e1. Vloženo 19. Června Vloženo 19. Června Ventil som zatiaľ neodpájal z hadičiek, je tak, ako vidieť na fotkách vyššie. Ak to je naozaj ten diel 03F 133 751 B ako sa domnievame, tak ho ani nebude také jednoduché dať von, lebo zo zadu k tomu bude určite zlý prístup. Každopádne ten ventil vrátane tých hadičiek je dosť drahý (okolo 100 €), čo je už nepríjemne veľa, ale cez Aliexpress som ho našiel pod 20 €, akurát 3 týždne trvá kým to príde na Slovensko. Zvažujem možnosť, že by som na pôvodný zlomený ventil prirobil kovovú koncovku od @michalmart, ktorú mi už aj poslal. Citovat
e1. Vloženo 16. Srpna Vloženo 16. Srpna (editace) Dorobenie zlomeného kovového ventilu sa nepodarilo, už bolo zlomené aj telo ventilu. Objednal som 2 ks komplet hadičiek z Aliexpresu, čakal som 3 týždne a neprišli, napriek tomu, že v systéme svietilo, že sú doručené. Vrátili peniaze, objednal som cez Aliexpress znovu u iného predajcu 2 ks, a zase to nedorazilo. Takže auto stálo prakticky takmer 2 mesiace v garáži (z časti aj preto, že som to neriešil včas), ale na konci dňa manželka povedala aby som sa na to vysral a kúpil hadičku s ventilom za plnú ceny a dal to auto už do poriadku, lebo stalo sa, že sme potrebovali dve autá naraz. Takže objednal som novú hadičku aj s ventilom, včera poobede to dorazilo dnes so to namontoval aj so škrtiacou klapkou a auto už samozrejme jazdí. Bola ešte možnosť kúpiť tú hadičku cez Allegro s dovozom zo Spojeného Kráľovstva za necelé dva týždne a za cca. 40 € aj s dopravou, ale už sa mi nechcelo ďalej čakať. Ešte musím získať späť peniaze z Aliexpressu za druhú objednávku. Kovovú koncovku pre tento ventil použijem, ak sa táto plastová znovu ulomí, zatiaľ si ju odložím do zálohy. Editováno: 17. Srpna, autor: e1. Citovat
miklisek Vloženo 17. Srpna Vloženo 17. Srpna Kdo by to řekl, taková blbost a jak to ovlivní chod motoru.... Citovat
podlaha Vloženo 17. Srpna Vloženo 17. Srpna Ahojte, Mám 1.2 tsi 63kW najeto 180 tis. km a tenhle ventil sice není zatím ulomený, ale při řešení jiného problému jsem si všiml, že kolem průchodky je trocha oleje a celý je tam tak nějak "navolno" - asi je to už zpuchřelé. Tak když už jsem objednával díly tak jsem vzal i průchodku (i ventil, protože předokládám, že může zlomit při manipulaci). Mám otázku: dá se to vyměnit bez demontáže okolí? je nad tím trubka vzduchu z turba. Pokud je potřeba ji rozebrat, je něco, na co si dát pozor? Předem děkuji Citovat
e1. Vloženo 17. Srpna Vloženo 17. Srpna Nemyslím si, že by auto s tým ulomeným ventilom nevedelo jazdiť. U mňa bolo treba nakoniec treba vyčistiť alebo vymeniť škrtiacu klapku, akurát keď už som to mal rozobraté, narazil som na tento problém a nakoľko som nevedel, či to má alebo nemá vplyv na neúspešné nastavenie starej klapky, bral som to v poradí. Nechcel som totiž meniť klapku, ak netreba. Nakoniec bolo treba, ale to som nemohol vedieť dopredu. Citovat
miklisek Vloženo 17. Srpna Vloženo 17. Srpna Aha, já to sledoval ve tvém tématu a tam mi finální řešení asi uniklo. Citovat
podlaha Vloženo před 2 hodinami Vloženo před 2 hodinami V 17. 8. 2025 na 8:36, podlaha napsal: Ahojte, Mám 1.2 tsi 63kW najeto 180 tis. km a tenhle ventil sice není zatím ulomený, ale při řešení jiného problému jsem si všiml, že kolem průchodky je trocha oleje a celý je tam tak nějak "navolno" - asi je to už zpuchřelé. Tak když už jsem objednával díly tak jsem vzal i průchodku (i ventil, protože předokládám, že může zlomit při manipulaci). Mám otázku: dá se to vyměnit bez demontáže okolí? je nad tím trubka vzduchu z turba. Pokud je potřeba ji rozebrat, je něco, na co si dát pozor? Předem děkuji Tak jen update: vyplatilo se ventil i s průchodkou objednat. vypadal, že je v celku, ale stačilo se ho dotknout a rozpadl se. Takže jsem dal nový a snad na chvíli klid. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.