Krenstik Vloženo 1. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2011 (editace) Zdravím všechny, už pár let mám 2,5 Supa původem z It. Brácha má Audinu a "přídavné topení", které mu v zimě pomáhá vytápět než se ohřeje motor. Dlouho jsem mu to záviděl a až díky kolegovi s OII, kterému jsem něco hledal v Etce jsem zjistil, že do Supa jde tohle topení asi taky. Dotaz je rychlý, máte někdo s 2,5 ( možná mají všechny motorizace) přídavně el. topení, které po startu vytápí než se ohřeje motor? Resp. Už to někdy někdo dodělával? :-) Editováno: 1. Prosinec 2011, autor: Krenstik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 2. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2011 Nemám zkušenost se Supem, ale v jiných vozidlech ano. Buď jako přihřívač (orig zástavba) nebo nezávislé topení. To jsem i dodělával - teplovodní Webasto. Co bys potřeboval vědět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
harmis Vloženo 7. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2011 A da sa neako zistit ci ho tam mam alebo nie. napr.podla VIN ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 8. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2011 mělo by jít.Jako přídavná výbava by to mělo jít vyčíst Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zárubič Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 Nazdárek já to topení mám a je to fakt super věc.Hlavně to šetří motor v zimě.Je to od firmy Webasto a má to označení T80.Je to na dálkáč a dosah to má až 600m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanny84 Vloženo 4. Únor 2012 Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 To přidavné topení je určitě perfektní věc. Může nám někdo sdělit, kolik to tak stojí (materiál + práce)? Chtěl bych si to dodělat do 1.9TDi, pokud to půjde . Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 5. Únor 2012 Sdílet Vloženo 5. Únor 2012 no nevím jak superb ale kamarád si to dělal na vw golf IV kombi a stálo ho to 30 000kč takže levné to asi nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 5. Únor 2012 Sdílet Vloženo 5. Únor 2012 To přidavné topení je určitě perfektní věc. Může nám někdo sdělit, kolik to tak stojí (materiál + práce)? Chtěl bych si to dodělat do 1.9TDi, pokud to půjde . Díky! Pokud nebudeš trvat na novém,dá se pořídit levněji starší.Kupoval jsem na Aukru za 10 tis Webasto analogové.Jsou i CANová,tam by byl zřejmě problém s insatlací.Ještě je třeba koupit systém ovládání,je možnost spínací hodiny.dálka nebo GSM.Já jsem použil hodiny,cca 1000,-starší a neorigo GSM také z Aukra.Instalováno na podzim,škrabku a rozmrazovač ani nevozím a motor neví,co je studený start,nastupuju do vyhřátého auta.Skvělá věc. http://tr.aukro.cz/nezavisle-topeni-webasto-thermo-top-analogove-nove-i2102339764.html http://tr.aukro.cz/nezavisle-topeni-webasto-thermo-top-c-analogove-i2099451889.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Čau. Nemáte někdo zkušenosti co na to Webasto říká baterka?Na kolik ju to vymlácí?? Když se to zapne na cca půl hodinky před startem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 mam webasto a je to vpoho, kdyz clovek dodrzuje navod ze by si mel topeni poustet jen na maximalne stejnou dobu kterou si jezdil... a baterka zatim naprosto bez problemu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Tak to je fajn.Jen se tě ještě zeptám,za jak dlouho po zapnutí,ti to začne hřát,chladící kapalinu a interiér?Někde sem kdysi slyšel že až po 15min.To je blbost ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 no nevim kdyz to prederivam, trebas v ramci nejake neplanovane cesty tak auto se roztopi po cca 3 minutach jizdy z parkovani v 0-3°, kapalina se ohreje trochu pozdeji. jinak mam nastaveno 20 minut i v -16°C kdyz jsem jel tak jsem mel za tu dobu v aute 22° a to stalo auto venku na mraze... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Díkec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Zmesti sa to niekde aj na 2,8mu? Uvazujem tiez nad tym nakolko auto stoji vonku na mraze, aj ked ohrieva sa rychlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 urcite tam nejaky model od webasta pujde - akorat ta cena domontovani je pekelna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr vlach Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Slyšel sem na diesel je to o něco levnější.V Brně to prej montuje chlápek za cca 30tyček.Je to reálná cena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 jj to tak nejak odpovida, me rekli ze mezi 30-40 se to pohybuje u dieslu a u benzinu cca o 5 vic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gaston 1 Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Ahoj. Webasto je dobrá věc,mám ho v 1,6 a naprostá spokojenost.Je -20°C,máčknu ohřeje to motor,nemusím škrábat přední okno a ještě je v autě tepleji,než venku.Nemám dálkové ovládání,ale stačí spínací hodiny. Nejezdím pravidelně,tak to spínám ručně.Cenu najdeš na stránkách Webasto i s montáží.Spotřeba není velká, vyjíždím už se zahřátým motorem,tak se to vyrovná,než když jedeš se studeným. Doporučuji všem. Gaston 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanny84 Vloženo 18. Únor 2012 Sdílet Vloženo 18. Únor 2012 To Mikl: Děkuji! Bohatě mi stačí "jeté", na nové si nepotrpím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
supr Vloženo 23. Únor 2012 Sdílet Vloženo 23. Únor 2012 (editace) Zdar taky sem dodelaval bufíka Webasto Thermo topC analog do 1.9 tdi . mužu poradt přes SZ Editováno: 23. Únor 2012, autor: supr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacewerk Vloženo 5. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2013 To já nezávislé topení nemám ale přídavné topení origo z výroby tam je :-) zajistí, že auto topí cca za 2 min po nastarování a to je super. A myslim ze to má každej superb, (za předním nárazníkem na straně spolujezdce je od toho výmenik.... ale nezávislý topeni at jenom horkovzdusný bych si taky nechal libit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 5. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2013 to určitě nemá každej superb, tiše závidim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacewerk Vloženo 6. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2013 tak to me mrzi, myslel sem ze to davaj do vsech... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 6. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2013 To Spacewerk: Přídavné topení? To slyším ale opravdu poprvé. Jak to jako funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacewerk Vloženo 6. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2013 (editace) jak řikam po nastartovani ted kolem nuly mi to topi do dvou minut.... pídil jsem se proč, protože okina mi začla topit tak při nejlepšim za pet a vic minut.... a bylo mi sdeleno, při jedný rozebiračce, že ten chladič za přednim nárazníkem na strane spolujezdce je chladič od předehřevu.Mel jse mza to ze to tam mám každej S...co vim tak O1 mela na předehrev tři svíce.... jak to funguje jak píšou nahoře jako přihřívač než se ohřeje motor celý...ale detaily netušim každopádně tam mám ten chladič co je označen číslem 14 na obrázku v první odpovedi tohoto tematu... Editováno: 6. Listopad 2013, autor: spacewerk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.