Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.0 MPI

1. Zahájeno uživatelem Heini,

Tak při dnešní kontrole hladiny oleje jsem s hrůzou zjistil , že mi metrmírka ukazuje cca 3 mm nad minimem. Mám najeto cca 13 000 km a garančka po dvou letech je v březnu 2017, kde se bude olej měnit. Asi bych měl trochu oilu dolít, nebo mám počkat až na výměnu v březnu. Abych to nezadřel. U naší F1 1.2HTP 47kw jsem olej nemusel dolévat nikdy, máme ji dosud takze je to pro mě novum. Jaký olej bych měl koupit na dolití do 1.0 MPI? Nebo radši do servisu a tam mi ho dolejí sami. Děkuji...

2. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Motor 1.0 MPI Řadový tříválec Zdvihový objem 999 cm3 Výkon 44kW/5000-6000 ot./min; točivý moment 95 Nm/3000-4300 ot./min Výkon 55kW/6200 ot./min; točivý moment 95 Nm/3000-4300 ot.min

3. Zahájeno uživatelem rowz,

Tak pochlubte se spotřebou....

4. Zahájeno uživatelem Pawouk,

FIII 1.0 MPI 55 kW CNG.pdf

5. Zahájeno uživatelem akzi,

Ahoj, mám Fabii 1.0 mpi 55kw s LPG, najeto cca 176t. Autu se za studeného motoru nechce moc jet. Pokud se ohřeje je vše OK. Měnil jsem svíčky, cívky, první lambda sondu, čistil jsem škrtící klapku. Benzin Verva. A druhý dotaz je ohledně sazí ve výfuku - na to, že to jezdí na plyn mi přijde výfuk dost černý.

• 0 odpovědí
    • 311 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Tagy27,

zdravím, poradil by mi někdo, jakým utahovacím momentem utáhnout nové svíčky při jejich výměně - v dílenské příručce (DP) toto bohužel není, obávám se, že to bude jen v servisním sešitu, který se zatím nikde nedá sehnat. pak bych zase zrekapituloval jak na to, až svíčky vyměním - viz téma výměna oleje...

7. Zahájeno uživatelem hubo44,

Zdravim. Mam pocit že pomaly sa mi zohreje motor. Za aky čas či km. sa vam zohreje motor na 90.

8. Zahájeno uživatelem Smejky,

Dobrý den, má Fabia 3 MPI 1.0 44KW 2015 88tkm, dnes ráno odmítá nastartovat, včera večer normální jízda domů, auto odstaveno, dnes po otevření dveří je slyšet čerpadlo, po otočení klíčku na pozici 1 se rozsvítí kontrolky, jak mají, po přepnutí do polohy dva se startér točí, ale motor nechytne. Žádné kontrolky chybové nesvítí, diagnostika bez záznamů (klasika z Číny). Z výfuku jde cítit benzín, takže ventily OK, již nestartuji, abych předešel odkouření katalyzátoru. Pojistky vypadají OK, kabely neporušené, startér točí, baterie na 70% a točí. Netušíte problém? Samozřejmě bude následovat odtah do Škoda servisu. Děkuji za reakce. P.S. ještě jsem si všiml zaj…

9. Zahájeno uživatelem elurban1996,

Zdravim vsechny,marne patram,ale nedari se mi najit udaj kdy je doporuceno vymenit rozvody,mate nekdo nejakou oficialni informaci u tohoto motoru ? fabia 2020,44kw,1.0mpi

10. Zdravím, nastartuju auto Škoda Fabia III 1.0 MPI rok 2018 najeto cca 130 000 km. Asi měsíc zpátky měněn olej. Motor mi začne po nastartování celý skákat, po chvíli se objeví kontrolka motoru, EPC a začne vyskakovat závada systému start stop a auto samozřejmě ztrácelo výkon. Dal jsem to do servisu diagnostika ukázala ztrátu výkonu ve všech válcích. Mechanik vyměnil svíčky a lambda sondu ,ale stejně to dělalo to samé. Pak se kamerou koukal na písty, zda nejsou prasklé, taky nic nenašel. Neměl někdo podobný případ? S autem se v poslední době jezdily krátké cesty pár km, mohlo by to být zaneseným katalyzátorem nebo klapkou? Prý to u krátkých vzdáleností dělá.

• 3 odpovědi
    • 7,5tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem panet,

Zdravím. Je to ptákovina, ale pročítám příručku k F3 a tam čtu: Předpokládám, že Vervou 100 tomu neublížím (nebo VIFem, ten stejně nemám v plánu). (hledal jsem, ale nenašel jsem, že by to tu někdo řešil) Dík

12. Zahájeno uživatelem ghkim,

Dobrý deň, chcel by som sa vás tu opýtať aké máte vedomosti (osobné skúsenosti) s motorom 1.0MPI 55kw. Chcem vymeniť moju kedysi dávno (22 rokov) rodinnú Octaviu 1 1.9TDI 81kw za fábiu combi s týmto motorom. Dnes ju už niekoľko rokov ničíme jazdami po meste. Rodinné auto sme kúpili iné (to tu nebudem riešiť, nie je škoda) a chceme niečo na mesto. nové kupovať nebudeme. No a v bazároch sa objavujú aj také fábie s nabehanými 110 000km -150 000km. Je ten motor ešte v pohode? Áno ja viem, že tam môže byť veľa aspektov čo to ovplyvňujú. Ale tak predpokladajme, že sa o to niekto naozaj stará tak ako má. Je možné že sa tento motor dožije 200 000km - 250 000km? Snažil som sa…

13. Zahájeno uživatelem Luke6864,

Dobrý den pozoruji ale týden ,ze mi něco začlo pískat jde to slyšel i v kabině posílám to přes leteckou poštou je tam nahrané video http://leteckaposta.cz/544543198

• 0 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem miklisek,

U tátovy "nové" (= ojeté) Fabie 3 motorem 1,0 55kW CHYB s najetými 117tkm je běh studeného motoru na volnoběh hrozný, jako první jsem dal nové svíčky, budu měnit i filtr. Chci dál vyčistit škrtící klapku, protože je docela hodně zakarbonovaná. Asi ji odmontuju a vyčistím pořádně i zespodu acetonem, čističům ve spreji moc nedůvěřuji, ty se dolů pod klapku nedostanou. Jak ale udělat základní nastavení přes VCDS 20.4.1 ? Na netu jsem našel jen nastavení u starších aut typu Fabia 1 s původním MPI 1,4 přes VSDS v jednotce 01 Motor/04 Základní nastavení/kanál 060. V novém VCDS 20.4.1. to je ale asi jinak. Poradí někdo z mechaniků?

15. Zahájeno uživatelem rowz,

Premyslim o Fabii 1.0MPi 55kw a chtel bych tam namontovat LPG. Nekteri lide me odrazuji, ze motor 1.0 nic nevydrzi a natoz, kdyz tam dam LPG. Co si o tom mylite? A nevite, kde by se dal v okoli Brna vypnout START/STOP? Diky

16. Zahájeno uživatelem Martin Tuľak,

Dobry den viete niekto poradit preco ma auto dost hlasny a cudny zvuk? vyfuk nieje urcite nikde deravy. V com to moze byt? https://youtu.be/rqZQIri6eKs Dakujem za kazdu radu

• 6 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem stoupa1980,

Čau. Mám dotaz, jak škodovka docílila u F3, 999ccm, 55kw, typ motoru CHY, EURO 6?

18. Zahájeno uživatelem thepromise,

Zdravim panove, jsem v patove situaci. Do nedavna jsem jezdil f3 tsi na operak, ted ji ovsem diky vybave zdrazili a nejsem v pozici kdy bych si mohl tsi dovolit. Zvazuji tedy mpi, jenze se bojim, abych se z toho nezastrelil, nikdy sem tim nejel. Ale zena ma juniora htp 40kw a tchan roomstera htp 51kw. Oboji v legalnich rychlostech jezdi docela obstojne ( zvlast junior je opravdu sviznej ). Otazka zni, zvladnu v tom vylety i delsi cesty ? Rocne najedu kolem 18 tis. Preci jen 44kw ale z litru a kroutak horsi nez felicie, nedovedu si to moc představit. Diky za zkušenosti

19. Zahájeno uživatelem Kminous6,

Zdar lidi. Včera jsem dělal na bráchově Fabii 2017 výměnu oleje. Objednal jsem všechny filtry podle Kelly a všechno sedělo až na palivák. Za boha jsem ho nikde nenašel. Jediný, kam jsem se nepodíval bylo přímo do nádrže, ale tam by ho asi těžko dávali. Když jsem pak koukal po jiných katalozích, tak mi došlo, že zakoupený palivák bude na TSi a FSi. No a konečně k dotazu. Dodělával někdo z Vás palivák k tomuto motoru? Nebo ho našel někde ukrytý? Nejjednodušší způsob by byl aspoň ten průhlednej filtřík na fichtlíky, ale tím se asi sníží i průtok benzínu a mohlo by to dělat brikule. Díky moc za odpovědi :-)

20. Zahájeno uživatelem _Lukyn,

Ahoj, zajímal by mne Váš názor na to v jakých otáčkách optimálně jezdit a řadit s tímto motorem. Odhaduji držet se v otáčkách 2000 až 3500 pro normální jízdu. Co myslíte?

• 1 odpověď
    • 5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem rowz,

Poslední dobou jsem si všiml mírného hučení. Hledal jsem, co to může být a zvuk vychází ze zadní části pod pravou zadní sedačkou. Myslím si, že je to palivové čerpadlo. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky

• 3 odpovědi
    • 5,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Sir_Jarek,

Chci poprosit - ukazuje vám PP u Fabie III 1.0MPI teplotu oleje? Jestli ano, tak kolik ukazuje při jízdě po dálnici a při jakém tempu?

23. Zahájeno uživatelem Jety,

Zdravím tak má Fábie se blíží k servisní prohlídce ( interval 30 000) Nahrál jsem video kde uslyšíte zvuk motoru a výfuku, byl bych rád kdyby ostatní komentovali, jestli jsou na tom stejně jako já nebo jim něco někde klepe hučí apod. Stav 28 000 Km UrL: Mějte se

• Negativní
    • 4 odpovědi
    • 9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Heini,

Zajímalo by mne, jestli se dá vůbec chipnout a jestli to někdo dělá. Všechny firmy, co jsem našel, chipují jen Citigo s tímto motorem, Fabii ne...Děkuji.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.