Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Ahoj, neví někdo, jak nejjednodušeji zkontrolovat funkci (respektive vůbec kompletnost) klapek přepínajících délku sání ? Mám najeto 380tkm na LPG, za ty léta to při rozjezdech párkrát křáplo do sání, až se zpod kapoty začoudilo, takže bych se ani nedivil, kdyby z klapek už moc nezbývalo. Jako podtlaková ovládací část funguje, respektive těsní a přivedení podtlaku "něco" uvnitř dělá, ale jestli opravdu u všech válců plnohodnotně netuším :-( Jak to zkontrolovat ? Asi předpokládám správně, že bez sundání sání zjistím kulový, ale bude tam vidět aspoň po demontáží, abych to nesundaval zbytečně ? Díky, Bery
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, takže mám OC 1,6, 75kw, rv. 2009, 220 tis. 2. maj, pravidelně servisováno. Před týdnem mi udělala (začala dělat) toto - jedu cca 5 min, a pak na 2 přev stupni za jízdy najednou chcipne, ticho a klid, svítí oranžáda motoru, baterka. Zastavím zkouším nastartovat, motor se točí, ale nenaskočí, dělám to ještě 3x - vypnout, zapnout, pak to chytne, ale kontrolka svítí stále, auto je v nouzovém režimu, ale nic mu není.... Zatím se to stalo 2x, asi po týdnu, vždy při studeném motoru. Diagnostika napoprvé neukázala nic - neb to asi po hodině zhaslo a bylo vše jako nové. Druhé kleknutí dnes, stejná situace, cca 5 min jízdy, řadím 2 - 3, možná 3 -2 už nevím a chcipne to -…
-
- 4 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
-
Prosím o pomoc. Mám Octavii 1,6 AKL , r.v. 1999, najel jsem s ní po koupi 11000km, nyní má 208000km, a začíná žrát čím dál víc olej. První 3000km to bylo tak 0,2 l/1000km, nyní už při ne moc dravé jízdě (110-130kmh) 0,5/1000km. Taky si všímám takového tmavě šedého až černého povlaku po bocích expanzky - těsnění hlavy stále původní, takže si myslím, že za chvíli na výměnu. Počítám s tím, že výměna gufer nepomůže - sice budou špatná, ale vymění se při sundané hlavě. Můj dotaz zní: 1) O kolik je náročnější výměna kroužků, když už se dělá těsnění pod hlavou ? 2) Jak se vytahují písty při překroužkování - spodem ? znamená to vytáhnout i klikovku ? Musí motor ven z auta ? 3…
-
-
- 84 odpovědí
- 69,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím snad píšu do správné sekce a nezakládám zbytečně nové téma jestli to tady už je kdyžtak pak hned smazu Trápí mě jedna věc zkusím aby to nebylo zdlouhavé Cestou z práce mi auto za jízdy cuklo a rozsvítilo se ABS zapipalo a pak zmizelo a těsně už u baráku auto samovolně chciplo tak sem nastartoval zaparkoval a normál startovalo Za 2 dny už nic když dám klíček a než začnu startovat svítí žlute ABS motor točí ale nechytne Koukal sem na pojistky baterku sem plně dobil a kabely atd u baterky vše ok Moje domněnka je že odešlo palivové čerpadlo není ani slyšet nějaký zvuk sepnuťí jedině co chci ještě zkusit je výměna RELE …
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Čau, před pár dny mi začala moje octavka 1.6 75kw zvláště škubat. Obzvlášť na 2. a 3. rychlost. Když pustím pedál plynu (přestanu přidávat) tak auto strašně škubne, ale jen když ho pustím úplně. Když postupně ubírám tak pohoda, ale jakmile dojdu úplně nakonec tak škubne dozadu. Stejně jak kdybych najednou přeřadil v 70km/h z 5. na 2. Mám ji už asi rok a půl a nikdy to nedělala. Trošku mě to znervóznilo tak jsem raději zastavil na parkovišti a chcípnul motor. Když jsem znova nastartoval tak začala svítit kontrolka EPC. Hodil jsem to na diagnostiku a vyhodilo mi to asi 5 chyb jednotky motoru. Po nějaké době zkoumání jsem chyby smazal a jel ji trochu projet po městě. Kontrol…
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim Vás. Potřebuji poradit. Kamarádovi na Oktávce 1.6 prolíná voda z příruby na bloku motoru a chtěl bych se Vás zeptat jestli je tam taky termostat jako na 1.9 TDI popřípadě jaké těsneni koupit... Snad to z obrázku poznáte. Předem děkuji za pomoc.
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Předem se omlouvám, pokud zde podobné vlákno je a já ho nenašel. Při ujetí větší vzdálenosti slyším při volnoběhu hučení v motoru. Ozývá se zpod pravé strany krytu (s uzávěrem oleje), takže z místa, kde nejsou řemeny. Při přidání plynu hučení utichne, je možné, že to prehlusi motor. Přijde mi, že zvuk také odezní, pokud zapnu kompresor klimatizace. Nevíte co by to mohlo být? Předem díky.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj a prosím o pomoc.U Octavie 1,6 74 kw mě začal jít hukot od motoru. Jen když startuji po ránu, motor je studený a vždy po lehkém přidání plynu-zahučí a klid.Vše trvá maximálně 2.min.Sundal jsem řemen,abych vyloučil alternátor,kompresor a servo.Dělá to pořád.Na rozvodech mám asi 50.tis.km.Napadá mě pumpa a nebo napínací kladka,ale také to může být něco jiného.V září mám cestu do Chorvatska.A teď babo raď.Jak by jste to pořešili? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, před pár dny mi něco poškodilo hadici mezi expanzní nádobkou a trubicí chladiva (mezi pumpou a termostatem). Celkem mi vytekly asi 2 litry chladiva (samotné poškození + výměna). Hadici jsem vyměnil, chladivo doplnil a párkrát se projel se zapnutým topením abych systém odvzdušnil. Dnes ale nastal problém - při cestě asi 120 km se mi motor začal přehřívat, především při akceleraci nebo jízdě do kopce. Zapnutí topení naplno pomohlo a byl jsem tak schopný dojet tam i zpět (s trochou diskomfortu) - tady by se hodilo dodat, že při cestě zpět vše fungovalo normálně až do chvíle, kdy jsem na chvíli zapnul klimatizaci. Poté jsem musel jet znovu s t…
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci poprosit o radu nebo o jakýkoliv nápad. Při sepnutí klimatizace začne vynechávat LPG (reduktor je orošený a studený). Napadá někoho nějaká souvislost. Prozatím ani normální mechanik, ani servisák LPG netuší, proč to dělá ... Díky moc
-
- 5 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, před měsícem jsem zakoupil Octavii I 1.6i 55kW hatchback r.v.1997 od velice solidního majitele. Ten mě upozornil na neduhu kterou to má - že se pod výpustním šroubem olejové vany objevuje stopa oleje. Toho jsem si také všiml - skvrna po celém dni cca 3 cm kolečko. Olej, brzdovka i servo však neubývá. Nevíte odkud by to mohlo téct ? Při výměně oleje mi mechanik říkal, že tak precizní octavii neviděl a že je to v pohodě. Tak co s tím , vyměnít výpustní šroub, celou vanu nebo když nic neubývá tak to neřešit ? Jo a když jsem na to sáhl a číchnul, je to hnědý motorový olej :-/ Je možné, že by se rosila olejová vana ?
-
- 17 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, měl bych na Vás prosbu, vlastním vůz octavia 1 1.6 SR 75kW, čistil jsem skrtici klapku, vyčistil zapojují zpět a mám tu ve hadičky viz foto, vůl jsem si nepoznacil která kam patří, jedna vede nejspíše do vodního okruhu a druhá snad odvzdusneni, jen by mě zajímalo která kam patří připojit na skrtici klapku. Foto predem díky za odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den chtěl bych se zeptat mám octavii 1 1.6 55kw a když dám silnější vstřiky a místo katu rezonator a nějaký slušný tlumič bude mi to střílet něho jen tak házet lišky? Jelikož by tam byly silnější vstřiky tak by tam bylo víc benzínu logicky ? ono se právě mám zato ladí třeba pops and bangs a to je o tom že přes počítač tam dají větší poměr směsi /paliva a to nasladně nestihne schořet celé a vletí do výfuku a pak to hází lišky a střílí to ???
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Prosim o pomoc přestala mi tahnout oct. na vag zavada lan.sondy měněna take dal jsem nové kabely i svíčky měnena vaha a klapka vyčištena auto jezdi na LPG už asi 250 000km Veškere konrakty na kostru i pod baterkou očištěny snimač otaček na klice vyměměn zadní a předni dil vyfuku v četně vlnovce novej !!!! jedine ci jse nemenilo je startovaci modul a saní !!! Auto nekdy jede jako střela a nekdy musim davat za 1 do kopce hruza !!! Celkem ma najeto 400 000km
-
-
- 22 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mal som problém s otáčkami a voľnobehom. Vymenil som zapal. káble, trafo, rozdelovač, klapka vyčistená, VAG neukazuje nič. Čo som postrehol a neviem to identifikovať, je taký čudný zvuk keď zapnem kľúčom zapaľovanie, palivové čerpadlo ťahá, klapka sa nastavuje a v tom počuť zvuk asi od posilovača brzd, akoby fuklo vzduch do nejakého uzavretého priestoru. Toto som predtým vôbec neregistroval a neviem odkiaľ presne to vychádza, robí to vždy po zapnutí kľúča. Viete mi poradiť? Auto sa dá naštartovať iba pri zošliapnutom plynovom pedály, otáčky sú potom niekde okolo 500 a motor neskôr zdochne, a to isté aj počas jazdy keď sa vyradí rýchlosť. Počas jazdy inak motor ide n…
-
- 4 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat u Octavie 1 s motorizací 1.6 svítí na palubce servis místo najetých km a po chvilce to zmizí a teď se chtělo nastartovat a po chvilce to chcíplo a na druhý pokus se nenastartovalo a na třetí pokus se už nastartovalo. Děkuju za odpovědi
-
- 1 odpověď
- 933 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny příznivce okřídleného šípu a zároveň prosím o vaše cenné rady. Mám takovou patálii. Za poslední 3 týdny se mi 3x stalo, že auto nejde najednou nastartovat (naposledy včera). 3x mě odtáhli do autorizovaného servisu. Poprvé tam auto stálo přes noc a ráno jim naskočilo na otočení klíčku bez problému (v diagnostice žádný záznam), tak mi ho vrátili zpátky. Za týden stejná věc, opět odtah do servisu a bylo mi sděleno, že se jedná o poruchu palivového čerpadla (každopádně po zapnutí klíčku bylo vždy slyšet). Čerpadlo bylo vyměněno a já odjel "lehčí" o pár tisícovek, ale s dobrým pocitem že vše je konečně OK. Nicméně včera odpoledne se závada opět objevila. Motor …
-
- 5 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mám problém s tímto motorem. Při jízdě mi auto chcíplo a nejde nastartovat. Zjistil jsem, že ŘJ motoru nepošle kostru na relé palivového čerpadla. Relé i čerpadlo OK. Plus na relé trvalé i od spínačky OK. Napájení ŘJ motoru OK. Dále to nehází jiskru. Napájení na zapalovacím modulu i samotný modul OK. Všechny pojistky OK. Nelze se do ŘJ VAGem připojit. Jsem už bezradnej. Prosím nevíte někdo co by s tím mohlo být. Dík.
-
-
- 8 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, všiml jsem si, že přes zimu mi lehce ubývá voda. Je to již druhou zimu, co tento jev pozoruji. Cca po 1-1,5 tis. km sleduji úbytek vody z rysky MAX po rysku MIN (i lehce pod ní). Hadice nejsou natlakované, vždy měkké. Jezdím jen krátké trasy (cca 5km, někdy i méně) a jednou za čas jedu max 20km po městě. Nádobka krásně čistá, žádná známka oleje ve vodě. Víčko oleje má emulzi, ale barva odpovídá emulzi z krátkých tras (je to jen trošku). V létě emulzi nikdy nepozoruji. Měrka krásně čistá. Auto nekouří bíle. Byl jsem s tím v servise, mechanik řekl, že je to odpar, který je v normě. To se mi moc nezdálo, zajel jsem do dalšího servisu a tam mi bylo řečeno to s…
-
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím odborníky, mám následující problém - Octavia I, motor 1,6 55kW. Musím dolívat do motoru každý měsíc cca litr vody jak ubývá a po otevření nádobky při nastartovaném motoru to probublává a zvedá se hladina chladící kapaliny v nádobce . Jak se pozná jestli to je prasklé těsnění pod hlavou nebo jen nějaká netěsnost v systému chlazení motoru? Když je studený motor, tak je motor líný a hodně kolísají otáčky do doby, než se zahřeje motor. Motor má najeto cca 200 t km. Pokud to je prasklé těsnění pod hlavou tak na kolik přijde oprava a kolik by to stálo i se zabroušením ventilů ? Děkuji za rady
-
- 3 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám taký problém na mojom aute, že na aute mi hoci kedy začnú stúpať otáčky niekedy až na 4000ot. Väčšinou pri voľnobehu no niekedy aj ked je rychlosť zaradená. Neviete čo by to mohlo byť ? Dopočul som sa, že to môže robiť aj lambda sonda. No niesom si istý. Octavia 1.6 74kW (1997) Ďakujem za každú radu.
-
- 9 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
Zdravim páni. zacinam byt zufali z mojej Octavie ide o motor AEE 1.6 55kW ... za jazdy ,bez ohladu na zaradeny prevodovy stupen , bez ohladu na rychlost , bez akej kolvek periody proste nahodou mi motor strati na pol sekundu/sekundu tah... otacky neklesnu ale citim proste ze idem plynulo a zrazu bum a v sekunde zas OK..mozno by som to opisal ako keby dochadzal benzin.. niekedy to spravi velmi prudko, napriklad pri pohynani v jednotke tam citim dost trhnutie a v takej trojke pri 2500ot/min je to to take miernejsie... co to asi moze byt? Vykon OK, spotreba OK, otacky nekolisu.... Menene sviecky Bosch , kable a rozdelovac...rovnako aj cisty vzduchovy filter.. moz…
-
- 24 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
-
-
Zdravim , když otočim klíčkem tak auto podivně hučí . Nebo v lepšim případě točí startér ale nechytá a když chytne tak se auto pár vteřin divně klepe a pak se normálně rozběhne Prosím o radu o s tím je
-
-
- 44 odpovědí
- 24,9tis zobrazení
-
-
Čaute. Vie mi niekto poradiť na 1 octavie motor 1.6 75 kW kód BFQ Chyba 16719 čidlo otáčok motora. P 0335 35-00 chybná funkcia G28 Čidlo ma 200 ohm Na konktore z R. J. Motora som nameral Pozicie. 1. kostra 2. 2.5 V 3. 2.5 V. Ďakujem za rady.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Na dálnici mě vyletěla teplota ,tak jsem to odstavil.Byl to termostat, ale od té doby co jsem ho vyměnil ,tak mě špatně auto startuje za studena.Na diagnostice mě zjistili vadnou lan.sondu tak jsem ji vyměnil a pořád to špatně startuje , ale když je to teplé tak je to v pohodě jen spotřeba bych řekl je větší.Já už nevím co s tím klapku sání jsem taky vyčistil.Někdo říká že je to čidlo sání nebo čidlo teploty.Prej by to měla bejt podle nové diagnostiky škrtící klapka.Prý je to nemoc octávií.Byl jsem u chapíka a tem mě to hodil na počítač a zjistil že je to škrtící klapka. Má rozhozený nějaký hladiny i při držení stálích otáčkách třeba na 3tisících. A tím pádem i doby vstři…
-
- 43 odpovědí
- 18tis zobrazení
-