Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem Lukaso358,

Ahoj, nikde jsem to tu nenašel. Fabia 3 combi 1.0 55kw CHYB 2016. Řeším zadní díl výfuku, ač přes korozi špatně čitelný kód je cca: 6C0 253 611 M 6C0 120 A Mohl by mi někdo prosím kouknout do Etky (vin případně pošlu sz) a zjistit případně jaké číslo dílů tam patří? Dle tohoto originálu nemohu nic nalézt, když koukám po internetu na zánovní výfuky z bouraček atd. Mývají jiné koncové písmena kodu např. 6C0 253 611 AC příp C... 6C0 120 D / bez znaku atd. - nemá někdo zkušenost, čím se liší, jestli jsou vzájemně záměnné (nebo např. jestli je to jen jiné označení kvůli sestavě jiné motorizace) nebo jsou skutečně fyzicky jiné a nezáměnné? V autodílec…

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem arokysjerdno,

Zdravím. Po delším stání asi měsíc mi nejak přirezly predni brzdy. Je na to něco nebo to prostě rozjet na sílu ?

3. Zahájeno uživatelem MichalV123,

Tak mě napadlo, jak vlastně funguje snímač tlaku v pneu. Je to u F3 na základě čidla ve ventilku, nebo je to podle čidla otáček kola??

4. FAB III, 1.0-70kw - kombi, r.v. 2020 koupeno jako roční vozidlo.. najeto nyní 22tis.. kola Dunlop celoroční, 15".. kola foukaná dle štítku Když jsem kupoval myslel jsem že si polepším, předchozí F1 byla lepší.. tedy porovnávám s F1.. která měla na hrbu 200tis a 17 let života.. Při jízdě s f3 cítím vibrace do volantu.. a to i když vyřadím a vezu se z kopce.. takže motor to nedělá, ani převodovka.. pokud jedu rychleji třeba 100km/hod a více zdá se mi jízdně velice nejistá.. jako by plave.. při větru skoro na hranici bezpečnosti.. (fa1 při 140 se nehnula).. o zvlněné kotouče se nejedná.. nemluvím o brždění.. prostě obyčejná jízda.. Poprosil bych o…

5. Zahájeno uživatelem suntour,

Ahoj, dával si někdo toto do FIII combi 2018. https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/spodni-ochranny-kryt-agregatu-fabia-6v0071608x na foru jsem si dočetl, že combi ohcranu motoru žádnou nemají

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 32 odpovědí
    • 21,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem OmF,

Zdravím, mám Fabii s R16 koly a 215/45 letními pneumatikami (koupeno u autorizovaného prodejce). V TP je tento typ kol/pneu uveden. Je tam ještě několik dalších typů (např. 185/60 R15). U některých těchto typů píše "M+S", ale ne u těch 215/45. Chtěl bych si koupit celoroční (nebo zimní pneu) a použít type R16 ráfky co už mám. Nevíte jestli je to (vzhledem k TP) možné? Nebo mohu použít ty rozměry u kterých píše M+S? (rychlostní indexy atd. by byly dodrženy) Díky

7. Zahájeno uživatelem Slooowi,

Dobrý den, Mírně se mi vyosil volant asi o 5 cm doprava při jízdě rovně. Při přidání plynu se volant otočí do rovné polohy a při sundání nohy z plynu volant škubne zpět do mírně vyosené polohy. Motor jede dobře - noc necítím. Co to muže byt prosím? Díky!!

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravím. Nedávno jsem si v jednom autobazaru (Auto ESA) z dlouhé chvíle prohlížel jednu Fabii III Monte Carlo. Kouknul jsem i na podvozek a spatřil práh, kde je místo pro zvedání takto odřené. Myslíte, že to takto mohli zprasit v autorizáku, kam to auto pravděpodobně jezdilo na servis? Setkal jste se s tím už někdo, že by vám v servise takto odřely práhy?

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem JirkaV79,

Zdravím. Může mě někdo prosím poradit. Mám Fabii 3 Combi 5.2016. Zjistil jsem ,že mě cuká volantem. Když stojím a normálně otáčím volantem ,tak to nedělá ,ale pokud točím pomalu ,tak cuká. (Když pomalu dojíždím třeba na semafor na červenou a trošku otočím do strany tak v něm cukne.) Mám to v záruce a byl jsem s tím v autorizovaném servisu a bylo mě řečeno ,že je to normální. Kamarád má to samé auto jen novější verzi a nedělá mu to.

• 9 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravím. Nevíte prosím někdo, jaký katalogový kód mají originální 16" Škoda hliníkové disky Italia černé barvy, viz foto? Parametry 7Jx16, ET46. Díky.

11. Zahájeno uživatelem ferokulda,

Zdravím. Dnes jsem se podíval na podvozek Fabie III facelift a je zde nějaký plech příčně přes výfuk. K čemu tam je? Napadá mě, že buď nějak zpevňuje karoserii, nebo když by náhodou nějak se uvolnil výfuk, tak ho ten plech zachýtí? A ještě na pravé straně jsou volné výstupky šroubý, má to tak být, nebo tam něco chybí? Díky.

• Díky
      • Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem RDMBR,

Ahojte, dnes sem byl na geometrii a tam mi řekli že se zadní napravou nelze nic dělat...mají pravdu? Respektive může mi nějaký profík tady říct estli je to hodně už?

13. Zahájeno uživatelem Radekbar,

U mé dva roky staré Fabie mi od začátku pískají( hučí) zadní bubnové brzdy. Není to při každém brždění, ale dost často, aby to obtěžovalo jak řidiče tak okolí. Máte s tím někdo také stejnou zkušenost? Mám obavu jak to předvést v servise, když se to neprojevuje vždycky.

• 7 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Jakub Bajzath,

Ahojte, dnes sa mi stala zvláštna vec. Od určitého času som počul taký zvládnu plechový zvuk, ako keby som niečo ťahal po zemi. Pocitovo to je z prednej časti, nedá sa určiť či lava či práva. Robilo to aj pri 10 km/h aj napríklad pri 50 km/h. Keď som začal brzdiť prestalo. Skúsil som potom prudšie zabrzdiť (z 50 na 0) a na určitý čas to prestalo úplne. Teraz (asi po 20 min) to začalo znova. Jedna sa o novú F3 Combi (12/2020) najazdené má 1400km. Napáda vás niekoho čím to môže byt ? Či to rovno odniesť do servisu. Diky

• 3 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem stakal,

Mám takový dotaz... při jíždě i menší rychlostí cca 30 km/h, se ozývá odněkud od podvozku takové divné hučení, jakoby od odvalující se pneumatiky, ale jakoby přes chvějící se nebo rozkmitanou pružinu. Podobný zvuk je slyšet, když do pružiny klepnete prstem, tak se na moment rozkmitá a rozezní. Myslel jsem, že je to pneumatikama, ale zimní jsem vyměnil za letní a je to to samé. Na drsnějším povrchu vozovky je to slyšet více, na hladším méně. Slyšet je to i při vyšší rychlosti.Auto je nové, najeto 2000 km. Zvuk pozoruji od prvopočátku. Má někdo podobné zkušenosti? Jedná se o Fabii III kombi (TSI, 66KW).

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 16 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Zetoxus,

Zdarec, nějaký měsíc se mi začala sjíždět nerovnoměrně pravá přední pneumatika, když měřím na vnější straně jsou tam cca 4mm, když vnitřní je tam cca 3,5mm. Jel jsem po dost nerovné cestě, skákalo to s náma až to pěkné nebylo :D Tak jsem se chtěl zeptat jestli může být hnutá geometrie nebo třeba volný čep? Je možné že by byl po 30tis.km špatný čep?

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem pjdefort,

Ahoj, podvozkové téma jsem si tu prošel a nenašel jsem zatím nikoho, kdo by tu řešil předělání zadních bubnů na kotouče..blíží se mi výměna zadních brzd a rád bych to na kotouče předělal..mám TSI 66kW a někomu se holt nechtělo připlatit 2000 kč za to aby tam byly.. Zajímá mě, jestli se musí měnit celá náprava, nebo tam jsou držáky na třmeny a co vše je potřeba..děkuji za radu A nechci tu řešit legálnost atp...v techničáku nic o typu zadních brzd neni

18. Zahájeno uživatelem PS1984,

Dnes som si našiel na gumovej položke niečo olejove. Pátral som a našiel som mokré miesto na niečom, čo odhadujem, že bude servo? Snažil som sa to odfotit a olej som nahmatal pri tom srobe. pôjdem s tým do servisu, auto ešte nemá dva roky, čiže by to malo ísť zo záruky... Ako veľmi náročné to je na opravu? skôr jednodňova záležitosť alebo na viac dní?

19. Dobrý den, Kupuji si auto ze Škoda plus. Rád bych věděl jaká by měla být reálná světlá výška abych mohl zkontrolovat, zda je s podvozkem vše v pořádku. Řeším nekompatibilitu údajů v technické specifikaci a vlastních naměřených hodnot na dvou rok starých fabiích combi 3. generace. Světlá výška nezatíženého auta mnou naměřených hodnot se pohybuje okolo 11-11,5 cm. Jedná se o vzdálenost mezi nejnižším místem krytu motoru a země, kde auto stojí na rovině. V dokumentaci se ovšem uvádí 13.5cm. Nevíte kde by mohl být problém? Neměřili světlou výšku od nárazníku? Poté ovšem byla "Světlá výška" měřena špatně, neboť ze spe…

20. Zahájeno uživatelem Malotraktor Mates,

Zdravím Letos dojíždím letní obutí na r15. Přemýšlím zda má smysl nové pneu koupit i s koly. Pokud ano jsou vhodnější r15,r16,r17 ? V TP jsou zapsané všechny. Uvažoval jsem nad r16 215/45 . Máte s tím někdo zkušenosti? Motorizace 1.4 tdi. Díky

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Jety,

Zdravim panove mam najeto 45000 a uz delsi dobu pozoruji jak za destivych dnu mi auto pri brzdeni piska jak lokomotiva kdyz brzdi nejake rady? Vzadu mam bubny 1.0 mpi diky

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 12,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Dostal jsem auto na kanál pro NA a vyfotil podvozek. No laku tam moc není, jakékoliv kryty co má F1 i F2 tam nejsou. Konkurence je na tom podobně.

23. Zahájeno uživatelem MichalV123,

Zdravím ve spolek, neví někdo náhodou , jaký rozměr plechových disků 15-ti palcových lze použít na novu Š-Fabia combi? Nevím jestli to bude stejné jako u dvojkových Fabii - 6Jx15 5x100x57 ET43

24. Zahájeno uživatelem pnf,

Dobrý den, dnes jsem zjistil, že mi hučí ložisko levého zadního kola. Nejdříve jsem měl dojem, že to dělá zimní pneu, ale ty jsem již vyměnil za letní a hučení nepřestalo, takže jsem to dnes zkoušel a vskutku je to ložiskem. Jelikož auto má pětiletou záruku, která ještě zatím neskončila, chtěl bych se vás zeptat, zdali se to ložisko (zadní náboj kola) dá vyměnit na záruku? Nemá s tímto někdo zkušenost? A pokud bych si to musel vyměnit sám, neví někdo utahovací moment matky náboje? Předem děkuji za vaše odpovědi

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  25. Dobrý den, snažil jsem se na fóru dohledat možné příčiny tohoto pazvuku u mé Fabie III (1.4 TDI, 66kw, combi, najeto 160tis.km.) ale nic se úplně neshodovalo se scénářem ostatních co řešili podobný problém. Zdá se mi že problém je hlavně v zimě. Občas slyším po nastartování takové studené kovové drnčení na přední nápravě blíže levému kolu, jakoby bylo něco povolené. Ze stejných míst jsem při jízdě zaznamenal na video kovové vrzání a jsem přesvědčen že tyto dva problémy souvisí. Na videu jsem jel cca 120km/h po rovné dálnici, brzda plyn ani spojka na zvuk neměli sebemenší vliv. Četl jsem všechno možné od silentbloků přes obložení po uložení trojúhelníkového ramene náp…

• 0 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.