Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem Vdo,

V Karoqu používám navigaci Mapy.cz z iPhonu spojenou s infotainmentem auta přes CarPlay. V zásadě to funguje jak má, s jedním problémem. Po zapnutí zapalování a spojení telefonu s autem dojde k situaci, kdy na 8” displeji auta vice méně náhodně chybí tlačítko Klávesnice, přes které se zadává cíl trasy. Prostě někdy po volbě Hledat se tlačítko Klávesnice objeví jindy se neobjeví. Cíl cesty pak musím zadat přes seznam Cílových bodů a nebo opakovaně zapínat a vypínat zapalování až se to “chytne” a tlačítko Klávesnice se zobrazí. Něco je někde špatně. Věděl by někdo kde ?

• 2 odpovědi
    • 284 zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem JirkaVe,

Zdravím a přeji pěkné svátky. Je tady spousta užitečných informací, ale nikde jsem nenašel, jak jste spokojeni s navigací v novém systému jako takovou. Dá se podle toho jezdit nebo hned přecházíte na Waze apod.? Stojí vůbec za to řešit aktualizace vestavěné navigace? Díky za zkušenosti. Edit: Ptám se protože můj Karoq se bude vyrábět a dodávat v lednu.

3. Zahájeno uživatelem lukas_k,

Ahoj, zjistil jsem že na fóru není obecné téma ke Škoda Connect LITE, resp. nenašel jsem. Jsem s LITE spokojený, protože můj Karoq nemá internet, můžu zapínat hotspot+apku, ale na to jsem často zapomněl nebo prostě neměl čas, LITE mi funguje spolehlivě, pokaždé když je auto nastartované tak se apka připojí přes BT k autu, zaznamenává a nepotřebuji k tomu nijak manipulovat s mobilem. (Vím že existuje LTE CarStick pro připojení na internet/Connect, ale často používám AndroidAuto přes USB data port, takže tam nemůžu mít CarStick) Používáte někdo LITE s Karoqem (nebo jinými Škodovkami/VW group), nebo tu VW verzi aplikace, jste spokojeni? Zajímalo by mě jestli tam …

4. Zahájeno uživatelem laky18,

Ahojte, riesim kupu Karoq-a a rozhodujem sa ci sa oplati priplalit si za 10" kokpit. Je to v ramci Style plus priplatku (530e navyse voci klasickemu Parking paketu). Zabudovanu navigaciu nebudem mat, takze okrem toho sa mi zda, ze je tam rozdiel iba v sirke / pocte zobrazovacich segmentov: 8" - ma 3 segmenty (lavy udaj, cifernik, pravy udaj / resp. ine nastavenie) - uzsi/vyssi, ukazovatele teploty oleja, paliva - vodorovne 10" - ma 5 segmentov (otackomer, stredny udaj, cifernik / mapa / resp. ine nastavenie) - sirsi/nizsi, ukazovatele teploty oleja, paliva - zvysle Oficialne som na skoda strankach/manualoch…

5. Zahájeno uživatelem Miroslav S,

Nejde mi do nového Karoqu připojit mobil Doodge s88. Má Android 10. Je problém v zastaralém Androidu? Nebo-li, když si koupím nový Doodge s Androidem 14 půjde připojit?

6. Zahájeno uživatelem Mirdako,

Všechny pokusy selhaly, tak se obracím sem. Dá se u Karoqu FL s infotaimentem Amundsen přiřadit logo stanice rádia manuálně? Třeba z USB flash? U některých rádií se logo neobjeví a je tam jen prázdný čtvereček... Dle VIN jsem si stáhl loga z update portálu ŠA, ale nikde v infotaimentu nenajdu možnost zvolit externí zdroj pro přiřazení toho loga.. Dle různých návodů zde na fóru by to mělo jít, já tam mám ale pouze možnost zrušit a odejít.. U Kamiqu jsem tam logo normálně nahrál, tu stejnou stanici, co řeším teď, ale už si nepamatuji, jestli tam nebyl nějaký spec. postup. Ale byl to Swing... Nevíte tedy jestli to ten Amundsen umí, nebo dělám něco špatně...? Díky

7. Zahájeno uživatelem Mirdako,

Nevíte někdo kde, nebo s kým se dá řešit problém, resp. chyba v mapových podkladech vestavěné navigace? Prostě zadáte adresu hotelu, navigace hotel hotel zná, naviguje do konkrétního města a tam vás zavede do nějaké vilové čtvrti před nějaký soukromý barák a tvrdí, že jsem u toho hotelu...😒 Odtud mne pak musely vyvézt Mapy.cz cca 8 km na druhý konec tohoto města, přímo před ten hotel...😀

• 2 odpovědi
    • 568 zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Vdo,

Můžete mi někdo poradit jak změnit formát obrazovky 8” , aby zmizela ta velká čtvercová ikona v pravé části obrazovky, viz přiložený obrázek, která bráni zobrazení celého nazvu skladeb, které jsou o něco delší než 3-4 slova. Anebo aspoň zmenšit výšku písma na prvním řádku.

• 0 odpovědí
    • 514 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Guppy,

Ahoj, využíváte USB-C port u zpětného zrcátka? Jediný smysl mi dává autokamera. Ale nemůžu najít nějakou s tímto typem připojení. Nebo se jen vymění kabel?

10. Zahájeno uživatelem Mitzi,

Dneska se mi stahla (3.9GB) a nainstalovala aktualizace a zvedla mi cislo SW z 324 na 330. Da se nekde zjistit co obsahuje? Opravy, vylepseni atd?

11. Zahájeno uživatelem Mirdako,

Rád bych se zeptal, jaký máte teď nejnovější software v infotaimentu? Jdu na přehození kol do autorizovaného servisu ŠA a nějak se netvářili na to, že bych chtěl i aktualizovat sw. Prý to není tak jednoduché. Nechápu... Na tom infotaimentu sice je - aktualizovat software, ale nic mně to nenabídne... Ovšem nezdá se mně, že by za ten rok, co Karoq mám (r.v. 10/2022) nebyla vůbec žádná aktualizace... Díky.

12. Zahájeno uživatelem cilda1,

Ahoj, chci se zeptat funguje vám aktualizace online,např. při vytvoření vlastního poi přes portál škoda connect. Vytvořím, potvrdí mi to že je bod připraven ke stažení do vozu , ale v autě po spuštění škoda connect, aktualizace ,mi to napíše že služba není momentálně k dispozici, cca 14 dní.Ostatní služby online mi fungují,počasí,zprávy,parkování atd.

13. Zahájeno uživatelem Reli1,

Ročný Karoq 30 edition -benzin 1.5tsi 12tisic km,manual.Na displeji mi zobrazuje hlášku: Kompas práve nie je k dispozicii Čo to je

14. Zahájeno uživatelem Mitzi,

Po aktualizaci na SW 330 mi zmizely nainstalovane apky Pay to Fuel/Park. Aktivovane jsem je mel, v seznamu sluzeb je mam, v apce MySkoda je vidim, kartu mam pridanou ale ve shopu v aute je nemam. Ptal jsem se na to i v servisu a prej se mi to snad 'nekdy' objevi. Mate s tim nekdo zkusenost?

15. Zahájeno uživatelem coldric,

Ahoj, můžete se ti z vás, kdo používají mobilní aplikaci My Škoda prosím podívat na údaj o najetých km? Všiml jsem si rozdílu mezi stavy km na těchto obrazovkách: Prohlídka - Podrobnosti o vozidle - Stav tachometru ---> zde se ukazuje údaj shodný s tachometrem ve vozidle Prohlídka - Jízdní data - Celkem km ---> zde se od začátku ukazuje stav o 50km vyšší než je na tachometru Máte někdo také rozdílné hodnoty?

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem KyAeRtOiQ,

Dnes po nastartování hláška Po okliknutí ano

• 23 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Armyk,

Ahojte, asi je to skor vseobecna otazka k skodovke, ale vyberam auto pre rodicov a karoq je kandidat. Otazka je: ako funguje aktualizacia map v pripade Amundsena? informacia od predajcu: bezplatna dozivotne, zakaznik si stiahne odniekial mapy na SD kartu a tie sa potom pouziju v aute informacia z tlaceneho katalogu ku karoqu: aktualizacia je bezplatna na 3 roky (ale bolo to v casti o bezdrotovom wifi pripojeni, takze uznavam, ze to moze suvisiet len s tym) Ako to prosim vas je, pripadne ake mate realne skusenosti? Dakujem

18. Zahájeno uživatelem Mirdako,

Jestli to někdo sledujete, jakou máte reálnou rychlost na tachometru, vůči, např. radaru u silnice? Mně tachometr podměřuje tak o 7km/h. Když mám na tachometru 50, tak vidím na měřeném úseku, že jedu 43km/h. Vím, že je tam nějaká tolerance, ale četl jsem, že u novějších aut by to mělo být přesné.. Kola a gumy mám originál - 17". Když jedu se spuštěným Travel Assistem, tak je to ve městech děsný vopruz jet 43km/h... Hlavně tedy i pro řidiče jedoucí za mnou..😒

19. Zahájeno uživatelem Pitivier,

Ahoj, je tu někdo komu funguje web rádio? Můj Karoq 2022, amundsen. Web rádio v nabídce je. Pokud ho vyberu a pokusím se vyhledat nějakou stanici, tak jen dlouho načítá a poté se objeví hláška, že webové rádio není nyní k dispozici, opakujte později. Auto je online, vše ostatní funguje v pořádku. Nedělal jsem si z toho hlavu, ale už to bude měsíc co auto mám a zatím to ještě nešlo 😁

20. Zahájeno uživatelem Guppy,

Tak jsem dneska zjistil, že ŠA změnila balíčky aplikací pro infotainment ( traffication, zprávy, kalendář a počasí, které byly doposud jednotlivě objednávané) do jednoho kompletu, nazvaného Smart apps bundle. Nicméně cena aktivace na rok je velice příznivá 119,- Kč. Jednotlivě to dřív vycházelo dráž. Aktivováno, tak uvidíme.

• Díky
    • 7 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem vqvq,

Ve specifikaci Karoqu mám infotainment Bolero - bluetooth, web rádio, digitální asistentka Laura, bezdrátový SmartLink Auto mám cca 2 mesíce. Telefon furt stejný Samsung S22 Ultra Android auto mi zpočátku bezdrátově fungovalo, teď odhadem poslední 2 týdny permanentně vypadává. Spojí se, za třeba minutu hlásí 'rozpojeno', pak dotaz na připojení a furt dokola - naprosto nepoužitelné. Máte někdo tip, čím by to mohlo být a jak to vyřešit? Můžu zkusit to používat s drátovým USB připojením, ale to je otrava při pojíždění furt to zapojovat třeba jen pro hraní muziky z telefonu :-( Konzultoval jsem se servisem a docela šok. Prý možná mám…

22. Zahájeno uživatelem vqvq,

Zkusil jsem do přihrádky dát Galaxy S22 Ultra, ale po krátké době se odpojilo Android Auto, telefon hlásil, že je přehřátý. I běžné bezdrátové nabíječky za pár peněz mívají uvnitř malý ventilátorek na chlazení. Tady není? Nebo mi nefunguje? Obávám se, že v létě to bude už kompletně nepoužitelné Máte s tím někdo zkušenosti? Dík

• 13 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem liška13,

Řešíme s kolegou takovou malou záhadu, Vlastní vozidlo Škoda Karoq R.v.2022 facelift navigace Amundsen....prvotnně se mu vlevo nahoře v tzv. stavovém řádku zobrazovaly při zapnutí navigace bez určení cíle názvy ulic a čísla cest, kde se nachazel, ale teď se mu tyto informace již nezobrazují...Nevíte někdo prosím, čím to je a kde to popřípadě změnit??? Nikde to nejsme schopni dohledat...děkují za případnou odezvu...

24. Zahájeno uživatelem Kamila0,

Zdravím, mohu se zeptat jak lze přehrát písničky z mobilu u Superba II přes iOS? Děkuji za rady!

• 0 odpovědí
    • 915 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem IPete,

Ahoj, nedávno jsem přebral nového Karoqa 2.0 TSI Sportline MR2021 a v infotainmentu nemůžu najít některé nabídky, které jsou návodu. Jde o nabídky popsané v manuálu jako "Informace sport", "Drive green" a "Stopky na infotainmentu". Je i docela zajimavé že stopky(Laptimer) mám ve virtualním kokpitu ale v infotainmentu podle návodu nikde. Příkládám obrázek kde jsem hledal. Není tady někdo kdo má teď taky nového sportlina? Máte tam ty nabídky nebo je chyba jen u mě?

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.