Michal878 Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 Koupil jsem si kameru na točení jízd a přemýšlím ze bych ten kabel napojil někde po aute a schoval aby to nehjizdilo interiér. Mate někdo nápad kam? Ideální aby to mělo funkci ze bez klicku do toho nejde proud aby to necucalo baterku. Co mam zastrčky zapalování tak ty mi všechny jedou i v zamčené aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 spínané plus a táhni to sloupkem a stropnicí nad zrcátko. Tam vyúsťuje napájecí konektor a mezi zrcátkem a kabeláží k zrcátku je kamerka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal878 Vloženo 27. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 Myslíš středové zpětné zrcatko ze ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 ano vnitřní (středový) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lapiduch_CZ Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 Zdar. Teď to taky řeším. Ne sice pro škodu, ale daleko to není. Transportér. Taky bych to táhl, levý sloupek, pak střecha nad oknem a pak ven ke kameře. Asi nejjednodušší. Když to není do kamionu. Tam to může být hned nad přístrojovou deskou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal878 Vloženo 28. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 Tak sem to napojil. Muzu říct ze najít 12V které jsou jen při zápalem zapalování je umění. Nakonec vyhrál napájecí konektor pro celou stropní svitilnu. Strašná praca, ale výsledek stojí za to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Já mám třeba kameru dole, ve středu okna, za zrcátko se nevejde, a mám kabel nataženej podél přístrojovky, bokem u spolujezdce pod přístrojovou desku, a veleze kabel u zapalovače, a tam normálně to zapojím podle potřeby. Ale je fakt že zapojit to na spínaných 12V by bylo asi větší pohodlí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Nad umístěním dole jsem též přemýšlel, ale nakonec jsem ji dal nahoře vedle zrcátka, zejména kvůli větráku dole u skla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal878 Vloženo 29. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Pls kdo máte dejte sem fota !!! Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 2. leden 2014 Sdílet Vloženo 2. leden 2014 Nad umístěním dole jsem též přemýšlel, ale nakonec jsem ji dal nahoře vedle zrcátka, zejména kvůli větráku dole u skla. tak s tím nemám problém, větrák funguje normálně, nepřekáží tam průběhu vzduchu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 2. leden 2014 Sdílet Vloženo 2. leden 2014 Myslel jsem to spíš kvůli kameře, aby se moc nezahřívala od topení a neprášilo na objektiv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trautenberk Vloženo 2. leden 2014 Sdílet Vloženo 2. leden 2014 Jo takhle, tak to není vůbec problém, za dva roky se mi nestalo že byla špinavá, nebo ji vadilo teplo, si vem v létě kolik za oknem stupňů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 2. leden 2014 Sdílet Vloženo 2. leden 2014 ok, tak to je dobrý, původně jsem ji chtěl dát taky dolu, kvůli možnému pádu a kabelu. Zatím to mám takové provizorní ale v létě to chci udělat pořádně i přes spínačku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 14. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2019 Dlouho jsem měl zapojenou kameru tak, že jsem růčo musel strkat kábl do zapalovače. To mě krkalo a tak jsem jí často ani nepustil. Kolega poradil, že stačí koupit "redukci" co se píchne místo jedné pojistky, tím si odbočím plus a mínus už někam píchnu. OK redukci jsem koupil a pak teprv jsem zjistil, že na pojistkách je +12V nejspíš na všech i při vypnutém zapalování (různé topení apod). Ke spínání tedy zjevně dochází až ZA pojistkou. Tedy s tou redukcí jsem trochu naletěl a zdá se, že v Superbu to takhle použít nejde. Jak/kam/kudy tedy rozumně bez rozebrání půlky auta napojit napevno kameru tak, aby do ní šel proud až po nastartování? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lojzik76 Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 Nenaletěl, na všech trvalé 12V nejsou, ale těch s 12V až po nastartování moc neni. Myslim že se často radí pojistka na zadní stěrač, já měl redukci na pojistku jiného rozměru, tak jsem si našel pojistku od něčeho jiného (už si nepamatuju co přesně, ale vyzkoušel jsem jich dost, než jsem něco našel) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 On 7/14/2019 at 7:27 PM, bigboban said: Dlouho jsem měl zapojenou kameru tak, že jsem růčo musel strkat kábl do zapalovače. To mě krkalo a tak jsem jí často ani nepustil. Kolega poradil, že stačí koupit "redukci" co se píchne místo jedné pojistky, tím si odbočím plus a mínus už někam píchnu. OK redukci jsem koupil a pak teprv jsem zjistil, že na pojistkách je +12V nejspíš na všech i při vypnutém zapalování (různé topení apod). Ke spínání tedy zjevně dochází až ZA pojistkou. Tedy s tou redukcí jsem trochu naletěl a zdá se, že v Superbu to takhle použít nejde. Jak/kam/kudy tedy rozumně bez rozebrání půlky auta napojit napevno kameru tak, aby do ní šel proud až po nastartování? Horné stropné svetlo má 12v až po naštartovaní. Mám tam cez regulátor V napojenú kameru už 5 rokov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cpt._Redeemer Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 V 14. 7. 2019 na 19:27, bigboban napsal: Dlouho jsem měl zapojenou kameru tak, že jsem růčo musel strkat kábl do zapalovače. To mě krkalo a tak jsem jí často ani nepustil. Kolega poradil, že stačí koupit "redukci" co se píchne místo jedné pojistky, tím si odbočím plus a mínus už někam píchnu. OK redukci jsem koupil a pak teprv jsem zjistil, že na pojistkách je +12V nejspíš na všech i při vypnutém zapalování (různé topení apod). Ke spínání tedy zjevně dochází až ZA pojistkou. Tedy s tou redukcí jsem trochu naletěl a zdá se, že v Superbu to takhle použít nejde. Jak/kam/kudy tedy rozumně bez rozebrání půlky auta napojit napevno kameru tak, aby do ní šel proud až po nastartování? Ahoj, nejlepší verze je, ta redukce a zapojí se na to pojistku zadního stěrače. Po práci ti to nafotím jak to mám vyřešené a uvidíš, která pojistka to přesně je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cpt._Redeemer Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 (editace) Tak mi to nedalo a vlítl jsem na to o přestávce. Připojeno na zadní stěrač (pojistka č. 41) přes 12V zásuvku s pojistkovým rozbočovačem. Minus přivedené na kostru přes šroub. Pozor! Nutné dodržet pořadí pojistek tak jak mám na fotce, aby se nestalo, že si na kameru dáš 10A a na stěrač 5A. Pak tedy záleží jakou máš koupenou tu redukci, aby to tam nebylo jinak. Já si to proměřil. Kabel veden A sloupkem a stropníc ke zpětnému zrcátku. Editováno: 16. Červenec 2019, autor: Cpt._Redeemer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matesfox Vloženo 10. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2019 A když mám sedan a nemám zadní stěrač, kde nejjednodušeji najdu acc +12? Najdu to u stropního světla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
weixiao Vloženo 11. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2019 U mňa je poistka číslo 40 spínaná. Alebo chceš @matesfox napájať vyslovene hore pri stropom svetle a tam niekde schovať menič 12V na USB? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matesfox Vloženo 11. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2019 Právě že tam je strašně moc místa mezi stropnici a uplně v pohodě jsem tam dal zasuvku na 12v a zastrčku na kameru a ničemu to nepřekáželo..takže proto se ptám jestli u světla najdu acc+12 (kostra tam je) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 11. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2019 Nájdeš... Ja to mám napojené od svetla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadoush Vloženo 30. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2019 Ahoj, mohl byste někdo prosím vložit foto zapojení do stropní lampy? díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 Ahoj řeším teď montáž autokamery do Roomstera. Poradíte kudy táhnout kabel od zásuvky ke středovému zrcátku? Nerad bych něco poškodil a aby samozřejmě byl co nejméně vidět. Děkuji za typ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 Propojil jsem kameru na pojistku ohřevu sedaček, adaptér jsem dal do boku palubky, mínus jsem připojil na šroub co drží kus palubky s kostrou, a kabel táhnul sloupkem. Když budeš hodně šikovnej, tak sloupek ani nemusíš sundavat a hezky tam kabel zapadne. Funguje to parádně, jenom jsem musel koupit jinej adaptér a lepší kabel než je na obrázku, protože docházelo k rušení rádia. S novým je vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.