Jump to content

Koroze karoserie

Zdeneek

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Jsem byl včera v autosalonu zkouknout Yetiho a co mě zarazilo, že zadní podběhy jsou vyplněny nějakou textilií připomínající koberec. To je myšleno jako antikorozní ochrana zadních podběhů? Funguje to? Vždyť to v zimě musí nasáknout solí ne?

• Negativní 1

A je to vubec k necemu dobre ten koberec? To maji Fabie, Octavie, Superby a Rapidy take koberec v podbehu?

Jinak co říkáte na tohle? http://www.ruststop.cz  V minulosti jsem si to nechal udělat na 7 let starou Felicii a stejně mě zrezla. Možná že kdybych to nechal udělat hned po koupi nového auta, tak by to bylo lepší?

Edited by Zdeneek
  • Negativní 1

urcite lepsi z hlediska hluku zkrz kaminky,nemusis mit strach ty podbehy uz ma i OII a nikdy problem akorat pravidelne cistit predky v dolni casti za blatnikem,nejvic ridic a za ridicem,druha strana o dost min,no musim se podivat do servisky jestli tam mam vubec ty kontroly koroze jinak su v haji :)

Co jsem se dozvěděl tak první ročníky mají dveře z nějakého mizerného plechu a stačí kamínek a jde to do kopru. Další ročníky už mají ze stejného plechu jako jsou přední kapoty a ty už drží. Ale co je na tom pravdy nevím...jen vím že troje dveře mam taky chycené a jedny už vyměněné

Co jsem se dozvěděl tak první ročníky mají dveře z nějakého mizerného plechu a stačí kamínek a jde to do kopru. Další ročníky už mají ze stejného plechu jako jsou přední kapoty a ty už drží. Ale co je na tom pravdy nevím...jen vím že troje dveře mam taky chycené a jedny už vyměněné

bohuzel to tak neni,ja mam rok 11 a mel jsem v praci 15ku facelift a dvere ridice uz taky rezly

tak s tema dverama je tam pouze problem :) a co si budem nalhvat dvojkova oktavka taky hnije kde vsude,superb taky,passaty B6 uplne mega atd. clovek si nevybere :D

prozraď mi, kde hnije s2 prosim :) maximalně tak po špatně opravené bouračce, jinak je bez problému. Dokonce si všimni, že všude na fóru je několik stránek o korozi u daného modelu v exterieru a s2 nic, i když ho má daleko víc lidí jak yetiho a řeší se tam každá ptákovina ;)

Tak mohu potvrdit, při servisní prohlídce po 4 letech mě na to technik také upozornil. Lehce reznou dveře a prý je to asi nějakou tvrdou gumou, jak tam doléhají. Výrobce o tom ví, rozšířili prý na to záruku na 5 let. V létě se domluvíme, zda budou přelakovávat anebo dveře měnit.

to, co popisuješ (spodky dveří a prahy můžou být od kamínků) a kolem osvětlení spz je to výsadou s1.. rozhodně to ale není masová záležitost jako yetiho dveře, 5.vrata u s1 nebo rez kolem těsnění u O2 a mohl bych pokračovat :)

souhlasim ze to neni masova zalezitost,ale je to u supa2 nejcastejsi vec pate dvere u osvetleni a kdyz je otevres tak zespodu jak sou ty vytekaci kanalky tak taky,nebudu se tu s nikym dohadovat kazdy at si rika svoje :) z 10 supu co k nam dojede tak 5 ma spatne pate dvere -opravujeme

těm 50% nevěřím, dojeď nám to ukázat na sraz, teď bude o víkendu v pasohlávkách, máš to kousek :)

leda že bys dělal v lakovně, ale tam jezdí už auta s problémem.

Aby jsme nebyli úplně OT, prozraď nám, jestli oprava začínající koroze zabrání jejímu dalšímu pokračování nebo jestli je pro 100% výsledek nutné díl vyměnit. Díky

jako ze bych si vzal zakaznikovo auto a dojel? :D to zas ne,nepotrebuju nikomu nic dokazovat,pisu svoje zkusenosti nic vic :) ano delam v lakovne-karosarne,ohledne rzi zalezi v jake je fazi,a samo ze jezdi do lakovny auta s problemem :) i do normal servisu jezdis jenom s problemem,to ale neznamena ze neexistuji :) uz bych toho OT nechal :)  kousek od pasohlavek mame vinohrad :)

chlape - tak to je pak jasný !  :kol-35:

pokud propukla fakt rez i přes lak, tak asi nic moc, ale když jsou třeba na nějakým autě pupínky od kamínků nebo prostě ty bubliny. Zajímalo by mě, jestli toto opravit jde, protože jsem koukal v lakovně na jednoho yetiho a měl na zadním víku takový ty krápníky od zinkování - viz foto (zinkové vměstky). Tohoto oprava bude trvalá? Nebo jak se jednou odbrousí zinek (při této opravě) tak to bude ještě horší a radši nechat ty pupínky? řešilo se to u na foru několikrát a teď když tu máme přímo znalce a do tématu to patří  :kol-47:

post-35925-0-59251600-1463593324_thumb.j

post-35925-0-38723400-1463593325_thumb.j