LuCasX Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 @embino dost omezeně u té Carly znamená co přesně? Kodovaní jde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
embino Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 (editace) V 4. 4. 2020 na 21:51, Blaza93 napsal: Ahoj a VAG DPF jsi zkoušel? Diky moc VAG DPF funguje, ten funguje i s mene narocnymi adaptery. Co jsem zatim zkousel tak narocnost aplikaci na adapter je nasledujici: Torque -> Car scanner -> VAG DPF -> Carista -> Carly @LuCasX načetlo to seznam třech jednotek u jedné nešlo ani načíst aktuální nastavení. U těch ostatních dvou šlo prohlížet aktuální uložené hodnoty. Nezkoušel jsem nic měnit, protože jsem měl všechno hotové přes Caristu. Editováno: 6. Duben 2020, autor: embino dalsi odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malé zvíře Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Jak tady kdysi někdo zmiňoval funkční adaptér z Alzy, tak jsem ho zkusil koupit... a myslím, že suverénně vedu v nepodpoře snad úplně všeho. Nefunguje s ním vůbec nic. Takže kdyby ho chtěl někdo na hraní,.. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 18. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Smutne ze predavaju taky shit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Zajímavé že mám ten samý a už přes 2 roky funguje i s Caristou bez problémů, asi záleží jakého mají zrovna "dodavatele" :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelB1011 Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Já mám ten samý z Alzy kupovaný týden zpět a funguje bezvadně. Takže spíš smůla na kus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TIF_FR Vloženo 18. Duben 2020 Sdílet Vloženo 18. Duben 2020 Jak tady kdysi někdo zmiňoval funkční adaptér z Alzy, tak jsem ho zkusil koupit... a myslím, že suverénně vedu v nepodpoře snad úplně všeho. Nefunguje s ním vůbec nic. Takže kdyby ho chtěl někdo na hraní,.. Zbehni do Alzy a vymeníme ;-)Odoslané z SM-G955F pomocou Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malé zvíře Vloženo 8. Květen 2020 Sdílet Vloženo 8. Květen 2020 Tak nevím, jestli mám jenom smůlu, nebo je se mnou něco špatně ("B" je správně)... Dorazil mi druhý adaptér o kterém tady lidi psali, že funguje. Tentokrát toho ale adaptér funguje až moc a Carista ani nic dalšího s ním nekamarádí a hlásí nefunkční adaptér :( Ještě mám na cestě dva další, tak uvidíme jestli se aspoň jeden chytne :D PS: celkem by mě zajímalo, v čem se liší? Navenek vypadají stejně, nevěřím že by Číňan dělal pro každý adaptér jiný HW, takže bych tipl pouze na jiný firmware. Nedá se někde stáhnout na přeflešovat? ;) PPS: chápu že když adaptér nepodporuje téměř nic (jako ten můj první), tak nefungují ani aplikace - ale proč se Caristě, Carly, atd,... nelíbí to, že adaptér umí něco víc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 29. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Po 6 tyzdnoch dorazil adapter Viecar Bluetooth 4.0 (vhodny aj pre Apple) Carista aj Car Scanner funkcne. P.S. je to skoro identicke s Caristou. Plastova krabicka prisla poskodena = Aliexpress vratil plnu sumu cca 11€ https://www.aliexpress.com/item/32911536487.html 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion_K Vloženo 29. Červen 2020 Sdílet Vloženo 29. Červen 2020 ALZA minulý týden naskladnila adaptér "Mobilly OBD-II BT". Kódoval jsem s ním pouze asistenta rozjezdu do kopce v Caristě - funkční. Zapoměl jsem udělat kopii obrazovky ELM identifier, ale bylo to stejný jak v předchozím příspěvku od "sk0d@". 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bodoo Vloženo 30. Červen 2020 Sdílet Vloženo 30. Červen 2020 před 13 hodinami, Lion_K napsal: ALZA minulý týden naskladnila adaptér "Mobilly OBD-II BT". Kódoval jsem s ním pouze asistenta rozjezdu do kopce v Caristě - funkční. Zapoměl jsem udělat kopii obrazovky ELM identifier, ale bylo to stejný jak v předchozím příspěvku od "sk0d@". @Lion_K funguje ti aj citanie dat DPF ? nemas problem s pripojenim k adapteru ak je stale zasunuty? Nemusis ho obcas vytiahnut (restart)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion_K Vloženo 30. Červen 2020 Sdílet Vloženo 30. Červen 2020 (editace) @bodoo Adapter stále zasunutý nemám. Koupil jsem ho jen kvůli rozjezdu do kopce. Takže jsem ho v zásuvce měl zapojený jen 2x. Poprvé když jsem vyšel z Alzy a zkoušel jsem jestli se v pořádku spojí a budou v ELM identifieru zelená políčka (jinak bych ho obratem vrátil). A podruhé, na druhý den, když jsem funkci asisenta rozjezdu do kopce přes Caristu zapnul. Vždy jsem ho ze zásuvky vytáhl. Nic víc jsem nezkoušel, protože to nepotřebuji. Čtení dat DPF jsem taky nezkoušel. \\Edit: Zapoměl jsem napsat že jsem si na mail nechal poslat výpis z Caristy (ECU info obtained with Carista 5.1 beta-6 for Android:) a to taky fungovalo, v mailu jsem měl komplet výpis. Editováno: 30. Červen 2020, autor: Lion_K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Červen 2020 Sdílet Vloženo 30. Červen 2020 Mám ten samý co @Lion_K jen kupovaný jinde a funguje spolehlivě (DPF nevím, mám benzín), scan zde: https://forum.skodahome.cz/topic/138926-nakup-vhodneho-bezdrotoveho-obd-adaptera-pre-kodovanie-a-diagnostiku-skodavwseataudi-na-smartfonoch/page/3/?tab=comments#comment-2288067 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cofi Vloženo 21. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2020 Přidám potvrzení, adaptér z Alzy co dával odkaz Lion_K funguje spolehlivě. Výpis z ELM327 Identifier přesně stejný jako v prvním postu od sk0d@. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj79m Vloženo 10. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2020 Dnes mi prišiel ten elm327 v1.5 z Číny, s aplikáciou Carista a Fabiou III funguje perfektne, už som si nakódoval zopár vecí, a skúšam dalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JozefSK Vloženo 28. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2020 Ahoj..bude cracknutá app fungovať aj s originál adaptérom carista? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David Bursa Vloženo 2. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2020 Ahoj, chci se zeptat, můžu nechat OBD adapter stále zapojený v zásuvce, nebo ho musím pokaždé vytahovat. Jde mi o to, zda se zásuvka po uzamknutí vozidla vypne, nebo je pod napětím stále? Mám strach abych ho tam nenechával zapojený a jednou s autem už neodjel - že mi to vytříská baterku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 @David Bursa Než položíš dotaz, podívej se, jestli už se to tu neřešilo, ať se tu dokola neopakuje to samé. Odpověď je o 4 strany zpět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ericky Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 Potvrdzujem funkcnost tohto adaptera. VAG DPF a Carista bez problemov. Dodanie do 2 tyzdnov. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aquilla Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 (editace) Ahojte, pozdielam s vami moje skúsenosti s troma adaptérmi, ktoré som skúsil - auto: Octavia 2 facelift combi, 2.0 TDI CR CFHC Kúpil som tri adaptéry z alza.cz (wifi) Sixtol - tento som si nakoniec nechal. stojí rovnako na alze ako u výrobcu. (399czk) sixtol z alzy (bluetooth) Geko Geko z Alzy nezmestil sa mi do portu aj keď na pohľad vyzarajú rovnako ako ten Mobilly. (niekto predomnou tu túto skúsenosť už spomínal, ale bol som zvedavý) (bluetooth) Mobilly Mobilly z Alzy Oba mi fungujú, so zamknutou caristou našli rovnaký počet chýb. S odomknutou Caristou som používal len wifi adapter, pretože som si tie aplikácie nahral do notebooku do android emulátoru - LDPlayer4 (freeware) a ten sa mi nepodarilo spojiť s BT adaptérom. Sixtol adaptér som taktiež skúšal s VAG-DPF free aj cracknutou, taktiež som s tým skúšal iné aplikácie (Torque free, SX OBD, Car Scanner). Jedinú nevýhodu vidím v tom, že tak ako na BT tak ani na Wifi adaptér sa nedá nastaviť custom heslo. Wifi je dokonca úplne bez hesla. Na adaptéry sú svetelné diody, ktoré signalizujú či je to správne pripojené (predpokladám). Nejako to preblikáva a ostáva svietiť potom na zelenej :). Editováno: 29. Listopad 2020, autor: aquilla Linky som upravil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BigSandy Vloženo 14. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2020 Zdarec kluci. Mi kdysi dalo dost prace než jsem našel na ali něco funkčního. Ted shaním pro kamoše. Co toto? https://www.alza.cz/auto/mobilly-obd-ii-bluetooth-d5887801.htm?o=3 https://www.alza.cz/auto/mobilly-obd-ii-bt-d4624328.htm Jde mu hlavně o čteni a mazaní chyb, nejraději apka v češtině. Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 2. Duben 2021 Sdílet Vloženo 2. Duben 2021 Zkoušel jsem stejně jako @sk0d@ Viecar ELM327: https://www.aliexpress.com/item/32927702366.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e67e4c4d0QbUbn ale vůbec se nespojil s vozidlem. Naštěstí vráceny peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 7. Duben 2021 Sdílet Vloženo 7. Duben 2021 (editace) Zdravím, potřeboval bych poradit. Koupil jsem si bílé OBD ze sunnysoftu a vůbec se mi nedaří připojit k F2 před FL. Závady nenačte žádné (s jednotkou se to ale asi spoji), v service můžu udělat jen emission test, a přes customization mi to napíše, že auto neodpovídá. :( Potřeboval bych hlavně smazat interval z maxika :D Mám poslední upravenou aplikaci, dveře zavřené, klíček v první poloze.. Když to střčím do konektoru tak to svítí červěně a bliká zeleně. Mám jít na reklamaci, nebo hledat problém někde jinde ? Díky za pomoc. Tak bohužel carista na moji fobii podporuje pouze diagnostiku a emisní test, popravdě by mě to ani nenapadlo, myslel jsem že interval resetovat půjde. Bohužel přes tlačítko na budíkách se mi to nedaří, interval už je přejetej jak o KM, tak o dni (servis jsem si už udělal) Editováno: 8. Duben 2021, autor: 3dclub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SobulKE Vloženo 23. Červen 2021 Sdílet Vloženo 23. Červen 2021 (editace) Ahojte. Kupoval som tu - cena 9,90€. Podľa "ELM327 Identifier" podporuje úplne všetko (všetko zelené). Skúšal som zatiaľ (pre CFHC): - "VAG DPF free". Je funkčný. - Carista - adaptér je nepoužiteľný Editováno: 23. Červen 2021, autor: SobulKE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BeardedMan Vloženo 30. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2021 Fabia 2 fl 1.6 TDI CR CAYB má s bt adaptéry smůlu? Nějak jsem tady nenašel nějakou zmínku o funkčnosti u faceliftové fabky 2. Předem dík za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.