Přejít na obsah

Spotřeba


mvh

Doporučené příspěvky

ve dvou lidech a neco nakladu se to asi da zvladnout. usek neni nijak extremne kopcovity ani pres rakousko, italie opravdu placka, dalnice vyuzivaji velmi mnoho mostu a jsou fakticky porad rovne. no a pokud se v klesanich vyuziva neutral, nejezdi se pres tech 110-120, dokazu si spotrebu predstavit.

ja sem jel dneska prvich 80km se spotrebou 6,4 a to z velke casti kopcovitym terenem a prakticky porad nad 100km/h. tak to musi htp zvladnout taky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nahoru, nebo dolu?

Vyssie otacky = vyssia spotreba. Normalne jazdim okolo 2000 rpm , pri skusani som jazdil cca o rychlost nizsie aby sa to splhalo k 3000 rpm. Trasa bola rozmanita chvilu rovinka trochu kopce a zakruty. Rozdiel vychadzal 0,7l. Trasu som isiel samozrejme v rovnake dni a cca rovnako nalozeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyssie otacky = vyssia spotreba.

to je asi tak jako kdybys rekl, ze cigan=hovado; casto je to pravda, ale urcite tam neni mozny dat rovna se. ja myslim, ze je ta spotreba spis zavisla na stylu, kterym se s autem jezdi. a drzet to vic v otackach prece neznamena jezdit na o stupen nizsi rychlost :)

nejmensi spotreba by mela byt prej v otackach, pri kterych vrcholi tocivy moment. coz je u 1.6/77kW nekde kolem 3800ot a to tusim odpovida na petku cca 140km/h. jet ale na ctyrku stovkou nebo kolika a spolihat na nizsi spotrebu ale asi nepude.. kazdopadne spotrebu sleduju az s poslednim autem, driv nebyl duvod (TDI a nebo maly najezd s mnoha ruznymi auty)

P.S. neni 200ot. tak akorat na ropaka?

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ze je spotreba zavysla od stylu je jasne. Ale rovnako je zavisla od otacok. Motor musi prekonavat vlastne mechanicke trenie/straty. Pri vyssich otackach potrebujes na prejdenie rovnake vzdialenosti viac otacok tym sa straca viac energie. Samozrejme ze to nie je linearne. To ze je najmensia spotreba pri 3800 rpm je urban legend a rychlo vyvratilena. Staci zapnut tempomat na rovine a zaradit spravnu rychlost. Mimochodom drzat auto v otackach znamena zaradit nizsiu rychlost. Ako inak zvysim otacky pri rovnakej rychlosti ?

2000 otacok nie je pre benzinak ziaden problem. Uz pri tychto otackach ma motor k dispozicii podstatnu cast krutiaceho momentu (nehovorim o trapeni pri rozbiehani a v kopci). Mimochodom sama Skodovka v navode odporuca radit pri 2000-2500 rpm. Pri eco jazdach ADAC by si bol prekvapeny ake sa dosahuju priemerne otacky .

Mimochodom Tvoj poznatok, ze sa oplati prudsie pridat a potom rychlost ustalit mozem potvrdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodom drzat auto v otackach znamena zaradit nizsiu rychlost. Ako inak zvysim otacky pri rovnakej rychlosti ?

To je jednoduchy - jet rychleji :) Ne ale vazne, co sem vypozoroval, tak nejhorsi na spotrebu je opravdu dlooouhe pozvolne zrychlovani. Dalsi vec - rychlost kolem 90ky je na petku docela nepohodlna, hlavne pri tempomatovem provozu (nebo) pri stoupani. Kdyz tam clovek picne 105-110, rychlost to drzi mnohem snaz a vypada ze i paradoxne s mensi namahou. Tady by pomohla sestistupnova prevodovka, ta chybi.

Mate spotrebu nizsi s tempomatem a nebo pri manualnim provozu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nasiel som jeden priklad ADAC prezentacie:

http://www.focus.de/wissen/wissenschaft/fo...aid_212670.html

Zakladne pravidlo radit pri 2000 rpm (znamena jazdit pod 2000 rpm). A naozaj sa jedna o benzinak :D. Videl som kurzy kde "ucitel" ukazoval "ziakom" ako sa na ropaku jazdi pri 1000 rpm. Podotykam ze technici ADAC nebudu trdla co odporucaju ludom nicit motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Praha - Wien - Ljubljana - Istrie

Tam: 867km, prumerna rychlost 82km/h, cas jizdy 10h 38min, spotreba 6,1l/100km - dalnice tempomat 120km/h

Zpet: 858km, prumerna rychlost 83km/h, cas jizdy 10h 18min, spotreba 6,2l/100km - dalnice tempomat 125km/h

Celkem s courackama tam: 1753km, prumerna rychlost 79km/h, cas jizdy 22h 14min, spotreba 6,2l/100km

2 lidi + plnej kufr, klimatizace bezela ze 75% casu jizdy, udaje jsou z PP

Jsem spokojen :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě super spotřeba. Přiznám se, že takovou dálku bych nechtěl jet s manželčinou Fabií, určitě bych si vzal svoji OCII. Já mám rekord se svou OCII za jedne den víc než 1500km se spotřebou 6,1 (2,0 TDI). Manželka dokáže se svou Fabií 1,2 HTP 51kW jezdit za 5,5, ale po městě i za víc než sedm litrů. Ještě taková zajímavost, dnes jsem četl na autoweb, že Mercedes i BMW plánují výrobu tříválcových motorů, holt to tolikrát citované HTP táhne k napodobování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rekl bych ze timhle smerem se to ta... Stejnou spotrebu jsem mel s 1,2 HTP combi 47kW - brz klimy.... Pote jsem to jel s 1,4TDI a spotreba byla 5,2 s klimou ale HTB.

Ted mam 1,6 automat a v podpisu je videt spotreba za celou dobu uzivani auta. Na nadrze se to meni presne podle jizdniho stylu od 7,6 az po 8,9 l/100km...

Editováno: , autor: Crake
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MOja skúsenosť, nový Room 1.2 HTP 51 kw najazdených cca. 250km po meste, vzal som ho na cestu Bratislava - Stará Ľubovňa - Nowy sacz - Stará ľubovňa - Bratislava celkom cca 1200km. Priemerná spotreba 6,1 l, spustená klíma na 70%cesty. po dialnici som išiel v pohodičke okolo 120km/h stále a ostatné cesty ako sa dalo. úsek Bratislava - Trnava kvôli oprave asi 40km som išiel priemernou rychlosťou 20km/h. Boli sme v aute dvaja + batožina max 100kg.

So spotrebou som bol spokojný a očakávam po miernom zabehnutí autíčka jej pokles o približne 0,5 l.

Čo poviete?

Editováno: , autor: rudko25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje druhá dovolená s tímto vozem

Obsazenost vozu 2 osoby + plný kufr

Prostějov - Wien - Ptuj - Zagreb - Šestanovac - Živogošče

Cesta tam: 1022 km, průmerna rychlost 86km/h, čas jizdy 11h 57 min, spotřeba 6,1l/100km - dálnice okolo 120km/h (jízda přes noc)

Cesta zpět: 1019 km, průmerna rychlost 91km/h, čas jizdy 11h 11 min, spotřeba 6,3l/100km - dálnice okolo 130km/h ( zapnutá klima celou cestu, ve Vídni ukazoval venkovní teploměr 41,5 C - 23.7.2009)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsme byli kousek od sebe. Já jsem zvolil jinou a teď zjišťuju, že delší trasu. Jel jsem přes Dolní Dvořiště - Linz - Graz -

Maribor - Záhřeb - Šestanovac - Podgora. Za obě cesty prům. spotřeba 5,9 l, prům. rychlost 80 km, celkem 2175 km. Jel

jsem s přítelkyní a měli jsme plný kufr harampádí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes spotreba MB-Praha Ruzyne 5,5l se zapnutou klimou. Jel jsem ve 4 hodiny z MB a prijel jsem po pul seste. Cesta byla po dalnici (120) a pak po Jizni spojce, pres Barandak (80). O vikendu cesta MB-Liberec a jezdeni po Liberci bez klimatizace za 5,9l po dalnici 120. Cesta zpet Liberec-MB za 15minut a spotreba 9,9l. To vse bylo na 165kach zimnich gumach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se opět přidám se svou troškou do mlýna, můj Roomstřík už překročil 47000 km (mám ho od 9.5.2008) . Jezdím s ním

v podstatě denně od Příbrami na letiště Ruzyně do práce a za svoje :-) Spotřeba jeví stále klesající tendenci, teď už jsem pokles nečekal, dlouhodobou spotřebu za posledních cca 5500m km jsem ustálil na 6.2 dle computeru. Podle měření při Economy runu mi computer proměřuje o cca 0.2 l takže reál bude někde kolem 6.4l což zhruba potvrzuje i počítání při tankování. Teď po výměně oleje při 45000 km , tedy nevím jestli to s tím souvisí :-), ale opět klesla spotřeba na stále stejné trati, ježděné za stále stejných časů, stejnými průměry o 0.3 l. takže za poslední 1500 km mám computerovou spotřebu 5.9 l a stále klesá. Fakt zvláštní. Jo a ještě jedna perlička při posledním tankování se mi povedlo natankovat do Roomstří nádrže 60.4 litru a to ještě počítač ukazoval dojezd 50 km , s průměrem 5.8l :-)Pravda plnil jsme to skoro jako u Economy Runu co to šlo, ale za klapku jsem se ještě nedostal :-)

Prostě asi se budu opakovat z minulého mého příspěvku, ale 1.2 HTP je motorizace do města a okolí a pro lidi , kteří jezdí hlavou a trošičku za volantem přemýšlí. Dálnice max tak kolem 120. Pak se dá spotřeba udržet, aniž by člověk byl brzda provozu. Ano slyšel jsem , že s tím někdo jel za 12 l atd, ale upřímně nevím co s tím dělal, moje nejvyšší spotřeba , když jsem jel po dálnici 140-160, přes města systém brzda plyn, velmi ostré zrychlování prostě co to šlo tak ta spotřeba byla kolem 9 litrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm tak to je slusny. Ze ta spotreba klesa. mnoo nemenil si treba gumy? to by nejakou desetinku mohlo udelat. nebo je tam treba novej asfalt?

BTW: 12l se da, staci jezdit po meste, kde sou kopce a to stylem, start, 1,5 km do prace a vecer to same zpet. To pak clovek rad jeden nekam po okresce aspon 100 kilaku :) BTW: na ty dalsini pri 150km/h sem mel spotrebu taky kolem 9l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě že nic, jak říkám najedu ročně kolem 40 tisíc a střídám dvě varianty tras a projevilo se to na obou. Je fakt, že u Fábky co jsme měl před tím se taky kolem 50-60 tisíc spotřeba snížila, ale ne tak výrazně.

S tím městem je to jasný, ale když si člověk přečte diskuse na téma spotřeba a 1.2 htp tak historky jak jel někdo z Plzně do Jindřichova Hradce a žralo mu to 12 , no nevím ...... Je fakt , že u těch samejch lidí se objeví hlášky typu a co tam dávaj za brzdový destičky a kotouče, po 15 tisících jsem musel měnit. Já prodával Fábku se 120 000 a původníma destičkama a stále se nea nich jezdí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera som sa snažil jazdiť na spotrebu....Trasa približne 114km, kopce a klesania, cesta 2 triedy....motor 1.2HTP 51 kw, najazdených 2200km....priemerná rýchlosť 61km/h...spotreba 4.4 l/100km....

Konečne začínam pozorovať klesanie spotreby po dlhšom jazdení od novoty. 90km/h som neprekročil a pozrime sa aká pekná spotreba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...