DIAGNOSTIK Vloženo 11. Září 2012 Sdílet Vloženo 11. Září 2012 Mění se jednotka ve dveřích řidiče,není to žádný pokus-omyl. Je to MASTER jednotka CZ, řídí okna a CZ. Spolujezdcova je SLAVE. Odpojte si na chvíli akumulátor a potom uvidíte... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elfik Vloženo 17. Duben 2013 Sdílet Vloženo 17. Duben 2013 Já mám taky problém se stahováním oken, jednou šli, pak dlouho ne. Zjistil jsem, že je chyba v elektronice a asi zrejme v tom relatku. Měl v něm taky někdo problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vincent Viny Grešák Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Ahojte mam problem nasiel som nedzi dveramy preseknuty zvezok kablov ,tak som to vybral nanovo naspojkoval a vsetko funguje ok,okrem el.okien,niekedy ak nastartujem vitiahnem poistku tak ide okno spolujjazdca neake typi triky dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javedu Vloženo 29. Květen 2013 Sdílet Vloženo 29. Květen 2013 (editace) Mám Roomster 1,9 TDI, 2007, 110 t. km a již asi tři roky mi nefungují přes zimu obě okénka a na jaře zas začaly běhat. Letos ještě běhat nezačaly a mechanik zjistil, že drátky ve dveřích jsou totálně přelámané. Po výměně svazků asi za 4500 Kč taky nic, jen po vytažení svazku v pravých dveřích ze zásuvky po zapnutí běhá pravé okno pár minut ,tak jsem si dal auto k autoelektrikáři. Po třech dnech mi auto vrátil, nic nechce zaplatit, protože to neopravil ale začlo běhat denní svícení. Diagnostika ukazuje, že tam není kostra /15/, ale je tam. Poradí mi někdo, co s tím? Pro doplnění- okna běhala minulý veekend , když byly teploty přes 25°C. Děkuji Javedu Editováno: 29. Květen 2013, autor: javedu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 16. Červen 2013 Sdílet Vloženo 16. Červen 2013 (editace) U aut (Fabia/Roomster) pred faceliftem to nelze. Po faceliftu (od tydne 13/2010) to auta umeji z vyroby. Manzelka ma Fabiu facelift (december/2010) vo vybave Ambiente, ale stahovanie okien klucom nefunguje Editováno: 16. Červen 2013, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 16. Červen 2013 Sdílet Vloženo 16. Červen 2013 pokud to není uplne holatko lze to nakodovat přes diagnostiku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 17. Červen 2013 Sdílet Vloženo 17. Červen 2013 Uplne holatko to nie je - je to stredny stupen vybavy Ambiente Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraII Vloženo 17. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2013 Dobrý den, potřeboval bych radu. Mám Škoda Fabia II r.v.2007 a nejde mi elektrické stahování oken(ani zevnitř, ani klíčem zvenku). Mám stahování jen předních oken. Zkoušel jsem prolézat různá fóra, ale zatím mi žádná rada nepomohla. Jediné co mám vypozorováno je, že pokud vytáhnu pojistky od oken, tak někdy začnou na chvíli fungovat. Občas obě, občas jen okno u spolujezdce(a při tom jde ovládat jen od spolujezdce). Dle vyjádření opraváře byla vyměněna jednotka komfortu - nepomohlo. Vyměněn motorek stahovačky u řidiče - nepomohlo. Kontrola kabeláže - prý je ok. Sám jsem jí kontroloval a nevypadá přelámaná(zkoušel jsem tahat za jednotlivé dráty a drží). Jen podotýkám, že jedotka komfortu a stahovačky na vyzkoušení byla sehnána na vrakovišti. Jinak elektrické ovládání zrcátek funguje normálně a dioda ve dveřích bliká normálně. Už si nevím rady. Předem díky za Vaše rady. Ondra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalS2000 Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 Zdravím nejde mě stahování oken u Fábia 2 . Vyměnil jsem ovladače ne dveřích a stále nic .Známej radil že to je přerušené v tom svazku co vede od palubovky do dveří. Má někdo dobrou radu Michal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 ahoj, pravděpodobně bude opravdu problém v kabelovém svazku, který vede skrze gumovou průchodku do dvěří řidiče. Spousty poznatků nalezneš zde : http://forum.skodahome.cz/topic/111864-kabelaz-vo-dverach-a-jej-lamavost/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 10. leden 2014 Sdílet Vloženo 10. leden 2014 Zdravim, pročetl jsem to tu, ale nenašel jsem tu můj problém... MR 2006, Přední fungy normálně... ale obě zadní otevírání i zavírání oknům trvá skoro minutu, než vyjedou nebo sjedou... Prostě se plazí hrozně pomalu. Nevíte, ším by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sopo Vloženo 17. Květen 2014 Sdílet Vloženo 17. Květen 2014 Ahojte mam problem s komfortnym sťahovaním okien nefunguje 2 poloha cize samo nestiahne cele okno, a ani stahovanie okien cez Dialkove , mal som odpojenu bateriu v aute moze byt preto? viete poradit inak funguje vsetko dakujem za kazdu radu, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Květen 2014 Sdílet Vloženo 17. Květen 2014 skús urobiť základné nastavenia... http://forum.skodahome.cz/topic/120766-vyjíždění-okna/?p=1672751 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Dobry den. U sve fabie II mam problem s elektrickym ovladanim oken. Vzdy, kdyz prsi nebo je vlhko, tak prestanou fungovat, ale kdyz je hezky, tak pracujou, jako by se nikdy nic nestalo. Setkal se s tim nekdo? Nejake rady? Dekuji za odpovedi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 To budou nejspíš zaoxidované kontakty v ovladači, a reaguje to na vlhkost. Zkus to vyčistit, Je tady návod v tomto vlákně příspěvek #125. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Tak diky moc za radu a podivam se na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 To budou nejspíš zaoxidované kontakty v ovladači, a reaguje to na vlhkost. Zkus to vyčistit, Je tady návod v tomto vlákně příspěvek #125. ...... ani to mi nepomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Vyzerá to tak, že máš zvláštny druh dažďového senzora. Teraz už iba stačí napojiť stierače na okruh elektrických okien a máš nadštandardnú výbavu, stierače s dažďovým senzorom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 2. Červen 2014 Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 Vyzerá to tak, že máš zvláštny druh dažďového senzora. Teraz už iba stačí napojiť stierače na okruh elektrických okien a máš nadštandardnú výbavu, stierače s dažďovým senzorom. :-D nevadilo by mi to :-D ale stvou me ty okna. Nevim si s tim rady uz. Dratky nebyly polamane. Z jednoho par "vlasku" trcelo, tak jsem je zapajel a to je vse. Nevim, prijde mi to jako blbost, ale nemuze to byt jeste tim, ze jsou nektere dratky v urcity mistech trochu obnazene od izolace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 2. Červen 2014 Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 Měl jsem podobnou závadu u Roomstera. Nesouviselo to ale s vlhkostí. Okna prostě nepracovala, někdy se vzpamatovala a pár dní fungovala, pak zas nic. Byla vadná řídicí jednotka ve dveřích řidiče 6Y2959802. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 2. Červen 2014 Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 Zdravim, pročetl jsem to tu, ale nenašel jsem tu můj problém... MR 2006, Přední fungy normálně... ale obě zadní otevírání i zavírání oknům trvá skoro minutu, než vyjedou nebo sjedou... Prostě se plazí hrozně pomalu. Nevíte, čím by to mohlo být? Nevíte někdo ? Pojistka proti přivření nezasahuje, jen prostě ty zadní okna lezou pomalu... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 Měl jsem podobnou závadu u Roomstera. Nesouviselo to ale s vlhkostí. Okna prostě nepracovala, někdy se vzpamatovala a pár dní fungovala, pak zas nic. Byla vadná řídicí jednotka ve dveřích řidiče 6Y2959802. asi to bude tím. Kolik to stálo, ať vím, co mě čeká. Jinak děkuji, za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 Cenu za opravu už přesně nevím, auto je služební. Ale ten motor s řídicí jednotkou 6Y2959802 se dá koupit za cca 3800 - 4000Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 (editace) Než budeš shánět nový, pořádně zkontroluj ten svůj. Jsem přesvědčený, že tam bude někde nějaký studeňák - přechodový odpor. Když ne v tlačítkách, tak někde po cestě, třeba v konektoru, nebo v samotné ř.j. (u motorku). Připojení ovládacích tlačítek je přes impedanční vstup, každá poloha má svůj odpor. A myslím si, že se do toho mísí ještě nežádoucí přechodový odpor a řídící jednotce neodpovídají požadované impedance, a neví co má dělat - nepracuje. A možná je to naopak (když to reaguje na vlhkost), že je špatná izolace, vlhkostí vznikají svody, ale ve výsledku je to stejné. Než investovat tisíce, raději čistit a hledat. Na nákup nové je vždycky času dost. Taky by to mohlo být špatné ukostření ovladače. Ve schématu označeno 205 v kolečku. To je ale napojeno někde ve svazku. Editováno: 3. Červen 2014, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrick888 Vloženo 4. Červen 2014 Sdílet Vloženo 4. Červen 2014 Moc dekuji, za radu. Co nejdrive se do toho pustim a doufam, ze se mi podari najit chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.