Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
Vloženo

já vím, že se ti jedná o ventily, ale já u jeho přestvby nebyl, takže nevím jak se staví firma k těmto VW motorům, ale obecně VW nemá s ventily problém, avšak už jsem také někde zaslechl že některý VW motor se dělá v Mexiku a tam že problém nějaký je, ovšem neporadím jestli je to zrovna tento.

Vloženo

Vladimir Kalandra: jak už tady uvedl Malta, mám Rooma 1,6 předělaného na LPG, sekvenc Tartarini EVO 08...

Žádné přimazávání nemám a co vím, tak ani není nutné. Navíc škodovka tento motor jako jediný používá v kombinaci s LPG z výroby v Octavii a to bez nějakých úprav a bez přimazávání ventilových sedel, tak si myslím, že už to samo by mělo mluvit za vše, tedy že není třeba se něčeho obávat

Vloženo (editace)

Kata-he-kasa: no to je věc názoru...

A myslím si, že víc než o spotřebě je to o km nájezdu/rok. Pokud auto používáš v úterý a v dubnu nebo na cestu do kostela a zpátky, tak chápu, že ti lpg přijde jako blbost, ale pokud najezdíš min. 15t km/rok a víc, tak se ti lpg jednoznačně vyplatí a návratnost investice je rychlá

Editováno: , autor: Wassermann
Vloženo

dávat plyn do auta, který žere 7-8 litrů?to je přece zbytečnost, dyt benzin zas tak drahej neni.

tak mi řekni pro koho by pak byl celý LPG auto-průmysl, kdyby předělávali na plyn jen majitelé Hammerů, Voyagerů a podobných rozchlastaných amerických srač.k? Vždyť spotřebu kterou uvádíš má dnes 90% aut. Já dělám jen do práce ročně 20t km a nedokáži si to představit to absolvovat na beneli při dnešních cenách. Ale je to také o tom, že já už 14 let nejezdím na nic jiného zatímco ty jsi ten pocit vzít plnou za 600-800 :kol-47: ještě neokusil :kol-28:

Vloženo (editace)

Wassermann - "Navíc škodovka tento motor jako jediný používá v kombinaci s LPG z výroby v Octavii"

A já myslel, že tento motor vychází konstrukčně z motoru 1.6 FSI a s motorem z Octávie nemá nic společného.

Octavia

1.6 74Kw

Kódové označení: AEH(4/97>), AKL(8/97)

Zdvihový objem: 1595ccm

Emisní limit: EURO2(AEH), EURO 3(AKL)

Vrtání/zdvih: 81/77,4mm

Válce/ventily: 4/2

Max. výkon při otáčkách: 74Kw při 5600ot./min.

Max. točivý moment při otáčkách: 145 při 3800ot./min.

Kompresní poměr: 10,3:1/10,5:1

Škoda Fabia II

1,6 16V/77 kW

Kódové označení: BTS

Zdvihový objem: 1598

Vrtání x zdvih [mm]: 76,5 x 86,9

Válce/ventily: 4/4

Nejvyšší výkon [kW/ot/min]: 77/5600

Nejvyšší toč. mom. [Nm/ot/min]: 153/3800

Kompres.poměr: 10,5 : 1

Editováno: , autor: .Honza.
Vloženo

No nevím jak je to s vývojem motoru a z ktereho motoru vychází.... Každopádně asi opravdu přimazávání není potřeba. Díky všem za názory. Ohledně toho, zda se plyn vyplatí či ne, je samozřejmě individuální rozhodování. O tom, že s LPG jsou i další výhody, např. větší akční rádius jak říkají (tzn delší dojezd i s benzinem), v neposlední řadě dnes dost často diskutované emise a ekologie provozu, tak i to, že v motoru nevzniká karbon jako při benzínu a olej má delší životnost.....

Ono všechno má svoje + a -, je jen na majiteli to zvážit. a pokud si najedes víc jak 15tkm tak není o čem přeýšlet.

Mužu jen otazku, na kolik tě přestavba vyšla? A co znamená to OBD? To jako že to přímo komunikuje s jednotkou motoru po sběrnici? Že nejsou použity klasický drátový propojení na vstřikovače, zapalování atd? Nebo jakej to má přínos? Nevíš??

Dík

Vloženo

můj tříhrnek stál 26500, čtyř by měl být o litr dražší. Jednotka sleduje krátké a dlouhé korekce a podle toho doalďuje. U starších systémů musel servisák jezdit ještě s testerem napíchlým na diag.zásuvku ŘJ motoru a sledovat korekce a podle toho si hrát s mapama. Tato nová LPG jednotka to umí sama. Takže hlavní přínos to má pro naladění

• o 1 měsíc později...
Vloženo

1.6 16V BTS není s 1.6 8V v Octavii přímý příbuzný. V době, kdy není nutné vozit rezervu o plynu přemýšlím taky. Ale až do nového auta, hned po zajetí. Do současného už to dávat nebudu.

• o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...