Přejít na obsah

Octavia RS TDI vs TFSI


Crewe

Doporučené příspěvky

Nepovažuji se za zkušeného, ale pokud máš nádrž na dva měsíce, pak toho moc nenajezdíš (spíš hodně málo) a pak tedy bude méně trpět benzín. Přidej kultivovanost atd. (podstatné stejně je, co ti vyhovuje svým charakterem). A pokud chceš "sportovat", nekupuj si Octávku :) Za peníze, které chceš dát do auta, můžeš mít v případě Octavie roční zánovní vůz bez starostí plynoucích z nájezdu a delší záruku pro sebe...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych bral benzín - při tom nájezdu .I když u TSi taky chvíli trvá než se ohřeje a krátké pojížďky mu taky asi moc neprospějí.

Na tohle je nejlepší si někde vyzkoušet oba druhy pohonu.Tady je to s doporučením těžké.Naftaři fandí naftě a benzíňáci benzinu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl bych to na rozdělení těch, kteří ví proč naftu, těch kteří ví, proč benzín a těch, co neví a odsuzují celkově opak :) V mém případě jsem pro benzín, ale pokud bych lítal po dálnici dlouhé trasy 130 km/h+, pak jsem pro naftu v automatu a druhou pořídím třeba MX5.

Crewe, sepiš si proč ano a proč ne u každé volby a porovnej to s tím, jaký je "profil" tvého ježdění (km, rychlost, město, mimo město...) a s čím se ti lépe jezdí. V některých věcech si musíš poradit pouze sám :)

Editováno: , autor: sjakub
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že se to tady rozjelo dost. Nevím, jestli jsem to psal, ale už jsem se rozhodl, ba dokonce už si pro to i jel :-) - Vzal jsem benzín. Jelikož se musím pořádně spřátelit s benálem (nikdy sem benál neměl), takže to chce ještě čas. Spotřeba: (půjde to ještě dolů, až to vychytám...) Prostě benzín jsem kupoval z důvodu, že jsem začal jezdit jen a pouze po městě, tudíž ohřev je bomba, tichost, celková zkultivovanost motoru.

Kombinovaná 7.5L - Když nikam nespěchám a jedu podle předpisů (Asi 5km město, 10-15km mimo město (to stejný i zpět)

Město - 10.5 - Míň to ještě neumím stáhnout. (Myslím, že na 9,5 se dostanu v klidu) - Klidná jízda podle předpisů

Když spěchám ve městě - Prudký rozjezdy, trošku ostřejší zatáčky, podřazování do zatáček. Bere si to těch 12.

V létě ve městě budu jezdit autem ještě míň. - Zase se to nahradí větší dálkou (max. 150km) (1/2x týdně)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celej Kolumbus - (Občas to blblo), zadní popelníček, potom nějaký jemný reznutí a praskání laku ze spoda kufru (u křídla) atd.. Bylo toho docela dost. Ale spíš takovýhle drobnosti, hlavní byl ten columbus.

Editováno: , autor: Crewe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK. Když na něco přijdu, tak ti napíšu SZ, nebo sem :-)

Oprava ohledně spokojeností se servisem: Už je problém s kompletní výměnou kolumbusu.... - Byl podán návrh přímo na škodovku, jelikož prej takhle drahý věci sami nemůžou uznávat. - Takže dále čekám. Auto jsem si vzal, aspoň mezitím vyměním značky, nechám si podsvítit ledkama nohy, nechám přebarvit přední masku a nakoupím věci na MF volant..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...