Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Co nechat vyčistit turbo?

Jo vyčištěním to vyřešíš ty lopatky se zadíraj dost často já řešil na svém autě akorát stím rozdílem, že se mi tyčka hejbala pěkně volně ale stejně to neregulovalo a padalo do nouzáku.Od tý doby co to mám vyčištěný to jede líp a je po problému

Vloženo
No z Prahy nevím ale borec na to je Indi ale ten je z Bohumína ;)

Tak jsem s tím dneska jel zasejc do práce a z práce, po dálnici 160km/hod a všechno fungovalo jak má. Sice těch 160 jsem jel jen pár minut,ale turbo fungovalo. Tak fakt nevím co to má znamenat. Za 2 týdny se chystám na Slovensko a nerad bych, aby se mi to stalo zase.

Zítra se podívám na tu tyčinku jestli chodí volně a dám vědět.

Vloženo
Tak jsem s tím dneska jel zasejc do práce a z práce, po dálnici 160km/hod a všechno fungovalo jak má. Sice těch 160 jsem jel jen pár minut,ale turbo fungovalo. Tak fakt nevím co to má znamenat. Za 2 týdny se chystám na Slovensko a nerad bych, aby se mi to stalo zase.

Zítra se podívám na tu tyčinku jestli chodí volně a dám vědět.

Jojo tamto funguje pokud ty kvalty vytáčíš okolo těch 3500 - 4000 ot/min tak je to O.K ale jak potřebuješ ubrat a pak rychle akcelerovat tak to vypadne :feve: je to turbem

Vloženo
Jojo tamto funguje pokud ty kvalty vytáčíš okolo těch 3500 - 4000 ot/min tak je to O.K ale jak potřebuješ ubrat a pak rychle akcelerovat tak to vypadne :feve: je to turbem

Asi bude opravdu zanesené turbo. Jezdím těch 2000-2500ot/min, což je asi málo a tak se mi pravděpodobně co jsem vyčetl tady na fóru zanáší turbo. Měl bych být agresivnější. :) Každopádně zítra prohlédnu detailně hadičky, zkusím hejbat tyčinkou a dám vědět.

Vloženo
Asi bude opravdu zanesené turbo. Jezdím těch 2000-2500ot/min, což je asi málo a tak se mi pravděpodobně co jsem vyčetl tady na fóru zanáší turbo. Měl bych být agresivnější. :) Každopádně zítra prohlédnu detailně hadičky, zkusím hejbat tyčinkou a dám vědět.

obcas to musis na trojku poradne prohnat at se saze nemaj sanci usazovat :)

Vloženo

Jojo já jezdím ostře od tý doby co jsem to koupil ale předemnou to měl nějakej starej páprda a už jsem nedohnal to co on zameškal :kuk:

Vloženo

Já jsem na tom úplně stejně, taky to mám asi po nějakým páprdovy, vypadne mi to jen tak 2x do měsíce, jezdím s tím dost otáčkově a nešetřím to ale paradoxně když nejedu jako prase tak mi to vypadne, taky budu čistit

Vloženo
Já jsem na tom úplně stejně, taky to mám asi po nějakým páprdovy, vypadne mi to jen tak 2x do měsíce, jezdím s tím dost otáčkově a nešetřím to ale paradoxně když nejedu jako prase tak mi to vypadne, taky budu čistit

Mě to začlo pomalu jednou dvakrát za týden a pak už pořád stačil mírnější kopec a bylo to v pr.... nouzáku a po vyčištění je svatej pokoj :palec2:

Vloženo

Mel jsem stejny problem na Fabii, vyreseno minuly tyden vycistenim turba. Pokud by jsi mel zajem mohu ti pres SZ zaslat kontakt na cloveka ktery se opravami a cistenim turbodmychadel zivi a jde mu vice nez dobre. Je od Jablonce nad Nisou takze z Prahy jsi tam za hodku. Kdyz tak pisni

Vloženo

Pozeram ze mam asi ten isty problem. Tiez sa mi dva krat stalo na dialnici, prvy krat pri cca 190km/hod druby krat minuly tuzden pri cca 170km/hod. Ze s autom cuklo, prestalo takat a auto spomalilo na cca 120-130km /hod a to som mohol slapat na plyn uplne na podlahu. Pritom som si vsimol ze okamzita spotreba je okolo 6-7 l/100km a kontrolka sa mi ziadna nerozsvietila. Po zideni z dialnice auto tahalo bez problemov, ale take rychlosti som uz neskusal. Vyskusal som to jedine na 3 a 4 vytocit na okolo 4000ot./min a nic sa nedialo. Auto krasne tatalo.

Ze by to bolo tiez to turbo?

Ma to zmysel davat cistit, alebo vymenit rozno za nove? Mam O1 r.v.2000 1,9TDi 81kW a 225000km.

Vloženo

zkus si do kalkulačky naťukat cenu nového turba a dát znaménko mínus a odečíst si cca 2 000,- za vičištění a pak uvidíš pěknou sumičku kterou ušetříš když se na to nové turbo vysereš

Vloženo
zkus si do kalkulačky naťukat cenu nového turba a dát znaménko mínus a odečíst si cca 2 000,- za vičištění a pak uvidíš pěknou sumičku kterou ušetříš když se na to nové turbo vysereš

:palec2: přesně tak

Vloženo
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kolik by cca. stálo vyčištění turba ve škodováckém servisu.

No ve škodovce to řeší výměnou ještě jsem neslyšel, že by orig.servis čistil turbíny a když tak Ti na to nedají záruku

Vloženo
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kolik by cca. stálo vyčištění turba ve škodováckém servisu.

V olomouci u Hlaváčka2500kč,brácha to tam ted dělal,tak jsem se zeptal,kolik to vyjde...ale jen vyčištění a pokud to pak ještě padá do nouzáku,tak se to musí logovat a zkoušet zda n 75,vaha,podtlaky atd a to hodiny jen lítaj

Vloženo
V olomouci u Hlaváčka2500kč,brácha to tam ted dělal,tak jsem se zeptal,kolik to vyjde...ale jen vyčištění a pokud to pak ještě padá do nouzáku,tak se to musí logovat a zkoušet zda n 75,vaha,podtlaky atd a to hodiny jen lítaj

Zdar, jsem z okoli prahy. nevite kam bych mohl dat vycistit turbo? Diky

Vloženo
Zdar, jsem z okoli prahy. nevite kam bych mohl dat vycistit turbo? Diky

Čau zkus napsat mvolesko@seznam.cz. Psal mi,že vyndání+čištění turba dělá za 2000kč. Je z Prahy. Já to ještě u něj nezkoušel, protože mi turbo spadlo do nouzáku zatím jenom jednou, tak uvidím až to bude padat častěji :) .

• o 2 týdny později...
Vloženo
Čau zkus napsat mvolesko@seznam.cz. Psal mi,že vyndání+čištění turba dělá za 2000kč. Je z Prahy. Já to ještě u něj nezkoušel, protože mi turbo spadlo do nouzáku zatím jenom jednou, tak uvidím až to bude padat častěji :) .

Tak jsem jel na Slovensko cca 1000km a všechno OK.Tak doufám,že už se turbo víckrát neozve.

Vloženo

No já měl to samé, taky se mi to stalo jen semtam a nebo při velké zátěži, ale dost mě to štvalo i když se to stalo jen tak 1x nebo 2x do měsíce, jel jsem k Indymu a během 5 minut věděl co tomu je (regulace turba to nebyla i když sem o tom byl docela přesvědčenej) a dal mi to celý do kupy a teď můžu říct že je to celý o něčem jiným ten motor, nebo aspoň v mým případě, pošteloval mi víc věcí, ale jsem rád že už to mám nějak pořešený a hlavně vím co tomu bylo a co ještě musím pořešit. Nečekal bych zas nějak dlouho, už jen pro klid v duši :palec2:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...