem mrknul do měřených hodnot a tma to vypadá že čidlo měří teplotu správně, jen se špatně zobrazuje na Maxíku. Jde O3 kombi 2014 1,6tdi 77kW s man. klimou....neví někdo co by to mohlo být ? Měření o 3 hodiny později....venku je 8stupňů a auto ukazuje takhle :-) čili obě hodnoty jsou blbé EDIT den poté.... tak dneska ráno ještě stále to samé a odpoledne z ničeho nic to ukazuje jak má...tak jsem zvědavej c…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, Zajímalo by mě, jestli je auto chráněno nějak proti virům atd. Třeba kdyby byl vir na SD kartě vložené jen s písničkami do rádia SWING MR2015? Uchrání se auto, nebo by to bylo vidět na diagnostice? Vložil jsem totiž do auta SD kartu, která byla doteď v telefonu, který se rozbil. Projel jsem ji antivirem Avast Free Antivirus a nic nenašel. Moc děkuji
-
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Škoda, že sa jeden USB nezmestil niekde vedľa SD konektora. Takto to vidím na aktívny USB hub :-(
-
-
- 16 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec, mám takový pocit, že od té doby, co jsem si nechal deaktivovat start-stop, tak přestala fungovat zásuvka 230V. Nemůže to být tím, že auto si myslí, že je vysoká potřeba energie a nepustí tedy elektriku do zásuvky? Jak se to dá pořešit? Díky! M.
-
-
- 10 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj....chtěl bych se zeptat,koupil jsem si ted octavii s motorem 2.0 TDI a nevím jak poznat nebo zkusit jestli je funkční klimatizace.Děkuji za odpověd-
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Předem se omlouvám, jestli jsem založil téma špatně. Po návštěvě kuny jsem měl rozpojení drát. Nebyl okousany, spíše o něj zavadila nohou a rozepla se taková průhledná čepička. Myslíte, že když jsem drát opět nasadil a auto nic nehlásí tak je drát v pohodě, nebo je nutno připájet?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, může mi prosím někdo poradit, kde je umístěné čidlo venkovní teploty na OIII 2.0TDi 110kW r.v.2013 a jaké je číslo dílu? Maxidot mi teď v zimě ukazuje nějaké poblázněné hodnoty. Venku je třeba 3 a auto ukazuje 12. Zajímavé je, že to dělá pouze v zimě, ale ne od určité teploty. Když bylo v listopadu třeba +2 tak ukazoval maxidot správně.Teď, poslední týden, co jsou teploty nižší už ukazuje špatně, cca o 10 stupňů víc. A i když nastartuju při -1 a přejedu někam, kde jsou +2, tak stále ukazuje špatně. Chci tím říct, že v listopadu dokáže +2 stupně změřit správně a v těchto dnech ne. Přijde mi, že to závisí na venkovní teplotě, při které startuji. Jako kd…
-
- 8 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den. Mal by som dotaz, mozno ste uz mali takyto problem: Idem po dialnici, potom to takeho tunela a zapnu sa automaticky svetla... Vyskoci hlaska, nefunkcne svetla, skontrolujte lave stretavacie svetlo. Ale ako svetlo svieti dalej... tunel konci, svetla vypnu, potom dalsi tunel ako v pohode, len tam ta hlaska ostane az do dalsieho startovania. Po dalsom startovani, je hlaska prec. Takze takuto mam poruchu. A divne je to, ze je to velmi sporadicke, uz tri tyzdne odvtedy a chyba sa neopakuje. Mozno o tyzden zase, o dva... Zatial sa mi to stalo asi 3 krat v priebehu asi 3 mesiacov. Tak skutocne neviem. Viete poradit? Co to moz…
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám dva dotazy ohledně halogenových žárovek v LED světlech? 1) Zajímá mě jaký je to vlastně typ, můj odhad je 2x P21W a 1x PY21W (v návodu to není) 2) Zkoušel jste někdo OSRAM LED PY21W 2700K a OSRAM LED P21W 6000K? Je nutno něco kódovat nebo je šance že budou fungovat "jen tak" kus za kus?
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím chtěl jsemse zeptat na nakodování -Nastavení intervalu systému ostřiku pro přední světlomety -Zpoždění aktivace předních ostřikovačů světlometů, píšete žeto lze na octavii 3 ale nikde jsem se nedočetl jak. na octavii 2 jsem to dělal párkrát ,ale na o3 nvm jak na to,Máte nějaky přesnější popis? děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-