Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Poprosim o radu: Octavia 1,6/55kW. - za jazdy teplota podla meracika na palubovke nedosiahne nominalnu hodnotu, len cca do 80%, potom stiedavo klesa az na 50% a stupa do max 80% - po prichode do garaze (tu uz merane VagComom), ked nie je naporový vzuduch na chladic, stupla zo 70st. az na 93st, kedy sa zopne ventilator a tento ju drzí na cca 90st .. rucicka na palubovke ukazuje 100%, teda ok. Vyzerá to podla mna na termostat... ako keby pustal vodu do chladica skor, ako ma a tato sa potom naporom vzduchu ochladi. V garazi bez naporu vzduchu potom nabehne teplota az na 90st a tam ju potom znizi zapinanim a vypinanim ventilator. Termostat aj so sedlom bol ale pred cca ro…
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Cawte. Poradte mi prosim co sa deje s mojim autom.Dnes poobede som prisiel domov a vsimol som si ze ventilatory na chladici stale bezia.Potom po case vypli.Pockal som trochu ked sa motor ochladi pretocil som klucom a oni sa hned zapli.Skusil som to asi 5* a stale to iste.Bezia hoci motor jr studeny.Som uz z neho hotovy a v servise uz zajtra nerobia az po sviatkoch.Auto ma aj manualnu klimu ale nepouzivam ju vobec. 1.6 75 kw r.v.11/2003.Za rady vopred dakujem.
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
ne neděste se, neodešla, ale ačkoliv vím o této motorizaci téměř všechno tak naprosto netuším kde je .Prohledal jsem celý motorový prostor .U feldy 1.6 je ve stejném místě jak ji má 1.3 Mpi a zase takový drobeček to není aby se dala přehlédnout.
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit nevím jak odpojit konektor z váhy vzduchu O1 1,6i, zkoušel jsem to různě, ale mám strach abych ho neulomil, nevím co tam zas může být za fintu. Poraďte díky
-
- 17 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Nemáte někdo zkušenosti s výměnou, asi mi nezbyde než vyměnit motor, ási mám problém s klikovkou,přitom, motor táhne,nežere,jen dělá příšerný zvuky.Vršek je po GO, tak nevím poradte !!
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Lidičky poradˇ te mi. Auto mi cuká (to tady dlouho nebilo že?) Ne,Když je motor studenej,tak volnoběh je v pořádku a jízda super ale jakmile se ručička dotkne 90 ctupnů je konec. Prostě sešlápnete pedál,ucítíte mírnou akceleraci a hned jako když vás někdo chytne za prdel.Necháte sešlápnutej pedál a auto strašně cuká. Pustíte pedál a sešlápnete a opět stejná situace. A volnoběh je hroznej.Běží nepravidelně. Svíčky jsem vyměnil a kabeli by měli být dobrý.Aspon mi to řikali. Prosím pomozte,nechce se mi autíka zbavovat.Octávka byla můj sen.
-
- 34 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Mám problém s Octáviou 1,6 55kw. Začalo to tým, že motor v rozmedzí otáčok 3000 až 4000 vynechával ako by nedochádzal benzín. Pod 3000 alebo nad 4000 otáčok motor išiel normálne. Tak som začal s výmenou dielov zo služobnej felície 1.6 a to postupne som menil škrtiacu klabku, rozdeľovač aj s káblami sviečkami a zapaľovacím trafom, lambda sondu, lištu s vstrekovacími ventilami a filter na palivo. Auto aj po výmene týchto dielov išlo rovnako kdežto služobná felda aj na mojich dieloch šlapala ako hodinky a tak som všetky svoje diely vrátil tak ako boli. Na vagu neukázalo žiadnu závadu. Pri nedávnej výmene peľového filtra som len tak odpojil konektor s riadiacej jednotky a po…
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, obracim se predevsim na benzinaky s dotazem. Posledni dobou, asi tak pred 2-3. mesici jsem si vsiml, ze jsem uz dlouho naslysel cvakat ventil na nadobce s uhlim. Predtim ventil normalne fachcil a casto jsem jej slysel, ted nic. Zajimaji me tedy podminky, ktere museji byt splneny aby ventil pracoval. Nejdriv jsem to prisuzoval nizsim teplotam venku, jenze jezdim i sluzebkou 1.6/75 a tam to cvaka v poho. i ted v zime. Taky jestli se muze neco podelat, kdyz to nefunguje. Auto jezdi normalne, VagCom nic neukazuje, test akcniho clenu ventilu je O.K. Uvitam jakekoli info, VagCom mam. Dik
-
- 18 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Muze mi tu nekdo prosim objasnit nasledujici jev: Prijizdim treba k semaforu na cervenou z kopce cca 40km/h. Uberu plyn, vyradim na neutral, auto dojizdi, nebrzdim, otacky volnobehu cca 1000 rpm. Pribrzduji a dokud nezastavim tak porad 1000rpm. Zastavim a otacky se stabilizuji na predpisovych 760rpm. Mi hlava nebere jakej je rozdil mezi volnobehem auta stojiciho a jedouciho pomalu na neutral. Podotykal ze mam 16/74 AKL. Dik za nazory
-
- 9 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Prosím o radu či je normálne kolísanie otáčiek motora na volnobehu keď je zohriaty medzi 1000-700 ot. na 1,6 74 kw, inak motor ide bez problémov aj spotreba OK. Dík
-
- 17 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Koupil jsem v bazaru Octavii Combi Tour 1.6 75kW (r.v. 2006). Podle servisní knížky i podle štítku v kufru má mít proměnlivé servisní intervaly (QG1). Ovšem v předávacím protokolu je uveden jako náplň motorový olej 5W40, který neodpovídá specifikaci VW 503.00. Pro jistotu chci nechat vyměnit olej, ale nevím jaký bude vhodný pro můj způsob používání auta. Auto používám jak na přesuny ve městě, tak na výlety s rodinou. Ale město a krátké trasy (do 50 km) převažují (dcerka je zatím na větší výlety malá ). Kromě toho mám již léta zlozvyk motor podtáčet Protože jsem invalida a mám auto předělané na ruční ovládání, tak nekontroluji spojku a když potřebuji rychle ujet z křiž…
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
-
po nastartování, když je auto studené motor perfektně naskočí, ale po asi cca 5 sec. chcípne. neudrží se volnoběh. když nastartuji podruhé ( vzápětí) tak je vše v pořádku a auto naskočí perfektně a nechcípne. když je auto studené, tak mi přijde, že se trošku zajíká, kdž sešlápnu plyn. co to může být?
-
- 7 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, chci se Vás zeptat, nevíte čím by to mohlo být. Při nastartování hlavně po ránu, se mi krátce ozve takový drnčivý zvuk (ne plechy),ale jako startér když díl točí nebo nevím co to může být? Nebo zas někdy za tepla nechce naskočit až teprve s přidáním plynu (u 1,6i) Dejte vědět svůj názor díky..
-
- 12 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Viem, že to tu už niekde bolo riešené ale aj tak prosím o radu ohľadne motora, Octavia I 1.6 74 kw, nakoľko niekedy mi začne kolísať chod motora a tento zhasína na volnobehu a pri jazde trhá motorom a nemá výkon, zlé štarty po zhasnutí. Potom to na nejaké dva dni prestane a znovu. VAG neukáže žiadnu chybu, vymenený palivový filter, vyčistená klapka a skontrolované sviečky a káble všetko OK. Dík
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Mam dotaz, spotreba oleje u 1,6, 74kW,1997, najeto 170000km ale koupeno v bazaru tak urcite minimalne o 100t vice, se pohybuje asi pres 1L na 1000km. Je to u tohoto motoru normalni pri techto kilometrech? Jelikoz pocitove se motor jevi jako zdravi, soudim na ventilova gufera. Stava se to casto? Jeste jedna vec, pri jemnem rozjezdu pri praci spojka , plyn , si nejake servo ci co, hraje primo s plynovym pedalem. Je to normalni? Dekuji
-
- 9 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Cau lidi , projizdel jsem to tu odzhora dolu a naopak , ale nenasel jsem postup jak skontrolovat vahu vzduchu u benzinovych motoru pomoci vagu , nevite nekdo jak na to ? nehodil by sem nekdo navod ? jedine co jsem nasel jsou nejake hodnoty co ma davat , ale kde a jak tyto hodnoty prectu to fakt nevim , dekuji jsem zacatecnik s vagem tak pls trochu polopate a jeste malickost , jde u modelu 1.6 75kw nastavit pres vag svetla typ skandinavie(rozsviceni po zapnuti klicku)? vsude o tom pisou na octu II ale pro jednicku jsem to nikde nenasel jestli tu zavita admin , nebylo by dobre zalozit na foru sekci diagnostika a tam aby byly vsechny rady ohledne VAG ??
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, auto se mi vůbec nechce ohřát tak jsem koupil novej termostat, rozdělal to pouzdro co je u hlavy, do kterého vedou asi 3 hadice a je tam snímač teploty a chtěl termostat vyměnit, ale vůbec žádnej tam nebyl? Nebo je někde jinde? Poradí mi někdo prosim?
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nedávno jsem pořídil Octávii combi 1,6 74 Kw r.v. 2004 a mám u ní maličký problém se zvukem z motorového prostoru. Ozývá se odtamtud nepatrné cvakání. Bohudík se nejedná o motor, ale o cosi, co mi připomíná nějaký uhlíkový filtr, nebo co to je. Je to taková černá nádoba se dvěma hadičkami a elektrickou svorkovnicí, která je umístěna hned za nádobkou ostřikovačů. Víte někdo co to je? Je to normální? Setkal jste se s tím už někdo? Dá se to cvakání nějak odstranit? Na jízdu to vliv nemá, ale trochu mě to znervózňuje. Dík
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
mam 1.6/55kw, keď naštartujem studenú, mám otáčky cca 2000 po miernom ohriatí asi tak 2km klesnu na normalny volnobeh cca 750, zda sa mi to dost vysoke, zacalo mi to robit az teraz, mam najazdene 86000 km. Inac teple starty OK, a vsetko ostatne vyzera v poriadku. Neviete co to moze byt?
-
- 4 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Již delší dobu řešim problém se ztrátou výkonu.Octavia 1,6 74kW Akl r.v.1999 najeto 85000(jistejch).Po ostřejší jízdě to přestalo tahat jako dřív a začalo to žrát (cca o 2L). I Při jemném přidání a ubrání plynu lehce škubne a je slyšet slabé pískání( spíš svištění).Auto zrychlý třeba na 160 to jo,ale akcelerace je pryč.Startuje na brnknutí,olej a voda se neztrácí.Diagnostika –vše O.K(3 nezávislá měření).Kvůli katu jsem byl i na emisích-O.K.Ale zároven mi bylo sděleno,že i když je přicpaný může být funkční.Stejně tak po diagnostikách mi bylo řečeno,že u 1,6 vadnou váhu diagnostika nemusí poznat.Skvělý.Palivové čerpadlo dává přesně dle grafu(dle Etzolda).Pal a vzd. Fil…
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravim nechal jsem si nachipnout jednotku u octule 1.6 55kw zajimalo by mě jestli už to tady někdo ma??? měl bych to mit o 20% vykonu ale po chipu mi to jede max necelych 180 kmh a před čipem 190kmh zda se mi že to jde lepe do otaček ale žadny zazrak myslel jsem že 20% uděla vic a to nemluvim o te rychlosti tak nevim jestli to je dobře udělano nebo to prostě na porve nevyjde mate stim někdo zkušenosti??? jak se projevi činost motoru po chipku???
-
- 28 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Cawte.Mozem tankovat do svojej octavky 1.6 75kw benzin 98?Nemoze mi podpalit ventily alebo nieco ine?Ze vraj benzin 98 velmi susi motor.Je to pravda?
-
Mam octaviu 1,6 75kW, nezohrieva sa mi motor a ventilátory na velkom chladici sa vypnu az po 10 minutach od vypnutia motora. Ventilátory sa zapnú aj vtedy, ked kluc otocim a vypnem (auto nenastartujem). Auto ma tovarensku manualnu klimu. Pri odpojeni cidla na termostate ventilatory tocili dalej, takisto pri odpojeni cidla na velkom chladici. Mechanici zo skodovky mi hovoria, ze sa jedna o chybny termostat cca 3 tis. Sk. Iny mechanik mi vravi, ze ide o vadnu elektroniku snimaca klimatizacie, ktora sa nachadza niekde na vnutornom blatniku a vraj to stoji viac ako termostat. Poprosim o radu, aby som zbytocne nekupoval jednu aj druhu suciastku. Co to moze byt???
-
- 10 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, pánové, na webu jsem našel (nevím, zda správně), že Oct. 1,6 55 kW má vícebod. vstřikování Magneti Marelli 1 AVM. Dosud jsem si myslel, že má vícebod. vstř. Bosch motronik. Má někdo přesný popis funkce, včetně řídící jednotky a akčních členů a poskytne? Nebo mne navede, kde je to již ve fóru? Dík
-
- 8 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Může mi někdo poradit, jak odstranit kolísání volnoběžných otáček nezahřátého motoru na volnoběh?
-
- 11 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-