Clerfayt Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Těžko soudit napětí naprázsno. Nyní mi auto stálo venku 8 dní a napětí 12.2 V. považuji to za dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommy27 Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 @Clerfayt .. dík, já to tam ve 14.30 hodil a uvidím. Teď se půjdu mrknout zda už se nabíjení nepřeplo do udržovacího. Po webu ohledně dobíjení v mrazu nic moc informací - či spíš protichůdný, ale vzhledem k tomu co nás od dnešní noci čeká za dvojciferné mrazy jsem to radši dal nabít. Zejtra pak změřím a pokud tam zbyde 12,2-12,3V tak úspěch a auto nechám odpočívat dokud se neoteplí .. (po x-tý - zlatej focus ..) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Jak jsem psal i v tématu o dobíjení ve Fabii, mám podezření na venkovní teplotu, když je kolem nuly a pod, tak to drží furt stejně: Ale když bylo kolem 5°C, tak tam sem tam skočilo i 13,3V a zvedalo se to jen při brždění motorem. Na ověření je třeba počkat na lepší počasí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Doporučují přečíst toto. Dost věcí okolo dobíjení a napěťových hodnot se vyjasní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Co konkretne sa ma vyjasnit? Tento clanok siri na forach pomaly paniku. Niektori by dokonca uz kupili nahradnu bateriu na policku [emoji23] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Na základě toho článku jsem dělal to měření na které odkazuji a jak jde vidět z grafu (a @sk0d@ to může potvrdit svým měřením), tak minimálně při teplotách kolem 0°C se nic "nestandardního" neděje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 před 8 minutami, sk0d@ napsal: Co konkretne sa ma vyjasnit? Tento clanok siri na forach pomaly paniku. Niektori by dokonca uz kupili nahradnu bateriu na policku třeba jak funguje inteligentní nabíjení, aby se tady neobjevovaly otázky typu, jestli není 14,8V už moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Ano, ale jak jsme s @sk0d@ ukázali našimi měřeními, tak minimálně v současných teplotách se nic takového jako "propady až k 12V" neděje a za jízdy dobíjí alternátor téměř konstantně cca 14,7V ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Tak to máte štěstí, protože třeba moje mondeo na cestě Brno-Praha klidně odpojí alternátor na skoro celou cestu. Palubní napětí mám 12,2V. A když zapnu vyhřívání čelního okna tak skočí na 14,9V a jízdu po městě obvykle je na 13,3V. Ale Baterka až do pátku byla původní, takže 6let dobrá výdrž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 6 let je od baterky z prvovýroby prd. A záleží co od baterky očekáváš. Startování je jedna věc. Spousta lidí potřebuje třeba zásobovat nezávislé topení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 24. Únor 2018 Sdílet Vloženo 24. Únor 2018 Dobře tak 6 let a 250 000km....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 krásný nájezd na 6 let.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 (editace) Zdravim, potreboval bych poradit stran autobaterky. Mam Octavii 3 kombi CNG, uvnitr standardni EFB baterku, ktera je tu na foru uz vyfocena. Auto je stare 3 roky a 5 mesicu. Stalo se mi, ze jsem zkratka nenastartoval. Po startu pres kabely a odejeti nejakych 100 km jsem nastartoval, ale po dalsi kratsi jizde opet nastartovat neslo. Alternatorem to zrejme neni, chyba tedy nejspis bude v baterii. Chtel bych se zeptat, jestli byste baterku rovnou vymenili (protoze napr. nic jineho nema smysl), nebo jestli byste ji zkusili nabyt a pak by se videlo. Pokud bych baterku nabijel, mohu ji vyndat z auta, aniz bych pak musel resit diagnostiku v aute, coz je zjevne nutne pri vymene baterie za jiny kus? Parkuji na chodniku a nemam tedy elektriku v dosahu, prot se ptam. Diky za vsechny relevantni odpovedi. Editováno: 27. Květen 2018, autor: Argon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 To jsou ty stop starty a rekuperace energie. Hrůza, že je baterie po 3,5 toce v háji. Jestli je v pořádku dobíjení ve vozidle, tak bych ji vyměnil, kor když ji nemáš možnost nabíjet ve voze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 Diky. Jestli to ale chapu spravne, tak se to musi menit v autorizovanem servise. Myslite, ze je realne jim tam dodat baterku, kterou si sam koupim, a pozadat je o vymenu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 Jak se vlastne projevi to vyndani baterky. Baterii vratim zpátky a .... ? Vyhodi to chybu, kterou staci jenom smaznout? Nebo se musi pres diagnostiku neco prenastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 U vozidel s tzv. inteligentním dobíjením by si měl jít po výměně na diagnostiku, aby autu řekli, že má novou baterku. Autorizák by snad neměl mít problém, když si přineseš vlastní baterku.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 To jo. Ale co kdyz tam clovek vrati tu starou, nabitou...? Taky myslim, ze by nemel byt problem prinest vlastni baterku. Ale zaroven verim, ze v nekterych servisech muzou prudit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 Pred kupou vlastnej by som sa u nich informoval, ze za kolko mi ponuknu bateriu z takzvaneho "economy" sortimentu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Vloženo 28. Květen 2018 Sdílet Vloženo 28. Květen 2018 A ted jeste jak se do toho servisu dostat :-) Vola se na toto asistence, kdyz mam nestartujici auto pred barakem, nahradni baterku a autorizovany servis cca 2km? Kazdopadne diky za vsechny uzitecne reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Vloženo 1. Červen 2018 Sdílet Vloženo 1. Červen 2018 Zdravim, mel bych jeste jeden dotaz. Dlouhou planovanou jizdou se mi baterii podarilo dobit na maximum, tedy 80 procent. Behem 12 hodin ale mira nabiti spadla na 20 procent, takze to ma zjevne sestupnou tendenci. Muzete mi prosim pomoct s interpretaci? Znamena to, ze baterka je znicena, protoze neudrzi nabiti, a je ji tedy zjevne potreba vymenit? Nebo je nejaka nadeje na zachranu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Aká stará je tá batéria, alebo auto ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Jestli neni chyba v elektrice auta, tak to vypada, ze odesla baterka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 před 2 hodinami, Effendi napsal: Aká stará je tá batéria, alebo auto ? 3,5 roku oboji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Z prvovýroby býva životnosť batérie väčšinou o hodne vyššia. Či je na túto časť auta ešte záruka, netuším, ale skôr si myslím, že nie. Viac by vedeli v autorizovanom servise, prípadne tam dojednať diagnostiku. Veľká pravdepodobnosť, že batéria je KO. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.