Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI

1. Zahájeno uživatelem Honza130,

mate nekdo zkusenosti s kombinaci TDi 66kW a automaticke prevodovky v octavii I? Vim, ze to nebude zadny trhac asfaltu, jde mi spise o spotrebu, hlucnost (kolik toci) na dalnici pri 150 atd ...

• 23 odpovědí
    • 19,6tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Tezmen,

Zdravím pánové. Dneska jsem porvé vyzkoušel odsátí oleje z motoru, ale když jsem měl dole krásno, tak jsem zjistil, že mi fouká pod 1, vstřikem. Byl celý od karbonu,ale auto jezdilo bezproblému. Tak jsem hoočistil a rozdělal, ve vnitřku byl v pořádku alespoň vzhledově(projistotu jsem ho propláchnul benzínem). Namontoval jsem ho zpátky a očistil jsem i tu měděnou podložku pod ním. Nastartoval a motor jde na tři válce, nekdy snad i na dva a vydává zvuky jako kdyby chtěla prasknout vačka a vyskočit klika. Šíleně to hulí bílej dým. Na vagu píše hodnotu -1,88, ale už nefouká. Co stím poraďte prosím. Budu potřebovat novej vstřik nebo se to dá zachránit. Ještě jsem zapoměl, že p…

• 5 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem pavel45,

Dá se nějakým způsobem ošálit startovací dávku ( při teplém motoru) nějakým jiným teplotním snímačem vody? Dík za rady. Tdi 81kw AHF 4 pin snímač

• 4 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem labac,

Zdravim vas. Poprosim o radu. Mam octavku 1.9TDi, 81kW, r. 2000. Auto je nejakym sposobom lenive, tazko sa rozbieha. Dosiahne aj vyssiu rychlost, avsak trva mu to podstatne dlhsie. Cca pred mesiacom som mal podobny problem - napichlo sa na pocitac, diagnoza znela chybna vaha vzduchu. Vahu som dal vymenit a auto islo v pohode, tak ako predtym. Avsak teraz skoro podobny problem, pocitac vsak "neukazuje" nic. Co to sakra moze byt ?????

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Alibaba I,

Zdarec panstvo, zburcovala mě žena, že nám teče z auta nafta, tak jsem na to vlítnul a něco kape jakoby od nohou spolujezdce - patrně voda z výparníku klimy, ale když jsem otevřel a prohlédl motor, zjistil jsem , že mi brutálně teče přechodová klapka sání. Nevzpomínám si, že bych to v minulosti někde takhle viděl. Je pobryndaná z přední strany + čtvrtina víka motoru a další kusy dole pod klapkou. Co počít ? Pozítří máme jet na dovolenou (klasika !)...Má někdo nějaké zkušenosti, anebo rovnou do servisu ??

• 0 odpovědí
    • 978 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Roediger,

Zdravím všechny, rád bych znal váš názor, ačkoliv konečné rozhodnutí bude na nás, na plánovanou letní dovolenou do Norska naší octávkou. Koupě v ČR, dovoz z německa v 08/2008, bez servisní knížky. Na tachometru bylo při koupi 136.000km, po pár týdnech zjištěno v servisu že auto bylo v německu servisováno v 05/2008 při 231.000km. Po koupi jsme nechali ve škodováckém servisu udělat komplet origo rozvody, výměny náplní atd. Za necelý rok jsme byli několikrát v servisu a to s následujícími problémy: 1. odešlo el.stahování okna u řidiče - vyměněno ve škoda servisu 2. během jednoho víkendu odešlo el.stahování obou zadních oken, jedno v pátek večer, druhé v neděli ráno - vymě…

• 9 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Wajzzy,

Dobry den. Na zacatek chcu rict, ze se v autech moc nevyznam takze me neukamenujte u laickych otazek . Jinak k problemu. Mam auto, ktery prohledl znalec a napsal znalecky posudek(moc tomu nerozumim ale chapu to dobre, ze musim sehnat cely motor stejneho typu...to znamena, ze kdyz pise, ze proda motor ASV tak kdyz ho koupim a necham namontovat tak by to mela byt zase vse ok?-k tomu se vaze dalsi otazky: 1. Kdyz se vymeni motor hlasi se to nekde na uradech? 2. Kdyz prijedu k takovemu cloveku, ktery rika, ze ma motor plne funkcni ale je vymontovany-da se zjistit, ze motor je opravdu funkcni na miste? Jinak ten motor ma na sobe stitek jaky je to typ, ze?) Jinak ta zprava z…

• 5 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Wajzzy,

Dobry den, chtel jsem se zeptat nasel jsem na inzerci, ze nekdo prodava motor 1.9 TDi 81KW. Bohuzel motor nema vyrazeno typ motoru ale jenom vyrobni cislo. Clovek tvrdi, ze je uplne novy a chtel ho pouzit ale nakonec vyresil jinak a ted ho prodava. Da se nejak zjistit, ze je to motor typu ASV?

• 16 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Shvellanj,

Zdravím chtěl bych se vás zeptat na to jak je možný že na své Octavii I 81kW rv99.AHF najeto 125tis. Nemam skoro žádnou akceleraci jel jsem s focusem 74kW zatížení 250kG v kufru a měl ohodně věčí akceleraci než když jedu sám se svojí OI tah má 180 dám v klidu ale trvá to dýl jednoduše neakceleruje. A tak se chci zeptat kde mám s čím začít jetli třeba vyměnit vstřiky popř. jaký? nebo ventil N75 nebo rovnou celej motor? jo a když je motor studenej tak je hlučnější tak mě právě napadly ty vstřiky zejtra se snad dostanu na diagnostiku tak vám pak dám vědět. Zatim díky za všechny rady

• 35 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Fido,

Zdar! Včera jsem čistil na autě (1.9 TDI, 66kw, r.v.99) zpětné vedení výfukových plnů s EGR ventilem a když už jsem to měl rozebrané, tak jsem vyhodil a vyčisti i turbo + intercooler se všema hadicema. No prostě včera jsem celý den ležel pod autem. Všechno jsem vyčistil, vyměnil těsnění a složil zpět do původního stavu, ale když jsem to projel a čekal radost z jízdy, tak po řidání plynu na cca 2500 - 3000 otáček se ozývá hlasité syčení nasávání vzduchu kdesi z motoru a motor okamžitě padá do nouzáku. Startování po delším klidu je taky o ničem - vůbec se mu nechce a ozývají se při tom divné zvuky, ale když nastartuju podruhé ( po cca 1 minutě), tak vše v pohodě. Volnoběžné…

• 4 odpovědi
    • 6,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem headerTDI,

Nevi nekdo jakej je rozdil mezi turbama garett a kkk v O1 66kw

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem trpaslik10,

Mám takový problém, motor přestává tahat. Při diagnostice motoru tam byla tato závada 17964 - regulace plniciho tlaku - mez regulace nedosazena P1556 - 35-10 - - - Sporadická Několikrát po sobě.Občas to jede, občas ne. Při kontrole podtlakových hadic apod. jsem zkoušel i Podtlakovou nádobku pro regulaci plnicího tlaku vzduchu a když jsem dělal podtlak, tak se mi ztrácel a teď nevím jestli je ta membrána děravá , nebo je to normální ? Díky za radu snad jsem to napsal srozumitelně.

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem jnd,

ahoj, mam problem se startovanim. pokud je motor studeny, startuje OK. jakmile motor jizdou zahreju a zastavim na chvilku nekde...napr. na pumpe, tak mi motor spatne startuje. trvato to nekolik vterin nez se chytne. hruza des...cim by to mohlo byt?

• 16 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem trava,

Doufam ze totu nikde neni at vas nenaseru,ale hledal sem a nic....Motor je hlucny jako kdyz v zime nastartujes chladnej motor,ale i po hodine furt hlucny nemusim tomu ani ohulit a z motoru jde fakt husty cerny dym i pri polovine plynu predtim me i pri plnem plynu nevysel z vyfuku ani oblacek az ted pred tydnem to zacalo...mockrat diky za typy....ste tady borci pres auta moc tu nejsem tak me tu nechte nake typy DIKY

• 7 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem gresl,

Dobry den, mame doma dedecka Octavia 1,9 tdi, 66 kw, r.v. 1997, tacho 334 000. Obcas nam chcipne a to jak na silnici, tak treba i z volnobehu - po dojezdu (teply motor). Po chcipnuti jde ale v pohode nahodit a zase jede jako hodinky. Chcipnuti je nevyzpytatelne. Palivovy filtr novy, bublinky v nafte nejsou, na VAGu take nic neni. Ma nekdo zkusenost? Kde by mohl byt problem? Ventil?, cerpadlo? Dekuji za odpoved! Zdravim Mila!

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem schrek,

lidicky zacina mi to drasat nervy po vymene oleje v 7500tis km plus minus mi vzdycky vyskoci hlaska ze mam dolejt olej motor je tesnej nidke nic neunika muzete mi poradit co stim diky?

• 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Jelínek Jiří,

Potřeboval bych poradit, či nasměrovat. Dosluhuje mi tlumič umístěný na kladce u řemenu na motoru AHF 1,9 TDI. Vytekla z něho náplň. Vyndal jsem ho, ale je to celé zalisované, rozebrat se nedá. V servisu mi řekli, že se samotný tlumič neprodává a musí se koupit i s kladkou za cca 3000,-Kč. Je to pravda, nebo někdo ví kde sehnat jenom tlumič a případně za kolik? Díky za pomoc.

• 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem zahrada,

NEMÁ NĚKDO TUTO KLADKU,,,koupím na oct TDI 66kw r.v.1997

• 16 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Papek,

zdravim, chcel by som sa opytat pri rizvodoch je nieco ako tlmic asi vybracii.na volnobeh mi to vydava taky cvrlikavi zvuk a ked o to opriem palec prestane.prosim vas co to presne je a da sa to opravit alebo vymenit?dakujem za rady.

• 16 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem cibi4,

Zdravim vsetkych amaterov a profesionalov. Mam taku prosbu. Mam octavku I rv. 2001 TDI 81kW. Pri studenom motore a volnobeznych otackach mi stupa priemerna spotreba na palubnom pc za 3 min o cca 2,5l a auto stoji! pri teplom motore stupa tiez spotreba ale velmi mierne 10 min 0,1l. Pozor menil som motor typ ASV ma som prasknuty blok motora. Viete mi prosim niekto poradit? Dakujem

• 16 odpovědí
    • 23,8tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem italik,

prosim o radu neco syci v motoru kolem serva o1 tdi 66kw. diky

• 0 odpovědí
    • 1,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Gurizha,

Zdravím. Nevíte někdo o nějakých stránkách kde bych našel jak demontovat startér na O1 98 1?9 TDI ? Mám malé otáčky startéru, tudíž blbě to startuje a přemýšlím o výměně ložisek na startéru. Nebo poradí snad někdo lepší nápad? D9ky

• 9 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem MatyCZE,

Čestík garážmistři, při volnoběžném chodu motoru se ozývá od rozvodů takový divný zvuk - tsss tsss tsss - asi 2x za vteřinu, jakoby něco pumpovalo. Nevíte co by to mohlo být? U žádné jiné okiny jsem to neslyšel. Díky za rady

• 7 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem funess,

ked vypnem motor tak sa ozve skrypot s predu. taktiez sa to deje uz aj pri nastartovani.Ked ho nastartujem ta asi 2 sek. skripe porom uz nie .Nerobi to ani pocas jazdy.Diagnostika neukazala ziadnu chybu.

• 11 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem mbaud,

Čaues,můžete mi poradit,co se při kolika kilometrech u nafťáku mění (svíčky,řemeny,filtry,atd..). Nemůžu to nikde najít. Díky.

• 5 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.