Přejít na obsah

Octavia II vs. LED žárovky


Stringo

Doporučené příspěvky

Nechal nebo nedal? Umět to sám, tak proč ne, ale platit několik stovek a jezdit někam daleko, se přece nevyplatí. Já k parkovačkám použiju ty odpory od Philipsu, mají masivní chladič a věřím, že to bude OK. Co dělá problém jsou ty mrňavé SMD odpůrky přímo na canbus LED, ty šíleně žhaví. A v Číně dělají 4000 K, http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20151118142519&SearchText=w5w+t10+led+4000k  jenže to mají jen v popisu, realita je jinde. Viděl jsem ny YT video, kde srovnávají asi 4-5 žárovek z různých zdrojů, různých cenovek, všechny označené 4000 K a svítí každá jinak, od nažloutlé po modrou. Osram a Philips se mi zamlouvají kvůli barvě, ale hlavně ta udávaná životnost je luxusní. Pokud to bude pravda, uvidíme. Dnes jsem koupil ty odpory:  http://www.gme.cz/rd-47r-5w-5-p114-033  Tak je o víkendu dám do zrcátek.

----------------

Tak odpory nainstalovány, závadu už to v diagnostice nehlásí a taky LED neblikají při otevření dveří. Odpory pěkně topí, tak místo přilepení oboustrannou páskou jsem radši vyvrtal dírku do plastu zrcátka a připevnil stahovacím páskem.

 

post-84190-0-04683900-1448123180_thumb.j

Editováno: , autor: jindra999
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, ale já bych do světel co svítí pořád odpor nechal, radši vypnout kontrolu žárovky a je klid. Jinak nějak nechápu proč v Číně nedělají 4000k to je to výrobně tak náročné oproti 6000k???

Podle mě to není náročnější jen ty ledky budou dražší a hlavně co tak sleduji většinou to jsou něco jako CREE čipy a ne obyčejné SMD. Já natrefil na ledky co mají nejspíš 5000K a ty mi děsně vyhovujou do interiéru je to parádní barva a svítivost úžasná. Když to srovnám s 6000K co jsem ženě objednal z Alíku tak mi ani ta svítivost přijde nižší (možná to dělá ta barva nevím...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady u nás v krámě ;) je to ještě z doby kdy jsem alík neznal a drží ty potvory více jak 3 roky. Teď jsem právě kupoval z alíku ženě do nového auta a ta barva už není tak hezká mno. Takže nakonec asi stejně koupím i jí stejné ledky byť dražší... Jestli se mi to povede nějak o víkendu vyfotit (dřív to nestihnu kvůli nepřítomnosti obou aut) klidně to tady můžu dát pro srovnání ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlíp se to srovná, když na chvíli přendáš ledku z druhého světýlka, aby byly vedle sebe. Já ale vím, že chci všude 4000 K, takže budu dokupovat další Philipsy. Jen nevím jednu věc. Sulfitky mám 41 mm a Philips dělá 43 mm. Osram má 41 mm, je o něco dražší a hlavně se bojím, že od jiné firmy nebude 4000 K vypadat úplně stejně. Myslíte, že se kontakty roztáhnou a není problém dát o 2 mm delší žárovičku? A taky nevím, jestli to nebude prosvítat trvale, když nahradím všechny tři žárovky ve stropním světle za led. Když jsem nahradil jednu, tak to problém nedělalo. Případně možná vpájet odpor do prostředního, k sulfitce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nebude mit zadna z LEDek odpor na oblbnuti elektroniky, tak to prosvitat bude. Mne to nejdriv neprosvitalo, ale pak jsem ty odpory odpajel (snad to zvysi zivotnost, kdyz se to tak nezahriva) a prosvitat mi to zacalo. Nastesti mi to prosvita jen v pripade, ze neni aktivni automaticke zatmavovani zrcatka, takze vlastne jen hned po vypnuti motoru, ale pred vytazenim klicku ze zapalovani (to uz se LEDky rozsviti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já prvně inklinoval k levnému eBay řešení. Ale čím dýl jsem se o tyto věci zajímal, tím víc se přiklonil k osvědčené kvalitě Philips, Osram. Ne nadarmo je cena vyšší. Nejde jen o barvu, i oni dělají 6000 K, u nich jde o životnost. Já to nechci kupovat každé tři měsíce. Takže budu předělávat na LED Philips vše, co předělat chci. Všechny žárovky měnit nechci, to už by cena byla příliš vysoko. Interiér, zrcátka a nakonec i ty parkovačky udělám. Kufr, zadní světla a prozatím SPZ nechám být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zrovna jsem to chtěl napsat taky. Brát si životnost Čínských LED jako argument k nekoupení je blbost. Ano za tu dobu co jsem testoval různé LEDky (všechny z Číny) tak bylo pár kusů poruchových, ale fakt minimum, většinu co mám v interiéru mám už víc let, takže v tom to opravdu bych nehledal problém. Problém mají v tom, že někdy se prostě od jednoho výrobce stejný typ žárovky nesejde v intenzitě a barvě světla. Ale zase za ty peníze si jich beru většinou o 2ks víc a poskládám je tak aby byly stejné. Každopádně chci sehnat v Číně 5000k teď mám 6000k a už to má nádech modré a není to ono...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám v introši nejspíš čínské ledky (kupovány u nás) a drží už více jak 3 roky a cena kolem 150,- za 2ks (záleží samo od typu) takže za mě spokojenost ale na osvětlení RZ, parkovačky a zrcátka bych rád něco kvalitního ;)

Na zpátečky mám tohle a naprostá spokojenost.

http://forum.skodahome.cz/topic/121096-má-red-flamenco-20tdi/?p=2091190

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě utratil 1760 Kč tady, vybral jsem tyto do parkovaček, k tomu odporové redukce od Philipsu, stejně barevně tónované čtecí a stropní žárovky i jednu sulfitku do SPZ (druhá je nahrazena parkovací kamerou s LED malým světýlkem v sobě). http://www.kupzarovky.cz/philips-xtreme-vision-led-w5w-12v-4000k-360%C3%82%C2%B0-t10-127994kx2-p-30309.html Ta firma to má vše o pár kaček levnější, než jinde a mám to v Brně, osobní odběr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já právě když jsem viděl, jak ty mrňavé SMD odpůrky šíleně žhaví a ještě těsně v oblasti patice, tak je nechci. Philips a Osram vědí, proč toto řešení nenabízí. Nemohli by pak garantovat, že to vydrží 12 let. Externě dodat kvalitní keramické odpory je podle mě lepší. 

Editováno: , autor: jindra999
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, třeba v případě zrcátek, to topí tam, kam upevníš odpor a ne v oblasti LED a patice, tudíž nezkracuje obojímu životnost. To mi vyhovuje víc. Bohužel jak jsem sem nedávno dal odkaz na ty levnější Philips za 349 Kč, tak to jsem neměl dělat, někdo mi je vykoupil a už nejsou a nebudou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...