vavrorr Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Ja predavam aj Adblue a mam ho vylozene von na pumpe pri ostrekovacoch a bolo uz aj -18 a nezamrzlo takze mrazom by to nemalo byt. Presne kvoly tomu som bral 110kw bez adblue Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 7. leden 2016 Sdílet Vloženo 7. leden 2016 Diky za informaci a prikladam update z dneska: Auto jsem nechal rano prohrat pres externi vyhrivani, ale zavada se po nastartovani opet objevila a dojezd opet 1000km. Kdyz jsem se behem jizdy do prace dostal na provozni teplotu, tak mi najednou vystraha zmizela a dojezd AdBlue zacal hlasit 6000km. Zavada se neobjevila ani vecer po ceste z prace, i kdyz jsem se na provozni teplotu ani nedostal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 SCR.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 10. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2016 (editace) adblue je již v sekci Motor 2.0 TDI, chtělo by to sloučit... jinak velmi názorné info, dík Editováno: 10. leden 2016, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 Dík, máš pravdu, přehlédnul jsem to. Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 26. Březen 2016 Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Kolik jste při doplnění nádrže natankovali? Já měl dneska dojezd 1700km a vešlo se tam 13,99 litru a ještě by se maličko vešlo. Dojezd to ale ukazuje jenom 11500 km. Čekal jsem max. 13 litrů na naplnění úplně prázdné nádrže a dojezd naopak 15 000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 30. Duben 2016 Sdílet Vloženo 30. Duben 2016 Poradíte prosím kde v Praze natankovat do Superba AdBlue? Některé čerpací stanice nabízí AdBlue přímo ze stojanu, ale nejsem si jistý, zda není třeba pro kamiony jiný rozměr plnící pistole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 8. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2016 Od KT 22/2015 se podle SCR.pdf od Pawouka (10.1.2016) na maxidotu zobrazuje, kolik AdBlue lze dotankovat. Jde to nějak dokódovat i do Superba III z první série, tj. duben-květen 2015? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 16. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2016 K vůli chybnému výpočtu je nutno přehrát soft řj. motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Tak jsem dnes poprvé tankoval močovinu u pumpy. Posledně jsem si ji nechal dolít v servisu, 10 l včetně pracovního úkonu za 691 Kč :-(. Problém je najít na plzeňsku pumpu se stojanem AdBlue (přelívat z kanystru se mi nechce), zatím vím jen o dvou - Shell na D5 u Rokycan a Tank ONO v Nýřanech. Zajel jsem do Nýřan, maxidot ukazoval dojezd na AdBlue 1.400 km, natankoval jsem 14,95 l, cena za litr 6,50 Kč, takže celkem za 97 Kč, dojezd to nyní ukazuje 13.500 km. S průměrem pistole nebyl problém, jen jsem si musel na kase za zálohu 500 Kč půjčit magnet, který jsem navléknul na pistoli, protože bez něj se tankování nerozeběhlo - superb tedy zřejmě nemá hrdlo osazené magnetem, u auta s touto cenovkou bych ho očekával. Kvůli navlečenému magnetu pak nejde pistoli úplně zasunout, takže na konci vypnula později a trochu močoviny šplíchlo ven, ale dalo se to přežít. Udělal jsem jen jednu chybu z neznalosti místní situace, zařadil se mezi kamiony (bohužel v části pumpy pro osobáky stojan s močovinou není), okamžitě mě z obou stran a zezadu zablokovaly další kamiony a pak jsem čekal skoro půl hodiny, než ty dva kamiony přede mnou natankovaly všechny nádrže. Příště pumpu objedu přes parkoviště, stojan s AdBlue je poslední, tak se k němu dá couvnout před kamion tankující naftu a za 5 minut jsem pryč i s placením... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Dalsi je za Olympii smerem na Nepomuk tesne pred Losinou a stoji 7 Kc za litr, platil jsem necely kilo za nadrz a ten stojan je solo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Dík za informaci, to je blíž než Nýřany a cenový rozdíl nepatrný. Dnes pozdě odpoledne jsem se pak ještě doslechnul, že další stojan je prý u OMV na Domažlické. Je škoda, že tyhle informace se na internetu skoro nedají najít, přitom osobáků s AdBlue je čím dál tím víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 V Praze jsem tankoval u Shell na D11 (u Počernic) Žádný magnet nebyl potřeba, bral jsem tam už 2x 10 litrů. Cena asi 17,90 Kč za litr. (Předtím jsem jednou bral (také zde) z kanystru z obchodu a stálo to 250 Kč za 5 litrů.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 Mně to bez magnetu fakt téct nechtělo, napadá mě tedy, jestli třeba magnet neosadili až později... Je tady ještě někdo, kdo má auto z první výrobní série, tj. 03-04/2015 a mohl by napsat svou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal z Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 V 6. 1. 2016 at 0:55, Kraso napsal: Tak dneska na me vyskocila zavada na AdBlue. Mam najeto 5800km (pocatecni dojezd na AdBlue byl pocitan na 10kkm) a rozsvitila se AdBlue ikonka s oranzovou vystrahou a hlaska "Zavada: AdBlue (DEF). Nebude mozny start za 1000km". Po chvili googlovani muze byt jedna ze zavad, ze ma problem s urcenim aktualni hladiny AdBlue... zajimalo by me, jestli za to muzou ty nizsi teploty v poslednich dnech, kdyz AdBlue zamrza pri -11°C... Tak mě se dnes stalo něco podobného "Zavada: AdBlue (DEF). Nebude mozny start za 1000km" . Skoková změna z dojezdu 3500km na závadu. Máte s tím zkušenost někdo další? Mám před sebou 30t servis tak to budu řešit najednou, ale překvapí to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal z Vloženo 12. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2016 Takže závada se rozchodila až postupem dolití AdBlue, restart řídící jednotky, vylití AdBlue, výměna čidla hladiny AdBlue, dolití AdBlue, telefonát do SA že to nejde spravit, znovu restart řídící jednotky a auto bez závady. Nějak jsem to nepochopil, kde byla chyba, nicméně auto už neblbne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 21. Duben 2017 Sdílet Vloženo 21. Duben 2017 V 27. 10. 2016 na 9:49, Lubos_PM napsal: Mně to bez magnetu fakt téct nechtělo, napadá mě tedy, jestli třeba magnet neosadili až později... Je tady ještě někdo, kdo má auto z první výrobní série, tj. 03-04/2015 a mohl by napsat svou zkušenost? Tak dnes tankování Adblue na pumpě u Losiné, litr za 7,90 Kč a na rozdíl od tankování na konci loňského října u Tank Ono v Nýřanech jsem dnes přídavný magnet na pistoli nepotřeboval. Maxidot ukazoval dojezd 1.100 km, dolil jsem 15 litrů, ještě by šlo něco docvrnkat, ale nechtěl jsem, aby močovina vytekla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Já mám aktuálně dojezd 1900 km a maxidot píše, že natankovat mohu maximálně 10,25 litru... to je tedy slušná rezerva navíc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 2. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2017 Čerstvá informace z facebooku hlavně pro plzeňáky: Na čerpací stanici v Globusu Chotíkov nově natankujete prémiové aditivum AdBlue pro osobní automobily. Pohodlně bezúkapovou pistolí a výhodněji než v autoservisu. Více informací najdete na bit.ly/Chotíkov_AdBlue. Sice to opravdu výhodnější než v autoservisu je, ale stejně si pro močovinu zase raději zajedu k Losiné, kde je litr pořád za 7,90 Kč, Globus ho má za "pouhých" 39,00 Kč. Jo, takové marže bych chtěl mít taky... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Včera maxidot ukazoval dojezd 1.100 km, v Losiné jsem natankoval do vypnutí pistole + docvrnkal na 15,0 litrů (119 Kč), následně ukazoval dojezd 12.500 km. Od minulého tankování (15,19 l) jsem najel 12.020 km, takže to cca odpovídá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 22. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2017 Stalo se někomu, že jste dojezd AdBlue neměli v čase aktualizován a na Maxidotu neviděli množství k dotankování? Zdá se mi, že to stojí na 9500km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Mně se to nestalo... Množství k dotankování na maxidotu nevidím, protože mám auto z první výrobní série, kde to ještě implementované nebylo, ale dojezd (kilometry) se postupně snižuje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. Září 2017 Sdílet Vloženo 1. Září 2017 Tak u mne nakonec také, stav k dolití se začal ukazovat pod 9000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 7. Září 2017 Sdílet Vloženo 7. Září 2017 https://www.autorevue.cz/benzina-pridava-na-sve-tankovaci-stojany-i-pistoli-pro-adblue Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 (editace) Aj na Slovensku v sieti Slovnaft. https://slovnaft.sk/sk/cerpacie-stanice/produkty/adblue-na-cerpacich-staniciach-slovnaft/ Takze dnes natankovane Ad Blue aj na cerpacke Slovnaft. Pani mi ochotne podala ten nastavec s magnetom a natankovanie s pistole priamo do nadrze. Cena 37 centov za liter je polovicna,oproti cene z kanystru a Patinova,oproti doliatiu v znackovom servise. Editováno: 11. Červenec 2018, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.