Přejít na obsah

Koupě Octavie II


Lancelot

Doporučené příspěvky

Jednu jsem 112Kw jsem na Sauto viděl... ale nevěděl jsem že byly jen pro rusko. Jezdím průmyslovou z Čakovic do Hostivaře. Takže pár světel tam je. Se svojí starou 1.8T to jezdím mezi 8,5 a 10,5 podle provozu. 

Nevím o kolik by byla 1.4TSI slabší a úspornější v reálu. Prý když v ní sedí 3 lidé, tak je líná a ještě žere víc než ta 1.8, ale nemohu soudit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve městě příliš úspornější nebude, bohužel.  :kol-34:   Línější, no to je - rozdíl ve výkonu oproti 1.8 TSI je samozřejmě při zátěži, či pod plynem znát. To je bez debaty. Ovšem mimo město je úspornější 1.4 TSI, pokud z ní tedy neděláš "závodní" auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některé jednadevítky měly problémy s hlavami, některým z roku 2009 pak odcházely motory, vyjely vadné kusy a ojnice prorážely hlavy válců (osobní zkušenost z rodiny). Problémů bylo více, zpravidla pak se setrváky.

Takže globálně se nedá říci, že je to bezproblémový motor, ale souhlasím, že když je dobrý kus, motor auto přežije ;)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky záleží na údržbě atd. Vydřený vačky jsou třeba hodně o údržbě ale vymačkaný uložení vstřikovačů už je konstrukčně nepovedený. 1.9 TDI PD není zdaleka tak dobrý jak si někteří myslí ale pokud je s ním dobře zacházeno tak se to dá, u ojetiny to má své ale :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem

Chtěl bych Vás poprosit o jakousi konzultaci,chtěl bych vyměnit auto  mám stávající Oct. I 1,9TDI 81 kw 1998 už dosluhuje. Vyhlédl jsem si  na AutoPOP vHavl Brodě  OII 2,0 TDI 103kw.zde je odkaz na vůz v nabídce je to  od spodu 6tá  za 163 tis.Poradíte prosím  naco si dát pozor.Bazarník mi tam dokládal servisní knihu a  haldu faktur za  provedené opravy.Mělo by to mít novou  spojku  komplet + rozvody.Na pohled vypadá celkem dobře ale nejsem  až takový odborník a upřímě  u těchto aut  se toho  na place asi moc nevykouká.http://www.cars.cz/xchanger/custom/autopop/cl.jsp

 

win TMBBE61Z652064985

POKUSIL JSEM SE ZDE KONTAKTOVAT JEDNOHO UŽIVALTELE O OVĚŘENÍ WIN  ALE NEVÍM JESTLI  SEM JEŠTĚ CHODÍ  TAK  JESTLI NĚKDO MŮŽE PROLUSTROVAT  VÍŠE UVEDENÉ WIN 

MOC VÁM DĚKUJI ZA PŘÍPADNÉ  RADY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvody  by měly být podle servisky 40 tis. já ty faktury zatím moc neporlejzal  neboť jsem tam šel jen na náhodu a to auto mě zaujalo ale ještě to  neznamená  že ho hned chi koupit.Rád bych ho prolustroval  než dojdu  k nějakému  závěru.Prohlídka v aut. servisu je samozřejmost .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wittmann - dohadovat se nebudu, ale myslím si a mám vyzkoušenou 1.9TDi v jedničkové a chvilku i v dvojkové Octavii a nemůžu říct ani béé. Spotřeba a výdrž neskutečná... Ale abych se opravil. 1.9TDi je jeden z těch lepších motorů :)

shodou okolností teď vyplavalo jedno "jednadevítkové" téma :

http://forum.skodahome.cz/topic/84877-zlomen%C3%A1-ojnica-19-tdi-pd-77-kw/

v jedničkové octě byl úplně jiný motor...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim všechny odborníky s prosbou o radu :-)

Mám v merku dvojkovou Octavii, konkrétně tuto - http://www.autobazarburda.cz/moto-skoda-octavia-2-0-tdi-elegance-detail-1960
Závady a neduhy tohoto motoru mi jsou dobře známy, prolezl jsem toho tunu, na druhou stranu se i v inzerci najdou kousky, který maj přes 300 tisíc, takže jezdit musely a jak dále všichni víme, každý motor "má to svoje" ;-)

Proto se ptám, tohle konkrétní auto, tenhle motor, nájezd, výbava a cena - šli byste do toho? Historii vozidla mám DŮKLADNĚ prověřenou, takže vím, že km a vše ostatní sedí...ale stále mi vrtá hlavou, jestli to tzv. "risknout" nebo radši hledat jinou motorizaci.

 

Děkuji všem za odpověď/názor :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...