Přejít na obsah

vrzání spojkového pedálu


milanovnik

Doporučené příspěvky

  • o 9 měsíců později...

Zdravím.

Sice je to už rok staré téma, ale třeba se to někomu bude hodit...

Měl jsem stejnou "závadu", vrzající spojkový pedál. Při první reklamaci jenom promazali, vydrželo cca 3/4 roku. Začal vrzat znova, tak zase na reklamaci a to už šel pedál celý ven a mám nový. Prý tam byla nějaká výrobní vada a jakmile začne vrzat ta se pedál prý mění celý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Asi je to nekonečný příběh. Mám Fábii Style 1.0 81kW model 2018, vyrobeno 9/2017, koupeno 15.6.2018. Už při jízdě domů a na přihlášení jsem slyšel vrzání spojkového pedálu a to při uvolňování. Při sešlápnutí nic. Takže jsem dnes volal do AS a objednali mě na začátek listopadu. Technik hned říkal, že asi budou muset vyměnit čep. Asi ta hřídelka o které se zmiňujete všichni se stejným problémem. Uvidíme. 

Editováno: , autor: pkey
Všiml jsem si pozdě, že jsem v jiném foru, tak jsem upřesnil vůz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem se včera dostal do AS s tím vrzajícím pedálem. Mám to do servisu 13 km a při současném počasí se auto moc neprohřeje. No a to vrzání je spojeno s teplotou. Když jedu 50 km trasu tak po těch 50 km to začne vrzat. Takže když jsem dorazil do servisu, pedál nevrzal a garanční technik mi řekl, že až to bude vrzat ať zavolám a přijedu. Prý, že to může dělat samotný pedál, nebo uložení (hřídelka), nebo také spojkový válec. Zkrátka byl se mnou hotov během 10 minut a ještě kategoricky zamítl promazání. Takže si budu muset vymyslet nějakou trasu, abych auto dostal do stavu vrzajícího pedálu a skončil u servisu. Jsem zvědav jaké bude konečné řešení.

Editováno: , autor: pkey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím, přidám moji zkušenost, třeba se bude někomu hodit:

FIII mám cca rok a začal mě vrzat spojkový pedál.(MR2018, technik z AS říkal, že to dělá docela často u tohoto ročníku.). Problém bylo ložisko v nosném čepu, stačila trocha silikonové vazeliny a nyní mám od vrzání pokoj. ?

spojk_pedal.thumb.jpg.420f2d596d569d284a6beb69872d409c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 2 týdny později...

@tom01Jak chceš to ložisko rozebírat? Ačkoliv  odpovídám, aniž bych to ložisko na vlastní oči teď viděl, maximálně vidím ten rozkres pedálu spojky od Ibeho, s tím jeho označením, kde mu to vrzalo, tak  pochybuji, že to bude na rozebírání ložiska. Do nezapouzdřeného ložiska (pokud je kuličkové apod.) , ale i kluzné stříkneš trochu oleje, nebo spíše vmázneš trochu vazeliny, pokud je zapouzdřené, tak ho stejně neotevřeš bez újmy. 

Ale pokud mně oči neklamou, tak než nějaké ložisko, tak bych to dle obrázku viděl, že je to spíše jen čep. Na ten by tě taky mohlo stačit stříknutí mazacího spreje bez nějaké demontáže. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, dle nákresu to také tak vidím, samozřejmě. Nazývat toto ložiskem je pravda dosti zavádějící. Je to prostě oko + čep a právě toto mám-li pořádně namazat řekněme lithiovou vazelínou, tak jedině s vytaženým tím čepem. Bez toho mohu jen cíknout trochu silikonového oleje, což mi pomohlo na cca půl roku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem cca před měsícem vyndal ten čep č. 15 dle obrázku výše, namazal a pedál furt povrzával. Takže ještě druhá rozborka a promazal jsem ještě vše pohyblivé na dílu č. 12 vč. obou lůžek do pedálu. Je to taková pružina a v ní do sebe zajíždí takové dva dražkované plastové protikusy. Nyní po měsíci užívání stále ticho. Tak snad mazivo vydrzí. Vše mazáno bílou lithiovou vazelínou ve spreji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice mám tento problém s vrzáním na S2, nicméně jsem vypozoroval, že se to děje jen při velmi horkých dnech (když je např. 30 ⁰C ve stínu a auto dlouho stojí na slunci) údajně má tento problém hodně modelů napříč výrobcem Škoda, každý uživatel má svůj tip co a čím promazat, nicméně se problém s dalšími horkými dny stále vrací. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...