Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
V 2. 8. 2023 na 23:32, misor1994 napsal:

Zopar dni, mozno tyzden. Bolo to par stoviek kilometrov

Ahoj též mám problém s úbytkem vody můžu se zeptat jaké hadice jsi použil nebo spíše z čeho na propojení chtěl bych to také  zkusit než to hned sundavat. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo
V 5. 10. 2023 na 21:28, misor1994 napsal:

Nejake kovove trubky, co boli poruke...nepoviem ti konkretne aky mali rozmer :D

A ještě mám prosím tě jednu otázku můžu stim normálně na dálnici když bude udělaný bypase sání samozřejmě normální jízda do 140km/h a by se něco nepokazilo 🙂

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

mám na vás prosbu, protože už začínám být bezradný docela… 

Ztrácí se mi chladící kapalina a ani za boha nemůžu na to přijít kde.

Ztrácí se cca 2dc/250km, olej to nežere, žádné šlemy na víčku nebo měrce, žádná mastnota na fridexu, žádný únik pod autem nebo v motorovém prostoru, žádný dým od výfuku.

O čem vím, tak je to, že mám přicpaný tou sračkou z G13 výměník tepla v kabině pod nohama a topí to tak vlažně spíš. Ale když by tekl radiátor, tak bych neměl sucho pod pedály ne? 

EGR byl před týdnem sundaný a je čistý komplet. Jediné co mě zaráží je to, že při rege DPF mi vyskočila kontrolka motoru.. na diag jsem ještě nebyl. Zatím mi to ještě nikdy neudělalo a vše se začalo takhle kazit od června. Byly udělány rozvody, vyměnila se prasklá hadice topení, co jde z motorového prostoru do kabiny, udělal se proplach chladicího okruhu - šlo z toho dost bordelu, expanzka vyměněna a nedávno měněn nastavovač časování ventilů, ale to už asi k tomu nepatří.. 

Auto jsem kupoval v 152tkm, se mnou to má 168tkm a vše se tak kazí od 164tkm.

Startuje úplně v pohodě, při 1° venku mám “ručičkově” 90° vody za cca 5km ujetých a olej má 90° při cca 13km při konstantních 2000-2200ot/min. 

Děkuji moc za pomoc

Editováno: , autor: jiricekk
Vloženo

Zdravím, mám stejný problém s mizením vody. Většinou zmizí tak 2-3 dcl na 1000 km, ale už se mi i stalo, že byla natlakovaná nádrž a po povolení víčka se voda vrátila, jinak dolévám.

Můj dotaz je, jak spolehlivý je test spalin ve vodě? Respektive, když vyjde v pořádku, dá se s jistotou říct, že to není těsněním pod hlavou ani hlavou?

Jinak kapalina je plně čistá, nádržka taky, na víčku oleje žádný šlem není, olej nepřibývá.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Pokiaľ je to  umyté tak ako to vidno tak určite  a keby ten test robil vo vriacej vode tak by to iste púšťalo viac bubliniek.Hliník je dobrý ale aj zrádny materiál...

Editováno: , autor: marian.marcin
Vloženo (editace)

Mačka v mechu je to.Neprehrial si motor je to ich choroba a s tým asi spojené  aj tieto problémy.Dakedy sme mali Favorita a mne sa ho podarilo prevariť a pod momentom nastali problémy s hlavou,tesnením ,nekonečné opravy dookola a už to nebolo ono.

Editováno: , autor: marian.marcin
Vloženo

ja ich pár poznám kde nikto motor neprehrial a tieto problémy majú ... teraz som riešil jeden kodiaq z DE 

60tis km výmena EGR - motor von 

75tis km výmena hlavy valcov a výmena sania 

90tis km posledná zákazka - stráca sa chladiaca kvapalina auto predané...

a nie je jediné  .. pritom 2018 kodiak

• o 3 týdny později...
Vloženo
V 22. 1. 2024 na 18:07, rockhopper napsal:

Tak voda mizí dál. Sice pomaleji, ale mizí... Takže půjde hlava dolů, jen co bude mít mechanik čas. Moje první škodovka...

Zkoušel si jestli nefouká i to nové sání, teď jsem ho také měnil za nové a teklo taky, takže OK na druhý pokus.

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Dobrý večer prajem, chcem sa opýtať, mám problém s mojou octaviiu už asi 3/4 mesiac.
Octavia 3 rs 135 kW 2.0 TDi CUNA 2015 ročník

Ide o únik chladiacej kvapaliny. 
stalo sa to tak, že som šiel po diaľnici trocha rýchlejšie a v tom natlakovalo zrejme nadobku, pričom voda vystriekla až na svetla. Ihneď som šiel na najbližšiu benzínku kde som chladiacu dolial, pokračoval som v ceste, po cca 40/50 km zas aj keď som šiel kľudne. Myslel som si, že ide len o to, že som tomu trocha pridal tak ju vyhlasovalo von. No potom to začalo, občas deň, týždeň nič a občas každý deň aj 2/3 x nezávisle od odjazdených km sa mi buď stratí chladiaca, alebo ako keby niekde ostane a po otvorení viečka sa vráti do normálu, niekedy až vyvrie von z nádobky akoby jej tam bolo extrémne veľa, aj keď nechám auto 2/3 dni stať tak sa nádobka neodtlakuje, nemám olej v kvapaline a ani kvapalinu v oleji, z autá nejde biely, ani iný dym, teraz v zime áno ale len kým je motor studený. Potom žiaden dym. Skúšal som meniť rozvody aj s čerpadlom a robí to stále. Máte nejaké rady ? Nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze keďže každý diel čo to môže byt stojí 300-800€ cca, tak ci sa dá prísť na to, čo to presne môže byt ? 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdar chalani, posílám fotku mého chladiče turba, potřeboval bych asi jen ujistit, že je v prdeli. Může mi to někdo fundovaný potvrdit ? Jinak co to dělalo, jel jsem cca 100km a po zastavení a cca 20 minutách jsem sedl zpátky do auta, že nastartuju a prázdná nádobka. Po otočení víčkem se vrátila zpátky. V interiéru jsem slyšel po nastartování probublávání. Teď jsem najel asi 400km kopce, roviny, už to neudělalo. Po těch 400 km mi ubylo cca cm v nádobce. 

Omlouvám se za kvalitu fotky, moc místa tam nebylo.OhCgoeOcLg-L.jpg

• o 3 týdny později...
Vloženo
V 28. 2. 2025 na 19:58, Jan Svrk napsal:

Zdar chalani, posílám fotku mého chladiče turba, potřeboval bych asi jen ujistit, že je v prdeli. Může mi to někdo fundovaný potvrdit ? Jinak co to dělalo, jel jsem cca 100km a po zastavení a cca 20 minutách jsem sedl zpátky do auta, že nastartuju a prázdná nádobka. Po otočení víčkem se vrátila zpátky. V interiéru jsem slyšel po nastartování probublávání. Teď jsem najel asi 400km kopce, roviny, už to neudělalo. Po těch 400 km mi ubylo cca cm v nádobce. 

Omlouvám se za kvalitu fotky, moc místa tam nebylo.OhCgoeOcLg-L.jpg

Takto mokré by to tam nemalo byť, či to tadiaľ tečie alebo nie, je najlepšie toto sanie demontovať a otestovať jednoducho natlakovaním a vložením do vody zo studenou vodou. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...