Clint Vloženo 6. Květen 2015 Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 Pokud by to někoho zajímalo dostalo se mi do ruky aktuální analýza VERVY DIESEL na Benzině v Liberci pobočka Chrastavská ulice. Rád se podělím. Heslo je 347. http://ulozto.cz/x3wfk2uP/analyza-verva-diesel-cs-c-347-liberec-pdf Jsem rád, že kvalita je velice dobrá a tím i radost z nízké spotřeby. Já mohu jen potvrdit, od doby, co tankuji jen Vervu se mi nestane, že by auto někdy delší dobu stratovalo, chytí jak se říká na první našlápnutí, rsp. stisknutí tlačítka Rovněž spotřeba šla určitě o půl litru dolů.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 Sem dneska tankoval druhou nádrž BP Ultimate Diesel (cena velmi příznivá ), vynuloval sem MaxiDot a když sem v garáži kouknul na spotřebu tak hodně slušný na povahu terénu a styl kterej sem jel + neznalost cesty, bylo to ještě o deci níž než když jedu na pohodu s rodinkou po rovinách tachometrovejch 95-100km/h. Drobátko sem spěchal a byla to samá serpentýna a do kopce a z kopce, občas nějakej ten traktor jak je v Rakousku v sobotu zvykem prostě všeho chuť a spotřeba 4,3 s průměrnou rychlostí 70km/h. Buď se to počítadlo zbláznilo nebo tomu motoru ta nafta chutná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 Ultimate Diesel je úplně nejvíc. Mám s tím nejlepší zkušenosti. Kam se hrabe Maxxmotion a Verva Diesel. Bohužel v našem Kocourkově (ČR) k nesehnání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 (editace) Koukal sem do Technickýho Listu a asi nekecaj Tuhle sezónu se k němu dostanu častěji a vychází mě zatím o chlup levněji než Maxx u nás i v Rakousku. Editováno: 9. Květen 2015, autor: šulda 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 13. Květen 2015 Sdílet Vloženo 13. Květen 2015 mam síce DSG 6st. ale táto téma tiež poslúži, lebo mám motor 1,9 tdi 77 kW PD. kto tu má ešte DSG a akú máte spotrebu? mne ukazuje priemernú spotrebu /plus mínus/ 6,3 l /100 km. jazdím aj mesto, aj krátke vzdialesnoti, aj diaľnicu občas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 Hlavně něco, kde není ta podělaná řepka....stačí, že je všude na polích Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wejgll Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 mam síce DSG 6st. ale táto téma tiež poslúži, lebo mám motor 1,9 tdi 77 kW PD. kto tu má ešte DSG a akú máte spotrebu? mne ukazuje priemernú spotrebu /plus mínus/ 6,3 l /100 km. jazdím aj mesto, aj krátke vzdialesnoti, aj diaľnicu občas. DGS nemám, ale dlouhodobou mám 6,0l/100km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 lebo mne jeden chlapík čo robí autá povedal, že 6,3 je vysoká spotreba /vraj/ a ja hovorím, že mám DSG a on že veď práve preto. tak preto sa pýtam, akú máte spotrebu, či to moje auto žere tak moc a či je to netradičné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Ta spotřeba je adekvátní. Vše je o jízdním stylu a podmínkách v kterých jezdíš. DSG má o něco málo větší spotřebu než manuál. Takže jsi OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Podle me mas taky spotrebu v pohode. Ja mam s manualem dlouhodobou spotrebu nejakych 6 litru (v podpisu to je presne), trasy odhaduju tak 40 % dalnice, 40 % mesto, 20 % okresky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 22. Květen 2015 Sdílet Vloženo 22. Květen 2015 díky za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 22. Květen 2015 Sdílet Vloženo 22. Květen 2015 (editace) to kocur.peto, jak kluci píší, je to o tom, jak s tím jezdíš. A vím, že je tohle táma o OII, ale jen pro představu, měl jsem starší 1,9TDI PD ve FI a byl jsem schopen jet z Brna do Prahy za 4,3l/100km, ale to jsem nespěchal a táhl se za kamióny. A nebo naopak, když jsem jel z Brna z práce domů (cca 20km), tak než jsem se vymotal z města a pak kousek po dálnici, při svižné jízdě byla spotřeba klidně i 7,2l/100km. Editováno: 22. Květen 2015, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 22. Květen 2015 Sdílet Vloženo 22. Květen 2015 súhlasím s tebou Jarys - že je to závislé od štýlu jazdy. skôr som chcel vedieť či to nie je až príliš vysoká spotreba. tých 6,3 l/100 km /priemerná/ - pri skoro každom dotankovaní do plnej nádrže niekedy jazdím do práce iba 2 km alebo sa motám po meste a zasa ani nevynechávam ani diaľnicu. /120-140 km/h/ a ďalej - podľa palubného počítača mi spotreba absolútne nesedí lebo keď si dám pomer - počet natankovaných litrov / počet najazdených km x 100 tak mi vyjde iná spotreba ako ukazuje maxdot. kdesi na fóre som čítal, že sa to dá cez pripojenie cez PC upraviť z hodnoty 100 na 105 a malo by to sedieť s reálom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Pozn. pred časom som mal problém s autom /v sekcii DSG prevodovka je o tom popísané/ - turbo robilo problémy a po odstránení problému som dokonca mal spotrebu na 100 km - 5,3 l /skutočnú!!!/ - teda pri skoro prázdnej nádrži dotankované doplna, vynulované počítadlo na tachometri aj vymazanie cez palubný počítač /spotreba obe pamäte, aj počítadlo prejdenej vzdialenosti/ a pri ďaľšom vyprázdnení nádrže a natankovaní doplna: - počet natankovaných litrov / počet predchádzajúch prejdených km * 100 bolo to síce 70 % diaľnica a 30% mimo obce ale ešte nikdy odvtedy čo mám O2 DSG som nemal takúto spotrebu /takže aj s automatom sa dá dosiahnuť takáto spotreba/ a ďalšie dotankovanie a jazda nie až tak často po diaľnici mi robí spotrebu 5,5 l/100 km. - kažodpádne - palubný počítač na O2 neukazuje skutočnú spotrebu - resp. ukazuje o 0,5 l menšiu. to by som mal spotrebu dokonca 4,8 l/100 km :-) pozdravujem :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Že palubák v drtivý většině kecá směrem dolů je známá věc, dá se udělat korekce aby nekecal, např. přes VAG. Já mám teď natankovánu 6. nádrž toho Ultimate Dieselu a poslední dvě spotřeby byly 4,49 a 4,75. To sem nikdy před tím neměl a styl sem opravdu nezmněnil ale třeba začaly panovat příhodnější klimatický ppdmínky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 šulda - tak to je fajn, že máš takú super spotrebu ... no na manuálnej prevodovke je nižšia spotreba to je jasné ... ale aj tak je to slušná spotreba. Ten ultimate diesel fakt asi robí zázraky ... lebo tie klimatické podmienky nie sú vždy ideálne :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Zázrak to nebude ale lepší je určitě. Dneska sem jel 93km, většinu v AT, terén hodně pestrej, na můj vkus moc obcí průměrná rychlost 66km, žádný plachtění jen dobržďování motorem před obcema, tu jejich stovku sem zas až tak nedodržoval (nikdy sem u nich nezažil měření mimo obec) a v garáži sem čučel na 4,3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasek Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 já teda aktuálně 3tí nádrž verva diesel, spotřeba dle tankování 5,4 L . trasa pořád stejná, navíc ještě 16" zimní pneu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 Tak to se máš čím chlubit zimní pneu v létě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocur.peto Vloženo 1. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2015 neboj nie je jediný ... :-) aj u nás Slovensku majú niektorí vodiči takú zásadu, že zimné pneu sa neoplatí meniť lebo za chvíľu je zasa zima :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dvorcidlo0 Vloženo 21. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2015 6,3 je na DSG a jemne svižnejšiu jazdu v pohode. Ja mám dlhodobo na O2 7 litrov - veľmo svižná jazda a napríklad SVK - Chorvátsko 6,6 tam 6,8 nazad - mesto bežne 8 - 10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda89 Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 Zdravím, moje spotřeba po Praze je kolem 6,3l - dlouhodobá. Nejezdím po Jižní spojce a dálnice mi taky nic neříká. A mám opravdu lehkou nohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka mz Vloženo 1. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2015 (editace) Já sleduju dlouhodobou spotřebu pimodle tankovaní už skoro 35tkm a spotřeba se pohybuje kolem těch 5,9l viz obrázek. Letní 205/55 r16 foukám na 2,3 a zimní 195/65 r15 ty foukam na 2,5 a jezdím 30 km do práce a z toho víc jak polovina dálnice. Je to z aplikace "evidennce spotřeby vozidel" na Windows phone Editováno: 1. Říjen 2015, autor: jirka mz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecDuchu Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 (editace) Panove, mam Octavii II Combi 1.9TDI BLS (s DPF) z Nemecka. Zajimalo by me, o kolik vam promeruje spotreba na palubnim pocitac. Ja jsem zkousel zprvu metodu tankovani do plne (ze stejneho stojanu) a vychazi mi rozdil min. 0.7l/100km. To se mi zda pomerene velky rozdil. Zkusim to pozorovat na delsim intervalu. Dale mam problem dostat se spotrebou (realnou) pod 5,5l/100km. Jezdim hodne dalnice ale vetsinou pomaleji tak 120km/h tacho. Umim jezdit hodne citlive s lehkou nohou. Pri teto rychlosti bych rekl, ze by mohla byt spotreba lepsi. Mozna je to tim, ze mam kombi a navic DPF. Diky za odpovedi! Editováno: 4. Prosinec 2015, autor: LovecDuchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Mam taky BLS kombi a palubak lhal o 0,4 l to jsem prenastavil, ted ukazuje +- presne a dlouhodoba spotreba na dlouhych trasach za poslednich 100 tis. km je 4,2 l podle tankovani, jezdim na spotrebu. Dalnice ale minimalne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.