Přejít na obsah

Reklamace opravy?


Pike

Doporučené příspěvky

V patek jsem si vyzvednul svoji Octulku (1.8 20V AGN 99) po vymene rozvodu, pumpy a termostatu ze servisu. Po nastartovani byl na volnobeh z motoru slyset piskot, ktery porad pretrvava a zvysuje se spolu s otackami, kolem 2000 ot./min. mizi a objevuje se az nekde u 5000. Predavajici technik rekl, ze je to bud lozisko alternatoru nebo napinaci kladka drazkoveho remene. Bylo uz sest vecer a ja mel za sebou dvouhodinove cekani na auto (ne ze by ho tam nemeli od rana minuleho dne), rezignoval jsem a rekl jsem si, ze si to snad sedne a odfrcel pryc. Ted me to zacina docela stvat. Chtel jsem se zeptat - ma smysl po nich ted vydupavat reklamaci? A jak casto nastava podobna zavada na te pritlacne kladce nebo lozisku altiku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci nijak prudit, ale jsem zvědavý jak uspěješ. A to z toho důvodu, co chceš reklamovat. Problem je v tom, že provedená práce(a i montážní výkaz a faktura) je "výměna rozvodů" a nevím kam do toho napasuješ ložisko na kladce kterou akorát sundali a nandali zpět. Je to jako by jsi chtěl reklamovat kotouče po výměně tlumičů.

Skusit to můžeš, ale ...(u mě bys neuspěl). Něco jiného by bylo-kdyby ti po výměně ta kladka upadla apod. - špatná montáž, nebo bal stržený nějaký šroub - poškození montáží atd, atd...

Ale s ložiskem asi neuspěješ :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kladka alternátoru je na rozvoďáku??? :huh: kladky by asi měnit při rozvodech měli ale jen ty na rozvodech a podle popisu _--" V patek jsem si vyzvednul svoji Octulku (1.8 20V AGN 99) po vymene rozvodu, pumpy a termostatu "--bych tipoval , že polyřemen a kladka alt. jsou původní

no když mu to nedělalo před opravou, tak to altík asi nebude a když měnili kladky, tak to bude asi kladka. Každopádně jsem pochopil, že před opravou to nedělalo a po opravě ano. Takže něco domrveného při výměně rozvodů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

>TomasB&MildaJ: omlouvam se, pod pojmem rozvody jsem myslel pouze rozvody ventilu tzn. byl menen ozubeny remen, kladka tlumice vibraci remene a vodici kladka (v pripade benzinu 1.8 20V) + vodni pumpa a navic i termoregulator (termostat) - tahle menena cast je OK.

To co tam pisti je pravdepodobne napinaci kladka drazkoveho remene - "klinaku" (Contitech, 5000km, montoval Garny), ktera je puvodni a nebylo s ni vubec hybano resp. nemelo byt (pouze se aretuje pro usnadneni demontaze drazkoveho remene, tak jestli se to nejak pohlo?). Predtim nic nepistelo, auto ma poctivych 138000km, tak nevim jestli je zivotnost te kladky tak mala, proto jsem se na to tady ptal.

>MildaJ: pises jako priklad reklamace kotoucu po vymene tlumicu - fajn, ale meli to v pazourech, nedavno byl menen drazkovy remen na kterem ta kladka je, kdyz mi auto predaval Garny bylo vse v poradku a najednou po znovumontazi remenu je neco spatne? :(

Mimo soutez: podle papiru sundavali i alternator, na co? V dilenske prirucce od Skody to pro tento druh ukonu neni nutne, tak proc za to musim platit? Btw doufam, ze zpatky namontovali ten puvodni a nepiskaji jeho loziska...

PS: jednalo se samozrejme o autorizovany servis Skodovky, Michl-Motorsport Kurim

Editováno: , autor: Pike
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neměl jsi tam jezdit... Já si pro tento úkon na svém autě raději přes fórum sehnal chlapíka, kterej mi to udělá a můžu být celou dobu u toho. Mám všechno originální díly škoda, včetně řemene a vodní pumpy a ještě s výměnou gufera na klice sme se dohodli na 7.500,- se vším (montáž + díly)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorizovaný servis ještě není záruka kvality- to je jasné.

Otázka je , co ti tam opravdu piští- Aby to nebylo rozvoďákem- setkal jsem se s tím(ne na octávce) že přepnutý rozvoďák dělá divy. Každopádně to chce vyzkoumat, což by neměl být problém.

-Já jen tvrdím , že vadné ložisko u kladky motoru, ložisko alternátoru atd není záruka.

záruka by měla být na díly a práci kterou jsi zaplatil-kladka, řemen,pumpa......+montáž (tj. těsnost a utažení......) Samozřejmě by ti měli platit to co ti případně poškodí( odřou, ulomí, rozbijí...) Ale nevím jak je budeš přesvědšovat o tom, že ti rozbily ložisko.

ALE POŘÁD JEŠTĚ ASI URČITĚ NEVÍŠ CO TO PÍSKÁ. Schoď řemen a zkus to!! Nebo jeď spátky ať se na to podívají a uvidíš-vždyť řešit bys to měl a za skoušku nic nedáš-třeba natrefíš na měkkého technika a uzná ti i to ložisko :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

čau kluci,mam ozvody od škdovky asi 3 měsíce,ted jsem píchl na vag a ukazuje mi chybu odchylky předvstřiku..vysvětlm..

když se dělají rozvody,pak se nastavuje čerpadlo a podle grafu na diagnostice nastavuje předvtřik..a ten mam mimo toleranci od nich nastaven

takže v pátek jdu jednat

přišel jsem na to,jelikož se mi rozsvítí za jízdy zcela náhodile asr

asr vykazuje bud chybu abs a brz,nebo chybu v motoru,u mě je to tím předvstřikem..držte mi palce,mužu si to nastavit sám,ale proč bych to dělal,at to nastaví oni přeci..toto není zrovna moc dobře odvedená práce..škoda že mam ted noční a končím až v pátek..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...