xx30 Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Dnes jsem si všiml, že mám volant při jízdě rovně jakoby mírně ( jen o pár stupňů ) pootočený doprava. Máte to taky tak nebo je to k reklamaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Určité ne, domluvit se se servisem ať o zoubek pootočí volant, musí to být možná i nepříjemně, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Jestli to mas pootocene jen trochu, tak to urcite nepujde vyresit presazenim volantu. Navic pohybuju, ze by ho tam nasadili spatne.. Reklamovat ano, ale bude se to resit pravdepodobne serizenim geometrie. Otazka je, jestli ti nereknou, ze jsi projel nejakou dirou a je to tva vina. Prinejhorsim zaplatis serizeni geometrie ze sveho.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 volant se rozhodne nepresazuje kvuli krouzky na AIRBAG, musi udelat znovu celou geo... U noveho auta pujde vsechno hezky, otazka par minut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 13. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 No vzhledem k tomu, že je to opravdu jen trošku tak jsem si toho všimnul až teď, ale stále víc to pozoruji. Jinak díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Ono stačí jet někde v kolejích a nebo boční vítr a taky příčka nepatrně na stranu ale na pěkné silnici rovně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 volant se rozhodne nepresazuje kvuli krouzky na AIRBAG, musi udelat znovu celou geo... U noveho auta pujde vsechno hezky, otazka par minut prosím o překlad té věty.... nicméně se dá přesadit... né že nedá... souhlasím s tím co psal LucasCZE že by se to ve výrobě nemělo stát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Jasně že se dá přesadit, ale ten tisícihran není tak jemný a efekt bude naklonění příčky na druhou stranu, aby se to takto srovnalo to by musel mít volant nakřivo nakloněný sakra víc než nepatrně a v tom případě by to svědčilo o nutnosti udělat geo takže tudy cesta nevede. U nového auta reklamovat a požadovat narovnání pomocí geometrie a u starého klidně např. o 1/4 pootočit na tyčkách řízení na obou stranách stejně aby se geo nerozhodila a výsledek bude 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 (editace) XJOHNNYX to myslel asi tak, ze je na volantove tyci snimac uhlu natoceni volantu (to ale s airbagem nema myslim nic spolecneho, tak nevim). Takze pokud by se to dalo vyresit presazenim volantu (ze by to nahodou vyslo presne o jeden zub na tisicihranu, ale to je temer vyloucene), stejne by se to takto urcite delat nemelo. Protoze RJ potom dostava signal, ze je volant natoceny, i kdyz jede auto rovne. Proste jedine udelat geometrii, idealne na reklamaci a nic neplatit... EDIT: Mozna by slo spolecne s presazenim volantu presadit i snimac uhlu natoceni volantu, ale takto to resit je proste nesmysl... Editováno: 13. Červen 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 13. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 (editace) to pootočení je takové, že na jedné straně je vidět o cca 1/2 cm páčky blinkrů méně když se dívám ze středové polohy než na straně druhé u páčky stěračů ( tedy v nulové poloze ) Editováno: 13. Červen 2014, autor: xx30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Jasne, proste je to jen minimalne. Toto se presazenim volantu vyresit neda. Mel bys to potom pootocene na druhou stranu a to velmi pravdepodobne jeste vice... Taky jsem to tak chvili mel a to pote, co mi spatne seridili prave geometrii. Normalne jsem to reklamoval a seridili mi ji zdarma znovu. To uz se jim to povedlo presne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Tak to je přesně tak, že když bys to přesadil na volantu tak to bude dvakrát tak horší a na druhou stranu, půl cm jsem řešil na OII a pootoční tyček o cca 90° bylo dokonalé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 (editace) otázka je ještě zda jsi to tak měl od nova nebo až nyní... to tu zatím nebylo napsáno.... další věc je zda náhodou někdo s volantem něco nedělal... tedy je potřeba si uvědomit alespoň domnělou příčinu.... mimo to opravdové pootočení volantu je nejlépe viditelné (když není zobrazení na rádiu) jen za jízdy nikoli na místě... já jsem napsal to co jsem nahoře napsal proto, že mi v servisu měnili volant čtyř za tříramínko, a i když si technik označil polohu volantu, když jej nasadil byl pootočený a také si toho na dílně nevšim, já jsem si toho všiml až v autě podle tohoto tedy že když po vyjetí auta z dílny, volant rovně a na Columbovi viditelné pootočení volantem.... tedy to šli přesadit ten volant... je třeba si také ujasnit dvě věci... přesazení jak už bylo psáno nesouvisí nijak s airbagem, ten je tam jen nacvaknutý a stejně tak ani se snímačem polohy volantu, který není ve volantu! nýbrž na tyči řízení! Editováno: 13. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 13. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Tak auto mám zatím cca měsíc a zatím jsem si užíval nadšení z jízdy a jízdních vlastností nového auta, takže asi tyhle věci jsem přehlédnul. Všimnul jsem si toho až cca před týdnem za jízdy, když jsem jel na rovné cestě a měl jsem pocit, že auto jakoby vyrovnávám za jízdy. Když jsem dal z mého pohledu volant zcela rovně aby byly vidět stejně páčky v nulové poloze, auto mírně vybočovalo z přímého směru. Asi jsem si toho nevšimnul dříve, protože to bylo jen málo a říkám zatím převládaly jen pozitivní vlastnosti. Jinak do žádné díry jsem nevletěl a s volantem ( tříramínko s ovládáním ) nikdo nic nedělal. Ještě jsem si všimnul a to se zde již někde psalo, že posez není jakoby přímo uprostřed, ale mírně mimo osu ( možná i tohle hrálo nebo hraje roli ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Hravec - pod volantel je na tyci rizeni plastovy krouzek v kterem je drat vedouci k airbagu. Pri presazeni volantu by mohlo dojit k tomu, ze by se na jednu stranu mohl drat pretrhnout. Ano je to extrem, ale kvuli tomu se volant presazovat nema. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 (editace) Změnou nastavení polohy volantu se malinko mění i poloha příčky volantu. Vyzkoušejte si to... Editováno: 13. Červen 2014, autor: DIAGNOSTIK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 (editace) Pokud je to rozdíl do 5°tak přesazovat volant nic neřeší(zoubek je víc), ale musí se seštelovat geometrie. Posunutí o zoubek rozhodně nezpůsobí přetržení podvolantového kroužku. Řeším jen když jedu rovně a volant mám nakřivo, PDC ani PLA nemá cenu brát na zřetel(ten obrázek jasně svědčí o tom jak si to poznamenali(prostě ani volant nejsou schopní někteří dát). Editováno: 13. Červen 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Změnou nastavení polohy volantu se malinko mění i poloha příčky volantu. Vyzkoušejte si to... presne tak.... ...skús dať volant do rôznych výškových polôh a sleduj presadenie volantu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Kola můžou být natočená na nějakou stranu a volant rovně. Je přesný postup jak měnit volanty. Pokud není dodržen tak jako u Hravce tak pak je to vždycky špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 pak se jim to povedlo, ten obrázek z Columbu je jen ilustrativní, není to skutečnost z té doby... ty "chlupy" byly jen kousek posunuty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 13. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Je pravda, že jsem zkoušel nastavit výšku volantu a vysunutí do nějaké lepší polohy. Zítra zkusím změnit a dám vědět. Jinak díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 14. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 tak stačilo jen upravit výšku a trochu vysunutí volantu a je to ok, dekuji všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 ... Změnou nastavení polohy volantu se malinko mění i poloha příčky volantu. Vyzkoušejte si to... presne tak.... ...skús dať volant do rôznych výškových polôh a sleduj presadenie volantu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 Měnil jsem volant na R a na OII celkem třikrát a z toho dvakrát to přesadili. Za 15 minut to měli předělané. Nechápu, že se v tom nejsou v servise schopni projet. Ale pozná se to až na delší rovině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubis001 Vloženo 18. Červen 2014 Sdílet Vloženo 18. Červen 2014 Já měl taky volant na křivo od novoty, přenastavení nemohlo. Byl jsem to reklamovat a přejímací technik docela nepříjemně remcal, že to budou zimní kola, že 5% je norma atd. ale reklamaci vzali a uznali. Servisák co mi auto potom předával mi řekl, že neví jak ve fabrice tu geometrii dělají, že během týdne jsem už třetí OIII co to má z výroby špatně a všichni na stejnou stranu. Takže se nebát a reklamovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.