Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdravím, a dávám návod na výměnu vodní pumpy na motoru BFQ 1.6 75kW svépomocí. O víkendu mi začala náhle téct vodní pumpa, najeto 127 t. km, žádné příznaky problémů/ kapání, úbytek kapaliny..), prostě náhlá smrt. Voda tekla proudem, až jsem myslel, že je to spíš prasklá hadice. Zbývajících 25 km jsem dojel na 5 zastavení a dolití vždy po 3 litrech vody- červená kontrolka kapaliny se vždy rozsvítila, ale motor ještě nevařil.. Na zahradě jsem si vytvořil nouzový nájezd z fošen , abych se alespoň trochu dostal pod vůz a sousedi mi půjčili něco vercajku( gola a torx 25). V Autokelly naštěstí měli novou pumpu, kolo na cestu do obchodu mi zapůjčila tchyně...Stáhl jsem si alespo…
-
- 2 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
-
-
Dobrý večer můžete mi Prosím poraďit zde jsem to co hledám nenašel tak piší koupil jsem a tlumič remus namontovat na 1.6 55kw octavii a úsměv mi spát uplne se to chová jak původní co mám dělat abych docílil hlubokýho zvuků ne zas moc děkuji moc
-
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny na fóru! Vlastním Škodu Octavii Tour 1,6 MPI, rok výroby 2009. Ročně ujedu asi jen 8000 km. Dnes mě naskočila na info panelu ikona "chladící kapaliny". http://oi62.tinypic.com/200zfjm.jpg Náhledl jsem přímo dovnitř. http://oi62.tinypic.com/xblj4p.jpg Kapalinu jsem do dnešní doby neměnil. V příručce od mé Octavie se doporučuje použít stejný mrazuvzdorný prostředek "G12 PLUS (barva fialová), který odpovídá specifikaci ""TL-VW 774 G". Chtěl jsem se proto zeptat na pár dotazů, jelikož jsem chladící kapalinu ještě neměnil: 1. Musím starou kapalinu vyprázdnit, nebo stačí dolít zmiňovaným typem G 12 PLUS či novým typem, např. js…
-
-
- 10 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Ahojte Borci, Mám problém. Bol som s autom v servise a okrem iného stratilo auto výkon (podľa mňa išlo na 3 valce) + zvýšila sa spotreba. Zrazu to prestalo a auto išlo normálne. Trval som na tom, nech mi to diagnostikujú. Dali mi protokol o diagnostike a prijímaci technik mi povedal, že to sa môže stať, ale auto je v poriadku. Opäť to začalo robiť, auto ide na 3 valce. Na protokole o diagnostike bolo uvedené: 004.01 - Výpis pameti závad 1 Zjisteňa závada 16688 P0304 035 válec 4 zjisteno vynechávání zapalováni sporadická Čo mám pozrieť Sviečku, kábel čo vedie ku sviečke? Ako to mám otestovať, je to náročné ? ďakujem za hocijakú info.
-
-
- 20 odpovědí
- 38,7tis zobrazení
-
-
zdravim, řešim následující problém...za jízdy motor sebou někdy trhne, někdy jen kuckne, někdy jak kdyby ztratil výkon, někdy zas při rozjezdu jede jako kdyby mě něco zezadu drželo a pak vystřelí jak kdyby mě to pustilo poté zas jede jak má
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím jaký význam má zpětný ventil na podtlakové trubce co vede do posilovače brzd? Mě to přisává přes ten ventil.. tak sem přemýšlel že bych tu trubku oddělal a dal tam nejakou obyčejnou hadici ale nevím jaký má význam ten ventil.. Díky
-
- 7 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravim octavaky.Na svoji Octavce 1,6 74kw potrebuji vypustit vodu z chladiciho systemu.Na spodni trubce,co vede k chladici mam vypustny kohout.Tento kohout nevim jestli byl vůbec kdy pouzivan a nerad bych jej utrhl.Nechce se me rozebirat spodni kryt motoru,abych sundaval hadici a vypoustel takto vodu.Pripada me,ze na tento kohout nasadit hadičku,otocit a vodu vypustit do nadoby je nejrychlejsi.Staci timto kohoutem jen otocit nebo se musí nejak povytáhnout a pak otacet?Jde to i rukou?Mate s tim někdo zkusenosti?Diky.
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dnes som trochu patral preco je okolo hrdla veka hlavy tolko oleja a nahodne sme si vsimli ze trubka odvetrávania veka hlavy valcov je narusena v casti tej harmoniky a nakoniec aj pri vstupe do motora no ostal tam kus a v nom je este akoby trubka a neviem ci ju budem potrebovat do novej rurky alebo ju mozem pri vyberani poskodit.
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Máte někdo zkušenost s výměnou katalyzátoru u 1,6 BFQ? Zde jsem řešil výzvu "Emise do dílny!" http://forum.skodahome.cz/topic/94120-sv%C3%ADt%C3%ADc%C3%AD-kontrolka-elektroniky-motoru-syst%C3%A9m-kontroly-v%C3%BDfukov%C3%BDch-plyn%C5%AF/page-5 a po výměně mnoha věcí jsem se upnul k výměně katalyzátoru, který je po 250000 km v mém autě po smrti. Zakoupil jsem Tyll, konkrétně toto: http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/dil-vyfukoveho-systemu-tyll.php?dil=00081 dle popisu patří i na BFQ, byť u něj je napsáno pro 74 kW. Dnes jsem si však pod všiml, že nesedí místa pro lambda sondy. Mé BFQ má první přímo ve svodech, tedy ještě před těmi vlnovci, a druhá je daná zezadu do …
-
-
- 16 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Už si fakt neviem nijak rady tak Vás prosím o pomoc, Vyjazdil som nádrž úplne do sucha (ja viem, hnevám sa aj ja na seba), po doliatí som bez problémov naštartoval a došiel domov, cca 1km. Na druhý deň ráno však nastal problém. Po naštartovaní asi po 2 sekundách zdochol motor a to sa takto opakovalo minimálne 30 krát v priebehu niekoľkých hodín a vôbec žiadna zmena. Medzitým som menil aj palivový filter pre istotu, kedže som nevedel kedy bol naposledy menený. Ten som pred založením naplnil benzínom. Čerpadlo tlačí, to preverené mám. Občas to chytí na 4, občas na 3 valce, alebo dochnú po jednom. Údajne môžem mať upchaté nejaké sitko v čerpadle od sedimentov z hladiny nád…
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj,při plynulé jízdě hlavně mimo obec tak cuká motor tak že úplně spadnou otáčky a po vyšlápnutí pedálu (plynu) to zase jede chvilku normálně.Prosím o radu,EGR ventil asi tito motory nemají že ,děkuji za radu.
-
- 23 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám problémy s startováním ohřátého motoru pokud například déle někde stojím, cca 10 minut. Pokud zahřátý motor chcípnu a hned nastartuju je vše v pořádku. Studený motor také startuje dobře. Mám měněné svíčky, kabely, novou cívku, palivový filtr, váhu vzduchu. Vstřiky jsou v pořádku, tlak paliva a kompresní tlaky taky ok. Mám přidanou řídící jednotku na ethanol a pokud jí vypnu problém také přetrvává takže je úplně jedno jaké tam mám palivo. Na diagnostice mi řídící jednotka motoru nevykazuje žádnou chybu. Zkoušel sem startovat i s jinou váhou vzduchu a škrtící klapkou a problém přetrvává. Nesetkali jste se s tím někdo?
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim ludia som tu novy tak dufam ze to posielam spravne. Kupil som si Octaviu 1 rv 1999, 1,6 75 KW bol meneny z povodnej 74 KW a s prevodovkou DUU, ta prevodovka bola tiez raz menena no teraz s nou mam taky problem, ze ked zaradim spiatocku a pohnem sa dozadu tak sa mi ozyva klepavy zvuk ako ked niekto bucha na zelezo, intenzita je tym rychlejsie cim rychlejsie sa rozbieham. Dopredu tento problem nemam, vsetky rychlosti idu normalne, paka nevybruje, nevyskakuje ani mi nevyhadzuje rychlosti. Ked dam spaitocku, rozbehnem sa a vyradim tak zvuk prestane. Samozrejme by som to chcel spravit no zaujimalo by ma ze kolko by stala taka oprava a ci sa vobec oplati... Tiez ak to n…
-
- 8 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj - mam Oct - 1.6 74Kw 1998 a vaha vzduchu tedy myslim ty streva - nejake senzory jsou dost zaprasene nebo obalene prachem ci cernym potahem spiny. Muzu to orpavdu ale opravdu jeme vycistit? treba vatickou a pod? lihem nicim jinym bych to nedelal. Ma nekdo zkusenost? Ahoj
-
-
- 108 odpovědí
- 79tis zobrazení
-
-
Zdravím. Od pátka 9.1. mi Octavka nejde nastartovat, když je studený motor. Při startování musím přidávat plyn, vyjedu z garáže, a když jdu zavřít vrata, tak mi to při volnoběhu chcípne a musím o5 startovat s plynem. Naštěstí než se dostanu k 1. křižovatce, tak je vše OK. Nevíte co to dělá? Děkuji. Faty
-
- 3 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj mam problém se svou Octou . Nastartoval jsem a ve chvíly kdy motor naskočil se z motoru ozvala rána, zakouřilo se a od té doby jde motor čistě jen na volnoběh a při višších otáčkách (cca od 1500) jde houpavě(to houpání je dost pravidelné, NÉ jako rozhašenej traktor) , je bez výkonu a občas si lehce střelí do sání..Při plném sešlápnutí se dusí.Mám v autě i lpg a na to jede UPLNĚ normálně.Diagnostika nic nehlásí, svíčky nové, škrtící klapka vyčištěná.Nikde není vidět nic poškozeného.Nějak si nevim dál rady kde je zakopanej pes.Máte někdo podobnou zkušenost?díky za rady
-
- 9 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj chtel bych se zeptat proc mi jde po zahrati motoru cca. na 80 sedy kour z vyfuku?..kdyz je to studeny tak je to v pohode, je tam delana hlava a tesneni...mohlo by to bejt bohatou smesi? dik za odpovedi
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Všem Chtěl jsem se zeptat čím to může být že po nastartováni se spustí vzduchové čerpadlo a za necelou minutu zase vypne.Dělá to jen po ránu kdy je motor studený. Jedná se o motor 1,6i 75kw.Dík za radu
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, po 80 000 km bezproblémového provozu na výměněný motor jsem zaznamenal první kosmetický problémy Z motoru se za tepla ozývá v souvislosti s otáčkami pískavý rachot.Čim vyšší otáčky tím je tón vyšší.Vypadá to na cosi uvnitř pod krytama.Že by nějaká kladka nebo vodní čerpadlo? Za studena se z motorového prostoru žádný pazvuk neozývá. Teď v zimě jsem si všiml pro změnu při mrazu a studeném motoru ruchu při pouštění spojky.Za tepla to ale nedělá.Čím toto muže být ? Díky za odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím, stala se mi taková nepřijemná věc. Mam motor 1.6 55kw lpg, najeto poctivých 140 tis.km. Do teď sem se spotřebou oleje neměl žádný problém. Bez dolití od výměny po výměnu. Před týdnem sem se vracel domu a zničeho nic mi problikla v zatačce kontrolka oleje. V další zatáčce zase. Otevřel sem kapotu a motor slitý od oleje nejvíc v prostoru kolem měrky nahoře. Dolil sem 1,5l oleje. Motor vyčistil, nastartoval a nikde nic. Všechno v pořádku. Je to už týden a olej se drží na stejné hladině. Nesetkal se někdo už s tím. Nahoře v hlavě je ještě snímač tlaku oleje myslel sem že netěsnost šla od tamtud. Ale nic. Díky předem za rady. Karel
-
- 5 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Máte někdo zkušenosti s výměnou původního vzduchového filtru za K&N filtr? Mám na mysli výměnu pouze vložky ne (!!!) celé sání. Mám 1,6/75 kW. Pokud se to zde již probíralo omlouvám se, ale nenašel jsem to.
-
- 40 odpovědí
- 30,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, a zároveň prosím o radu. Protože už absolutně nevím co s mým miláčkem. Jedná se o O1 - 1.6 74kW AKL r.v. 1997 Jde o to, že mi lítají otáčky při volnoběhu až do 3.500 tisíce. Vyměnil jsem svíčky, čidlo teploty chladicí kapaliny, hallův snímač na vačkové hřídeli, vyčistil klapku, raději vyměnil i odsavač oleje - na kterém byly drobné praskliny. Prošel jsem přívod vzduchu kvůli netěsnosti a pořád nic. Nevíte co s tím? Zítra se ještě pokusim vyměnit snímač otáček na klikovce a mrknu i na váhu vzduchu, ale popravdě už mi nějako umírá naděje. Předem díky.
-
- 9 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Mám 1.6 74kW kombík rok 2000. Teď ve studeném období mám problém že motor netáhne na jedničku. Rozjedu se pouštím spojku a když jí pustím úplně a jedu fakt pomalu třeba na 1000 otáček tak motor netáhne i když prošlápnu plyn tak to nevystřelí kupředu a když popojedu na horší povrch případně jen na mírnější kopec tak to už začne úplně bublat, skákat a zdechávat. Prostě abych toto překonal tak si musím pohrát se spojkou abych jí pustil až auto jede min tak na 1500 otáček a víc. V létě to nedělalo. Co je špatně? Svíčky? Nějaký čidlo?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj chlapi,chci poprosit o radu ohledně nefunkčního topení.Do tet jsem to neřešil,ale tet už je mi fakt zima :-).Voda se normálně ohřeje jak má,na budíku ručička kolmo,nepřehřívá se ani v letních měsících,ani při tahání podvalu a do kopcu.Vrtule na vodsním čerpadle předpokládám,že bude v pořádku,přepadovou hadicí do vyrovnávací nádobky voda teče,při přidání otáček chrlí pěkně plnou hadičkou.Hadice co jde do topení u přepážky v motorovém prostoru je horká,druhá hadice co se vrací z topení je asi o polovinu chladnější(na omak).Tak jsem tu zpátečku odpojil,nastartoval motor a při volnoběhu jen tak pomalu vytékala,ale jak jsem přidal,tak to šlo zase plnou hadicí a celkem tep…
-
- 7 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak jsem menil tu slavnou urvanou trubku odvetrani a i kdyz jsem vedel, ze mam dat pozor na vedeni olejove merky (trychtyr), tak jsem ji proste pri povolovani sroubu ulomil a ted nevim co s tim. Prosim o radu, co s tim zbytkem trychtyrem viz obrazek. Od motoru vede asi 15 cisel cerna trubka, na kterou se napojuje oranzova trubka (vedeni olejove merky), to jde nejak rozdelat ten zbytek urvaneho trychtyre a na to cernou trubku se napoji novy trychtyr? Nebo musim sehnat i tu cernou trubku? Pripominam, ze jsem zalomil asi 90% delky trubky a cast zustava na tej cernej trubce. diky za radu. JInak cislo dilu na merku je 06A 103 663C skoda octavia 1.6 75kw r.v. 2002
-
- 7 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-