Přejít na obsah

Jirik.DC

Doporučené příspěvky

Hallo, kdo mi sem může hodit nějakou radu nabo názor do placu :help: ?

Mám objednanýho Toura OII - dodávka předběžně za měsíc - objednal jsem si defend lock za šest táců, co tam montuje autorizovaný prodejce až mu to dorazí z výroby.

Přímo z výroby však mám objednaný do auta originál alarm s hlídáním vnitřního prostoru, náklonovým čidlem, zálohovou sirénou - funkcí jak robot - samozřejmě jsem počítal s lepším spaním když tam mlasknu defend lock i alarm, ale teď to vypadá rozporuplně :feve:

K dálkovýmu centrálu mě to stojí dalších 6100,- příplatku podle konfigurátoru ( nepočítaje slevu z celého obj. vozidla ).

Pročítám různá fóra a příspěvky a jsem teda z alarmu dost "jelen" jestli to není spíš na obtíž než ku prospěchu - třeba příspěvek relativně aktuální zde před necelým rokem cituji :

"mám O2 FL 09, alarm se mi spouští už cca 6 měs., v servise jsem to reklamoval už 3x. Neúspěšně. Spouští se tak 1-2x za měsíc, náhodně, houká 15 až 20 min. Nejhorší je, že nejde vypnout. Jel jsem z Plzně do Berouna se sirénou a blikajícíma varovkama, pak sám přestal. Naposled v Německu v Lindau v centru města 20 min, no prostě paráda. V servise mi měnili náklonový čidlo a senzor vnitřku, 2x. Závadu nenašli. Teď jezdím s vytaženou pojistkou a nehouká. Pokud máte nějakou radu ... zkusím novější senzory, viz. OnSit, jinak už nevim."

no tak takový výhody za 6000,- bych si od škodovky nepředstavoval - je ta kvalita dnes dodáváného alarmu do OII třeba naprosto shodná jako před rokem nebo tam snad dodávají už zase lepší čidla nebo je alarm od renomovanějšího výrobce než dřív - ani nevím, od koho to je - všechno sériově montovaný prej stojí za prd :aggressive:

není lepší se na ten alarm radši vyprdnout ( měsíc před výrobou ta objednávka snad lze v tomto bodě změnit ) a nechat jen defend-lock a vydělat si tak na eurogap, který chci dát navíc k havárku ? Na pár tisících korun se sice nerozbrečím, jde mi ale o efekt a ne vyhazovat peníze oknem úplně a pak mít ještě nervy ze špatného fungování a reklamací složitých čidel a elektroniky. On ten alarm prý ani nejde natvrdo vypnout, takže když mi bude samovolně naskakovat nebo blbnout, tak abych si hodil mašli ne :o ?

otázka taky co by v touru chtěl někdo ukrást - "hnusné" rádio Blues nebo jinak už tam kromě dvou airbagů nic není. Nebo snad nechat alarm a naopak se vykašlat na defend lock za úplně stejný příplatek 6000, který je prý taky na nic pokud se někdo rozhodne auto ukrást ? Barák an garáž samozřejmě nemám, ale tady se zase moc nekrade - ale když někam pojedu, tak u shopping parku nebo na dovolené si ho může někdo podat ....i když tyhle případy zase jistí eurogap

Jaké máte na originál alarm v takovém autě názory ?

Editováno: , autor: Komodor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, máme starší OII (2006) a alarm tam šlape 100 %.

Pokud zabezpečení bereš z toho úlu pohledu jak mi přišlo, tak se vys.r jak na alarm tak na defend. Protože pokud ti někdo bude chtít auto šlohnout tak ti ho šlohne. U profíků ti ho ani nepoškodí. A pro ty amatérský zloděje ho nechávej vodemčený a klíče v autě.

A pokud se děsíš složitejch reklamací čidel a tak? Buď budeš mít sakra pech na blbou várku a blbej servis - v tom případě di max do Š100 nebo budeš výrobci věřit.

Odstranění závady a reklamace je co servis.

Mě na FI přestalo jít ABS a objel sem 4 servisy než zjistili že je kaput pojiska. V prvních třech chtěli 20 000 až 40 000 za čerpadlo ABS a čidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám r.v.2009 a ten alarm funguje bez zavad, ani jednou falesny poplach. Ten alarm je v podstate soucasti BCM, ke ktere je pripojena sirena a cidlo naklonu/vnitrniho prostoru pres LIN bus. Deaktivovat natrvalo se da kodovanim - proste se to v BCM vypne. Beru ten alarm tak, ze bych aspon slysel, ze se s autem pred domem neco deje. Jinak si nedelam iluzi, ze by to auto nejak ochranil. Dobre je to spojit s pagerem. Jinak myslim, ze pokud budes mit aspon nejake zabezpeceni, mas vetsi nadeji, ze vezmou auto vedle, ktere nebude mit zadne. Ale 100 procent jistotu nebudes mit nikdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel airbagy z O2 by chtěl mít asi každý, takže si myslím, že alarm rozhodně není zbytečná věc. Možná by stálo za úvahu i vyndání a zaslepení zámků.

Pokud by alarm zlobil, je potřeba to reklamovat, reklamovat, reklamovat, dokud to nevyřeší. Proto je u novejch aut záruka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc souvislostem ohledně alarmů nerozumím,

ale soused o 5 domů níže si dovezl zánovní auto Oct a trvalo mnoho dní než našel zdroj falešných poplachů v domontovávaném elektrickém otvírání garáže jiného souseda.

Co mu spouštěl v autě jsem tedy nepochopil - ale vyřešil to. Už nehouká. Asi 3 týdny ale tápal, než vypátral souvislosti. Byl tam skoro jak rybář.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám OII MR2008 a chtěl bych tam dát origo alarm http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=348&menu=%C5%A0koda&img_b=IMG_2044_1.JPG&album_adr=/album&album_start=0 nebo Magicar http://www.magicar.cz/ . Co mi doporučíte? Profík obejde oboje, spíš jde o fetky a podobný existence, který kradou věci v autě, navi atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

mam akurat rozobrany interier ak ta to este zajima mozem nafotit a poslat ako to robili mne (asi vo vyrobe ale to uz nezistim asi lebo octu nemam od nova)

Len ked sa na to tak pozeram jakym sposobom to pospajali tak z casu na cas sa zastavim a rozmyslam nad tym ci to nerobil kuchar casnik zo specialnej OSOBITNEJ ucnovky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, mám takový problém. Při aktivaci alarmu se nezamkne auto, ale čidla a vše okolo alarmu funguje. Při otvírání auta se vozidlo normálně bez problémů otevře. Baterie v dálkovém ovladači je nová. nesetkal se s tím už někdo?

Teď musím auto nejdřív zamknout klíčkem a pak aktivovat alarm.

Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Ahoj,

tuším, že se to pozná podle rytmu blikání červené diody na řidičových dveřích. Jestli si to dobře pamatuji vrvních 30s bliká rychleji a potom pomaleji, když alarm máš, když ne tak od zamčení bliká ve stejném tempu.

V návodu k použití str. 43 o alarmu píšou, viz. níže.

 

------------

Varovné zařízení zvyšuje ochranu před vloupáním do vozidla. Při neoprávněném
vnikání do vozidla vydává zařízení zvukové a světelné varovné signály.
 
Jak se varovné zařízení aktivuje?
Varovné zařízení se automaticky aktivuje zamknutím vozidla klíčem ve dveřích řidiče
nebo při zamknutí dálkovým ovládáním v klíči. Varovné zařízení se aktivuje asi 30 s po
zamknutí.
 
Jak se varovné zařízení deaktivuje?
Varovné zařízení se při odemykání vozidla deaktivuje pouze tehdy, když použijete
dálkové ovládání. Jestliže vozidlo během 30 s po vyslání rádiového signálu neotevřete,
varovné zařízení se opět automaticky aktivuje.
 
Pokud vozidlo odemknete klíčem ve dveřích řidiče, musíte do 15 s po otevření dveří
zasunout klíč do spínací skříňky a zapnout zapalování, aby se varovné zařízení deaktivovalo.
Jestliže do 15 s zapalování nezapnete, spustí se alarm.
 
Kdy se spustí alarm?
Kontrolují se tyto oblasti zamknutého vozidla:
 víko motorového prostoru,
 víko zavazadlového prostoru,
 dveře,
 spínací skříňka,
 náklon vozidla*  strana 44,
 vnitřní prostor vozidla*  strana 44,
 pokles napětí v palubní síti vozidla.
Jestliže dojde při zapnutém varovném zařízení k odpojení jednoho z pólů
akumulátoru, alarm se okamžitě spustí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem Octavii a docela má pěknou výbavu a údajně i alarm.Jak ho mám vyzkoušet že tam opravdu je?Zkoušel jsem vše možné a nic. :kol-32:

 

Jednoduše, buď otevři auto klíčem, otevři dveře a počkej 30s a pak začne alarm houkat. Nebo si sedni do auta a DO se zamkni. Pak se budeš v autě pohybovat a vnitřní čidlo rozhouká alarm.

 

Jinak by jsi to měl poznat podle tlačítka na B sloupku u řidiče ( sloupek s předním pásem )

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já alarm mám, ale leze na nervy. Stačí vevnitř zamknout mouchu a alarm už houká. Když chci auto zamknout, ale chci nechat otevřená okna, aby auto větralo,  tak alarm musím vypnout, protože se po chvíli spustí. A takhle bych mohl pokračovat ještě s několika věcmi. Přesně kvůli tomuhle jsem alarm do auta nechtěl, taky jsem ho v prvním autě neměl, v tomhle scoutíkovi co jsem koupil jako referenčku, už byl, ale nejradši bych ho deaktivoval, protože mi dost otravuje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No nevim, na mouchy to podle me nereaguje. Mozna na nejake ultra velke, ale bezny hmyz mi nikdy alarm nezapnul ani v aute ani doma. Nejmensi, co mi kdy zaplo alarm byl asi 5cm pavouk prelezuvsi primo pres cidlo.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...