Přejít na obsah

1,4 16V 63 kW, opakovaný studený start


Doporučené příspěvky

No ja som sa teraz babril s autom svagrovi vycistil som klapku a par brkotin a tiez ma blbe starty ci v zime alebo v lete tak pri  vymene filtra som sa mu pozrel na ventil odvetrania nadrze jasne ze valeo auto studene po 2-dnovom stati pri od -8 do -3°C tak ze vyskusam de je pes zakopany, odpojil som ventil od hadicky do sania strcil do hadicky stupel od nafukovacky otocil klucikom a start na prvy krat  tak teraz jazdi sice s obcas rozsvietenym checkom ale startuje na brnk, no skratka musi sa kupit novy ventil stoji 35€ bosch takze v pohode len teraz medzi sviatkami je to problem, len mi je divne ze pri - 6°c nie je nejake velke vyparovanie benzinovych par

Já už to zkoušel před měsícem,jak popisuješ.Na týden jsem ucpal přívod k ventilu,ale nevyndaval ventil...aby to případně nehlásilo chybu.Tak starty ok.Tak jsem si pujčil novej Bosch a to samé jak dříve.Tak jsem vrátil to zpět.Ale zase mi to po měsíci nedalo(protože teď v mrazech starty děs)

Tak jsem zase ucpal hadičku k ventilu a chytá to při  -12 na cvrnk.Tak pak jedině jak...co ovládá ten ventil.No zatím je to ve věci zkušební....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fábíku ty to máš krásně připravené, lupni video do mobilu, nebo do tabletu a hurá do servisu. Tebe odpálkovat nemůžou, že se neprojevilo. Na to jsi dobře připravený, aby ti to tam celej den stálo, pak to šli zkusit a řekli ti, že se neprojevilo.

 

Ale pokud se to neprojeví u nich (nebo to nepřiznají), tak se na to stejně vymluví a co zmůžeš. S těmi opakovanými starty jsem dopadl stejně. Na videu jsem jim ukázal v čem je problém, nasměroval jsem je na ventil nádobky s uhlím a stejně nic. Vyčistili škrtící klapku (auto mělo najeto asi 1500 km) a řekli, že diagnostika nic nehlásí. A tím to v podstatě skončilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já to měl ze začátku ještě horší...v září jsem jel pro nové auto a už v listopadu na servis.To chytlo krchlalo a chcíplo,pak až asi na pátý pokus chytlo.

To už svítila kontrolka motoru.No ale bez závad....pak se přehrál jen soft.To jako něco zlepšilo,ale jinak jak vidíš na tom videu.Už to bylo asi 20x na diagnostice v průběhu tří let a nic.Tak jsem se dal do pátrání už sám a taky už si nějak člověk zvyká.Ale zase když tu čtu recenze na 1,2 tsi tak vlastně můžeme být raďi

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ja mám čerstvo po výmene zdvihatok v motore a to je blbosť aby to pomohlo, mne klepali tak preto som vymenil.  A tie štarty to určite neovplyvňuje. To sú toto keci zo servisov.

 

 

Ono to totižto vypadá tak, že keď to štartuješ na 3-5pokus ako keby to nemalo zrovna benzín. Tlak v palivovom systéme je OK ?? Podľa mňa ano. POdľa mňa je to záležitosť toho blbého odvzdušnovacieho ventilu inak fakt neviem. A aby ti to nenaskočilo aspoň na 3valce neni možné, to by bolo podozrenie na vstrek alebo sviečku alebo zapalovaci modul.

 

Môžeme byť radi, že s týmto motorom sú len tieto problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dneska ráno cca 20 stupňů a auto přes noc stálo. Čerpadlo normálně natáhlo benzín, při otevření dveří. První start se tak 2...3s hádal, kdybych delší dobu nepodržel klíč určitě by to zdechlo. Otáčky pak vyskočily na cca 1000 a bylo znát, že se s tím motor tak nějak neumí domluvit. Tak jsem to vypnul, nastartoval znova a všechno už ok. Mám najeto 1500km a všimnul jsem si toho dnes poprvé. Jinak auto startuje na cvrnknutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde o to jestli to je závada nebo vlastnost či něco kvůli euro 5 :-) a jelikož to vypadá, že se to objevuje dost často a hlavně i u nových kousků, tak těžko říct :-) zatím se mě to stalo poprvé, tak se uvidí časem ;-)

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...