Přejít na obsah

spotřeba paliva 1.2 TSI 66-81kw


Majký

Doporučené příspěvky

U mého auta to tak je. Dlouhodobě se mi to sejde s tankováním (plus minus jedna desetina), přičemž jednotlivé jízdy a tankování jsou dost často v rozporu o několik desetin (viz odkaz na spotřebu v mém podpisu). Stejně se chovala i FII 1.2 TSI. Jak to PP počítá netuším, navíc u starších škodovek bylo dost často nutné zkorigovat PP, protože tam byly dlouhodobé odchylky i půl litru. Je tedy možné, že u nových aut se již toto podařilo odstranit. Proto se ptám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouhodobou mám momentálně na 5,1. Na každé tankování pravidelně najedu 850 - 900 kilometrů. Tankuju u jedné pumpy (Benzina) a z 90% i u stejneho stojanu na jedno až dvě cvaknutí to je nějakých 40 - 45 litrů + dolívám cca 50 ml VIF při každém tankování. Mám najeto přes 23 tisíc.

 

Asi tak :)

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, s vámi se asi nemohu porovnávat :D . Ale je fakt, že krátké trasy po okreskách (do 30km) se dají jet klidně za těch 4.5L/100km podle maxi dotu. Dlouhodobě držím 5,7L/100km. S tím že za dva měsíce od převzetí mám 5931km. Jedná se o F III Combi 81kW. Mam ho psané jako služební, tak jezdí nepatrně víc km. 

 

http://imgur.com/iaPnmII

 

http://imgur.com/xkjkBh2

 

*Omlouvám se, ale nejde mi náhrávat obrázky, tak jsou zde takto jako link

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po nějakých 11 000 km na letních gumách jsem ukončil letní sezónu s 5,1l/100km (1,2 TSI 81 kW HB). 70% bylo ježděno krátkými trasami po Ostravě (Centrum-Poruba, 10 km úseky), zbytek trasy 40 km (Ova-Příbor), a cca 2500 km byla trasa CZ-Polsko (Gdaňsk)-Německo (Berlín)-CZ včetně dálnic. Na posledním úseku Dlouhodobé, kde se blížím k 3500 km mám 5,0l/100km, ale jelikož mám 90 hodin, brzo se vynuluje. Záleží ale hodně na profilu, o víkendu jsem jel do hor s plným autem a dostal jsem se pod 7 litrů, zpáteční cesta to se 4,1 litry dohnala, ale né optimálně. Ovšem prodejce, který má stejný vůz, jezdí po městě a není schopen pod 8l/100km, mou spotřebu nechápal :kol-19:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to někdo může vložit do jiného tématu, tak prosím :) Spotřeba zatím nespadla, protože jezdím agresivněji než předtím. Takže z 6 litrů jsem na 6 litrech zatím. Ale bylo mi řečeno že motor  si ještě sedá a výkon ještě o něco stoupne až kolem 20 tisíc. Zatím mám najeto 8 tisíc. Ohledně záruky, naprosot super, nechal jsem si to dělat od dobré firmy, kde mi předem vše vysvětlili a poradili. Jediné co se může stát, že škodovka vydá aktualizaci SW řídící jednotky a při servisní kontrole mi to přehrají a já přijdu o úpravu. Po té budu muset zpět na chip, za který zaplatím poloviční cenu. (dali mi zálohu originálního i upraveného SW na CD) Stačí tedy přijet na chip a je jen mi to zpět dohrají. Firma, kterou mohu doporučit a kde jsem si to nechal dělat je v Kladně - PowrTec. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu: Jel jsem včera trasu kterou jsem předtím jel mnohokrát a tak mám přehled o tom kolik tam tak mám spotřebu. Když jsem koukal na aktualní spotřebu tak jsem se nestihl divit. Prostě během jízdy při udržování rychlosti byla ta spotřeba o 2 litry vyšší než obvykle. Auto ale nic nehlásilo a žádná kotnrolka se nerozvítila. Na cestě zpět po asi 6 hodinách už se auto chovalo jako obvykle... Má někdo nápad čím to mohlo být? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl oto být zimou, nevím kde jsi jel a jak jsi využíval ostatní spotřebiče. Třeba vyhřívání sedadel, okna, zrcátka, další spotřebiče, vše si trochu vezme. Pokud je auto studené, ještě více, nebo stačí mít auto před rozjetím chvíli nastartované a stát na místě, spotřeba ti vyletí někam ke 30 litrům a pomalinku se stahuje. Pokud jedeš 5km trasu tak klidně může skončit někde u 8 litrů. Nebo nejel jsi se zimní botou na plynu? :kol-64:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja skúsenosť je taká, že záleží, ako sa riadiaca jednotka zobudí, tak na tom istom úseku za tých istých podmienok býva rozdielna spotreba, ale len o max. 0,5L (okamžitá na tempomate), o 2L to je veľmi veľa, jedine že by sa podhustili pneu! Taký rozdiel nemám ani pri sucho - dážď, to je tak 1L., pri silnom protivetre, daždi a vode na ceste to spraví tie 2L, ale inak nie! Na dlhšej trati to nemám odskúšané, lebo často také nejazdím a vždy sú iné podmienky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...