Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.


rsrsrs

Doporučené příspěvky

Lucasse:

 

Předem podotýkám, že auto se mi líbí a o jiném než oktávii neuvažuju.

Mám jen obavu, že auto nevydrží tolik co předchozí modely.

 

Jsem zklamán kvalitou zpracování, výbavou, cenou.

 

Největší šok byl z motoru 1,6TDI. Takovýho lenocha jsem opravdu nečekal.

Pro moje ježdění, převážně po Praze, cca 40tkm/rok teď opravdu nevím jaký motor vybrat.


U zatím nejvyšší verze Elegance se dá čekat pořádná výbava, u škodovky ale ne. Vše za příplatek. Vzhledově
laciné otřesné rádio Swing, to je jak z fábie před deseti lety. Kde je LED denní svícení?

Okolo madla dveří plast a v kapse dveří kobereček? To jsem ještě neviděl a nechápu tuto inovaci.

Ta hliníková lišta co je na všech dveřích má ze spodu ostrou hranu, jako by nedoléhala. Vím je to
detail, ale co jsem to našel tak tam ruka pořád šátrá a hlava se ptá proč?

Celkově ta výplň dveří, při mírném poklepu působí rozklepaným dojmem, sklo by mohlo být silnější.

O nedoléhajícímkastlíku už se tady psalo dost.

Ta obálka okolo baterky je opravdu k smíchu.



Při uvedení auta novináři anoncovali jak se nová Oktávka posouvá o třídu výš.

Když jí srovnám s obyčejným Fokusem v základu, který se nikam nesnaží posunout, tak jí chybí šestka a pořádná zadní náprava.



 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud budeš vyzvedávat přímo v Bouli v Zákaznickém, tak tam to občas stihnou i za 3 dny. Ale záleží na tom, jak moc předávacích termínů tam zrovna mají ;)

 

Tak dneska mi volali, že auto je už v Zákaznickém, že si mám jít oběhnout platbu a domluvit si že mi to daj na značky :) docela mě překvapili za 4 týdny mít hotové auto :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dnes som objednal OIII 1,4TSI Elegance ( na Sk je ina vybava ako v Cz), farba modra Race, dodavka do 6 tyzdnov ;)  . Moja podmienka bola previest sa na benzine, a to sa dnes podarilo, bola to sice len 1,2TSi 77kW, no to mi stacilo. Presli sme asi 24km, cca 2km v meste aj s tankovanim a potom mimo mesto aj rychlostnou cestou. Auto malo najazdenych len 19km, tak som to nechcel velmi tlacit ale trochu som mal povolene. Po velmi kratkej dobe, aj s tym tankovanim, auto bolo nahriate na 90 oC a fukalo teplo ( vonku bolo cca 7oC) - dufam ze 1,4 nebude na tom horsie, lebo Chleidy tu na inom vlakne uvadza ze auto dlho nehreje. To kurenie je pre moju manzelku takmer najdolezitejsia vec a kedze ona bola tiez ucasnikom prevezenia ( aj syn ), kvalita kurenia bola schvalena  :kol-47:. Samozrejme ze este je aj v zaklade vyhrievanie sedadiel. Kvalita odhlucnenia a komfortu vzhladom na prechod z 12 rocnej Fabie je vynikajuca. Aj tlmenie pri prechode cez vytlky, ktore su u nas asi tak ako vsade po tejto krutej zime v obrovskom mnozstve, je na velmi dobrej urovni. Osobne som necitil ani problem ze 1,4  nema viacprvkovou zadnou napravou.  Celkovo priemerna spotreba bola podla PP 6,2l/100km, co je oproti 12 rocnej Fabii I s 8,3 l/100km takmer fantasticke. A ked sa to zoberie z energetickeho hladiska tak nizsia spotreba s viac ako 2 nasobnym vykonom ( 1,4MPI FI sedan ma 50kW) pomalsi nabeh kurenia plne ospravedlnuje. Vyssia ucinnost su nizsie straty a teda nizsie teplo, co je vlastne vysoko pozitivna vec. Za uvahu stoji pridavne elektricke kurenie aj do preplnovanych benzinovych verzii - aspon za priplatok. Konkurencia napr. Opel to do svojich turbo benzinov dava - pokial si pamatam je to system Quick heat. Uz sa len tesim na cas, ked mi  zavolaju ze uz dosla - zial este cca 6 tyzdnov ... 

Editováno: , autor: rodolfo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě topení se prověří teprve až v zimě,ale dnes jsem se na to trochu kouknul a 2,0Tdi,docela dobře topil než jsem vyjel ze sídliště,cca 500,venku bylo 5 stupňů,ale co případně nedá klima,vynahradí vyhřívání sedaček,ten nástup tepla je excelentní,prostě žůžo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Takže jsem před deseti dny objednal OIII kombi 1,4 TSI DSG Elegance, sleva z ceníku 14%. Termín dodání vůbec netuším - nejdříve slíbeno během 4 - 6 týdnů, nyní to vypadá na 3 měsíce.

Kolik byla ceníkovka. Já jsem dostal nabídku na nejvyšší slevu Porsche Hradec Králové 9%. Jinak kolem 7%. Kde ti dali 14%???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...