Motor
Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy
203 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Už jsem tady psal, že mi můj Forman r.v. 93 střikačka propouštěl někde vzduch u posilovače a tudiž to špatně brzdilo ... chyba je vyřešena bylo tam špatne těsnění to je vyměněno a je to ok auto brzdí dobře. Jenže jsem si nechal namontovat LPG a spotřeba se hýbe nějakých 14 l/100km tak jsem jel za plynařem tak dal to na ty hodnoty, které to má být a auto drželo jakoby na sytič kolem 3000 otáček a nechtělo spadnout .... až když to nějak našteloval jinač ... změril to taktéž na benzín a říkal, že je strašně chudá směs a že pokud nebude vyřešen benzín tak se nedá vyštelovat plyn aby spadla spotřeba. Tudiž se chci zeptat jestli nevíte, kde může byt chyba s chudou směs…
-
- 6 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím , chtěl bych se zeptat , po výměně těsnění pod hlavou a termostatu jsem si všiml , že do vyrovnávací nádržky neteče tou slabou hadičkou kapalina , jako předtím , nebo to dělá až když to tam pustí termostat , ale myslím , že motor byl ohřátý dost . Sundal jsem tu hadičku , fouk do ní a pak to začalo proudit , ale druhý den , když jsem na to koukal , tak to zase tudy neteklo . Mám s tím něco dělat ?
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám problém. Mám favorita r.v. 93 je to už stříkačka. Problém je v tom, že mi něco syčí u motoru :-( motor běží krásně potichu všechno ok, ale někde tam něco syčí .... je to v prostoru posilovače brzd od tama to někde jde ... trupky od brzd ok pedal mi neutíka spíš mám dojem na posilovač brzd :-( auto brzí no ale je to takové newím ... někdy to zabrzdi dobře někdy stylem že pedal nejde moc promáčknout a auto nebrzdí zrovna nejlépe ... za to když u tatika ve felině skočím trochu po tom brzdovém pedálu tak můžu letet předním oknem ... natož abych tohle dokázal u mojeho fačka tak si zlomím asi nohu ... v čem vidíte problém? Měl někdo podobný problém ? Nechce se mi k…
-
- 1 odpověď
- 4tis zobrazení
-
-
Mám favorit 135 LX 43kw karburátor,palivo benzín a LPG. Při startování na benzín mi motor chytne ale do 2 sekund zhasne,to se opakuje někdy i 3x.Myslím že pokud je chladněji tak je to ještě horší. Taky jsem vypozoroval že když šlapu rychle na brzdu tak jdou otáčky klidně i na 400. Další věc která je oběvuje je ta že cítím tah motoru jen když sešlápnu plynový pedál max. do poloviny. Pokud ho sešlápnu až nadoraz tak se motor jakoby dusí a netáhne,pokud pedál popustím na polovinu tak cítím jak potáhne.Ještě dodám že když dám pedál na doraz a pak popustím,zústanou nachvíli otáčky a pak teprve klesnou. S LPG startuji dobře a motor ani nezhasne. Ovšem když šlapu na brzdu …
-
- 40 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
cawte ...Neviete niekto poradit čim to može byt ...ked naštartujem favorit 136 tak mi zdochne ...ked drzim v otackach ta ide ...len tym padom ked pustim plyn zdochne ..... je robeny na Lpg/benzin
-
- 8 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, ospravedlnujem sa za zdatne amatersku otazku, ale nemozem na svojom favorite najst srob na vypustenie CELEJ chladiacej kvapaliny. Kupil som ho v krasnom stave s tym, ze fucala kompresia do vody, a orig. majitelia s tym nic nerobili snad 10 rokov. Vybrusil som hlavu, dal nove tesnenie, vybral chladic, preplachol ho, preplachol kazdu cast chladiacej sustavy co len isla, ale nepomohlo to... dva dni a bordel vo vode je spat Hlavne silna silna hrdza, v celom motori bol az nejaky "hrdzavy piesok" alebo co. Chcel by som to vypustit cele (nie len odpojit dolnu hadicu od chladica), ale neviem kde je ten srobik. Skusal som odtiahnut snad aj 4 sroby z predu bloku (pohlad o…
-
- 5 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
ahojky lidičky , prosím o radu. mám formana r.v.93 a během jízdy najednou chcípne . chvilku teda stojím a zkouším startovat ale nic. pak asi po 10 minutách asi až schladne, nastartuje. měla jsem ho už hodněkrát v servisu ale na nic nemůžou přijít a počítač žádnou chybu taky nenašel. někdo mi poradil vyměnit indukční cívku, ale pořád to samé. vyměnili jsme i hlavu a kable ale zase nic. teď už to došlo do stádia, že už ani nechce nastartovat (při startování se normálně točí akorát nechce chytnout, jakoby chyběla energie ale baterka je tam teď nová). vždycky vystříkáme kontakty a někdy párkrát chytne za sebou ale jak ho chvíli necháme odpočinout tak už zase nic. a mus…
-
- 8 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
ahoj.mam formana 94rv.asi tak v 85 km/h zacne skubabat .poradite v cem je problem.tesne pred tim jsem bral benzin.muze to stim souviset?
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Nazdar lidičky chtel jsem se zeptat zda je tesneni pod vičkem karborátoru a zda karborátor obsahuje kuličky tak jako u škoda 120........... mám problém že s mi nezavírá klapka spouštěcího zařízení.nedrží volnoběh a vůbec nemohu nastartovat. Další problém mám jak seřídit předstih když doma nmám stroboskop a nijak jinak mě nenapadlo jak to seřídit. Taky při nastartovaněm motoru sešlápnu brzdu a klesnou otáčky. Při sešlápnutí 3x uplně chcípne. Také se mi ztrácí voda z chlazení a tvoří se mi pěna na olejovém víčka kde může být chyba a protíkat. může to být prasklý blok?? dík moc za rady.
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mam taky problem, uz tu bolo viacero podobnych tem, ale myslim si, ze tento je iny. Pri rozjazde auto strasne skace (trha) a aj pri jazde, pri trochu vacsom pridavani plynu zacne trhat ako keby nedostaval dost benzinu. Neviem co s tym. Sviecky nove, kable skoro nove, AC Pumpa nova, karburator vycisteny sprejom. Prosim poradte...
-
- 5 odpovědí
- 14,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, mám dotaz, doufám že mi poradíte. Jedu s Fanoušem a když nechám zařazeno a pustím plyn tak začne šíleně cukat. Potom bych chtěl vědět čím může být, že si volnoběh dělá co chce, za studena má cca 900 otáček a když se trochu zahřeje tam má cca 1500 otáček a když se zahřeje na provozní teplotu tak má kolem 1100 otáček. Předem děkju za radu
-
- 7 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
při jízdě cuká motor,připadá mi jako by vynechaval ale nevim cim to je prosim poradte. Už jsem tomu vymenil svicky a kabely
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Muj Favorit v posledni dobe vyvadi nasledujici kousky - po zahrati ruzne kolise teplota od stredu az po cervenou oblast. Pokazde to probiha nejak jinak. Jednou se zahreje a rucicka se drzi v pohode uprostred a taky trochu topi. Jindy se zacne rovnou prehrivat a v te chvili prestane topit. Nebo nejdriv je v pohode a potom se zacne hrat a netopi, potom klesne rucicka (jako kdyz otevre termostat) a zase zacne topit a po par km zase to same... Proste se i pri ustalene jizde nahodne prehriva a netopi. Vzdycky netopi, kdyz je teplota vysoko. Voda v nadrzce nemizne, je cista. Ubytek byva, jen kdyz ji pres uzaver zacne vyhazovat ven (coz se nestava vzdy). V oleji jsem vodu nevid…
-
- 14 odpovědí
- 15,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chci se poradit , mam divne poznatky ohledně mého Favoritu 1992 karbec 43kw , kdyz jsu tankovat benzin a otevru vicko nadrze tak strasne zasici asi velkej podtlak , druhej problem je ze kdyz stojim zadkem Fa s kopce nejde nastartovat , musim asi 30 sekund točit pak to chytne na cca 300 otaček !! a musim razantně přidat plyn aby se vše urovnalo když stojim předkem dolu je vše OK , třetí poznatek je že moje Favo je relatyvně líné cca do 3000 otáček pak v něm jakoby cukne a začne táhnout jak drak až do 4500ot. , je to pocit jako by vas najednu někdo začal ze zadu tlačit , nesouvisi tyto tři problémy něak spolu ??? Pak mám úplně divnej dotaz : proč moje výfukové splo…
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ziskal som ( od rodiny) favorit 135L, 1992, najazdene 16.000 km - skutocne ! Cely cas garazovany. Posledny rok stal bez pohnutia. Ozivenie prebehlo bez problemov, az na to, ze pri rozbiehani - prechode z vymacknutej spojky do plneho zaberu, sa z prevodovky ozyvaju skripave zvuky, ako do seba nezapadaly zuby. Po plnom uvolneni spojky do zaberu skripot zmizne. Vlastne radenie OK. Zvuky sa prejavuju iba pri rozbiehani, a pri pridavani plynu po preradeni, ale iba pocas preklzovania spojky. Ked spojku pustam tak, ze pocas pustania spojky je krutiaci moment maly - nic. Plati aj pre spiatocku. Skusal som to tak, ze som oprel predne kolesa o vysoky obrubnik, a na 1. prev…
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Mám takový dotaz. Na víčku dolévání oleje se mi dělá takový bílý "sajrajt" a to dost. Mám podezření na těsnění pod hlavou, ale olej neubívá ani nepřibývá a voda taky ne. Ani to netlakuje do nádobky. Startuje to normálně (jako škodovka 220000km). Stačí když to před jízdou očistím a po 30 km se to tam usazuje znovu. Zpočátku kapky vody a pak tohle. Co to může být?
-
- 16 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, snad svůj problém popíšu správně. Mám favorita na LPG/benzin. 1) ať už při jízdě na LPG nebo na benzin příliš brzy vypíná automatický sytič. V létě mi to nevadí, ale každodenně potřebuju jezdit cca 100km a v zimě je to dost problém, hlavně při jízdě na benzin - motor pak netáhne a ztrácí výkon, musím pak držet motor ve vysokých otáčkách než se zahřeje a jede uspokojivě. 2) při jízdě na LPG motor po zahřátí začne "cukat" a jakoby se dusil. Je to od třetího do pátého rychlostního stupně. Za studena nebo na volnoběh žádné cukání není. Moc děkuju za radu (pokud možno polopaticky, přeci jen jsem baba-amatér).
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj , chci se poradit je toto na tom obrazku k necemu dobry ? nebo jen vyhozeny love ?
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, řeším problém. Rád bych vyměnil motor u Formana. Problém je, že za starší, to znamená, že bych místo stříkačky s katalyzátorem dal karburátor. Mohly by z toho být problémy např na emisích? Dá se kombinovat karburátor s katalyzátorem? V tomhle jsem ztracený.... dík
-
- 8 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém. Pokud moje Fáčko stojí déle jak dva dny je velký problém jej nastartovat. Podle všeho je důvodem spadávání paliva. Po opravdu dlouhém startovaní (na hranici výdrže baterie) motor naskočí a auto jede. Druhý den startuje normálně. Proč spadává benzín? Podtlakem v nádrži? Pomůže (pokud nenajdu příčinu) namontování dopravní pumpy s ručním pumpováním? Máte někdo podobné zkušenosti? Díky za reakce.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Chtěl bych vědět jestli jsou ty čerpadla stejný,mám možnost koupit komplet set za pěknou cenu ale je to na felicii a já mám favorita stříkačku.
-
- 3 odpovědi
- 6,3tis zobrazení
-
-
Caute, mam Favotira 1994 jeden z tech poslednich,1.3MPi,a mam to na plyn.Tak to porad drtim na plyn a ted mi to nejede na benzin!!!. popis problemu : kdyz to nastartuju,tak to neudrzi otacky a hned to chcipne ! kdyz je drzim pod plynem, tak to nechcipne. no a kdyz jedu tak to ma jakoby "zpetnej tah" .. pridam plyn a nejdriv to jakoby zacne brzdit a zpomalovat a pak to asi za 3 sekundy teprve jede ... no a kdyz dojedu na krizovatku tak to opet chcipne benal tam mam .. nevite nekdo kde mam zacit hledat pricinu ?
-
- 14 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravím.. potřeboval bych poradit, koupil jsem Formana rok 94, ale je tam strašně velká vůle v řazení.nikdy nevím jestli tam mám jedničku nebo trojku.Strašně se vyklá do stran. dá se to vůbec ještě spravit? A jestli ano tak na kolik mě to výjde? jestli to má vůbec cenu. díky všem za rady.
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém se svým vozem Škoda Favorit rok výroby 1993.Auto už má elektronické vstřikování. Občas mi to dělá toto: Chci se rozjet a při pouštění spojky mi nezabere plyn -->auto zdechne.Nebo někdy když chci protočit na neutral tak to nejde vytočit.Prostě stojí na 800 otáčkách.Dělá to párkrát do měsíce (5-6 krát). Ještě jsem s tím nic nedělal-začalo mi to dělat nedávno.Neporadil by mi někdo čím to může být? Předem děkuju za radu
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem škodovkářům. Můj problém: Mám Formana BMM (vstřikování) , a motor je hrozně líný. Vůbec se nechce zvedat, maximálka cca 90 km/h do kopce jede třeba jen 50. Vyměnil jsem - Hallův snímač, svíčky brisk DR15YS (special pro LPG ) ,kabely, víčko rozdělovače, palec, vzduchovej filtr. Dokonce jsem si vypůjčil celej vstřikovač - vyměnil,nic. ECU je restartoval - 20 min. odpojeno od svorkovnice. Katalizátor byl docela plný - vykucháno. Komprese změřeny - 11 - 12 bar. ale problém zůstává. Mám tam LPG. Motor jede stejně jak na benzín tak na plyn. Jede stejně na 1/3 sešlápntí plynu tak když mu dam plnej. Akorát je slyšet jak se dusí. Prosím pomoc, už nevim jak dál.
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-