Motor 2.0 TSI
35 témat v tomto fóru
-
Ahoj, v konfigurátoru Škoda se zas objevil motor 206kW. Předpokládám, že to není původní CJXA 206kW, ale nějaký nový. Ví o něm někdo víc? Já jsem zatím nikde nic nenašel.
-
-
- 34 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Dnes mi vyskočilo zkontrolujte hladinu oleje. Po kontrole jsem zjistil, že už je pod min. hladinou... jakej olej mám dolít? Najeto cca. 15600
-
-
- 54 odpovědí
- 38,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zakládám nové téma, protože tento motor je dle mě odlišný od 206 kw, která je v základu motor z Cupry. 206 kw je pila, jsem po zajetí zvědav na zkušenosti s 200 kw
-
-
- 100 odpovědí
- 61tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
-
- 499 odpovědí
- 259,2tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Mám otázku k nové benzinové pohonné jednotce s filtrem pevných částic a 7 rychlostní automatickou převodovkou DSG. Přesně o jaký typ převodovky půjde (kolik Nm zvládne) a kdy lze očekávat zveřejnění ceny pro Superb?
-
-
- 30 odpovědí
- 40,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Parametry dalsiho motoru z dilny dvoulitrovych benzinu. Jsem hlavne zvedav na dosahnuti zminovane spotreby.
-
-
- 75 odpovědí
- 66,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj,nikde jsem to tady nenašel nebo neumím hledat.Je tu někdo,kdo má chip na 206kw?Rád bych případnou recenzi.Díky
-
-
- 8 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, uvažuju, že jak přijde nové auto domů, tak ho nechám čapnout a tak jsem si projížděl net a forum tady a nějak jsem nenašel nic v MS kraji. Pokud někdo víte kde by v MS kraji byl někdo kdo tomu rozumí a umí tak budu rád za kontakt. Do Praglu se mě z Ovy moc nechce, zatím to mám jako poslední možnost.
-
-
- 10 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, nevěděl by někdo co to může znamenat to klepání motoru na volnoběh a při sešlápnutí plynu? IMG_6476.mov Viz video Diagnostika nic neukazuje a auto také ne, auto se chová jako by mu nebylo, při tom je to velice škaredý zvuk. A servise si taky neví rady. Rozvody zkontrolované a v pořádku. Nějaká rada prosím!? Děkuji moc
-
- 3 odpovědi
- 765 zobrazení
-
-
Ahoj, už pár týdnů pozoruji na jednotce motoru chybu, která se vrací i po smazání. Motor CJXA 206kW, nájezd ~230tkm. 1 Fault Found: 20664 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 P0132 00 [01100000] - Signal too High Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 225942 km Date: 2024.12.23 Time: 11:05:22 Engine RPM: 822.00 /min Normed load value: 27.1 % Vehicle speed: 0 km/h Coolant temperatu…
-
- 0 odpovědí
- 302 zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím, mám otázku ohľadom zapaľovacích sviečok na SIII. Interval je predpísaný na 60 000km. Môj superb už má 105 000 (r. výroby 2021)a už vypršala záruka. Za chvíľu ich bude treba meniť a tak sa chcem spýtať či je výhodnejšie si ich vymeniť sám alebo ísť s tým do autorizáku ? Poprípade či máte niekto skúsenosť koľko si za to účtujú ? Vopred Ďakujem za odpovede.
-
-
- 2 odpovědi
- 890 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, nějak jsem projel ostatní příspěvky, ale neviděl jsem nikde thread, který by jednoduše popsal rozdíly v motorech CJXA, DNUA a DNFE a připojil k tomu názory lidí. Rád bych tu nějak dozjistil vše co by se mi mohlo hodit při nákupu... Aktuálně se dívám po Superbu, 2018+, v L&K ( vyloženě chci Canton, ventilaci sedaček a DCC ), nájezd tak do 80k km, a rozhoduji se právě mezi ( 2015 - 2018 ) CJXA 206kW 350Nm ( 2018 - 2020 ) DNUA 200kW 350Nm ( 2020+ ) DNFE 206kW 400Nm Je možné, že se u něčeho mýlím, tak kdyžtak prosím o opravu... CJXA má MPI ( multi point injection ), nemá GPF a má 6st. DQ250 …
-
-
- 15 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den. Nesetkal se někdo s tímto zvukem z výfuku? Začalo to tak před měsícem. Občas to dělá, občas ne... Zvuk jako by tam byl narvaný mikrotenový sáček... A všiml jsem si, že když to dělá, tak z toho nejdou žádné výfukové páry, jako na levé straně. Nejčastěji hned po startu to tak dělá. VID_20241207_171821.mp4 Děkuji za tipy a přeji krásný den.
-
-
- 5 odpovědí
- 969 zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu, nejsem moc zběhlej v těchto nových tsi. Přijel ke mě známý s kolísáním otáček na volnoběh. Vag vypsal tři závady. Co tak pročítám, tak mě to odkazuje na řetěz mezi vačkami, nebo máte někdo jiný názor? Addresa 01: Motor Labely: SVO\06K-907-425-V1.clb Objednací èíslo øídící jednoky: 3G0 906 259 B HW: 06K 907 425 B Systém a/nebo verze: 2.0l R4 TFSI H13 0002 Kódování: 0C1D003A2476010B3004 Èíslo dílny: WSC 33361 790 00063 ASAM Dataset: EV_ECM20TFS0203G0906259B 001003 (SK48) ROD: EV_ECM20TFS0203G0906259B_SK48.rod VCID: 2B55B2AB420539171C-807E 3 závad nalezeno. 16448 - Prest.vac.hrídele sac.ventilu; r.vál.1; príl.pomalé P000A 00 […
-
-
- 35 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
-
-
Hezký den, velice mě láká pořídit si 2.0 tsi 206kw. Měsíčně najedu okolo 4k km a chtěl bych si pořídit benzín. Jediné, co mě odrazuje je spotřeba, jelikož s mým jízdním stylem budu jezdit stabilně okolo 12l. Měl jsem superba půjčeného, byl jsem s ním nadmíru spokojen, ale na denní ježdění uvažuji o dodělání LPG. Viděl jsem, že to jde, spíše mě zajímá, zda už má někdo s tímto motorem a LPG zkušenost, jak je na tom motor a zda je vše v pořádku, případně doporučení na dílnu, kde je spokojen. Chtěl bych pořídit 206kw se 7st DSG, ideálně od roku 2019/2020 a dále.
-
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, už podruhé řeším stejný problém - z nějakého důvodu se znatelně zvýšila spotřeba - z cca 7l/100km na 9-10+. Jezdím stále stejné trasy, takže se to dá velmi jednoduše vypozorovat - úsek, co jsem jezdil průměrně pod 7 litrů na sto teď nedám pod 10. Je to S3, r.v. 2019, 2.0 TSI 140kW, DSG 7'. Tento problém se mi stal v 99tkm (těsně po koupi, těsně před vypršením záruky). Servis vyměnil vzduchový filtr, zkontroloval diagnostiku, zkontrolovali verzi softwaru a auto mi vrátili ("zkuste dál jezdit"). Po asi 200-300km problém zmizel a spotřeba se vrátila do normálu. No a nyní (104tkm) se děje úplně to samé. Co jsem (ne)vypozoroval: po…
-
-
- 22 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Ahoj, Můj S3 2.0TSi 280 dělá po startu divný zvuk, zdá se mi to jako servo nebo alternátor nebo kompresor klimatizace. Dělá to vždy když auto chvilku stojí. Když ho teplé chcípnu a hned zase nastartuju, tak to neudělá. Pokusil jsem se to nahrát, video přikládám. SuperbColdStart.mp4
-
-
- 24 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
-
-
Cim vsetkym si prechadza auto pri Launch control? Viem si predstavit ze na ten moment ked auto akceleruje zo 4000ot/min je to prenos velkej sily cez prevodovku az na kolesa v kratkom momente, ale ide mi o to ci je nejake racionalne obmedzenie na pocet startov napr. Viem ze pri o mnoho vykonnejsich autach som sa docital, ze po par pokusoch nastali technicke problemy rozneho typu. Aj predajca ked mi odovzdaval auto tak tak nejak naznacil ze je to sice tam, ale nejak casto by to nepouzival.
-
-
- 33 odpovědí
- 23,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, mám otázku - mám supa 2.0tsi 206kw. Předepsaný 98 oktan. Teď jsem minimalne měsíc nenantakoval 98ku. Muže to mi nějaký negativní vliv? Nebo se nemám bat? díky moc
-
-
- 24 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, nevíte někdo co je to přesně za poruchové kódy? Rozsvítila se mi kontrolka "porucha výfukového systému". Děkuji za odpověď
-
- 0 odpovědí
- 850 zobrazení
-
-
Vím, že si asi málokdo pořídí tuto motorizaci, aby potom nějak zásadně řešil spotřebu, ale spíše jako zajímavost jak se dá s těmito motory jezdit zakládám toto téma. Momentálně mám najeto ještě málo kilometrů na větší hodnocení, ale moje (novější varianta 206 kW) je schopna jezdit při běžné jízdě třeba i takto : město mimo obce a v menších obcích bez razantních rozjezdů a chvílemi ( vzhledem k výkonu motoru "jemně") ostřejší jízda mix město, dálnice a mimo město při víceméně dodržování max. povolených rychlostních limitů
-
-
- 17 odpovědí
- 28,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, měl bych dotaz, kolik jsze dávali za rozvody+ vodní pumpu a i výměnu kapaliny g13 za g12? Najezd 120tis km. Děkuji
-
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
-
- 44 odpovědí
- 25,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute chlapi, mám evidentne problém s roku 2010 lepšie povedané “olejo žrút “ 😀👌.. takze kúpil som si svoju vysnívanú A4 2.0tfsi + cng od výroby s tronic s mokrými spojkami. Ale prišla nečakaná vec čo mi sám majiteľ zatajil ale viete sme na Slovensku/Česku neojeb*s nemáš ..auto má najazdené 174.000km servis mi bliká o 2700km má to 4 roky a 8 mesiacov cca .. olej to žerie 1L na 1000km.. teraz čo spraviť zájsť stym do autorizaku a riesit Snimi spotrebu oleja ? Alebo co ďalej ? Sanie som už zhodil ventili sú ako nové takze pristupujeme k tomu že auto zožerie skrz zapecene krúžky ? pcv ventil som vymenil za nový kus , sviečky som vymenil tie staré mali 40.000km ale p…
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Na novém Superbu 2/2023 mámez výroby nastaveno řazení převodovky tak, že vozidlo v režimu převodovky D není schopno v přijatelném čase zrychlit z 50km/h na 90km/h. Tím myslím, jako že to trvá tak dlouho, že bych si stihnul přečíst smsky a to není přehánění. Při padesátce se motor dusí při 6. stupni někde na 1000 otáčkách a po sešlápnutí plynového pedálu neprovede přeřazení na pátý stupeň, ale nastane nekonečná agonie čekání na zrychlení, přičemž vozidlo zvyšuje akceleraci tím víc, čím se blíží rychlosti 90km/h. Jediné řešení je kick-down, nebo to trvale provozovat v režimu S, ale takhle se přece nedá normálně jezdit... Toto naprosto nepřijatelné a z mého pohle…
-
-
- 16 odpovědí
- 3tis zobrazení
-