Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Cau chlapi, tohle tema sem nenasel, tak zkusím tady. Mam Scalu, najeto asi 5000 Km, vsechno v pohode, akorat mam pri jizde rovne volant natocenej do leva.Nevsim jste si toho nekdo? Ve Skoda servisu mi rekli, ze to nic neni, ale nic prijemneho to neni.

Vloženo

Geometrie do půl roku od uvedení do provozu by měla být zdarma. A např. v DP se píše, že prvních 2000 km se geo nemá dělat, že si všechny komponenty musí nejprve sednout. Takže je možné, že si právě sedly a řízení se díky tomu pohnulo.

Vloženo (editace)

Tak v tom pripade ti doporucuji navstivit servis kde jsem byl ja

Tam tě řeknou že to má na svedomí bocní vitr a na stojicim vozidle te vodovahou ukazou ze je volant rovne.

Editováno: , autor: Enzo81
Vloženo

Dobry den, 

Presne tento problem mam aj ja. Tiez mam volan mierne natoceny do lava. Tiez som bol v servise resp pri odovzdani prevoznych xnaciek som sa na to pytal tak vraveli ze je to v norme je to fakt len trochu ale proste je. Uvidim casom ja mam zatial najazdenych 1300km tak pockam co bude dalej a zajdem do ineho servisu sa opytat. Netad by som daval robit nejske zasahy do noveho auta.

Vloženo

To ja prave taky, takze taky pockam.ale jinak s autem naprosta spokojenost.Hlavne motor mi prijemne prekvapil.Mam jeste Fabii 1.9 tdi a nemuzu si pomoct, ale 1.0 tsi se mi zda ze proste jede a tahne lip.

Vloženo

Též jsem měl u zcela nového auta (VW) volant mírně na stranu, prostě chyba z výroby.

Reklamovat a nenechat se ukecat oni důvod najdou.

Mám již odstraněno.

Jestli byl volat o zoubek anebo s tím něco dělali nevím, zajímal mě pouze výsledek.

Sic auto firemní, ale proč bych neměl mít volant rovně!

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahojte,

bol som so svetlami v servise a servisak sa previezol s autom dal na volan nejaky pripravok s vodovahou a zistil ze mam zle geometriu.  Takže mi spravili geometriu a už je aj volant OK. Urobili to v ramci zaruky. Ukazal mi hodnoty pred opravou a po oprave co bolo cerveno je uz OK. takze o problem menej :) 

Na geometriu je zaruka 1/2 roka.

• o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, měl jsem ten samý problém- volant při přímé jízdě jsem musel držet natočený vlevo, abych jel rovně. Když jsem donutil garančáka, aby se se mnou svezl, abych mu ukázal, jak auto táhne do strany. Na místě mi taky tvrdili, že je vše v pořádku. Tak mi zdarma seřídili geometrii a zjistili špatnou sbíhavost předních kol + vychýlenou přímou polohu řízení. Vše seřízeno a je to ok.

Vloženo

Skoda , ze 99% servisov tu vychylenost nevidi, resp. nechce vidiet. 3 nastevy servisu to chcelo a 2x platenu geometriu, lebo som povedal,  ze mne to uz je jedno, no chcem to mat rovno. 

Vloženo

ako som uz pisal. videli ste niekto z tych, co vam robili geo, cim pracuju a fixuju volant?

s tym nastavit rovny volant je fakt o snahe, opatrnosti a stasti mechanika. Asi je to v duchu kvantita nad kvalitu. Preto mozno i tolko servisov potrebuju :D

• o 1 měsíc později...
Vloženo

@RDMBR mal to už aj rapid, čo mal kolega, takže asi to chrlia roky tak. prečítaj si vyššie moje príspevky a pochopíš prečo to nedokáže servis poriadne doladiť. nemajú poriadny fixačný nástroj na volant (teda aspoň, čo som ja videl). skús mimo ŠA, či nemajú už o4 v databáze, kde robia geo. Moju scalu u nás nemal nik, tak som to riešil stále cez autorizák. Teraz je nastavený už dobre, ale bolo to až n a 3. krat

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...