Přejít na obsah

datum výroby pneumatik


luckyluck

Doporučené příspěvky

Ideál je do čtyř let od výroby dojet. Ale jinak se až tak moc neděje když s tím jezdíš déle. Hodně taky záleží na způsobu uskladnění, ale to se nikdy nedozvíš

2 kodemi: guma stárne a hlavně u zimních, které jsou měkčí a měly by být, stárnutí způsobuje tvrdnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych si nový zimní gumy ze zimní sezóny 2002/2003 taky nekoupil.

Vzhledem k tomu že přezouvám vždycky až s prvním sněhem na silnici, takže ještě plánuju alespoň 14 dní na letních a jakmile sníh sleze zas dávám letní tak mi zimní pneu vydrží 4 sezóny v pohodě a při představě že bych v roce 2010 jezdil na gumách 02, děkuji nechci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ještě maličkost, fakt jsem asi blbej, ale nejsem si opravdu jistej, že to je rok výroby. jsou tam vlastně jen dvoje čísla, u kterých váhám jedno je "02 3210" kde ale netuším, co by pak bylo to 3210. A pak za "T"éčkem, což je asi index rychlosti, tak tam je "3006" což zase nevím co znamená.

Omlouvám se za svou blbost, ale objasněte mi to někdo. Hlavně v jakém formátu by to datum mělo být. Mám firestone..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale..když už jsem sprznil takovéhle téma, ještě by se to mohlo dotáhnout do konce. Někde jsem totiž četl, že zimní pneu mají životnost max. 8-10 let. Ale přijde mi to fakt hloupost, protože po deseti letech spuchřej a odejdou i letní gumy, natož. jaké tak mohou zůstat vlastnosti u zimních, co?!

Hlavně by mě zajímalo, zda je nějaký předpis, jak staré se mohou prodávat "nové" gumy, řekněme tzv. 1 jakost, hi. Prostě jestli prodejce může ofiko prodat nepoužité skladové gumy třeba 5,6,.. let staré, a to jako nové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Dobrý den, hodlám na internetu zjara zakoupit nové letní obutí a zajímá mě otázka jak staré pláště / dle kodu DOT - asi bych nekoupil např 3006/ se dají považovat za nové. Jestli nějaký předpis či norma stanoví maximální stáří výrobku. Děkuji za názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...