Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Na mým motoru se vyskytnul takový zádrhel. Jde o to, když mám studený motor a vyjíždím lehce do kopce na zpátečku, motor strácí otáčky a chce se mu chcípnout, musím ho držet pěkně v otáčkách - nad 2000. Toto trvá po celo dobu, kdy je motor studený.. samosřejmě nejen na zpátečku. moc mě tohle není jasný, dělá to tak tři dny, dřív to nedělalo.. Zkuste napsat nějaký tipy, než dám auto do servisu. mám o1, 1.6 74 kw, díky za postřehy
-
- 5 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Nedávno jsem měnil rozdělovač u 1.6 tky. Bylo jasné že po takovém zásahu musím na seřízení motoru. Čekal jsem že v servise budou měřit a seřizovat předstih. Jenže to jenom napíchli na pc a asi po 20 minutách řekli že je vše seřízené a ok. Ch ci se zeptat, jesli je možné aby tímhe postupem předstih nastavili ? Moc tomu nerozumím ale předstih se dicky seřizoval otáčením rozdělovačem a nějakým stroboskopem nebo čím. Jinak motor běží pěkně plynule ale zdá se že má menší výkon a spotřeba šla o víc jak litr nahoru. Ještě dodám že nový rozdělovač je Bosch a tak jak jsem ho tam nasadil tak tam je. Poradte dík
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
-
Kdybyste měli 15000 navíc dali byste do 1.6 akl radši sportovní vačku: http://www.chevron-racing.com/index.php?ma...roducts_id=4002 nebo laděné svody http://reviloshop.cz/store/GoodsDetail.asp...D=SPS-761701-x1 , zajímá mě co by asi lépe pomohlo motoru ze začátku lépe při jeho zvyšování výkonu.
-
- 14 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím s kamrádem se chceme pustit do jednoho pokusu. Tak jak se to podařilo u kolegů slováků s felicii. Zkusit do 1.6 dopasovat turbo. Prosím jen sem nepiště věci typu je lepší to prodat a koupit už s turbem. O to nám nejde. Jde nám o to zkusit něco dát dohromady co ještě nikdo nemá (aspon teda myslim ) jeho strejda má jezdí do německa a tam má známýho takže cena dílů nás tak netrápí. Kdyby někdo vědět třeba jestli by tam nešly parohy a turbo třeba z O1.8T tak by to bylo dobrý zatim ta odstavená 1.6 nemá venku motor a nechce se nám ho vyndat na pokus(pak stejně pude ven to je jasný)ale kdyby někdo třeba věděl že to jde/nejde předem aby nám ušetřil práci tak by to byl…
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Caute, na mojej octavii 1 1,6i mi praskla pruzna spojka vyfuku (ako sa napajaju zvody z motora na samotny vyfuk). V servise mi povedali, ze sa musi objednat cely predny diel vyfuku, co stoji cca. 250 EUR. Ta cena ma zamrazila riadne. Nerad by som tolko vyPLATIL. Zvarit to nejde, lebo to furt potom praskne a motor potom huci ako tank. Nemali ste niekto takyto problem? Samotny diel Pruzna spojka vyfuku sa neda objednat samostatne, lebo to je cele lisovane, zvarovane a este neviem ake. Pozor ale nie je to ten diel, ktory je pred lambda sondou. Z motora vybiehaju 4 vyvody a tie sa potom spajaju do dvoch. No a tie dve su spojene so samotnym vyfukom tzv. pruznou spojkou. Kazda…
-
- 5 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Nazdar mechoši tak pořad řeším tu hulbu z vyfuku.nevím co to může dělat.landu jsem dal novou,svíčky vyměnil.kdyby to tak žralo olej tak tam dolívam litr na 100km.zastudena z vyfuku ani prd krasna vune spaleneho naturalu.za jizdy taky nic.když to točím na místě taky nic,ale jak to stojí na místě dyl na volnoběh nebo popojíždí v zacpě tak takovy bylí husty dym a teplota 90stupnu.olej jsem měnil před 8000km a dolil tak 0,5l.motor mam 1.6 74kw AKL .na wagu to už nic nepíše.nemůže byt vaha vzduchu v pr... jinak to jezdí v pohodě klape to v pohodě akorát ten dym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 7 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdarec ráno když nastartuju tak mi v motoru tak divně cvaká hlavně když se začnu rozjíždět tak to cvaká moc. Jak se auto postupně zahřívá tak to cvakání ustupuje jak je auto zahřáté tak to skoro není slyšet olej to nežere a jde to přímo s motoru možou to byt nazvedátka nebo motor ko. najeto 190000 kolik by stála g.o.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte prosím o radu nedávno som kúpil Octávku 1.6 74kw AKL, všetko OK až na jednu vadu. Stále mi trhá motorom pri rozjazde do 2000ot. Potom to už ide plynule a hladko. Auto má celkom dobrý ťah. Vag neukazuje žiadnu závadu. Vyčistil som klapku a vymenil palivový a vzduchový filter. Sacie vyzerá nepoškodené kontroloval som to. Až tak moc sa do toho nevyznám. Nemôže to robiť snímač otáčok??? Ešte som spozoroval jednu vec, ked pri jazde z kopca pustím plyn a jemne držim na nom nohu tak sem tam mi ho trošku stiahne. Otáčky mám za tepla nerovnomerné kolísavé. Nechcem to dávať do orig. servisu. Mám s tým zlé skúsenosti, vymenia polku auta a bezvýznamne. Po čase sa zistí že je…
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, nakonec po hledání po TDI motorech a radách od všech jsem si vyhlídl "nakonec" kombi 1,6i 74kw r.v.2000, tak jen žádám o zkušenosti s tímto motorem, spotřeba, slabá místa(jestli nějaká jsou ) a tak.... Díky
-
- 22 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz ohledně identifikaci dílu v motoru. Poslední dobou se mi z motorového prostoru ozívá nepatrné klepání tak jsme pátral odkud. Místo klepání je znázorněné na fotce šipkou. Je tam takové víčko a kolem něj to je dost mastné jako by od oleje ale vůbec nevím co to je. Prosím o radu.
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdarec octáváci,mám tenhle problem na mojí octávě 1,6l 55kw r.v. 1997,nechce se jí za studena startovat,kolikrát to chytí až na potřetí.Když startuu,tak starter přestane točit,přestane úplně reagovat a navíc se mi vymažou hodiny a počítadlo denních kilometrů,baterka je ale v pohodě,čim jiným by to mohlo být?Kdybych kupoval nový startér,kolik má mít na tuto motorizaci zubů,myslím že 9,ale nejsem si jist. Díky.
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
ahoj lidi. Mám takový problém-vlastním octávku r.v 2001 a na přístrojích mi svítí kontrolka motoru. Diagnostika mi řekla-ohřev prvního válce...... a v škoda servisu řekli lamda sonda,ale potíž je že nevím jestli je to ta před kat. nebo za. Dík za vaše názory
-
- 7 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
16521-řada válců 1 -sonda 2 napětí příliš malé -mám výfuk bez katů, to je lambda ta první u vlnovce nebo ta co bývá za katalizátorama??? co to může být za chybu??? dělá to fakt jen někdy
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj nevedel by prosim nekdo kam patri soucastka z foto? Nechaval jsem si u kamose mechanika prehodit prevodovku a tohle mu zustalo a uz nevi kam s tim... ja bych ji ale rad vratil odkud spadla nejsem profi mechos jen domaci a tak verim ze kazda soucastka ma na aute svoji funkci Diky vsem
-
- 7 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
U mé octavie 1.6 74 kw jsem se dneska rozhodl vyměnit palivový filt. Auto jsem zvednul a zkoušel jsem povolit šroub, který je ale totálně zareznutý. Samosřejmě nepovolil, a šroub se stočil a už ho skorro nemůžu upnout do šroubováku. Nastal problém, že tu sponku prostě nemůžu povolit, protože je šroub kaput. takže co teď? rozříznout sponku ruční pilkou? jde pak nějak vyměnit? jak je vůbec uchycená k autu???? nejvíc by mě pomohlo, kdyby toto už někdo řešil a dal mě sem radu. Téma zde o palivovém filtru je ale takto se zde podívá více lidí a je to přímo k tématu, takže prosím, nemazat. alespoŃ DO TÉ DOBY, DOKUD NĚKDO NENAPÍŠE IDEU.
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Čau, včera jsem přijel v poho domu (Octavia 1.6 74 kw r.v. 98) a dneska už nemůžu nastartovat, auto ani neškytne, zjistil jsem že pal. čerpadlo při zapnutí klíčku nezavrní tak jsem změřil a zjistil že do něj nejde napětí. Pojistka dobrá a relé při zapnutí klíčku sepne a vypne, tak nevím čím by to mohlo být. Předem dík.
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prosim o pomoc . Naposledy ked som kontroloval stav oleja tak sa mi ulomil asi 5cm od vrchu TRYCHTYR OLEJOVE MERKY ( 06A 103 663 B ) velmi tasko mi slo vytahovat merku(tu cast kde su RISKY max a min) z toho umeleho trychtyru az na koniec to nevydrzala . Diel stoji nejako do 100kč (4-5eur) . Len nevim co s tou robotou ... Mate s tym niekto skusenosti , ako ho vymenit ???
-
- 5 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi mám Octavii I 1,6 55 kw a problém dneska jsem jel a z ničeho nic mi ručíčka ukazatele teploty vyleěla až do červeného a auto mi začalo chcípát a vžydcky jsem to musel nechat schladnut a zase jsem ujel kousek a tak furt co to může být chladící kapaliny mám dost tak nevím díky.
-
- 4 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj skodovaci, mam Octavii 1 rv.00 1.6 74Kw a trapi me jedna vec... po zahrati motoru na optimalni teplotu mi pri volnobehu motor huci, jestlize zvednu otacky zvuk zmizi a pak zase pri volnobehu to huci. Poradite nekdo co to muze byt? Diky
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
SKODA OCTAVIA 1.6i , 74kW , 1997rok , kod motora:AEH . PROSÍM VÁS O POMOC : Uniká mi chladiaca kvapalina ked som dolial na MAX tak za priblizne 5-6tyzdnov je uz na MIN a neviem si s tym poradit. Myslite ze je to normalne??? Objednal som teraz : LIQUI MOLY - Utesňovač chladiča - prísada do chladiča , ktory by mal utesnit chladiaci system ... A teraz neviem ako to mam urobit , cital som ze do chladica ide priblizne 6litrov kvapaliny , ako mam postupovat??? Mám teraz dolu na pravo pri chladici co je uzáver tak mám vypustit vsetku kvapalinu??? Potom ked budem dolievat tak budem musiet uz zmiesat NEMRZNUCU s vodou + tu PRISADU DO CHLADICA??? cize mam naliat do nadrzky s …
-
- 2 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
ahojte,chtěl bych přímé sání do motoru,viděl jsem nějaké filtrové kity,jde to na 1.6? Kolik to tak stojí? kdyby měl někdo nějakýnávod s fotem ,dík.
-
- 23 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Ahoj mam problem a tak se obracim sem. Vlastni OC1 rv.98 1,6 74kW. Problem je at u studeneho tak i u zahrateho motoru. Zavada se projevuje nasledovne jsem na krizovatce potrebuju z ni odjet a auto se rozjizdi jako snek a netahne. Diagnostika ukazala chybne cidlo otacek kliky myslim ze tam bylo G40. Dale ukazala, ze je malo vzduchu asi 1,4 a ma byt pry 4? Dalsi zavada ( nevim jestli je to to same), jedu do kopce slapnu na plyn auto netahne a najednou vyleti otacky na silene hodnoty ( jako bych slapnul na spojku a dupnul na plyn) to odstranim ze dam nohu z plynu a jedu pomalu jako snek. Tento vystrel otacek se obcas projevuje i pri vjezdu do krizovatky kdyz potrebuju rychle…
-
- 6 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím mistři, mám na Vás dotaz. Už jsem to řešil, ale nějako se to v kategorii Motor neujalo. Nezlobte se prosím, že to tedy publikuji zde. Jde o to, že jsem měl problémy s volnoběhem na Octavii I 1.6 74 kW AKL, r.v. 1997. Občas otáčky lítaly až do 3.500/min, po vyčištění, nastavení a sychrovaném vyzkoušení jiné škrtičky jsem jí vyřadil ze seznamu možných příčin - maká správně. Mrknul jsem na přívod vzduchu po celé jeho trase a nikde není netěsnost. Později jsem vyměnil čidlo teploty chladící kapaliny (které jsem musel stejně měnit), také nic. Váha vzduchu také o.k. Se známým jsme na počítači zaznamenali závadu Hallova snímače - na vačkové hřideli byl o.k. - na klikové…
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni příznivci Octávek Mám problém jestli mi někdo z Vás dokáže poradit! Mám 75 Kw kombíka 2003 koupil jsem ji když měla najeto 62 tis (teď 107)velká spokojenost ale letos začala zlobit, když stojí na sluníčku a je venku nad 20 stupňu tak ji namužu nastartovat až na po 3. Poprvé má snahu podruhé kdybych ji nechal točit minutu tak ani nekopne a na po třetí chytne jako by se před tím nic nestalo. Svíčky filtry i čerpadlo jsem zkusil ale nic. Když klesne teplota třeba přes noc tak nastartuju jako by nic musí stát minimálně hoďku na sluníčku. Slunečník sebou vozit nebudu. Díky moc za pomoc Honza
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny škodováky, mám takový problém na své Octavii s motorem 1,6 74kW. Po deseti minutové jízdě jsem např. na chvíly zastavil ale když jsem chtěl znova nastartovat tak motor vůbec nechtěl chytnou jenom při přidání plynu a opětovným startováním. Tak jsem neváhal a zajel do servisu kde mi při napojení auta zjistily že mám chybu na lambdě sondě tak jsem ji nechal vyměnit. Mysel jsem si že mám konečně klid a auto je konečně v pořádku ale to jsem se mýlil. Auto někdy zase nestartovalo tak jsem zjištoval další informace co s tím až jsem narazil na tomto foru na téma ze stejným problémem kde se řešil a padla možnost špatného čidla teploty. Čidlo je vyměněné a stále to …
-
- 4 odpovědi
- 10,2tis zobrazení
-